Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
- Poénok új
488 hozzászólás
Udv , akinek van bss 9t potkocsija ki hany bar ra nyomja a gumikat , 12,5-80-18?? 4 re nyomtam de kevesnek tunik .
Válasz G e r g e l y #435. hozzászólásáraHa csak gabonaszállitásra használod, akkor elég.
Válasz G e r g e l y #435. hozzászólásáraMint laikus: Padló 4mm, oldal 2mm.
Nekem a BSS 9esen padló kb 2.5-3lehet, az jól hupog. Fahordast megsínylené. Oldala 2.5es, addig varialtam, míg 2 es helyett véletlenül ez lett...(az se ütött szöget, hogy rendelni kellett a boltnak)Így nehéz az oldal.
Sziasztok szép estét. Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Pótkocsi felépítmény felújítás előtt állok. Szerintetek milyen vastag padló, es oldalfal lemezel dolgozzak? Padlóra elég a 3mm és az oldalfalra 2,5mm? Zártszelvenyből 50x50est gondoltam 3milis fallal. Köszi előre is
Itt megtalálható minden,melyik felnihez melyik gumit lehet.
Válasz Anonimus82 #428. hozzászólásáraRánézésre ugyan az mint ami a hw 6011- én van talán 11.5 széles 22.5 col átmérőjű és et O erre megy fel a 385/55/22.5 kamion gumi.csak a szélességebe nem vagyok biztos a többi tuti.!!
Válasz mtz1221 #430. hozzászólásáraÓ. Szuper. Könyvjelzőkbe mentve.
Válasz Anonimus82 #428. hozzászólásáraET0 legyen, meg 8 likas.
Válasz JDFERI #417. hozzászólásárahttp://www.gumiexpo.hu/valtomeret-tehergepkocsi
Válasz Nyomasek Bobo #426. hozzászólásáraAzért mert van hogy egész kint vannak a felni szélen a felfogás és van amelynek a közepén a felfogás
Válasz Nyomasek Bobo #423. hozzászólásáraKöszönöm a lényeg látszik nem akár milyen kamion felni jó rá hiába 8 lyukas a
Most találtam
Link
Válasz Anonimus82 #420. hozzászólásáraAz enyém az eugumitól van és talán jantsa? De ez nem biztos. A haveré asszem kinai...mert valami tutti frutti vagy a fene tudja milyen márka
Válasz JDFERI #418. hozzászólására/55???
Nem vagyok otthon...
Válasz Nyomasek Bobo #423. hozzászólásáraMondjuk kb talán rakott lehet most? Mert aug 4.ei, ahol mbp van, akkor meg nem csereltem ki, és ez az egy megbizható pótkerék volt csak
Az mbp 9 tonnat vihet kb...
A bss olyan 8at talán...havernal próbaltam tesztelni. Augusztusban én már vegeztem...
Válasz Anonimus82 #420. hozzászólásáraCsak régi van...
Válasz JDFERI #417. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Nyomasek Bobo #416. hozzászólásáraA felniröl csinálj egy képet kérlek
Válasz Nyomasek Bobo #416. hozzászólásáraA felniröl csinálj egy képet kérlek
Válasz JDFERI #417. hozzászólásáraSaját tapasztalat még ,hogy a 315 ös kormányzott mintázatu gumit hamar lelehet amortizálni satuzó fékezéssel . A 385ös gumik nagyon jól bírják.
Válasz Nyomasek Bobo #416. hozzászólásáraEzek a gumik 55ös vagy 60as peresek ?
Válasz Anonimus82 #411. hozzászólásáraBss felni Ugyan így van hirdetve ,de én csak a hivatkozás miatt írtam. Telefonon keresem a méreteket és ez nem a legalkalmasabb formája a gyors informálódásnak. De annak nagy az esélye hogy a gumis fog tudni segíteni. Amit sikerült a netről (van hamster az udvarban jelenleg mocsárban ezzel a gumival ) informálódni a 12.5 x 18 gumi 975mm magas . A 315/60 r22.5 öst nem ismerem . 315/70r22.5 és a 385/55r22.5 ös szintén van az udvaron azok olyan 1030 mm magasak. Az et 0ás feni esetén egyébként csak pár centivel beljebb kintebb a gumi egy keskenyhez képest mivel ugye feleződik a futófelület különbsége.
Válasz Anonimus82 #412. hozzászólására
Válasz Anonimus82 #412. hozzászólására8
Válasz Anonimus82 #411. hozzászólásáraMenj el gumishoz merj meg egy 315/60x22,5 köpenyt hogy milyen átmérőjű és hasonlítsd össze a 12,5x18-al
Válasz Claastra. #409. hozzászólásáraNálunk 80-11-ek voltak széles és keskeny kerékkel, én mondjuk jobban szerettem a ballonost, tarlón jobb volt cibálni, adszfalton meg nem igazán észrevehető a külömbség.
Mondjuk a 315 legalább olcsóbb, csak kormányzottat nem igen fogsz vágottat találni, azt nem szokták, meg nem is szabad, a húzómintás meg pótkocsira nem lényeges, ha feltelik, ugyanúgy csúszik.
Mondjuk ledobott tehergumi 3-5mm, traktor után az még sokáig szalonképes lehet.
Válasz Nyomasek Bobo #408. hozzászólásáraNeked is 8 lyukas a bss vagy 10 ?
Válasz Claastra. #410. hozzászólásáraEzt amit linket küldtél az jó a bss?nem ér bele sehova?
Válasz Nyomasek Bobo #401. hozzászólására9x22.5
Válasz Gumóka #396. hozzászólásáraez "kis " kocsi kb 6011 méret bőven elég a 315
Válasz Hatoss #407. hozzászólásáraÉn az ára miatt mentem a kamion gumi felé. A bssre 83e volt 1 külső 5 éve. A 2. fordulónal ki is vagta valami. A bordák között nem volt igazán vastag az anyaga. Tehettem vissza a golyvásat. És ha nem volt koppra fújva, melegedett 30nál pupra rakottan.
A vágott gumit meg kaptam 25ért. Igaz nehéz huzni tarlón, meg csúszkál, és egy tollbetét ezt is kibökheti, de hegybe áll mindenhol...És aszfalton csak úgy szalad...
Válasz Anonimus82 #392. hozzászólásáraÜdv, én már cseréltem ballonosról 16/R20-ról kamion gumira 385/R 22,5 -t egyszer de nehezebb vontatni a földön,a másik pótomnál feújításkor a tutigumis tvs-t tettem 16/20 16 pr-t/nyomás csak 4-4,5 bar/ vizmintával határozottan könyebb vontatni terepen és nem csúszkál oldalra,alacsonyabb az abroncsnyomás nagyobb a felfekvési felület, tartósságát még nem tudom de az új az új,továbbiakban ha kell cserélni,váltani inkább ez irányba váltok.
Ahh értem. Bss-be annyira nem vagyok otthon.
Az teherautó után volt, ott volt defektprobléma a duplával.
Válasz Gumóka #402. hozzászólásáraA nagy bss az 10 csavaros.
.ott olcsó ez a móka
Válasz Gumóka #402. hozzászólásáraA /55-re gondolt, az a ritka. Az általános a /65.
Válasz Gumóka #402. hozzászólásáraLassú vontatással is defektel, vagy túlterhelést, teherautó után húzva nem bírja ?
Válasz Nyomasek Bobo #398. hozzászólásáraA 385 ritka? A teherpótok 90%-a azon gurul, perbe is van több, mert teher kormányzottra is szokták tenni. Megás pótnál még van szélesebb is, mint 385. Csak az alacsonyabb. 315 az ikerkerékre szokott menni általában.
Felniből is millió van. Keresztapámnak volt duplakerekes bss, az is 385-re lett átszerelve, mert kicsit sok volt a defekt...
Válasz Gumóka #396. hozzászólásáraA 12.5höz a 315 van közelebb. De mikor én cseréltem, akkor szerintem 9esben még nem volt 8 lukas felni...
Válasz Sk Laci #397. hozzászólásáraAz ifa agro ugyanugy spiccen megy a 10 tonnával, mint a gyári méret. A 12.5x18as 16 vasznas ha nincs koppra felfújva, rohadtul melegszik teljes terhelésnél.
Válasz Claastra. #394. hozzászólásáraA 6011re én is ilyen szettet fogok venni, ha megunom a 8.25x20as szériát...(igaz takonyban rohadtul csuszkál a kamion gumi)
Válasz Gumóka #396. hozzászólásáraNekem 385/55R22.5 van alatta. De ez a méret már ritka...
11.75x22.5 asszem a felni...
Válasz Anonimus82 #392. hozzászólásáraHa teherkocsi kerekeket akarsz rá minden áron, akkor olcsó pénzért árulnak komplet IFA agros kerekeket. Elvileg ennek el kéne férnie rajta. Láttam már felszerelve, de nem néztem a kerékagynál minden eredeti állapotban van e.
De miért akarsz más méretü kerekeket?
Ha új gumikat vennél rá a jelenlegi felnikre, akkor azokkal évekig el lennél, és még jótállás is lenne rá.
BKT gumakt kerüld, mert ebből a méretből ment el nálam 12 gumiból 11 db.
Amit ajánlanák vegyél 16 vásznasat, de láttam már 22 vásznas gumit is belőle, ha jól emlékszem Galaxy márkánál.
Ha minden áron kamiongumit akarsz, nagyon vigyázzál rá, nehogy nagyobb legyen az átmérője, mint az eredeti 12,5-18 guminak, mert forduláskor meterhelve beleakad a fülekbe, amin a plató üll.
Válasz Claastra. #394. hozzászólásáraNem 385? A 315 keskeny lesz.
Válasz Claastra. #394. hozzászólásáraIgen 12,5*18 van rajta
Válasz Anonimus82 #393. hozzászólásáraazon 12,5x18-as volt a mienken,kb a HW6011-es kerék lehet rá jó,jó peres gumival,315/60X22,5,,a felni meg 9x22,5 0 et-vel
Válasz Anonimus82 #392. hozzászólására 8 lyukas a felni ami most rajta van
Üdv mindenkinek ha valaki tudna segíteni vettem egy bss 9 pótkocsit szeretnék rá kamion felnit meg gumit rakni a kérés az volna milyen kell legyen a felni meg milyen méretű külső esetleg ha egy van valakinek egy kép a felniröl tudjam milyet keresek
Válasz Nyomasek Bobo #390. hozzászólásáraGumi szerkezetébe nem látni bele, de tavasszal-nyár elején aratáshoz tervezek venni még 2 db 12,5/80-18 16 vásznas gumit a pótkocsira. Kap új oldalakat. Nyárhoz tip-topnak kell lennie.
Válasz Sk Laci #389. hozzászólásáraTudom
A gyártó a "hibás"
Csak lestem hogy ilyen a gumma szerkezete.
Válasz Nyomasek Bobo #388. hozzászólásáraAmit tőlem vittél pótot, arra új gumik voltak rárakva, senki se vágott bele mintát.