Hirdetés
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Poénok új
- AKG támogatás új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Kukorica vetőmagok új
488 hozzászólás
Üdv
A BSS gyári szürke Ral kódját nem tudja valaki?
Válasz lorant90 #486. hozzászólásáraSajnos felújítót én nem tudok, csapágygolyó a Rolling-nál Fehérváron biztos van.
Válasz A.I. #485. hozzászólásáraKöszönöm. Utana kell jarnom hol tudok hozza kapni golyokat . Ps 16,12 rol van szo. Elegge oda van . Ha volna kozelben hely ahoo rendbedobnak inkabb elvinnem . Mert idoo a legkevesebb .de ha mas nem marad ekk szet boritom itthon
Válasz lorant90 #484. hozzászólásáraGolyó sorokat cseréltük, meg kell nézni, nem vesz e be egyel erősebbet, vagy mennyire kopott ami benne van.
20-22 mm valahol ott van a méret, de erre így nem emlékszem, illetve talán nem is kérek mm, mert ugye colos.
Darabszámra sem emlékszem, apám lehet jobban, de van benne egy kis vödörrel!
Nem nagy kaland cserélni, felső sor ki, aztán megemelt és az alsó is, aztán vissza fordítva, ha jól emlékszem.
Udv . Valaki Győr környèkèn forgozsamoly felujitassal foglalkizo ceget nem tudna ajanlani, vagy valaki reparalta otthon ??
Válasz kajszi_71823 #475. hozzászólásáraElvileg nem is lehetne,mert a 17.13-as rövid fékkulcsos,rugón kívül van a fékkulcs nem fér el a mély felni!
Sziasztok! Bss 12tonnás pótkocsihoz vonóháromszöget melyik cégtől tudnék beszerezni normális áron?
Amit 6 méteresnek hirdetnek az mennyivel más mint a rövid? Terhelhetősége? Platóméret? Stb.
Válasz III.Gyula #479. hozzászólásáraNincs mit!
Válasz A.I. #478. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz III.Gyula #477. hozzászólásáraÉn a Hódvulkantól vettem, a katmantyú! Jók csak ott van a hiba, hogy mikor már a műanyag ami a házba van öntve és méretre munkálva, az kopott.
Ki szokták esztergálni és méreteset gyártonak bele.
Miénk is így van már a 4 puskából 3 és fél. Nem mi csináltattuk, így vettük már átalakítva.
Ez az utólag bele gyártott "persely" sem volt már igazi a miénkben, így trombita lemezzel hézagoltuk.
Idén télen csináltuk mind a 4et, most még tartonak!
Válasz A.I. #473. hozzászólásáraSzia.
Hol lehet a billentő
munkahengerhez normális javító készletet kapni?
Nálam most van finomítás alatt
Válasz Sk Laci #474. hozzászólásáraPedig nekem a 17.13as dupla kerekes. Szereltek az mindennel.
Válasz rezsó #472. hozzászólásáraA képen levő pótkocsin eredeti az oldalmagasság.
17.13 BSS-en 13 laprugó van és szimpla balongumikkal jöttek ki a gyárból, a 16.12 BSS-en 12 laprugó van, duplakerekekkel jöttek a gyárból.
Platóméret megegyezik.
Válasz rezsó #471. hozzászólására1 méter, ez már toldotta deszkaval, így kb 1,2 lehet!
2.35*4.85 a mieink alap plató belső mérete.
Gyárilag mekkorák az eredeti oldalfal magasságok?
Ez igy hány m3 ?
Válasz rezsó #464. hozzászólásáraBocsi a miénk 1721es nem pedig 1713as a duplakerekes. 17t össztömeg, az önsúlya 4,55t. A PS2 1612nek ugyan ezek a súlyparameterei.
Bármilyen tanácsot szívesen olvasok. Előre is köszönöm!
Válasz rezsó #464. hozzászólásáraEredetileg a 16.12-es a duplakerekes 12t hasznos tömeggel
A 17.13as ballonos 13 t hasznos tömeggel
De az érdekesség az hogy a 17esnek keskenyebb a platója mint a 16nam
Válasz A.I. #466. hozzászólásáraKöszönöm! Egy ideje játszom a gondolattal, hogy beruházok egyre a mostani mellé Bár most mintha elég szűk lenne a kinálat. Aratási szezon után talán több lesz…
Válasz A.I. #465. hozzászólásáraNem Rába hidas egyik sem. Meg ennyi, hogy kerek legyen.
Válasz rezsó #464. hozzászólásáraNekünk 2 van egyik ilyen, a másik olyan.
Ami nem egyforma az a kerék a 17es 8 kerekű, a 16os 4.
A fékkulcsok hossza az ikerketekeseken hosszabb, mert a rugókötegen belül van a fék munkahenger, mert ezen nem fér a kerék és a rugó között, mit a szimpla kerekűeken.
A híd ugyan az a gyártmány mindkettő alatt, bár élek a gyanúperrel, de soha nem mertem, hogy az ikerketekes keskenyebb(ezért lesznek borulekonyak szerintem, mikor átpakolják őket szimpla kerékre, szűkül a nyomtáv)!
Plató méret egyforma, fekdobok, betétek, billentő munkahengerek is.
Nincs most itthon a 16os, kollégáknál van, még aratnának, így nem tudom megnézni a súly dolgokat, de ha hazajön majd ránézek(úgy emlékszem ugyan az a kettő ebben is)!
Üdv.
A 16-12es és a 17-13as között mi a különbség? Nem az össztömeg/netto súlyra gondolok. Plató méret? Laprugó vastagság, darabszám? Rába híd, nem Rába híd?
Válasz Sk Laci #462. hozzászólásáraSajnos van egy két gané ember a szervizesek között is, nem cseréli ki az olajat vagy az alkatrészt de a pénzt elkéri mindenért vastagon! Tisztelet a kivételnek, azért köztük is van biztosan rendes szerelő!
Válasz Ares 826 #460. hozzászólásáraA héten volt a JD-en a szerviz megcsinálva nálam otthon. Szépen kicserélgetve minden, lassan pakoltak. Na mondom urain, a kartergázdzürő hol van a kicserélt? Akkor elővették az újat, hogy még nem cserélték, de hogy nagyon rossz helyen van a szürő ki e akarom cseréltetni. Mondom igen. 1 órát kínlódtak vele, még kicserélték. Nagyon besürített helyen van. Az előző szervizt bent csinálták náluk. Nagyon kétlem hogy ezt a szürőt kicserélték, mert sokkal eléb el volt végezve a szerviz mint mostan.
A lehajtásokban-első kerékagyakban írja a könyv az olajcserét. Nem csinálták, mert a cégben azt mondták, hogy csak a következő periódusnál. Ezért vettem olajat és kicseréltem én. Mondom ha már vettem 20 L Extrem gardot, akkor az megy a NH-ba és a Zetorba is. Kicseréltem mindhárom traktorba. Fele megmaradt, remélem használható lessz 3 év mulva az olaj.
Válasz Sk Laci #459. hozzászólásáraAz tuti nem jelenti az örök életet! Főleg ha a szakszerviz "szarszervíííííííízt" játszik más pénzén és nem önt olajat a hajtóházakba!
Válasz Sk Laci #459. hozzászólásáraAz tuti nem jelenti az örök életet! Főleg ha a szakszerviz "szarszervíííííííízt" játszik más pénzén és nem önt olajat a hajtóházakba!
Válasz Ares 826 #458. hozzászólásáraMarad a 80 W
Ma olajjal dolgoztam, cseréltem a traktorok első futómüvek kerékagyaiban az olajat. De a JD Extrem gardot sajnálnám beletenni a BSS futómüvébe, amikor a duplájába kerül a 80 W-nak.
De ha a drágább olaj jelentené az "örök életet", nem sajnálnám
Válasz Sk Laci #457. hozzászólásáraSzerintem az bőven jó. de ha kevesebbet akarsz fékezni vele akkor mehet bele a C-140 is. Az segít a fékezésben.
Rába futómüves BSS 16.12 pótkocsi kerékagyiba milyen olajat raktok? Vagy jobban mondva, gyárilag milyet írnak elő?
Elég a klaszikus 80 W vagy 90 W, vagy valami más kellene bele?
Válasz istvan0423 #454. hozzászólásáraA másik(nálam ez is az egyik ok), ha sokat nyit a fékkulcs.
Válasz istvan0423 #454. hozzászólásáraMomdjuk egy ifa kocsi hogy viselkedik ezzel a traktorral?
Az egyvezetékes fék reagálási sebessége függ attól, milyen gyors a nyomás esés a traktor felé menő csőben. (a "gyári" pl ki van cserélve vékony hidraulika csőre...az elégge lassitja a reagálást)
Ezért kéne a traktort más kocsival próbalni első körben.(ifa ajanlott, azzal lassítani is lehet, nem csak állóra fékezni) Ha másikkal jó, akkor a potkocsinál van a hiba.
Üdv! Szeretnék segítséget kérni, hogy van-e állítási lehetőség, illetve ez a pótkocsin vagy a traktoron állítható, hogy egykörös Bss kocsin a fék lassan reagál (több mp), után nyit a fékkulcs. Köszönöm előre is!
Válasz Gumóka #452. hozzászólására90 mázsát bírják hosszú távon...
Válasz Gumóka #451. hozzászólásáraVagyis egyszer kicsi púpra lett rakva jó nedves földdel magasító nélkül akkor azért volt rajta súly.
Válasz gcastle #448. hozzászólásáraEzen 8,25 ös antalaya vagy mi van, az oldalára is 6,5 max. Nyomás van írva, én meg bátran fel is fújtam
14pr asszem'.
Mondjuk nálam még 4 tonnánán szerintem nem volt rajta több. Hétvégén aratunk, majd ott megmutatja magát.
Hw kocsin 11.00-ast talán 7 körül használtuk, a ballonost fújtuk 4,5-re.
Válasz lorant90 #449. hozzászólásáraÜresen reggel, szerintem jó lesz, kicsit fognak lapulni, de nem sokat, feltéve, hogy nem 12 tonna nettó lesz rajta!
Válasz gcastle #447. hozzászólásáraKoszonom .holnap akk megemelem es 4,5 re felnyomom oket .aztan elvalik eleg lesz e
Válasz Gumóka #439. hozzászólásáraMBP gumit, azt a régi jó Kótajban futózottat kalászos előtt apámék TSZ módszerrel kifújták 8 bár fölé, szaladt is aszfalton 9 tunnával, de azt nedves földre levinni nem volt szabad!
Válasz lorant90 #442. hozzászólásáraFliegl DK110 alatt ugyanezek a papucsok vannak, 4,5 bar a hivatalos, hidegen-csak úgy magában terhelés (pótkocsi) nélkül. Nálam Mitas 14PR 5-5,2-vel futott nettó 12 tonnával. Mondjuk 3-4 év, aztán hiába jó a futófelület, a gumi kuka lett! Petlas-t ne vegyél rá, most a Vredestein-Mitas-Petlas után Alliance-t tesztelek! A Mitas nem rossz!
Válasz Nyomasek Bobo #443. hozzászólására3 mitas egy ozka
Nem epp hosszu a slag, caak amennyi az orahoz jar ..
Válasz Nyomasek Bobo #443. hozzászólásárahttps://mitas-tyres.com/en/products/agricultural-tyres/implement-non-traction/im-04?ean=8590341004093
Válasz lorant90 #441. hozzászólásáraHosszu slaggal pumpald...
Válasz lorant90 #442. hozzászólásáraMitas diagonal?
Válasz Nyomasek Bobo #440. hozzászólására14 pr esek
Válasz Gumóka #439. hozzászólásáraNeztem nincs rajtuk.... valamikor a cegnel 4 re fujtuk azert fujtam igy de most a suly alatt keves es nem tudom.mennyit adhatok meg nekik .
Válasz lorant90 #438. hozzászólására4 felett rémlik.
Hány PR es? 12, 14???
Válasz lorant90 #438. hozzászólásáraNincs rajta a gumin meddig lehet fújni?
Az mbp kocsin nekem 6,5-re van fújva.