Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz istvanppp #8947. hozzászólásáraElső alkalommal műhelyben egy fél napos művelet, mire.
2. alkalom már a krumpliföldön is kivitelezhető kb 1-2 óra alatt.
Válasz istvanppp #8939. hozzászólásáraSzia
Lehet javítani mind a kettőt, nem kell hozzá semmi extra, feltéve ,hogy elég hosszú a szalag ahhoz hogy kivágd belőlle a sérült részt.
Megpróbálom leírni, hogy hogyan, de megpróbálom este fényképezni,ha nem felejtem el .
Amire szükség van.
-kb 20 süllyesztett fejű csavarra (imbusz/torx a legjobb)
-téglalap alakú alátétet kell csinálni, ami pont akkora, hogy beférjen a szalag "nútjába/hornyába" és 2 lyuk van rajta.
A lényeg, hogy kivágod a sérült részt. A szalag egyik feléről levágod a felső részét (a hornyosat) legalább 3 horony hosszan. A másik feléről a vásznas alsó részének felét eltávolítod, ugyanolyan hosszan, min ahogy a másik felét levágtad.
Ezután simán átlapolod a szalag 2 felét, átfurkálod,és megcsavarozod értelemszerűen.
kb 1/4-el lesz így vastagabb a toldás mint az eredeti szalag, de ennyi belefér. Ha jól megcsinálod, akkor bírni fogja a terhelést.
Az enyém vagy 4 helyen is meg lett javítva az elmúlt 10 évben.
Válasz istvanppp #8943. hozzászólásáraElszakadt vagy elhasználódott? Vagy ez is az is. K..va drága ha készen veszed. Én most csináltam az enyémre újat. 80 ba megállt+ 2 nap munka. Ha adsz emailt küldök képeket meg infót.
Válasz metomi78 #8932. hozzászólásáraÉrtem. Nálam ilyesmi nem fordult elő már 10 éve, vagyis amióta rájöttem, hogy a kálium milyen fontos a burgonyának. Szerintem káliumhiánya van. Ha rátetted a megfelelő mennyiségű káliumot, akkor vírus is okozhat hasonló tüneteket. Ezt kevesen tudják de az Y vírus okozza például a gumók repedését is és a barna foltokért is lehet virus a felelős. Mindenki a hirtelen jött csapadékot hibáztatja de nekem a tapasztalatom az volt, hogy ahol a levélzeten virusos tüneteket láttam ott repedtek el a gumók. Meg kell nézni a leveleket, hogy látszik-e sodródás, mozaikszerű klorofilhiány vagy alternáriaszerű barna foltosodás a felső leveleken. Végűl de nem utolsósorban ha belemegy a burgonyavész a gumóba, az is okozhat barnás foltokat.
Válasz traktorajtóhajtogató #8931. hozzászólásáraNem, a rozsdásodás egy fiziológiás zavar. A gumó külsőleg szép, de belül rozsdás foltok vannak. Szakirodalom szerint a magas hőmérséklet is okoza. Vajon ha survebben öntözném ( csepegtetve) az hatna e.
Válasz Pako88 #8924. hozzászólásáraA razonal a traktorostol fugg legjobban mennyire tori a krumplit, meg a brigadtol hogy mennyit hajlandoak asni.
Mert ha tobb homokkal veszed fel akkor alig serti, ha kevesebbel akkor jobban. Meg nem kell annyira porgetni allatmodon. Ha minden masodik sullyesztett palcas az is eleg, a gumizott kozul nehezebben fog kimenni a fold ha vizes.
Azt a ket oldali terelo szart meg at kell operalni ket vagotarcsara! Igy tapasztalataim szerint hasznalhatatlan ha egy kis szarmaradvany van a foldon.
Válasz Sanyee #8922. hozzászólásáraEn ugy hallottam 70 Ft koruli de a kutyanak sem kell. Pesten szinten nem kell a kutyanak sem. Ott 100 Ft volt a fizetoje akinek kellett.
Üdv mindenkinek. Jégverés után elkezdett a talajban csírázni a burgonyám. va ahol a nagyobb gumókon már 6 cm új hajtás van. Néhol foltokban elkezdett ismét virágozni is. Mi van ilyenkor? Mit kellene tennem? Van rá biztosítás de a biztosítósnak lövése nincs az egészhez.
Válasz kata.szabóné #8910. hozzászólásáraGondolom a repedésekre gondoltál. Azt 90 %-ban vírus okozza, azzal nincs mit tenni. Tapasztalataim alapján azért néha a műtrágya + hirtelen jött nagymennyiségű csapadék is kell ahoz, hogy kialakuljanak a repedések.
A Balatoni Rózsa krumplimba a permetezés ellenére( montaflow+cymbal) belement a burgonyavész, de szerencsére már egész szépek vannak alatta. Megvárjam míg elviszi a lombját teljesen, vagy gyorsan zúzzam le a gumók védelme érdekében?!
A Balatoni Rózsa krumplimba a permetezés ellenére( montaflow+cymbal) belement a burgonyavész, de szerencsére már egész szépek vannak alatta. Megvárjam míg elviszi a lombját teljesen, vagy gyorsan zúzzam le a gumók védelme érdekében?!
Válasz kata.szabóné #8903. hozzászólásáraPár éve ezt használom. Másnapra nincs bogár. Kérdés az, hogy mikor akarják ezt is kivonni a forgalomból.
Nekem is eldőlt a belarosa és a marabel. Az esmee még bírja. Felszívódó gombaölő.
Felénk nem esik nagy eső. Volt összesen 70 mili, dr nem egyszerre. Nálam inkább az a baj, hogy a hétfői szélvihar óta szétbukott az inda. A sorköz alul nedves, felül pedig száraz a bakhát, és magas a páratartalom. Félek, hogy befülled a nagy inda.Válasz Szg95 #8901. hozzászólására
Válasz kata.szabóné #8898. hozzászólásáraEn trebonnal fujtam az azthiszem 7 napos de II. Kategoria viszont nagyon jo en meg vagyok vele elegedve. Feletek sok esot hogy birja a burganyó?
9498 hozzászólás
Válasz Kuruistv #8946. hozzászólásáraIgen, nagyjából én is így csináltam de a 8. után beleuntam. Ezért van új.
Válasz istvanppp #8947. hozzászólásáraElső alkalommal műhelyben egy fél napos művelet, mire.
2. alkalom már a krumpliföldön is kivitelezhető kb 1-2 óra alatt.
Válasz Kuruistv #8946. hozzászólásáraKöszönöm! A képek is jöhetnek. Nagy segítség lenne.
Válasz istvanppp #8939. hozzászólásáraSzia
.
Lehet javítani mind a kettőt, nem kell hozzá semmi extra, feltéve ,hogy elég hosszú a szalag ahhoz hogy kivágd belőlle a sérült részt.
Megpróbálom leírni, hogy hogyan, de megpróbálom este fényképezni,ha nem felejtem el
Amire szükség van.
-kb 20 süllyesztett fejű csavarra (imbusz/torx a legjobb)
-téglalap alakú alátétet kell csinálni, ami pont akkora, hogy beférjen a szalag "nútjába/hornyába" és 2 lyuk van rajta.
A lényeg, hogy kivágod a sérült részt. A szalag egyik feléről levágod a felső részét (a hornyosat) legalább 3 horony hosszan. A másik feléről a vásznas alsó részének felét eltávolítod, ugyanolyan hosszan, min ahogy a másik felét levágtad.
Ezután simán átlapolod a szalag 2 felét, átfurkálod,és megcsavarozod értelemszerűen.
kb 1/4-el lesz így vastagabb a toldás mint az eredeti szalag, de ennyi belefér. Ha jól megcsinálod, akkor bírni fogja a terhelést.
Az enyém vagy 4 helyen is meg lett javítva az elmúlt 10 évben.
Válasz NagyGé #8944. hozzászólásáraElküldtem az email címem.
Amúgy elvan szakadva. Ezt kellene orvosolni.
Válasz istvanppp #8943. hozzászólásáraElszakadt vagy elhasználódott? Vagy ez is az is. K..va drága ha készen veszed. Én most csináltam az enyémre újat. 80 ba megállt+ 2 nap munka. Ha adsz emailt küldök képeket meg infót.
Válasz NagyGé #8942. hozzászólásáraA sűrűbordásat.
Válasz istvanppp #8941. hozzászólásáraAlul van kettő. A sűrűbordás meg a gazolós. Melyiket szeretnéd javítani? Ez a kérdés.
Válasz NagyGé #8940. hozzászólásáraMi lenne a kérdés?
Válasz istvanppp #8939. hozzászólásáraMelyiket?
Burgonya kombájn alsó felhordószalagot lehet javítani ha elszakad? Esetleg lehet hozzá kapni valami javítót? Wisent mókuskerekes kombájn.
Sárvári rózsa burgonya,próba szedés és főzés.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200808104014_img_20200808_103517.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200808104045_img_20200808_103510.jpg)
Válasz kanyo #8936. hozzászólásáraMetszőolló-szárzúzó-olyan kombájm ami elbír vele-deszikálló szer.
Válasz kanyo #8929. hozzászólására![smile helpsmilie](/oldforum/images/smiles/helpsmilie.gif)
Ki tud valami ipari piacot burgonyára. Nem hasábra gondolok. Keményítő, szesz? Van ilyen még?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz traktorajtóhajtogató #8919. hozzászólásáraKöszönöm a választ, de nem ez volt a kérdés.
Válasz metomi78 #8932. hozzászólásáraÉrtem. Nálam ilyesmi nem fordult elő már 10 éve, vagyis amióta rájöttem, hogy a kálium milyen fontos a burgonyának. Szerintem káliumhiánya van. Ha rátetted a megfelelő mennyiségű káliumot, akkor vírus is okozhat hasonló tüneteket. Ezt kevesen tudják de az Y vírus okozza például a gumók repedését is és a barna foltokért is lehet virus a felelős. Mindenki a hirtelen jött csapadékot hibáztatja de nekem a tapasztalatom az volt, hogy ahol a levélzeten virusos tüneteket láttam ott repedtek el a gumók. Meg kell nézni a leveleket, hogy látszik-e sodródás, mozaikszerű klorofilhiány vagy alternáriaszerű barna foltosodás a felső leveleken. Végűl de nem utolsósorban ha belemegy a burgonyavész a gumóba, az is okozhat barnás foltokat.
Válasz traktorajtóhajtogató #8931. hozzászólásáraNem, a rozsdásodás egy fiziológiás zavar. A gumó külsőleg szép, de belül rozsdás foltok vannak. Szakirodalom szerint a magas hőmérséklet is okoza. Vajon ha survebben öntözném ( csepegtetve) az hatna e.![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz metomi78 #8930. hozzászólásáraMit értesz rozsdásodás alatt? Varasodást?
Sziasztok. Burgonya gumó rozsdásodása ellen vmi tip?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Sziasztok... tudtok valamit parlagfű ellen szedés elött?
Udv urak fortschritt burgonya kombajnrol velemeny? Most szeretnek beruhazni 1re. Erdemes vagy nezzek mas utan?
Válasz madle #8926. hozzászólásáraKöszönöm az infót!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Pako88 #8924. hozzászólásáraA razonal a traktorostol fugg legjobban mennyire tori a krumplit, meg a brigadtol hogy mennyit hajlandoak asni.
Mert ha tobb homokkal veszed fel akkor alig serti, ha kevesebbel akkor jobban. Meg nem kell annyira porgetni allatmodon. Ha minden masodik sullyesztett palcas az is eleg, a gumizott kozul nehezebben fog kimenni a fold ha vizes.
Azt a ket oldali terelo szart meg at kell operalni ket vagotarcsara! Igy tapasztalataim szerint hasznalhatatlan ha egy kis szarmaradvany van a foldon.
a kép lemaradt...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200722081825_burgonyafelszed_.jpg)
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy ki használ ilyen vagy ehhez hasonló burgonyafelszedő gépet.
Illetve gumipálcás kivitelben gondolkodok, hogy ne törje annyira a krumplit.
Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
Válasz Sanyee #8922. hozzászólásáraEn ugy hallottam 70 Ft koruli de a kutyanak sem kell. Pesten szinten nem kell a kutyanak sem. Ott 100 Ft volt a fizetoje akinek kellett.
Sziasztok!
Mennyi most Szegeden a mosott rekeszes krumpli.
Válasz goldanapple #8920. hozzászólására Irány szerbia.
sziasztok,ha valakinek elfekvobe maradt meg afalon megvasarolnam
Válasz Sipos Zoli #8918. hozzászólásáraEz valami Bruder játék?
Üdv mindenkinek,
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200714072232_burgonya_ulteto_vetogep_1_soros_kedvezo_aron_elado_528381637912686.jpg)
Érdeklődnék, hogy dolgozik e valaki ilyen ültetővel? Yanmar Ke3 után lenne. Elbírja a 14LE ?
Köszönöm a tanácsokat.
Üdv mindenkinek. Jégverés után elkezdett a talajban csírázni a burgonyám. va ahol a nagyobb gumókon már 6 cm új hajtás van. Néhol foltokban elkezdett ismét virágozni is. Mi van ilyenkor? Mit kellene tennem? Van rá biztosítás de a biztosítósnak lövése nincs az egészhez.
Válasz traktorajtóhajtogató #8915. hozzászólásáraArizona , es csak ott talalhato , ahol osszefutott a viz. 2 het essozes, tobb mint 150 mm.
Válasz tusalevi #8913. hozzászólásáraEnnek is vírus az okozója. Milyen fajta?
Válasz tusalevi #8913. hozzászólására Nem erre gondoltam, hanem ami belül van megrepedve és befeketedik.
Válasz tusalevi #8912. hozzászólásáraha az ilyenre gondolsz
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200706115853_20200704_142722.jpg)
Válasz traktorajtóhajtogató #8911. hozzászólásáraha a hosszanti , befort( csak deformaltabb , de nincs romlàs) repedèsrol van szo azt a sok viz okozza , kalcium jo ra.
Válasz kata.szabóné #8910. hozzászólásáraGondolom a repedésekre gondoltál. Azt 90 %-ban vírus okozza, azzal nincs mit tenni. Tapasztalataim alapján azért néha a műtrágya + hirtelen jött nagymennyiségű csapadék is kell ahoz, hogy kialakuljanak a repedések.
Sziasztok! Mitől lesz fekélyes a burgonya? Hogyan lehet ellene védekezni ?
Válasz lacko75 #8908. hozzászólásáraNem
sziasztok lehet még gyomirtani burgi ban ilyenkor,
Sziasztok!
Sziasztok!
Actara val,és Coregen volt permetezve mind a kettő után maradt.Calipso jó lehet csak nincs itthon
Válasz kata.szabóné #8903. hozzászólásáraPár éve ezt használom. Másnapra nincs bogár. Kérdés az, hogy mikor akarják ezt is kivonni a forgalomból.
Nekem is eldőlt a belarosa és a marabel. Az esmee még bírja. Felszívódó gombaölő.
Válasz Roland82 #8900. hozzászólásáraKöszönöm, végül calypsoval lett lefujva, le is ment róla minden.
Felénk nem esik nagy eső. Volt összesen 70 mili, dr nem egyszerre. Nálam inkább az a baj, hogy a hétfői szélvihar óta szétbukott az inda. A sorköz alul nedves, felül pedig száraz a bakhát, és magas a páratartalom. Félek, hogy befülled a nagy inda.Válasz Szg95 #8901. hozzászólására
Válasz kata.szabóné #8898. hozzászólásáraEn trebonnal fujtam az azthiszem 7 napos de II. Kategoria viszont nagyon jo en meg vagyok vele elegedve. Feletek sok esot hogy birja a burganyó?
Válasz kata.szabóné #8895. hozzászólásáraCalypso max dózissal. A kifejlett bogarat nem viszi el, de a pirosakat igen.