Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.06 FtUSD389.11 FtCHF426.08 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1742. hozzászólásra
Csak a parcellák végeit és a fordulokat termeltük be. Jó termés igérkezik itt ott az egyenlőtlen vizellátás miatt a nagygumók meghasadozva nőttek kb.10% Kedden indul a roham. Holnap érkeznek az idénymelosok.
oké..Jövőre hozzám csak meztelen csajok jönnek napszámba burgitszedni...majd korán elvettem hogy még a nyár végére beérjen...a nézelődő férfiakkal meg majd behordatom a zsákokat..
És hogy jöttél rá hogy nem lilahagyma?ÁÁÁÁÁ megvan...Beleraktad a halászléba és hiányzott a halászléből az édeskés hagymaíz...:)Na ha ez rózsaszín akkor a kezdek a desirétől elállni.legjobb lesz ha felhívod a termelőt akitől vetted a burgivetőt és megkérded milen vetőmag keveredhetett bele.
A másik birtokon locsolunk 21db-al , ahol mossuk a burgit ott 15elég. Egyéként akkor ti a wühlmaushoz olcsón megkaptátok a láncot mert a tiszakécskei rablóbandánál a felhordó lánc 350.000ft a keresztszalag 100.000ft a fém felhordó pedig 450.000ft. De ha tudtok wühlmaust eladót szóljatok. Ládapakolás meg bodybuilding, ki is szoktam fingani benne...
Mosni úgy szoktunk, hogy amikor megpakoltuk a Brisa pótkocsit beállunk a tethelyre majd összepakoljuk locsoló csövekből a csőrendszert, aminek a végére egy tolózárat csatlakoztatunk. A tolózárra tűzoltó slagot csatlakoztatunk. A vízecskét egy IFA öntözőagregrátorral biztosítjuk és egy 350es szivattyúval. általában 0,9bar (90kpa) belső nyomás megfelel. A pótkocsira rátolatunk a teherkocsival és átmossuk. Locsolni 21 db Tisza II-vel 3barral szoktunk.
Kedves Sanyi! 2 rokonomnak is van ilyen 2 soros ruszki burgonyarázó, akik nagyon elégedetlenek vele. Az egyik azt mondta hogy nem megy rá fel a föld a burgival együtt hanem ott forgatja az egészet a felhordó részen. Szerintem ott az a baj, hogy a túl meredek a felhordó szalag talajjal bezárt szöge. A másik azt mondta, hogy csak puruttya TSZ munkát lehet vele csinálni. Így megfogta és kölcsönkérte a sógórától a 2 soros lengyelt. Én nagyon szeretem használni, mert nagyon faszán felviszi a földet a krumplival együtt. Csak mi leszedtük hátúlról a sorba rendező lapot, mert így szebben dolgozik a gép és könnyebb szedni. (Nem egy kupac földtúrásból kell burgonyát szedni). Csak annyi a hártánya, hogy így burgonyarázó keréknyomából ki kell dobálni a krumpleszt, de szerintem ez legyen a legkevesebb.
9498 hozzászólás
Válasz #1748. hozzászólásra
Persze keresik.
Csak leszippantják az árat még a fuvarral is.
van-e infótok krumpliárról? felénk maradt a 40ft -de nagyon érdeklődnek RO-ból,lehet mozdulni fog az ár !
Válasz #1745. hozzászólásra
Milyen zsír életed van!
És nem is szándékozol önt.ni?????
Válasz #1745. hozzászólásra
ja vágom mit írtál..volt mikor sokat kapott volt mikor kellett volna neki a víz.rosszúl értelmeztem...boccs...
Válasz #1744. hozzászólásra
Nem öntöztem a csapadék eloszlása volt kedvezőtlen.
Válasz #1743. hozzászólásra
öntözted hogy eggyenletlen volt a vízellátás?tavasszal még aszontad nem szoktad öntözni...
Válasz #1742. hozzászólásra
Csak a parcellák végeit és a fordulokat termeltük be. Jó termés igérkezik itt ott az egyenlőtlen vizellátás miatt a nagygumók meghasadozva nőttek kb.10% Kedden indul a roham. Holnap érkeznek az idénymelosok.
Jancsi krumplit szedtél már?Ha igen milyen?
Válasz #1740. hozzászólásra
oké..Jövőre hozzám csak meztelen csajok jönnek napszámba burgitszedni...majd korán elvettem hogy még a nyár végére beérjen...a nézelődő férfiakkal meg majd behordatom a zsákokat..
Válasz #1739. hozzászólásra
Ennyi belefér!
Válasz #1738. hozzászólásra
de az sosem probléma...ejj de most a krumplistoppikban vagyunk..félre a témát...:)
Válasz #1737. hozzászólásra
Hát igen sűrűn elő fordul! :-DDDD
Válasz #1735. hozzászólásra
persze mert csak a csajok vannak a fejetkbe mindig....:-)))
Válasz #1732. hozzászólásra
Majd így ahogy az előbb utalok rá......
Az ált. beválik.
A LAZA kómánál MÉG BE!
Válasz #1734. hozzászólásra
Tegnap este beszéltünk egy pár szót de elfelejtettem megkérdezni hogy áll ő a burgival csak azért kérdeztem rá most!
Válasz #1733. hozzászólásra
múltkór épp kérdeztem tőle és mondta hogy augusztus közepén szártalanít..de hallom ott is gyenge az ár...
Válasz #1730. hozzászólásra
Helyes!!!!
Válasz #1731. hozzászólásra
majd ha a laza kómának kezdeném átlépni a küszöbét nyomjá orba lécci...okés?
Válasz #1729. hozzászólásra
Csak olyan LAZA kóma.
Még nem fajultál el nyugi.
Vannak ettől durvább kómában lévők is...(ITT)
heheheheheheeeee
Válasz #1728. hozzászólásra
tudom...ő nála is most lesz szártalanítás...mi jancsik összedógzunk...
Válasz #1727. hozzászólásra
éberkóma?vagy mélykóma?
Válasz #1726. hozzászólásra
Szia Jancsi, bocs de a másik jancsit kérdeztem ?
Válasz #1726. hozzászólásra
( ez a jancsika is kómában van heheheheheeeeeeeeee )
Válasz #1725. hozzászólásra
még nem...most lesz a szártalanítás csak...ittis ottis:_)))
Jancsi & és te végeztél már a burgonyával?
Válasz #1722. hozzászólásra
Mi az hogy pöttyös a fabiola?Szeplős mint a laura?
Válasz #1722. hozzászólásra
A redet,és a laurát ismerem.a másik kettőt nem.A red az nem ilen hosszú az inkább kerekebb,meg ennyire nem lila....Laura biztos nem.
Szerintem vagy red scarlet vagy bartina lehet. Laura az lilásabb szóval az nein lehet. Fabiola az meg pöttyös:D
Válasz #1716. hozzászólásra
Szedettvedett nóném.
Válasz #1719. hozzászólásra
Na azt majd privátban leírom mi a véleményem ahonnan a vetőmagot vettük!
És hogy jöttél rá hogy nem lilahagyma?ÁÁÁÁÁ megvan...Beleraktad a halászléba és hiányzott a halászléből az édeskés hagymaíz...:)Na ha ez rózsaszín akkor a kezdek a desirétől elállni.legjobb lesz ha felhívod a termelőt akitől vetted a burgivetőt és megkérded milen vetőmag keveredhetett bele.
Válasz #1717. hozzászólásra
Ez rózsaszínű de találtam benne lilát is előszőr azt hittem lila hagyma!
Válasz #1716. hozzászólásra
Hát Misi ha a többi nem ilyen lilás hanem van világosabb is akkor desirére szavazok...
Válasz #1715. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20090730124502_20090730160.jpg)
Na majd most!
Ki tudná megmondani ez milyen fajta lehet?
csendben
Válasz #1704. hozzászólásra
Te hogyan mosod Sándor?
Válasz #1711. hozzászólásra
Így igaz.
Ne is kelljen, mer az 1 zsák pénz.
Nekem nem kell komolyabb típus elég a 411es. Nekem az lényeg hogy minél egyszerűbb legyen és minél kevesebbet utazzon rajta a burgi.
Válasz #1709. hozzászólásra
Mászkáltam már fent én is ilyen WM-on.
Az vadi zsír új volt, meg komolyabb típus is...
Mert az érett burgit könnyen jól lehet vele szedni:D
Válasz #1707. hozzászólásra
Mit vagy arra a WM-ra beizgulva???????
A másik birtokon locsolunk 21db-al , ahol mossuk a burgit ott 15elég. Egyéként akkor ti a wühlmaushoz olcsón megkaptátok a láncot mert a tiszakécskei rablóbandánál a felhordó lánc 350.000ft a keresztszalag 100.000ft a fém felhordó pedig 450.000ft. De ha tudtok wühlmaust eladót szóljatok. Ládapakolás meg bodybuilding, ki is szoktam fingani benne...
Válasz #1696. hozzászólásra
Ezek a lengyelek jók.
Válasz #1697. hozzászólásra
Ládapakoláshoz.
Badibilding szi?
Válasz #1701. hozzászólásra
180 m-re csak 15 szórófej kell. :D
Amúgy érdekes, ahogy mossátok a burgit. Jó sok vizet használtok mellé! :P
Válasz #1702. hozzászólásra
Olyan nekünk is van. 260 rugo vol rá az első felhordó lánc.
Viszont, ha tud valaki egy jó állapotban lévő eladó wühlmaus 411es burgonyakombájnt az jelezzen!
Mosni úgy szoktunk, hogy amikor megpakoltuk a Brisa pótkocsit beállunk a tethelyre majd összepakoljuk locsoló csövekből a csőrendszert, aminek a végére egy tolózárat csatlakoztatunk. A tolózárra tűzoltó slagot csatlakoztatunk. A vízecskét egy IFA öntözőagregrátorral biztosítjuk és egy 350es szivattyúval. általában 0,9bar (90kpa) belső nyomás megfelel. A pótkocsira rátolatunk a teherkocsival és átmossuk. Locsolni 21 db Tisza II-vel 3barral szoktunk.
Kedves Sanyi! 2 rokonomnak is van ilyen 2 soros ruszki burgonyarázó, akik nagyon elégedetlenek vele. Az egyik azt mondta hogy nem megy rá fel a föld a burgival együtt hanem ott forgatja az egészet a felhordó részen. Szerintem ott az a baj, hogy a túl meredek a felhordó szalag talajjal bezárt szöge. A másik azt mondta, hogy csak puruttya TSZ munkát lehet vele csinálni. Így megfogta és kölcsönkérte a sógórától a 2 soros lengyelt. Én nagyon szeretem használni, mert nagyon faszán felviszi a földet a krumplival együtt. Csak mi leszedtük hátúlról a sorba rendező lapot, mert így szebben dolgozik a gép és könnyebb szedni. (Nem egy kupac földtúrásból kell burgonyát szedni). Csak annyi a hártánya, hogy így burgonyarázó keréknyomából ki kell dobálni a krumpleszt, de szerintem ez legyen a legkevesebb.