Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Foszfor felénk is van dögivel a földben,csak éppen nem felvehető formában.
Lehet foszfor feltáró bacival vagy gombával szórni,azok valamennyit felvehető formába alakítanak,de az még nem elégíti ki a krumpli igényét.
Ahhoz,hogy 1 t termés legyen kell x hatóanyag nálunk homokon a nagy veszteség miatt lehet 2-vel szorozni,és már nem is olyan sok a kiszórt kaja.
Sárgarépa adagja,hogy elrettentsek egyeseket,
5-600 mázsa szerves és 20 mázsa feletti komplex a drágábbik fajtából.
Válasz traktoroskiskukac #7889. hozzászólásáraMit èrtesz telített alatt?
Nem akarlak rábeszélni, de ha talajvizsgálat szerint az ellátottság igen jó PK az mèg nem azt jelenti, hogy 0-a Pk-t kéne kiadni.
Egy 2-3q Yara szerintem mehetne, hogy ne legyen egyoldalú nitrogènezès.
Válasz 72 #7888. hozzászólásáraÁltalában igen. Erős fagyon 4-5q 8-24-24 yara
Vetés előtt 2-3q nitrogén és töltögetéskor is 2-3q nitrogén.
Idén a talajvizsgálat azt mutatta, hogy telített talajom P-K-ban N-ben pedig extra hiányos idén nem kap komplexet.
Válasz istvanppp #7885. hozzászólásáraSemmi nem kötelez arra, hogy te igazolni tudd az eredetét, elvégre a sajátodat ,hogy igazolnád? Ugyanez igaz, ha elitet vettél volna akkor nem vetetted volna vissza UT1-ként? Kijönnek ha kijönnek egyáltalán, mintát vesznek, és ha mentes a tünetektől akkor békén hagynak a talajvédelmisek.
Az ipari zöldség növény támogatásnál már más a helyzet, azt csak fémzároltra adják tehát azt ellenőrzéskor igazolni kell.
Válasz traktoroskiskukac #7884. hozzászólásáraTehát, ha előző évben is vetettem burgonyát (ut1-est), akkor abból visszavethetek idén is? És ha ellenőriznek, nem baj, hogy nem tudom számlával vagy cimkével igazolni a vetőburgonya eredetét?
Köszönöm!
Válasz istvanppp #7883. hozzászólásáraNem tudok arról, hogy lenne kivétel, most néztem meg a papírjaimat, amiben semmi ilyesmi nincs.
Egyébként ingyenes.
Válasz istvanppp #7881. hozzászólásáraSajátot visza szabad vetni, de csak azt! "Növény és talajvédelmi igazgatóságnak" viszont be kell jelenteni a fémzároltat is és a saját viszavetettet is azt kérik ellenőrzéseken. Mondjuk enélkül a hivatalosan bejelentés nélkül árusítani sem lenne szabad.
V.ki tudna segíteni abban, hogy a saját burgonyámból termett vető méretűt vissza lehet vetni, vagy hivatalosan csak fémzároltat lehet?
Tehát, ha az MVH vagy a Nébih ellenőriz akkor mi a szabályos?
Ha esetleg csak a fémzárolt jó, akkor mennyi vetőmagról kell számlával rendelkezni, amennyi az általános vetési norma?
Válasz Bertoldo #7878. hozzászólásáraAjánlom esetleg a landwirt.at-n az apróhirdetéseket (Kleineinziegen). Ott elég jókat lehet találni fészer alól, aztán ezzel foglalkozó emberkével meg hazahozatod. Itthon is vannak igazi precíz igényes gazdák(csak általában ők nem nagyon adják el a gépeket, csak veszik :) ), de nagyon sok a puruttya lelakós emberke ilyen olyan sufni tuningokkal árult gépei.
Válasz medikus #7877. hozzászólásáraKöszi az építő hozzászólásod. Németből behozott vackokat olyat ami három kereskedő kezén végigmegy nem akarok venni. Sokszor tapasztaltam hogy ami valamire valo gep az inkabb elmegy fű alatt ismeretségi körben vagy kihúzva a ház elé a főutcan...
Válasz traktorajtóhajtogató #7871. hozzászólásáraEzt mondta nekem a kereskedő hogy hiába rendeltek x mennyiséget nem kaptak amennyit szerettek volna.
Csak 0.5 heki lesz,ezt a mennyiséget eltudjuk adni a szomszéd falukba.
Válasz 72 #7869. hozzászólásáraMuszály volt pont a legrosszabkor ujrakezdeni? A vetőburgonyát illetően még jól is jártál, hogy kaptál. Nekem volt olyan fajta, amit visszamondtak.
Válasz 72 #7867. hozzászólására1-es vető ugye nem elite? Èn ennyit nem adtam èrte inkább vissza vetem a tavalyit. Jövőre ha ilyen drága lesz kimegyek èrte Nèmetbe.
Válasz 72 #7865. hozzászólásáraKb 5 napnyi munka van benne, és még lesz 1 legalább.
Homokon talán működik a kapás, de fekete földben nem hiszem hogy életképes lenne.
Válasz 72 #7861. hozzászólásáraNehéz megmondani, mert szinte minden volt itthon. Eleve olyan gépet vettem, aminek megvan minden része. Szerintem ha mindent az utolsó csavarig meg kellett volna vennem, akkor 30ezer, de csak egy kis gumi belső vettem 1500ft meg bálázókapcsot 5000ft kb. Még esztergályosnál van 2 tengely de az sem lesz több 3000ft-nál.
Ma voltam Kecskeméten vetőmagért,mondta a fickó hogy nagyon szükös a vetőmag készlet,szinte mindenhol aszály volt a nagy termelő országokba ezért drága és nincs is elegendö anyag!
Válasz 72 #7851. hozzászólásáraÈn is ezèrt vettem. Mindig más vetette, ès sikerült ahogy sikerült ócska szar gèpekkel. Mostantól ha nem lesz igazi a vetès akkor legalább magamat szidhatom csak.
Egyedüli problèma, hogy a kis mtzmhez nagy a vetőgèp. A nagy NH gèpem meg túl nagy, de ez fogja vetni robotkormánnyal.
Válasz traktoroskiskukac #7849. hozzászólásáraAz az igazság hogy az én területem nem indokolná hogy gépet vegyekrá,de nem szeretek kéregetni!
Ami kölcsön van ültető az a legegyszerűb,nincs rajta se granulátum se műtrágyaszóró és kicsi a sortáv a traktorhoz a szedő meg egy rázó kosaras,sokat kell kubikolni utánna.
Válasz máris szomszéd #7845. hozzászólásáraTipikus kereskedő. Külföldről behoz, itthon elad. Decemberben minden hirdetöfelület tele volt vetőgèppel. Januárban csak az ő hirdetèsei voltak fent vetőgèpeől.
9498 hozzászólás
Foszfor felénk is van dögivel a földben,csak éppen nem felvehető formában.
Lehet foszfor feltáró bacival vagy gombával szórni,azok valamennyit felvehető formába alakítanak,de az még nem elégíti ki a krumpli igényét.
Ahhoz,hogy 1 t termés legyen kell x hatóanyag nálunk homokon a nagy veszteség miatt lehet 2-vel szorozni,és már nem is olyan sok a kiszórt kaja.
Sárgarépa adagja,hogy elrettentsek egyeseket,
5-600 mázsa szerves és 20 mázsa feletti komplex a drágábbik fajtából.
Válasz ND #7894. hozzászólásáraMért? Hulla szaga lesz a krumplinak vagy mi?
Mi esszuk meg masok is es sokan monjak finom a krumpli
A Lubofos burgonya műtrágyáról van véleménye valakinek?
Válasz traktoroskiskukac #7889. hozzászólásáraMit èrtesz telített alatt?
Nem akarlak rábeszélni, de ha talajvizsgálat szerint az ellátottság igen jó PK az mèg nem azt jelenti, hogy 0-a Pk-t kéne kiadni.
Egy 2-3q Yara szerintem mehetne, hogy ne legyen egyoldalú nitrogènezès.
Válasz ND #7894. hozzászólásáraAnnyi kèrdèst felvet, hogy inkább bele sem kezdek.
Válasz krokodil007 #7893. hozzászólásáraLehet hogy van termésed így, de nem szívesen ennék belőle...
Válasz istvanppp #7887. hozzászólására40t/ha istallotragya. Zoldtragya(olajretek)
300kg/ha 60as kaliso
150kg/ha map
500-600kg/ha 27es nitrogen
Válasz istvanppp #7891. hozzászólásáraHa jól rémlik 20+ az ára!
Válasz traktoroskiskukac #7889. hozzászólásáraA yara 8-24-24 mennyi az ára kb?
Válasz traktoroskiskukac #7889. hozzászólásáraNitróból pétit vagy ammónium nitratot teszel?
Válasz 72 #7888. hozzászólásáraÁltalában igen. Erős fagyon 4-5q 8-24-24 yara
Vetés előtt 2-3q nitrogén és töltögetéskor is 2-3q nitrogén.
Idén a talajvizsgálat azt mutatta, hogy telített talajom P-K-ban N-ben pedig extra hiányos idén nem kap komplexet.
Válasz istvanppp #7887. hozzászólásáraÉn mikor legutóbb csinálta tettem alá vagy 4-5 q Yara műtrágyát,azt hiszem 8-24-24-est.
Műtrágyát milyet és mennyit szoktatok adni a burgonyának?
Válasz istvanppp #7885. hozzászólásáraSemmi nem kötelez arra, hogy te igazolni tudd az eredetét, elvégre a sajátodat ,hogy igazolnád? Ugyanez igaz, ha elitet vettél volna akkor nem vetetted volna vissza UT1-ként? Kijönnek ha kijönnek egyáltalán, mintát vesznek, és ha mentes a tünetektől akkor békén hagynak a talajvédelmisek.
Az ipari zöldség növény támogatásnál már más a helyzet, azt csak fémzároltra adják tehát azt ellenőrzéskor igazolni kell.
Válasz traktoroskiskukac #7884. hozzászólásáraTehát, ha előző évben is vetettem burgonyát (ut1-est), akkor abból visszavethetek idén is? És ha ellenőriznek, nem baj, hogy nem tudom számlával vagy cimkével igazolni a vetőburgonya eredetét?
Köszönöm!
Válasz istvanppp #7883. hozzászólásáraNem tudok arról, hogy lenne kivétel, most néztem meg a papírjaimat, amiben semmi ilyesmi nincs.
Egyébként ingyenes.
Válasz traktoroskiskukac #7882. hozzászólásáraNem csak 1 hektár fölött kell bejelenteni?
Válasz istvanppp #7881. hozzászólásáraSajátot visza szabad vetni, de csak azt! "Növény és talajvédelmi igazgatóságnak" viszont be kell jelenteni a fémzároltat is és a saját viszavetettet is azt kérik ellenőrzéseken. Mondjuk enélkül a hivatalosan bejelentés nélkül árusítani sem lenne szabad.
V.ki tudna segíteni abban, hogy a saját burgonyámból termett vető méretűt vissza lehet vetni, vagy hivatalosan csak fémzároltat lehet?
Tehát, ha az MVH vagy a Nébih ellenőriz akkor mi a szabályos?
Ha esetleg csak a fémzárolt jó, akkor mennyi vetőmagról kell számlával rendelkezni, amennyi az általános vetési norma?
Üdvözlet ha érdekel valakit lila vető burgi van eladó.30-2000749
Válasz Bertoldo #7878. hozzászólásáraAjánlom esetleg a landwirt.at-n az apróhirdetéseket (Kleineinziegen). Ott elég jókat lehet találni fészer alól, aztán ezzel foglalkozó emberkével meg hazahozatod. Itthon is vannak igazi precíz igényes gazdák(csak általában ők nem nagyon adják el a gépeket, csak veszik :) ), de nagyon sok a puruttya lelakós emberke ilyen olyan sufni tuningokkal árult gépei.
Válasz medikus #7877. hozzászólásáraKöszi az építő hozzászólásod. Németből behozott vackokat olyat ami három kereskedő kezén végigmegy nem akarok venni. Sokszor tapasztaltam hogy ami valamire valo gep az inkabb elmegy fű alatt ismeretségi körben vagy kihúzva a ház elé a főutcan...
Válasz Bertoldo #7876. hozzászólásáraMindig van hirdetve!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sziasztok használható burgonya kombájnt keresek megvételre.
Válasz Peti30 #7874. hozzászólásárahttp://www.vetoburgonya.hu/
Válasz Sanyee #7860. hozzászólásáraSikerült szerezni vetőgumót Újfehértóról I-es 250 Ft+ áfa.
Válasz 72 #7870 hozzászólásár
Szándékosan olyat vettem, amin nincs valami ócskaság. Van itthon fasz@ amit csak át kell szerelni a vetőgépről... kb 1 óra munka.
Válasz traktorajtóhajtogató #7871. hozzászólásáraEzt mondta nekem a kereskedő hogy hiába rendeltek x mennyiséget nem kaptak amennyit szerettek volna.
Csak 0.5 heki lesz,ezt a mennyiséget eltudjuk adni a szomszéd falukba.
Válasz 72 #7869. hozzászólásáraMuszály volt pont a legrosszabkor ujrakezdeni? A vetőburgonyát illetően még jól is jártál, hogy kaptál. Nekem volt olyan fajta, amit visszamondtak.
Válasz traktoroskiskukac #7868. hozzászólásáraGranulátum szóró van a tieden?
Válasz traktoroskiskukac #7868. hozzászólásáraNekem tavaly nem volt krumplim,ezért vettem meg ennyiért!
Válasz 72 #7867. hozzászólására1-es vető ugye nem elite? Èn ennyit nem adtam èrte inkább vissza vetem a tavalyit. Jövőre ha ilyen drága lesz kimegyek èrte Nèmetbe.
Válasz traktoroskiskukac #7864. hozzászólására Agria,Evolution normál méret nettó 290
Cherie 35-40-es méret nettó 360
Előbb nem figyeltem ezt a kérdést.
Válasz 72 #7865. hozzászólásáraKb 5 napnyi munka van benne, és még lesz 1 legalább.
Homokon talán működik a kapás, de fekete földben nem hiszem hogy életképes lenne.
Válasz traktoroskiskukac #7863. hozzászólásáraAkkor inkább idő mint pénz kérdése.
Ezeknél a v. gépeknél a tárcsás vagy a kapás mag behúzó a jobb?
Válasz 72 #7862. hozzászólásáraMit hoztál Kecskemétről, és mennyiért?
Válasz 72 #7861. hozzászólásáraNehéz megmondani, mert szinte minden volt itthon. Eleve olyan gépet vettem, aminek megvan minden része. Szerintem ha mindent az utolsó csavarig meg kellett volna vennem, akkor 30ezer, de csak egy kis gumi belső vettem 1500ft meg bálázókapcsot 5000ft kb. Még esztergályosnál van 2 tengely de az sem lesz több 3000ft-nál.
Ma voltam Kecskeméten vetőmagért,mondta a fickó hogy nagyon szükös a vetőmag készlet,szinte mindenhol aszály volt a nagy termelő országokba ezért drága és nincs is elegendö anyag!
Válasz traktoroskiskukac #7841. hozzászólásáraA hassiára mennyit költöttél miután megvetted?
Válasz Peti30 #7857. hozzászólásáraRed Scarlet. Ha kapsz még magot szólj, hogy merre menjünk.
Válasz madle #7858. hozzászólásáraÉn most korainak evolutont meg cheriet vettem,plussz agriát későbbre.
Válasz 72 #7856. hozzászólásáraÉrtem, köszi, akkor arra marad a forgótáras pakolgatós, amit használunk. :) Vagy a régi 4 soros palántázó potyogtatós.
Én Red Scarletet vetek mindig koraira.
Korai piaci termesztésre melyik fajtát ajánlanátok? Bella Rosa vagy Red Scarlet?
Válasz madle #7855. hozzászólásáraNem lehet vele mert letöri a csírát ahogy kevergeti a kád alján a gumót a kanalak.
Válasz traktoroskiskukac #7854. hozzászólásáraEzekkel a kanalas vetogepekkel lehet csirazott vetomagot vetni? Vagy letori a csirajat amikor szedi ki a kadbol?
Válasz 72 #7853. hozzászólásáraMagamnak csak 3-5ha bérbe kb ugyanennyit fogok.
Válasz traktoroskiskukac #7852. hozzászólásáraMennyit szoktál vetni?
Válasz 72 #7851. hozzászólásáraÈn is ezèrt vettem. Mindig más vetette, ès sikerült ahogy sikerült ócska szar gèpekkel. Mostantól ha nem lesz igazi a vetès akkor legalább magamat szidhatom csak.
Egyedüli problèma, hogy a kis mtzmhez nagy a vetőgèp. A nagy NH gèpem meg túl nagy, de ez fogja vetni robotkormánnyal.
Válasz traktoroskiskukac #7849. hozzászólásáraAz az igazság hogy az én területem nem indokolná hogy gépet vegyekrá,de nem szeretek kéregetni!
Ami kölcsön van ültető az a legegyszerűb,nincs rajta se granulátum se műtrágyaszóró és kicsi a sortáv a traktorhoz a szedő meg egy rázó kosaras,sokat kell kubikolni utánna.
Válasz máris szomszéd #7845. hozzászólásáraTipikus kereskedő. Külföldről behoz, itthon elad. Decemberben minden hirdetöfelület tele volt vetőgèppel. Januárban csak az ő hirdetèsei voltak fent vetőgèpeől.