Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok.
Burgonyát szeretnék termeszteni,homokos,dombos területre milyen fajtájú burgonyát ajánlatok ?
3300nm területre mennyi vető krumpli kell kb. ?
Köszönöm előre is.
Tavaly nekem volt, mindenki meg volt vele elégedve. Korlátlanul tudtam volna eladni is, ha lett volna elég. (családi méretekről beszélek).
Fagy nem volt, ugyanis tavaly mi csak későn tudtunk vetni.
Egyik sem fagytűrő. Rövid ideig képes elviselni a hideget vagy ha nem lefagy és jó esetben újrahajt, de annyira nem beszélhetünk fagytűrő képességről. Ideális állapot, ha egyáltalán nem éri fagy.
Sziasztok!
Talajfertőtlenítővel kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak?
Mi eddig Force-t használtunk de már nem igazán hatékony.
Erősen gondolkodom Kentaur 5G-n evvel kapcsolatban vélemények?
Másik téma: balatoni rózsa vetőmag forrás ami úgymond "megbízható"
enyémben nagyon sok a cérnacsírás és pótolni kellene még valahogy tavaszig.
Sziasztok.Szeretnék egy portányi kb.800nm-en krumplit termeszteni,tudnátok segíteni,abban,hogy milyen fajtát ,és mennyi vetőmagot kellene vennem.Elég fekete,kötött a talaj,olyan fajtát szeretnék ami aránylag sima héjú marad ebben a földben, és piacképes kinézetű.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy krumpliszedőből láncost vagy kosarast érdemes venni, illetve használtat vagy újat? Az agroman honlapján van új kosaras és láncos is, de szerintem annyi pénzért bazi drága. Ha van valakinek ötlete, tanácsa, szívesen hallgatom.
Hali. Pusztán érdeklődésként, egy olyan kérdésem lenne, hogy ki mivel dolgozza meg a földet a vetés előtt előtt? Talajmaró, tárcsa, kombinátor vagy valami más? Ki mit tapasztalt melyik a „legjobb"? Köszönöm a válaszokat.
Burgonya bakhátazó profiljának a kialakításában kérnék egy kis segítséget.
Milyen bakhát magasság és szélesség lenne jó a burgonyának?
68-70cm sortávhoz.
Válasz #6560. hozzászólásra
6-7 éve vettem 1.800.000 HUF használtan egyszer javíttattam 350.000 HUF az agyát cserélték a németet magyarra a Tempele Kft, forgalmazza most ha jól tudom kb. 2 milla +fa de megtalálod a honlapján. http://www.tempel.hu/
Azt nem tudod megállapítani, vagy megbízol akitól veszed vagy nem.
4 éve 1 helyről veszem mindig /régóta vetőmaggal foglalkoznak/ de az idén azért átbaxtak kb 15 q Cleopátra vetőmaggal. Silány minőséget adtak.Ezt jeleztem is feléjük nehezen ki is jöttek lefényképezték és elismerték hogy " ezzel az állománnyal baj van", de azért telefonba mindig azt mondták senki nem jelezte feléjük, hogy bárkinek is baj volna a vetőmaggal. Amikor ki jöttek azért elismerte máshol is vannak bajok.
9498 hozzászólás
Köszönöm. Spajszy
Métémm -nek üzenem. Lackó42 válasza rossz válasz, helyes válasz 9.5 mázsa. 3300 nm=916 nöl, 100 nölenként 1 mázsa vetőt számolj./17,600 db gumó összesen/
Pannónia burgonyáról kinek van tapasztalata ?
Köszönöm! és milyen fajtát ajánlatok ?
Válasz #6595. hozzászólásra
gumómérettől függ,de 1,5t ritkán szokott eléglenni 1 ha-ra és van amikor 3t kell.
Válasz #6594. hozzászólásra
Attól függ. Pl. 75cm/30cm sor- és tőtávnál kb 5-600kg.
Sziasztok.
Burgonyát szeretnék termeszteni,homokos,dombos területre milyen fajtájú burgonyát ajánlatok ?
3300nm területre mennyi vető krumpli kell kb. ?
Köszönöm előre is.
Válasz #6590. hozzászólásra
Van már vetőd? Honnan szerzed be?
Tavaly nekem volt, mindenki meg volt vele elégedve. Korlátlanul tudtam volna eladni is, ha lett volna elég. (családi méretekről beszélek).
Fagy nem volt, ugyanis tavaly mi csak későn tudtunk vetni.
Egyik sem fagytűrő. Rövid ideig képes elviselni a hideget vagy ha nem lefagy és jó esetben újrahajt, de annyira nem beszélhetünk fagytűrő képességről. Ideális állapot, ha egyáltalán nem éri fagy.
Sziasztok!
Impala krumpliról mi a véleményetek? Mennyire fagytűrő?
Válasz #6587. hozzászólásra
Termesztette ezt valaki közületek?
Tapasztalatok?
Válasz #6587. hozzászólásra
Találtam.
Sárpo Míra vető burgonyát keresek , pár mázsát.
tf:70 409 8277
sziasztok.tud valaki Csongrád vagy Békés megyében,megbízható helyről red scarlet és katica vetőmagot, esetleg balatoni rózsát?köszi.
Válasz #6584. hozzászólásra
Azt majd az idő mondja meg.
Általában március közepe.
Sziasztok!
Melyik az a leghamarabbi időpont , amikor szabadföldbe vethetek krumplit fátyolfóliával? Esetleg palántát fátyollal?
Válasz #6582. hozzászólásra
Prestige esetleg!!
Sziasztok!
Talajfertőtlenítővel kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak?
Mi eddig Force-t használtunk de már nem igazán hatékony.
Erősen gondolkodom Kentaur 5G-n evvel kapcsolatban vélemények?
Másik téma: balatoni rózsa vetőmag forrás ami úgymond "megbízható"
enyémben nagyon sok a cérnacsírás és pótolni kellene még valahogy tavaszig.
köszi a válaszokat ,én is a red scarletra gondotam,volt aki katicát ajánlott,arról van infótok ,hogy milyen?
Válasz #6578. hozzászólásra
Szia!
Kötött földbe hosszabb tenyészidejű fajtát vegyél.
800 négyzetméterre 3200 szemet vess kb. 2,5q.
Válasz #6577. hozzászólásra
A Belarosa sem rossz, az tovább visszavethető.
Red Scarlet piacosabb.
http://www.hzpc.hu/fajtakereso/red_scarlett
Sziasztok.Szeretnék egy portányi kb.800nm-en krumplit termeszteni,tudnátok segíteni,abban,hogy milyen fajtát ,és mennyi vetőmagot kellene vennem.Elég fekete,kötött a talaj,olyan fajtát szeretnék ami aránylag sima héjú marad ebben a földben, és piacképes kinézetű.
Válasz #6575. hozzászólásra
oké köszi
red scarlet milyen szinű?
nekem belarossa volt.
Válasz #6573. hozzászólásra
Köszi, értem!
Válasz #6574. hozzászólásra
Balatoni Rózsa, Red Scarlet.
Egy tonna terméshez 5kg N, 2kg P, 9kg K. Ezt szórd ki, de ha jó fekete földed van akkor a fele is elég.
melyik fajta a legkorábbi burgonya ami jó is?
nekem kellene a kertbe.
mennyi műtrágyát nyomjak neki?
Válasz #6571. hozzászólásra
Láncos alatt a felhordóláncost érted. Az leviszi hátra a gazat.
Esetleg valaki másnak van ötlete?
Köszönöm! Megkérdezhetem, hogy miért a láncost ajánlottad? Miért jobb szerinted, mint a kosaras?
Láncost.
A keret határozza meg, hogy új vagy használt. Használtan is van jó állípotban.
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy krumpliszedőből láncost vagy kosarast érdemes venni, illetve használtat vagy újat? Az agroman honlapján van új kosaras és láncos is, de szerintem annyi pénzért bazi drága. Ha van valakinek ötlete, tanácsa, szívesen hallgatom.
Arosa fajtáról van valami információja valakinek? Termesztési tapasztalatok kellenének.
Válasz #6566. hozzászólásra
Kombinátorral. Akár duplán is végigmegyünk.
De a legjobb a talajmaró, de azzal 5 óra egy hektár.
De ha a kombinátor nem tud szép munkát csinálni még vannak rögök a talajon akkor érdemes átfutni rajta tárcsával utánna kombinátorozni.
Hali. Pusztán érdeklődésként, egy olyan kérdésem lenne, hogy ki mivel dolgozza meg a földet a vetés előtt előtt? Talajmaró, tárcsa, kombinátor vagy valami más? Ki mit tapasztalt melyik a „legjobb"? Köszönöm a válaszokat.
Burgonya bakhátazó profiljának a kialakításában kérnék egy kis segítséget.
Milyen bakhát magasság és szélesség lenne jó a burgonyának?
68-70cm sortávhoz.
Válasz #6560. hozzászólásra
6-7 éve vettem 1.800.000 HUF használtan egyszer javíttattam 350.000 HUF az agyát cserélték a németet magyarra a Tempele Kft, forgalmazza most ha jól tudom kb. 2 milla +fa de megtalálod a honlapján.
http://www.tempel.hu/
Válasz #6561. hozzászólásra
Azt nem tudod megállapítani, vagy megbízol akitól veszed vagy nem.
4 éve 1 helyről veszem mindig /régóta vetőmaggal foglalkoznak/ de az idén azért átbaxtak kb 15 q Cleopátra vetőmaggal. Silány minőséget adtak.Ezt jeleztem is feléjük nehezen ki is jöttek lefényképezték és elismerték hogy " ezzel az állománnyal baj van", de azért telefonba mindig azt mondták senki nem jelezte feléjük, hogy bárkinek is baj volna a vetőmaggal. Amikor ki jöttek azért elismerte máshol is vannak bajok.
Válasz #6561. hozzászólásra
Jó kérdés, ez bemondásra megy, ha nem ismered akkor bármi lehet, ja meg még az ismerős sem garancia sajnos
Honnan lehet kideríteni, hogy az ut1-es vagy ut2-es valóban az aminek mondják?
Lehet egyáltalán megbízható forrásból ilyen vetőburgonyát venni?
Válasz #6556. hozzászólásra
mennyi egy ilyen gép?
Válasz #6557. hozzászólásra
68 nálam
Válasz #6550. hozzászólásra
Gratulálok én is, sok burgonyát hozzá.
Én egy kis hollandot vettem, de az is bőségesen elég egyenlőre..
Válasz #6552. hozzászólásra
Szia!
Nektek hány centi széles a bakhát és milyen magas burgonyánál?
Valaki adhatna tanácsot, hogy érdemes lenne-e átálni 70 centire és milyen legyen a bakhátprofil.
burgonya csomagolás
Igy gondoltam!!!
még egy csomagolás
Válasz #6549. hozzászólásra
igen
Válasz #6548. hozzászólásra
ha lezúznám akkor beverné a bakhátak közé és akkor túrná
Válasz #6551. hozzászólásra
igen ez a lengyel válogató
Válasz #6550. hozzászólásra
Gratulálok a géphez, sok munkától megkímél.
Ez a lengyel típusú válogató?
burgonya válogatásBurgi válogatás gépesítve