Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD393.86 FtCHF437.06 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #6289. hozzászólásra
Nem nagy terület, 0,2 ha.
Jó ötlet ez, olyan ültető van, h fent kell ülni, és dobálni bele a burgeszt egy csőbe. Töltéskor is fent ülök majd, aztán szórom a force-t.
Amúgy ültetés után mikor szoktátok betölteni?
Mert ez ugye egyből fel is tölti, csak mi még egyszer is rátöltünk egyből. Később is töltsek rá szerinted?
Köszi
Ha kicsi darab és nem akarsz granulátumszórót venni, akkor megfogsz egy üres műanyag flakont, annak a tetejére fúrsz egy lyukat (4mm) és végigmentek vele a sorok tetején utána betöltitek!
Sziasztok!
Jövőre lesz egy kis burgonyám. Vettem Force-talajfertőtlenítő szert, csak nem tudom, hogy szórjam ki. Osztrák ültetővel lesz elnyomva, amin nincs granulátumszóró. Ha rászórom a földre, és bedolgozom, nincs sok értelme, mert a burgonya mellett kellene lennie neki.
Ha vízben feloldom és megfürdetem bent a burgonyákat?
Vagy szerintetek hogy oldjam meg?
Köszi szépen!
Nem biztos, hogy annyira érdemes becsávázni.
Ha kicsit többet szórsz rá, akkor még a csírát is bánthatja.
Helyette inkább töltés előtt szórd meg 4-5 deci kohinorral a táblát és dolgozd be.
Mégis miért lenne fontos a Prestiges kezelés?
Tavaly mi próbáltuk, de nem volt különbség a csávázott és nem csávázott tábla között! Ha egészséges a vetőmag és vetéskor vagy töltéskor kap rovarölő talajfertőtlenítőt, kelés után rendesen van kezelve és a tábla sem egy elb...ott földbe van akkor nem indokolt a csávázószer használata.
Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem, 0,2 hektár krumplit szeretnék ültetni és a sorcsávázást Prestige-el oldanám meg, azonban ez a szer csak 5 literes kiszerelésben kapható. Tudnátok segíteni hogy mivel helyetesíthetném, amely kisebb kiszerelésű és közel megegyező hatású?
Az mikrogranulátum szóró, ha akarsz talajfertőtlenítőt pl: force kiadni, arra való. Nagy mennyiségű műtrágyához állandóan tölteni kell! Még kálium szulfáthoz jó lehet, de nagyobb szemcseméretű anyag át sem megy az adagolón!
Hát azt nem tudom hogy ültetéssel egy menetben mennyit lehet kijuttatni, de biztos hogy nem ekkora mennyiséget. Mi talajelőkészités előtt, bakhátaláskor és állományban szoktuk a műkakit szórni.
Mondjuk én nem fészekbe rakom, nem is nagyon értem hogy hogy is van ez, de teljes területre szórásnál egy olyan 140-100-240 kg hatóanyagot illik kirakni. De ez nagyban talajfüggő is. Én az idén megpróbálom egy kisebb területen magasabb dózissal, kiváncsi vagyok a különbségre.
Biztos hogy jobb lehet a hatása, csak az őszit nem júniusban szedem ki, hanem augusztus végén, szeptember elején. Annyit akarok kihozni az egészből, hogy hiába nagyobb a dózis, hosszabb a tenyészidő is.
Milyen fajtákat termelsz? Csak korait, vagy őszit is?
Nekem talajlakó kártevőkkel szerencsére nincs problémám, inkább a burgi bogár, levéltetvek miatt érdekelne, bár ezekre meg egy kicsit drága. HA meg még nem 100% -os a hatás akkor meg pláne. Én ősziben gondoltam,hogy kipróbálom, de lehet a második generációnál már nem lenne meg a kellő hatás.
Mennyi ebből egy liter? A neten valami 27000 ft/l árat találtam.
Kontrol nem volt mert egy az egyben le fújtam a burgonyát ültetéssel 1 menetben.
Inkább talajlakók miatt fújtam le, de így is voltak fúrott gumók, nem sok de volt.
Ami kellemes meglepetés volt, hogy láttam lefordúlni az öreg krumplibogarakat mielőtt le petéztek volna, de néhány gyorstűzelónek így is sikerűlt a haditerv.
Viszint a kikelt lárvákra már elveszti a hatását, hozzátéve én újburgonyának szántam a portékát és ezért csak 1.7 liter/ha-ba kapta a dózist nem 2.5 literrel
Értem. Mennyire voltál megelégedve a Prestige-vel? A rovar vagy gombaölö hatása miatt használtad? Nem voltak problémáid a csirázással? Kontroll esetleg volt?
Igen, de ök úgy adták a cuccot amiben minden benne van még a bilincsek is, hogy 1 sorra 2 fúvóka fújja a szert. Ahogy összeraktam én csak 1 fúvókát raktam a sorhoz mert így be tudom tartani a 60-80 liter/ha adagot, ha jól emlékszem ennyit ír a Prestige.
Most néztem hogy a command amúgy viszi a muhart is metribuzin meg a többit
Szerintem próbáld ki kicsiben és utánna meglátod hogy jó ez a kombináció.Nekem bejött!
Eddig mindig Dual-t használtam, még postban nem próbáltam soha, a Dual meg már itt van a raktárban. Azt meg nem hinném, hogy a hármat jó ötlet lenne összekeverni,de lehet nem jól gondolom.
Válasz #6251. hozzászólásra
Az a baj,hogy a cég kifejezetten csak erre a célra kifejlesztett kijutattó eszközzel írja a szer kijutattását.
Tavaly én is ez miatt vettem az ültetőre.
Ajánlották a zsákkal való bemártását a burgonyának valamint szórjam ki a földre a magot és permtezzem rá, de mivel csírásan szeretném elvetni ez a verzió kizárt.
9498 hozzászólás
Válasz #6296. hozzászólásra
Kapával lett volna az első adag kb. 500 m2, de már letettem róla ma amikor megláttam mennyi csapadékot jósolnak a hétvégére
Válasz #6288. hozzászólásra
Üdv,áttettem ide.
Kinek van tapasztalata burgonyában a Trifenderről,illetve mennyi az ára ?
Válasz #6295. hozzászólásra
Szombaton?? Tengelyig süllyed a traktor. Vagy kapával?
Ha az idő engedi, én szombaton tennék már el, de még erősen gondolkodom rajta. Meglátom még milyen idő lesz, reméljük a legjobbakat.
Mikor lesz ebből vetés??
Válasz #6291. hozzászólásra
Ja, tavaly ki próbáltam a Kentaur 5 G-t is, de nagy változást nem tapasztaltam.
Hello!
Red Scarlet burgonyáról tudtok pár infót?
Válasz #6288. hozzászólásra
Jó kis szerkezet, grat.
Te is force-t használsz?
Válasz #6289. hozzászólásra
Nem nagy terület, 0,2 ha.
Jó ötlet ez, olyan ültető van, h fent kell ülni, és dobálni bele a burgeszt egy csőbe. Töltéskor is fent ülök majd, aztán szórom a force-t.
Amúgy ültetés után mikor szoktátok betölteni?
Mert ez ugye egyből fel is tölti, csak mi még egyszer is rátöltünk egyből. Később is töltsek rá szerinted?
Köszi
Válasz #6287. hozzászólásra
Ha kicsi darab és nem akarsz granulátumszórót venni, akkor megfogsz egy üres műanyag flakont, annak a tetejére fúrsz egy lyukat (4mm) és végigmentek vele a sorok tetején utána betöltitek!
Válasz #6287. hozzászólásra
Én töltögetéskor adom neki oda.
http://indavideo.hu/video/burgonya
Sziasztok!
Jövőre lesz egy kis burgonyám. Vettem Force-talajfertőtlenítő szert, csak nem tudom, hogy szórjam ki. Osztrák ültetővel lesz elnyomva, amin nincs granulátumszóró. Ha rászórom a földre, és bedolgozom, nincs sok értelme, mert a burgonya mellett kellene lennie neki.
Ha vízben feloldom és megfürdetem bent a burgonyákat?
Vagy szerintetek hogy oldjam meg?
Köszi szépen!
Válasz #6283. hozzászólásra
Nem biztos, hogy annyira érdemes becsávázni.
Ha kicsit többet szórsz rá, akkor még a csírát is bánthatja.
Helyette inkább töltés előtt szórd meg 4-5 deci kohinorral a táblát és dolgozd be.
Mégis miért lenne fontos a Prestiges kezelés?
Tavaly mi próbáltuk, de nem volt különbség a csávázott és nem csávázott tábla között! Ha egészséges a vetőmag és vetéskor vagy töltéskor kap rovarölő talajfertőtlenítőt, kelés után rendesen van kezelve és a tábla sem egy elb...ott földbe van akkor nem indokolt a csávázószer használata.
http://youtu.be/8FufvJ9Tmfo
Sziasztok! A segítségetekre lenne szükségem, 0,2 hektár krumplit szeretnék ültetni és a sorcsávázást Prestige-el oldanám meg, azonban ez a szer csak 5 literes kiszerelésben kapható. Tudnátok segíteni hogy mivel helyetesíthetném, amely kisebb kiszerelésű és közel megegyező hatású?
Nézte már valaki a takarás alatt a burgonyát, túl élte?
Jön a második hullám!
Válasz #6275. hozzászólásra
Elviekben nem volt nagy fagy nem mertünk alá nézni még
Válasz #6277. hozzászólásra
Az mikrogranulátum szóró, ha akarsz talajfertőtlenítőt pl: force kiadni, arra való. Nagy mennyiségű műtrágyához állandóan tölteni kell! Még kálium szulfáthoz jó lehet, de nagyobb szemcseméretű anyag át sem megy az adagolón!
Válasz #6271. hozzászólásra
Titus
Válasz #6277. hozzászólásra
Hát azt nem tudom hogy ültetéssel egy menetben mennyit lehet kijuttatni, de biztos hogy nem ekkora mennyiséget. Mi talajelőkészités előtt, bakhátaláskor és állományban szoktuk a műkakit szórni.
Fészekbe az ültetéssel 1menetben megy belehttp://www.agrosat.hu/burgonyagepek/burgonya_ulteto_2_soros_nagy__tartalyos__mutragya_adagolos__tartallyal_ hasonló adagolóval.
Válasz #6273. hozzászólásra
Mondjuk én nem fészekbe rakom, nem is nagyon értem hogy hogy is van ez, de teljes területre szórásnál egy olyan 140-100-240 kg hatóanyagot illik kirakni. De ez nagyban talajfüggő is. Én az idén megpróbálom egy kisebb területen magasabb dózissal, kiváncsi vagyok a különbségre.
Válasz #6274. hozzászólásra
Túl élte?
Mai burgonya helyzet.
1-2q kálium-szulfátot még rakok hozzá annyihoz mennyit lenne érdemes ebből?
Válasz #6270. hozzászólásra
Ha csak ilyet akarsz magában kirakni a burgi alá az nem a legszerencsésebb. Ezt még ki kellene egésziteni plusz K val.
Válasz #6269. hozzászólásra
Még nem próbáltam.
Valaki tudna valami hatásos gyomirtót amit lehetne nyomni állományban?
COMPLEX 12/12/17+2MgO+5S+B+Zn ebből kb mennyit lenne érdemes fészekbe rakni hogy jól tárolható maradjon?
Nincs senkinek tapasztalata Racer-rel burgonyában?
Válasz #6256. hozzászólásra
Ki fogom próbálni mindenképp az általad emlitett kombinációt.
Válasz #6266. hozzászólásra
Koraiba Cleopátra van, de most teszek őszinek valót is Dezirét meg Agriát.
Válasz #6265. hozzászólásra
Biztos hogy jobb lehet a hatása, csak az őszit nem júniusban szedem ki, hanem augusztus végén, szeptember elején. Annyit akarok kihozni az egészből, hogy hiába nagyobb a dózis, hosszabb a tenyészidő is.
Milyen fajtákat termelsz? Csak korait, vagy őszit is?
Válasz #6264. hozzászólásra
2.5 literes/ha hasát nem próbáltam ki, úgy lehett jobb.
Válasz #6263. hozzászólásra
Amit találtam az is 5 literes, csak ennyi a literenkénti ára. 2 hekire 120000 .......nem olcsó.
Válasz #6262. hozzászólásra
Nekem tavaly azt mondták csak 5 literes kiszerelésben kapható, ami anno volt ha jól melékszek 120 ezer.
Válasz #6261. hozzászólásra
Nekem talajlakó kártevőkkel szerencsére nincs problémám, inkább a burgi bogár, levéltetvek miatt érdekelne, bár ezekre meg egy kicsit drága. HA meg még nem 100% -os a hatás akkor meg pláne. Én ősziben gondoltam,hogy kipróbálom, de lehet a második generációnál már nem lenne meg a kellő hatás.
Mennyi ebből egy liter? A neten valami 27000 ft/l árat találtam.
Válasz #6260. hozzászólásra
Kontrol nem volt mert egy az egyben le fújtam a burgonyát ültetéssel 1 menetben.
Inkább talajlakók miatt fújtam le, de így is voltak fúrott gumók, nem sok de volt.
Ami kellemes meglepetés volt, hogy láttam lefordúlni az öreg krumplibogarakat mielőtt le petéztek volna, de néhány gyorstűzelónek így is sikerűlt a haditerv.
Viszint a kikelt lárvákra már elveszti a hatását, hozzátéve én újburgonyának szántam a portékát és ezért csak 1.7 liter/ha-ba kapta a dózist nem 2.5 literrel
Válasz #6259. hozzászólásra
Értem. Mennyire voltál megelégedve a Prestige-vel? A rovar vagy gombaölö hatása miatt használtad? Nem voltak problémáid a csirázással? Kontroll esetleg volt?
Válasz #6257. hozzászólásra
Igen, de ök úgy adták a cuccot amiben minden benne van még a bilincsek is, hogy 1 sorra 2 fúvóka fújja a szert. Ahogy összeraktam én csak 1 fúvókát raktam a sorhoz mert így be tudom tartani a 60-80 liter/ha adagot, ha jól emlékszem ennyit ír a Prestige.
Válasz #6256. hozzászólásra
Igazad van, most néztem meg én is a Kwizda honlapját. Azt irja, hogy 85 vagy annál magasabb százalékban viszi.
Válasz #6255. hozzászólásra
Ez a 2 sorosra vonatkozik?
Most néztem hogy a command amúgy viszi a muhart is metribuzin meg a többit
Szerintem próbáld ki kicsiben és utánna meglátod hogy jó ez a kombináció.Nekem bejött!
Válasz #6253. hozzászólásra
Már pontosan nem emlékszek rá de 100 körűl.
Válasz #6250. hozzászólásra
Eddig mindig Dual-t használtam, még postban nem próbáltam soha, a Dual meg már itt van a raktárban. Azt meg nem hinném, hogy a hármat jó ötlet lenne összekeverni,de lehet nem jól gondolom.
Válasz #6252. hozzászólásra
Mennyibe került a kijuttató szerkezet a vetőgépre?
Válasz #6251. hozzászólásra
Az a baj,hogy a cég kifejezetten csak erre a célra kifejlesztett kijutattó eszközzel írja a szer kijutattását.
Tavaly én is ez miatt vettem az ültetőre.
Ajánlották a zsákkal való bemártását a burgonyának valamint szórjam ki a földre a magot és permtezzem rá, de mivel csírásan szeretném elvetni ez a verzió kizárt.
Sziasztok! A csávázást hogy tudom megoldani házilag? Kinek, mi a módszere? Prestige lenne a szer, a vetőgépen nincs kijuttató szerkezet.
Nekem nincs a földön muhar,de szerintem ha valami egyszíkűvel fújod állományban akkor megkéne fognia