Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sziasztok! Krumpli alá klór mentes kompexet muszáj szórni, vagy megteszi a sima, pl 7-20-28-as Yara? Tudom hogy klórérzékeny kultúra, de számít? Vélemény, tapasztalat?
Vetőgumónak milyen fajtát tudtok ajánlani? Mi az amit érdemes, mi az amit inkább felejtsek el? Kb. fél ha-on próbálnám meg így kezdetnek idén. Öntözési lehetőség van. Eladásra lesz.
Feketeszívűség.
A kambiumgyűrű látszik karikaként, semmi köze a ralstoniához.
Első blikkre fómás gumórothadás, de az nem tuti.
Most le nem írom ezeket a betegségeket, a neten biztos utána tudsz nézni.
Én már daraboltam vetőnek étkezésiből,működött nem volt semmi probléma.Én vetés előtt 2-3 nappal vágtam szét a burgonyákat,hogy kicsit beszáradjon a vágás.Természetesen úgy csináld,hogy minden vágott darabon legyen csíra.A terület négyzetméter és az így elvetett mennyiségű vetőmag,nem lesz jó arányban a rendes vetőmaghoz képest,a darabolás ellenére sem.A beszárítás a talajban lévő gombák és bacik bejutása miatt gondoltam így megcsinálni.
Az előzőhöz kiegészítésként:Nem vettem észre,hogy van félbevágott gumó bocs vak vagyok.
Kinézetre így,hogy a belsőt is látom végre én a baktériumos barna rothadásra gondolnék.Azért a pontos diagnózist nálam tanultabb kolléga jobban felvázolhatná,mert én is kíváncsi vagyok.Az elvetést nem javasolnám.
Szerintem elég komoly a baj.
A képről nem könnyű megállapítani,hogy mi a probléma.Egy olyan kép is kellene amin a burgonya gumó belseje látszik,ezért el kéne felezned 1-2 gumót.Ha büdös a gumó akkor az baktérimos szokott lenni,(nekem így tanították).A baktérium ellen meg elég nehéz védekezni.A képen külső sérülések látszódnak, ez lehet szedőgéptől is.A vásárláskor a gumó belsőt is meg kéne nézni,főleg ha nem elit a mag.
Sziasztok!
Ezek milyen betegségek lehetnek??? Desire fajta 7mázsát vettünk belőle 1.5 hónapja, ültetni lenne, de nem tudni érdemes-e lehet nagyobb kárt csinál megfertőzi a talajt, Alternália vagy valami baktériumos betegség lehet???
Sziasztok!
Ezek milyen betegségek lehetnek??? Desire fajta 7mázsát vettünk belőle 1.5 hónapja, ültetni lenne, de nem tudni érdemes-e lehet nagyobb kárt csinál megfertőzi a talajt, Alternália vagy valami baktériumos betegség lehet???
Legegyszűrbben leírva: tavasszal elvetjük a burgit utána legyomírtózom utána fátyolfóliát ráterítem locsolócucc összerak utána leszúrkálom a bordákat 2db faoszlop a végére és mehet rá a fólia. Mindent elbontok ásás előtt. Ősszel gabonát vetek a helyére. Következő évben másik területen csinálom a fóliáimat.
ez fix fólia csak kiváncsi vagyok mikor lehetne elültetni mert lenne rá piac,de kérdés mikorra jön ki mert a nagy meleg már van a fólia alatt áprilisban.
Időjárás függő meg hogy merre vagy az országban. Mennyire fagyzugos ilyesmi. Volt már hogy februárban csináltuk a fóliákat volt hogy csak március második felében.
Más kérdés mekkora fóliába rakod mert ugye amiről én beszélek ezek nem fixek 8,5x40m és ezek mindig vándorolnak.
Valaki ültetéskor szokott egymenetben műkakit adni a burgonyának?
Kíváncsi lennék mennyi mennyiség kell így sorszóráskor, illetve kijuttatási technikára.
Üdv.
Az lenne a kérdésem.
Van nekem egy tz4k egyes váltva forgós ekém,ha én ezt a két ekefejet összefordítanám és le hegeszteném lehetne ezzel krumplit töltögetni?Ha találok képet rakok be hogy miről is lenne szó.
Van egy 400nöl föld amiről az jutott eszembe hogy mi lenne ha krumplit vetnék bele,öntözés adott,permetező van ,csak ez a töltögető kérdés lenne.
Lekapcsolták a beteg lengyel krumpliszállítmányt a hatóságok.
A burgonya gyűrűs rothadását okozó baktérium jelenlétét mutatta ki egy októberben lefoglalt szállítmányban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az addig forgalomba hozatali korlátozás alatt tárolt 100 tonna fertőzött tételt megsemmisítették.
Lengyelországban széleskörűen elterjedt – a Magyarországon azonban nem előforduló – burgonya gyűrűs rothadását okozó Clavibacter michiganensis ssp sepedonicus zárlati státuszú baktériumos betegség. Előfordulása nagy gazdasági kárt jelent a burgonyatermesztésben, mivel nincs ellene védekezési lehetőség. Ezért a NÉBIH szakmai irányításával a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságai rendszeresen ellenőrzik a Lengyelországból érkező burgonyatételeket. Ezek az ellenőrzések mindeddig negatív vizsgálati eredménnyel zárultak. Az idei évben azonban a lengyel társhatóság által előzetesen nem engedélyezett szállításokat is felderítettek a szakemberek.
Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2012. október 5-én, Újfehértón végzett ellenőrzés során vett mintában a NÉBIH megerősítette a baktérium előfordulását, így az addig forgalomba hozatali korlátozás alatt tárolt fertőzött tétel megsemmisítését. Abból kereskedelmi forgalomba semmi sem kerülhetett.
Az esetet követően a NÉBIH NTAI a hazai burgonyatermesztés védelmében elrendelte a Lengyelországból érkező burgonyaküldemények fokozott ellenőrzését, illetve a növényegészségügyi előírásoknak nem megfelelő tételek feltartóztatását és tételes laboratóriumi vizsgálatát. Az ellenőrzés során fertőzöttnek bizonyult tételeket zárolják és megsemmisítik. Válasz #6156. hozzászólásra
9498 hozzászólás
Sziasztok! Krumpli alá klór mentes kompexet muszáj szórni, vagy megteszi a sima, pl 7-20-28-as Yara? Tudom hogy klórérzékeny kultúra, de számít? Vélemény, tapasztalat?
Vetőgumónak milyen fajtát tudtok ajánlani? Mi az amit érdemes, mi az amit inkább felejtsek el? Kb. fél ha-on próbálnám meg így kezdetnek idén. Öntözési lehetőség van. Eladásra lesz.
Köszi előre is!
Ez úgy jön ki, hogy 133 x 100 x 4 természetesen /Ha
75 x 25 cm-ben pontosan 53.201 db
Válasz #6195. hozzászólásra
Nekem az 1 hektár 72-es sortáv 32 tőtávval 23 q vetőmag persze ez tényleg függ a mag méretétől is. Normál 35-55 mérettel ennyi szokott lenni.
Válasz #6194. hozzászólásra
1 ha 2.5 3 tonna ,az árban akkor nem semmi még éri egyáltalán
Válasz #6193. hozzászólásra
mérettől,sor- és tőtávolságtó függ.
általában 2,5-3t elég szokott lenni
Sziasztok érdeklődnék hogy 1 ha-ra kb hány q vetőgumó kell?
Válasz #6180. hozzászólásra
Feketeszívűség.
A kambiumgyűrű látszik karikaként, semmi köze a ralstoniához.
Első blikkre fómás gumórothadás, de az nem tuti.
Most le nem írom ezeket a betegségeket, a neten biztos utána tudsz nézni.
Én már daraboltam vetőnek étkezésiből,működött nem volt semmi probléma.Én vetés előtt 2-3 nappal vágtam szét a burgonyákat,hogy kicsit beszáradjon a vágás.Természetesen úgy csináld,hogy minden vágott darabon legyen csíra.A terület négyzetméter és az így elvetett mennyiségű vetőmag,nem lesz jó arányban a rendes vetőmaghoz képest,a darabolás ellenére sem.A beszárítás a talajban lévő gombák és bacik bejutása miatt gondoltam így megcsinálni.
Csak étkezésim van és nagyok, ezért muszály ketté vágni. Azért édeklődtem, mert én 4-5 évet is hallottam, persze kellő növényvédelem mellett.
Válasz #6187. hozzászólásra
Üdv, vágással még nem csináltam. De visszavetni max. 3-4 év, bár többet hallottam komoly termelőtől.
Válasz #6186. hozzászólásra
Én is kidobnám az egészet a szemétre,első mérgemben, illetve visszakérném az árát, mert ez hibás teljesítés.
Legközelebb ha veszel, vegyél megbízható személytől vagy vágj meg egypár gumót.
ki tudja a balatoni rózsát hány évig lehet viszavetni? Próbálnám étkezésiből,vágva.
Az előzőhöz kiegészítésként:Nem vettem észre,hogy van félbevágott gumó bocs vak vagyok.
Kinézetre így,hogy a belsőt is látom végre én a baktériumos barna rothadásra gondolnék.Azért a pontos diagnózist nálam tanultabb kolléga jobban felvázolhatná,mert én is kíváncsi vagyok.Az elvetést nem javasolnám.
Szerintem elég komoly a baj.
sziasztok
A képről nem könnyű megállapítani,hogy mi a probléma.Egy olyan kép is kellene amin a burgonya gumó belseje látszik,ezért el kéne felezned 1-2 gumót.Ha büdös a gumó akkor az baktérimos szokott lenni,(nekem így tanították).A baktérium ellen meg elég nehéz védekezni.A képen külső sérülések látszódnak, ez lehet szedőgéptől is.A vásárláskor a gumó belsőt is meg kéne nézni,főleg ha nem elit a mag.
sziasztok
Válasz #6182. hozzászólásra
90ft, a valamennyire épeket sem érdemes amin csak kis nyom látható???
De milyen betegség lehet ez????
mi pénzért mérik az effajta tuti szaporítóanyagot?
kuka el ne vesd!vidd vissza és kérd vissza a lóvédat!
Sziasztok!
Sziasztok!
Válasz #6176. hozzászólásra
Vetés előtt vágd ketté hogy egyforma számban legyen rajta csíra min. 2-2db minden darabon.
vettem vetőburgonyát és eléggé nagyok szerintem,szeretném ketté vágni és ugy elrakni,csinált már valaki ilyet?
Válasz #6174. hozzászólásra
Keszthelyi kutató, Hoffer Ervin Zirc.
Érdeklődni szeretnék, hogy honnan lehet balatoni rózsa vetőgumót beszerezni?
Válasz #6171. hozzászólásra
Igaz hogy ejtőernyővel,de leesett.
Válasz #6170. hozzászólásra
Hiába teszed el hamar ha jön egy ilyen -5 -6 -7 fok és megfagy akkor jól lemarad mire kiheveri. Majd nézed az előrejelzéseket, és kitalálod...
Válasz #6169. hozzászólásra
Legegyszűrbben leírva: tavasszal elvetjük a burgit utána legyomírtózom utána fátyolfóliát ráterítem locsolócucc összerak utána leszúrkálom a bordákat 2db faoszlop a végére és mehet rá a fólia. Mindent elbontok ásás előtt. Ősszel gabonát vetek a helyére. Következő évben másik területen csinálom a fóliáimat.
Válasz #6168. hozzászólásra
ez fix fólia csak kiváncsi vagyok mikor lehetne elültetni mert lenne rá piac,de kérdés mikorra jön ki mert a nagy meleg már van a fólia alatt áprilisban.
Válasz #6168. hozzászólásra
Üdv,mi az hogy vándorolnak ?
Válasz #6164. hozzászólásra
Időjárás függő meg hogy merre vagy az országban. Mennyire fagyzugos ilyesmi. Volt már hogy februárban csináltuk a fóliákat volt hogy csak március második felében.
Más kérdés mekkora fóliába rakod mert ugye amiről én beszélek ezek nem fixek 8,5x40m és ezek mindig vándorolnak.
Válasz #6166. hozzászólásra
Piacod van rá ?
Akkor igen.
Ha a családnak kell akkor igen. Egyébként nem.
valaki irjon már hogy érdemes váz alá rakni vagy nem.
légyszi.
Ja és mikor kell?
Érdeklődnék érdemes fólia alá korai krumplit ültetni?
Valaki ültetéskor szokott egymenetben műkakit adni a burgonyának?
Kíváncsi lennék mennyi mennyiség kell így sorszóráskor, illetve kijuttatási technikára.
Válasz #6161. hozzászólásra
Nincs az olyan állapotba,méhtelepen leltem fel 3500 ért hoztam ki hogy majd talán jó lesz valamire.
Válasz #6159. hozzászólásra
Ha minden áron szét akarod baxni azt az ekét inkább add el és vegyél rendes töltügető ekét.
Válasz #6158. hozzászólásra
Ilyesmi az enyém is.http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3318076/ELADO-TZ4K-TOLOLAP-VALTVAFORGATO-EKE-POTKOCSI-06309874437.html#
Üdv.
Az lenne a kérdésem.
Van nekem egy tz4k egyes váltva forgós ekém,ha én ezt a két ekefejet összefordítanám és le hegeszteném lehetne ezzel krumplit töltögetni?Ha találok képet rakok be hogy miről is lenne szó.
Van egy 400nöl föld amiről az jutott eszembe hogy mi lenne ha krumplit vetnék bele,öntözés adott,permetező van ,csak ez a töltögető kérdés lenne.
Egy hajszálon múlt Magyarország krumplitermése
Frissült: 2012.12.19. 17:23
Lekapcsolták a beteg lengyel krumpliszállítmányt a hatóságok.
A burgonya gyűrűs rothadását okozó baktérium jelenlétét mutatta ki egy októberben lefoglalt szállítmányban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az addig forgalomba hozatali korlátozás alatt tárolt 100 tonna fertőzött tételt megsemmisítették.
Lengyelországban széleskörűen elterjedt – a Magyarországon azonban nem előforduló – burgonya gyűrűs rothadását okozó Clavibacter michiganensis ssp sepedonicus zárlati státuszú baktériumos betegség. Előfordulása nagy gazdasági kárt jelent a burgonyatermesztésben, mivel nincs ellene védekezési lehetőség. Ezért a NÉBIH szakmai irányításával a megyei kormányhivatalok növény- és talajvédelmi igazgatóságai rendszeresen ellenőrzik a Lengyelországból érkező burgonyatételeket. Ezek az ellenőrzések mindeddig negatív vizsgálati eredménnyel zárultak. Az idei évben azonban a lengyel társhatóság által előzetesen nem engedélyezett szállításokat is felderítettek a szakemberek.
Egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2012. október 5-én, Újfehértón végzett ellenőrzés során vett mintában a NÉBIH megerősítette a baktérium előfordulását, így az addig forgalomba hozatali korlátozás alatt tárolt fertőzött tétel megsemmisítését. Abból kereskedelmi forgalomba semmi sem kerülhetett.
Az esetet követően a NÉBIH NTAI a hazai burgonyatermesztés védelmében elrendelte a Lengyelországból érkező burgonyaküldemények fokozott ellenőrzését, illetve a növényegészségügyi előírásoknak nem megfelelő tételek feltartóztatását és tételes laboratóriumi vizsgálatát. Az ellenőrzés során fertőzöttnek bizonyult tételeket zárolják és megsemmisítik.
Válasz #6156. hozzászólásra
http://www.hir24.hu/gazdasag/2012/12/19/egy-hajszalon-mult-magyarorszag-krumplitermese/
Melyik fajtájú korai burgonya a legjobb választás szerintetek ?
Válasz #6151. hozzászólásra
Üdv.
Én innen rendeltem,bár az árak némiképpen
magasabbak,gondolom a szállítás miatt.:
http://www.solanum.hu/fajtainkvarieties/
Desiree vetőmag eladó 55ft/kg
Ha valakit érdekel AGRIA vető UT2 50FT áron.
Válasz #6149. hozzászólásra
Ezeket az árakat ki adta meg, és hol lehet megvásárolni? Milyen szaporítási fokozatú? Előre is köszönöm.
Válasz #6149. hozzászólásra
45-55mm - 130Ft/kg +áfa. Én ezt használom, de annyi különbséggel hogy az enyém Katica, de ugyan úgy Keszthelyi ez is.