Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Made in hülyeség , az Usa is szinte mindent a kínaiakkal gyártat, a technológiát meg össze lopja úgy hogy kilóra megveszik a yenki cégek a világ tudósait. Modern elektronikában meg Dél Korea a jani nem az usa, előtte meg a japánok voltak , a koreaiaktól meg a kínaiak veszik át mert náluk van nagy kitermelhető ritka földfém készlet ,ami nélkülözhetetlen a nano technológiához és legújabb mikro új chipekhez .
EMBER!!!!!
A legfontosabbakat kihagytad: az ukrán villanyborotvát, az orosz karórát, az orosz mikroelektronikát, szovjet fejlesztésű "labilis" atomreaktort,stb.
Az újonnan megjelenő technológiáknak a 75% Made in USA
ez ha tetszik hanem ez így van.
Az tény hogy nyugatról főleg német hercegségekből, császárságból, királyságokból jött be építészet vallás , kertészet , bíróságok stb , de a magyaroknak hunoknak is volt cipője meg állattartása , vallása kultúrája jurta építészet stb . Vagy mai korra gondolsz amikor az ország traktorainak 60% szovjet , orosz, fehér orosz, ukrán kínai, japán tehát keleti.
Ónét bizony ónét valahonnét amerre a nap lenyugszik abból az irányból jött sok minden de ha az a Nyugatnak nevezett valami nincs akkor te meg én meg sok magyar paraszt még mindig mezítláb kaszálnánk a füvet meg mezítláb taposnák a jó meleg XXXXXXXXXXXXXXXX.
Nem még nem!
Csak ma illetve már tegnap is annyiért hoztak hollandiából vetőt, mint ami neked csak a szállítás díja lenne kilónként.
De egyáltalán nem bántani akarlak, sőt jó hogy kipróbálod, csak ez a igen vírusleromló tulajdonság nem annyira jó egy krumplinál. Növényvédő szerrel meg tudod fogni csak kérdéses, hogy úgy már gazdaságos/egészséges-e?
Köszönöm a tanácsokat
Azt szeretném kérdezni hogy a krumpli gyomvédelmére
is van vegyszer ami a krumplinak nemárt de a gyom
elpusztul tőle.előre is köszi
És te ezzel dicsekedsz hogy annyira tiltott méreggel szórod a krumplit , amit majd el is adsz ,te mit gondolsz ember miért van tiltva talán mert felhalmozódik az emberi szervezetben mert nehezen bomlik le a növényben és rákot okoz , vagy vese és máj károsodást okoz . Hihetetlen milyen felelőtlennek az emberek.
A helyet a következő:
Gyerekkori barátom 16-éve Kanadában emigrált egy ideje burgonyavetőmag szaporító kísérleti központban dolgozik, két-év szervezés után mostanra sikerült 380kg PTOF90 nevű fajtát beszereznem tőlük. A fajta NEM GMO viszont fitoftorára teljesen rezisztens, fonál férgekre részben rezisztens a vírusokra rendkívül fogékony.
Ő azt tanácsolta tegyem ha lehet "szűz" földbe és ha levéltetűt távol tartom akkor 10-12-évig is megmarad leromlás nélkül. Még azt is tanácsolta a haver, hogy a vető gumót termeszem külön és azt védjem intenzíven a tetű ellen. A szer ami szerinte tuti biztos azt ide le sem merem írni annyira tiltott itt nálunk.
Szerinte csak kimondottan az a szer ér valamit ami meggátolja, hogy a tetű rá szálion és el-keze szívogatni a sejtnedvet.
Én réti földbe ültetek agriát 75-80cm sortáv mélység 15-20cm mély és bakhátalom és utána még kétszer feltöltöm 40-50dekás burgonya és mindig másodfokút vetek és 30-50mm-es burgonyát ültetek évek óta hét nyolc éves burgonya után váltok
Válasz #6114. hozzászólásra
Átmész Szoboszlóra a Keleti túloldalára az Interpenshez és ott tudsz venni vetőnek valót. Desiret feltétlenül hagyd ki, mint fajtát! Kutyákat nem cserélsz pulira?
tz4k val felejtsd el,mert a hasmagasság alacsony jo ha az elsö bakháttöltést negtudod csinálmi vele Azt is csak ugy ha megfelelö a sortávod (1 sor a tz4k alá)
Jó napot!
A jövőbe szeretnék egy kisebb földterületen burgonyát ültetni, egy ismerősöm ajánlotta ezt az ötletet és tud szerezni számomra Katica fajta vetőgumót. Mivel eddig csak szőlőtermesztések foglalkoztam lenne pár kérdésem. Egy Tz4k kistraktorral szeretném művelni a talajt, mindenféle talajművelő eszközöm meg van hozzá (2-es eke, tárcsa, talajmaró, többfajta borona, permetező; amivel tudok öntözni is, és sok eladó alkatrészem is van hozzá. Olyan alapvető kérdéseim lennének, hogy: mekkora sortávolságot hagyjak, milyen mélyre ültessem, milyen távolságot hagyjak a két gumó között, milyen mélyen szántsam fel a földet. Lenne még egy kis gondom, a feltöltéshez nincs eszközöm és a tél folyamán le szeretném gyártani, esetleg valami méretet, lépet, adatot tudnátok küldeni, azt nagyon megköszönném! Tudom most megfordult a fejetekbe, hogy a helyembe nem vágnátok bele a burgonyatermesztésbe semmiféle tudás nélkül, de szeretnék belevágni és szeretem a kihívásokat. A válaszokat előre köszönöm.
Üdv.: Marcell
Válasz #6106. hozzászólásra
Nincs már. Keszthelyieket ajánlanám és a kereskedőiket, na meg Hoffer Ervinéket Zircen. Galgahévizen Mészáros Vendel is szokott keszthelyi szaporítást árulni.
Szerbusz kedves Lenz!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e még balatoni rózsa vetőgumód? Mert ha jól emlékszem te írtad hogy lenne eladó. Ha véletlen elfogyott tudnál nekem ajánlani valakit akinél még van. Szerintem is nagyon jó fajta. Itt Orosházán termeszti egy kertész, még 90 dekás is lett benne. És ízre is viszi a pálmát, Olyan krumplis lángost lehet vele csinálni hogy ihaj.
Válasz #6103. hozzászólásra
Én sem akarok kötekedni, de hát nálam ez így jött ki. Sok fajtát termeltem már és ezek egymás mellett (Balatoni rózsa és a Sárpo mira) voltak kísérletbe és az egyikből betegre eszem magam olyan finom, a másikat meg kóstolás után ki kellett hajítani. Agyon lehet delikátozni mindent, csak van értelme? Az állaga sem volt sehol. Balatoni rózsát ettél már?
9498 hozzászólás
múltkor kérdeztem melyik a legfinomabb krumpi főzve-sütve, a balatoni rózsát ajánlotátok
néztem vetőgumót
melyik méretben célszerűbb venni ?
35-45mm - 170Ft/kg +áfa
45-55mm - 130Ft/kg +áfa
55-65mm - 100Ft/kg +áfa
35-55mm - 150Ft/kg +áfa
Az árak a telephelyen értendők.
Csomgolás: 25kg egalizált raschel zsák
Válasz #6145. hozzászólásra
Amerika nagy számítógépes ország, de mégis az indiaiakkal íratják a programokat.
http://www.hwsw.hu/hirek/29394/programozok-a-tengeren.html
Válasz #6146. hozzászólásra
Na akkor áruld már el mit veszünk vagy kapunk az usától ,ami nélkül mezítláb a szarban járkálnál ?
Válasz #6145. hozzászólásra
A legjobb ismét kimaradt.
Válasz #6144. hozzászólásra
Made in hülyeség , az Usa is szinte mindent a kínaiakkal gyártat, a technológiát meg össze lopja úgy hogy kilóra megveszik a yenki cégek a világ tudósait. Modern elektronikában meg Dél Korea a jani nem az usa, előtte meg a japánok voltak , a koreaiaktól meg a kínaiak veszik át mert náluk van nagy kitermelhető ritka földfém készlet ,ami nélkülözhetetlen a nano technológiához és legújabb mikro új chipekhez .
Válasz #6143. hozzászólásra
EMBER!!!!!
A legfontosabbakat kihagytad: az ukrán villanyborotvát, az orosz karórát, az orosz mikroelektronikát, szovjet fejlesztésű "labilis" atomreaktort,stb.
Az újonnan megjelenő technológiáknak a 75% Made in USA
ez ha tetszik hanem ez így van.
Válasz #6142. hozzászólásra
Az tény hogy nyugatról főleg német hercegségekből, császárságból, királyságokból jött be építészet vallás , kertészet , bíróságok stb , de a magyaroknak hunoknak is volt cipője meg állattartása , vallása kultúrája jurta építészet stb . Vagy mai korra gondolsz amikor az ország traktorainak 60% szovjet , orosz, fehér orosz, ukrán kínai, japán tehát keleti.
Válasz #6140. hozzászólásra
Ezt kérlek fejtsd már ki hogy miért ? Tudod sötét vagyok.
Válasz #6140. hozzászólásra
Meg nem lett volna gazdasági világválság sem!
Válasz #6139. hozzászólásra
Ónét bizony ónét valahonnét amerre a nap lenyugszik abból az irányból jött sok minden de ha az a Nyugatnak nevezett valami nincs akkor te meg én meg sok magyar paraszt még mindig mezítláb kaszálnánk a füvet meg mezítláb taposnák a jó meleg XXXXXXXXXXXXXXXX.
Moderálta: (575) 2012-12-04 11:47:30
Kis hazánkba honnan került a kolorádóbogár?
Talán most is sikerül importálnod valami eddig ismeretlen burgonya vészt.
Válasz #6137. hozzászólásra
Nem még nem!
Csak ma illetve már tegnap is annyiért hoztak hollandiából vetőt, mint ami neked csak a szállítás díja lenne kilónként.
De egyáltalán nem bántani akarlak, sőt jó hogy kipróbálod, csak ez a igen vírusleromló tulajdonság nem annyira jó egy krumplinál. Növényvédő szerrel meg tudod fogni csak kérdéses, hogy úgy már gazdaságos/egészséges-e?
Válasz #6136. hozzászólásra
Mielőtt ebe "vitába" belemének megkérdezném, hogy termesztettél burgonyát.
Van egy krumpli ami fitoftóra rezisztens, de minden másra érzékeny. Akkor ebben mi a jó mondja már meg nekem valaki?
Ilyen évben mint idén is max. 3-4x elég volt Fitoftóra ellen védekezni. Még mindig olcsóbb, mint kéthetente hosszú hatástartalmú rovarölőkkel szórni.
Itt egy rezisztens burgonya:
Kánkán
Válasz #6134. hozzászólásra
520 dollár Amsterdam-ig konténerben onnét megoldottuk a céggel ahol dolgozom persze azért jó párszor kellet túlórázni.
Válasz #6133. hozzászólásra
...számoljon már valaki utánna, mennyibe kerül Kanadából hazahozatni 380 kg borgonyát
Válasz #6131. hozzászólásra
Oké "A szer ami szerinte tuti biztos azt ide le sem merem írni annyira tiltott itt nálunk." itt ne használj ilyet .
Válasz #6131. hozzászólásra
Teljesen úgysem tudod megvédeni, csak nagy tengerszint feletti magassággal, legalábbis itthon.
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2012-12-04 10:34:15
Köszönöm a tanácsokat
Azt szeretném kérdezni hogy a krumpli gyomvédelmére
is van vegyszer ami a krumplinak nemárt de a gyom
elpusztul tőle.előre is köszi
Válasz #6128. hozzászólásra
És te ezzel dicsekedsz hogy annyira tiltott méreggel szórod a krumplit , amit majd el is adsz ,te mit gondolsz ember miért van tiltva talán mert felhalmozódik az emberi szervezetben mert nehezen bomlik le a növényben és rákot okoz , vagy vese és máj károsodást okoz . Hihetetlen milyen felelőtlennek az emberek.
A helyet a következő:
Gyerekkori barátom 16-éve Kanadában emigrált egy ideje burgonyavetőmag szaporító kísérleti központban dolgozik, két-év szervezés után mostanra sikerült 380kg PTOF90 nevű fajtát beszereznem tőlük. A fajta NEM GMO viszont fitoftorára teljesen rezisztens, fonál férgekre részben rezisztens a vírusokra rendkívül fogékony.
Ő azt tanácsolta tegyem ha lehet "szűz" földbe és ha levéltetűt távol tartom akkor 10-12-évig is megmarad leromlás nélkül. Még azt is tanácsolta a haver, hogy a vető gumót termeszem külön és azt védjem intenzíven a tetű ellen. A szer ami szerinte tuti biztos azt ide le sem merem írni annyira tiltott itt nálunk.
Szerinte csak kimondottan az a szer ér valamit ami meggátolja, hogy a tetű rá szálion és el-keze szívogatni a sejtnedvet.
Válasz #6125. hozzászólásra
Primer bakhátra szórt Kohinor után se tetű, se bogár nincs.
Válasz #6125. hozzászólásra
Fendona is jó rá.
1,25dl
Levéltetű ellen mit tesztek a burgira?
Válasz #6122. hozzászólásra
Calypso SC
1dl/1 hektárra.
Később akár 1,5 dl is lehet.
Válasz #6119. hozzászólásra
Csak 3/4-e Nitrogén kell neki, mint a többinek.
Köszönöm a tanácsot.
Ti krumpli bogár ellen hogyan és mivel szoktatok
védekezni. köszi
Válasz #6116. hozzászólásra
...csak érdeklődtem wazze. most van 4 puli, nem baj, ha nem lesz több kutyu
Én réti földbe ültetek agriát 75-80cm sortáv mélység 15-20cm mély és bakhátalom és utána még kétszer feltöltöm 40-50dekás burgonya és mindig másodfokút vetek és 30-50mm-es burgonyát ültetek évek óta hét nyolc éves burgonya után váltok
SZiasztok a balatoni rózsa milyen földet,és mennyi vizet,és tápanyagot melyiket igényli a szerves vagy a műtrágyát
Köszi
Ti milyen mélyre szoktátok és milyen távolságra a
sorokat és soron belül két gumó közti távolságot hagyni.
Köszi
Ti milyen mélyre szoktátok és milyen távolságra a
sorokat és soron belül két gumó közti távolságot hagyni.
Válasz #6115. hozzászólásra
Sajnos nem
Bakki muszaj lesz pézt kiadnod miccccccccsoda káááááááááááááááááááááááááárrrrrrrrrrrrr
Válasz #6114. hozzászólásra
Átmész Szoboszlóra a Keleti túloldalára az Interpenshez és ott tudsz venni vetőnek valót. Desiret feltétlenül hagyd ki, mint fajtát! Kutyákat nem cserélsz pulira?
az lemaradt burgonyát Szolnok megyében.
sziasztok
tanácsot szeretnék kérni. Saját részre kertbe vetnék
Tudtok e valami jó fajtát ajánlani. köszi
Válasz #6111. hozzászólásra
Robi kapával is csináltuk már.
Igaz elnyűtt benne kettő is, de nagy volt a terület. (5 ha)
Köszönöm a segítségeket . Mások szerint is kevés a Tz4k hasmagassága ?
Válasz #6108. hozzászólásra
tz4k val felejtsd el,mert a hasmagasság alacsony jo ha az elsö bakháttöltést negtudod csinálmi vele Azt is csak ugy ha megfelelö a sortávod (1 sor a tz4k alá)
Válasz #6108. hozzászólásra
Beírod a Googlebe, hogy burgonya termesztés.
Ősszel sok-sok kálium műtrágya. Lehet tavasszal is, de az költségesebb.
Mély szántás.
Ültetési mélység: Nem mélyre ültetjük, hanem töltögetjük.
Ezt lóval ekével vagy a Robi kapa után gyártott töltögető kapa másolatával stb el tudod végezni.
És mindig csk keveset kell tölteni, mert .....Ez már nem fér bele az ingyenes szaktanácsadásba.
A sortáv, annyi legyen, amennyi a betakarítő gép sortváva 72 vagy 75 cm.
Kora reggel éh gyomorra ennyit.
Jó napot!
A jövőbe szeretnék egy kisebb földterületen burgonyát ültetni, egy ismerősöm ajánlotta ezt az ötletet és tud szerezni számomra Katica fajta vetőgumót. Mivel eddig csak szőlőtermesztések foglalkoztam lenne pár kérdésem. Egy Tz4k kistraktorral szeretném művelni a talajt, mindenféle talajművelő eszközöm meg van hozzá (2-es eke, tárcsa, talajmaró, többfajta borona, permetező; amivel tudok öntözni is, és sok eladó alkatrészem is van hozzá. Olyan alapvető kérdéseim lennének, hogy: mekkora sortávolságot hagyjak, milyen mélyre ültessem, milyen távolságot hagyjak a két gumó között, milyen mélyen szántsam fel a földet. Lenne még egy kis gondom, a feltöltéshez nincs eszközöm és a tél folyamán le szeretném gyártani, esetleg valami méretet, lépet, adatot tudnátok küldeni, azt nagyon megköszönném! Tudom most megfordult a fejetekbe, hogy a helyembe nem vágnátok bele a burgonyatermesztésbe semmiféle tudás nélkül, de szeretnék belevágni és szeretem a kihívásokat. A válaszokat előre köszönöm.
Üdv.: Marcell
Válasz #6106. hozzászólásra
Nincs már. Keszthelyieket ajánlanám és a kereskedőiket, na meg Hoffer Ervinéket Zircen. Galgahévizen Mészáros Vendel is szokott keszthelyi szaporítást árulni.
Válasz #6104. hozzászólásra
Szerbusz kedves Lenz!
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e még balatoni rózsa vetőgumód? Mert ha jól emlékszem te írtad hogy lenne eladó. Ha véletlen elfogyott tudnál nekem ajánlani valakit akinél még van. Szerintem is nagyon jó fajta. Itt Orosházán termeszti egy kertész, még 90 dekás is lett benne. És ízre is viszi a pálmát, Olyan krumplis lángost lehet vele csinálni hogy ihaj.
Desiree vetőburgonya eladó.
55ft / kg
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/3056834/Desiree_vet%C5%91burgonya.html
Válasz #6103. hozzászólásra
Én sem akarok kötekedni, de hát nálam ez így jött ki. Sok fajtát termeltem már és ezek egymás mellett (Balatoni rózsa és a Sárpo mira) voltak kísérletbe és az egyikből betegre eszem magam olyan finom, a másikat meg kóstolás után ki kellett hajítani. Agyon lehet delikátozni mindent, csak van értelme? Az állaga sem volt sehol. Balatoni rózsát ettél már?
Válasz #6102. hozzászólásra
Nem akarok köttekedni, de van akinak a pap, van akinek a papné jön be
Válasz #6099. hozzászólásra
Nem akarlak elszomorítani, de a Sárpo mira krumpli egy ehetetlen ipari krumpli. Balatoni rózsát vessél magadnak, az verhetetlen ízben és állagban!
Válasz #6098. hozzászólásra
Lengyel burgi piros 0,18euro/kg, fehér 0,17euro/kg a Temesvári nagybani piacon.
Válasz #6099. hozzászólásra
Sarpo Mira vetőburgonyát tudok neked adni ha felhivsz ezen a számon nullahat harminc kettőhetvenőt tizenöt huszas számon