Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR411.35 FtUSD395.26 FtCHF437.64 FtGBP496.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tisztelt burgisok!
Ma olvastam a Sárpo Mira nevű magyar nemesítésű burgonyáról.
Egy háztáji kertre való vetőgumót szeretnék belőle beszerezni. Tudja esetleg valaki, hogy Tolna megyében (vagy webáruházban) hol lehet kapni ?
Az igen, az nem semmi, nekem eddig kb. annyi ment el mint tavaly, viszont valamivel több van, így fullon lesz lassan a pince, kicsit aggódok is hogy el fog e menni mind, de hosszú még a tél és messze van tavasz és ha tényleg megy felfelé akkor nem lesz gond. Kb. 50 mázsa van (tudom sokaknak ez töredék de nekem elég nagy mennyiség)
Csak itt Szabolcsban mikor fog mozdulni az ár arra kíváncsi leszek, mikor fogynak ki azok a termelők akik nyomják kakáért-pisiért...
Sziasztok burgonyatermesztők!!!
Megindult a burgonya ára erősen felfelé,a dorozsmai nagybanin 2000ft/zsák áron megy.A nagyok szerint nemsokára eléri a 3000/zsák árat mert,nincs ezért érdemes tárolni.Budapesti árat tud valaki?
Én a helyedben biztos,hogy a trágyázást részesíteném előnyben 1ha-ra a 400q nem sok és nem is kevés.Én anno 500q-t raktam 2 holdra.A termésen meg is látszott nagyon szép volt,viszont locsolni szükséges ha nem esik az eső.
A szerves trágyában nem csak nitrogén,foszfor,kálium van. Sok más nyomelem,gombák és hasznos baktériumok amik a talajéletet elősegítik.Ráadásul ott van még a humusztartalom,ami évekig fog akkumulátorként működni,ami a kiszórt műtrágyát megtartja,a víz nehezebben mossa lejjebb,így a növények könnyebben felveszik.A kimosódás természetesen talajfüggő is.
400q érett trágyával körülbelül 60-70P-t és 150-170K-t viszel be a következő tenyészidőszakra vonatkozólag.
Csak körülbelül, mert trágyától is függ. Rontani nem rontasz rajta, ha teszel alá még egy kis PK-t. K-ból is jó lenne még +100kg.
Szerintetek ha kap a föld most ősszel szerves trágyát (elvileg érettet) ha-ra levetítve 40 tonnát, adjak még neki Kálisót vagy MAP-ot? Vagy mindkettőt?
Vagy inkább úgy kérdezem, ha adok neki mondjuk még 1-1 q-t, nem fog ártani inkább, mint használni?
Köszi
Válasz #6072. hozzászólásra
Üdv, hasonlóképpen vagyok mint Te,fajtaügyben, de én a Katicát kedvelem,ráadásul nálam kötött a talaj de ez a fajta alaktartó,hála a nemesítésnek.
http://www.burgonyakutatas.hu/katica.html
Kabakozok majd, meg majd lesz még valami, amit inkább ki tudok adni embereknek. Amúgy meg ez az igazi kitolás, amikor valaki beír egy ,,sejtetést" és az érveit nem bontja ki, de a csúnya bogarat beleteszi a másik fülébe. Ezért gondoltam, hogy ha már csak úgy beírja, amit beírt azt érveléssel bontsuk ki.
Na így korrekt. De ha már belekezdtünk és esetleg valaki elgondolkozott.... Biztosan a vírushordozó levéltetvekre gondoltál.
1. A Balatoni rózsa magasról tojik a leromlást okozó vírusokra. http://www.burgonyakutatas.hu/rozsa.html
2. Az idén levéltetűnek még a hírét sem láttam a krumpliföldön.
3. A Kohinoros fertőtlenítésnek köszönhetően a krumplibogarak úgy potyogtak döglötten a krumpli száráról, leveléről, hogy öröm volt nézni, akkor mit szóltak volna hozzá a tetvek?
3. Fonálféreg a sivatagi termőhelyemen nem nagyon élne meg.
4. Nem vetőgumó termesztő vagyok, hanem az apraját szeretnémm eladni úgy, mint más. Ezt én is visszavetném még 3x, és sajnálom, hogy el kell adnom, de az egészségem nem engedi a további krumplizást. Napszámost nem engedek se az udvarba, se a tároló helyiségbe, se a gépekre.
Én meg azt mondom ne folytassuk,mert nem lenne fair a részemröl,mindenki úgy boldogul áhogy tud .
Jó vetőmagtermelést kívánok a továbbiakban.
Remélem nem üldöztem el a klienseidet
déltótoknál is tilos volt világéletbe még rágondolni is effajta perverzitásokra
azt hallottuk 1x
nehogy má a mégdélebb ------tótoknál----- le hess en mi?
hánem?
Burgonya fuzárium ellen mit lehetne használni? Meg főként állományban is mi jöhetne szóba?
Gabonában rengeteg szer van amit fuzárium ellen írnak, de burgonyánál nincs semmi.
(Persze a vetésforgó, vetőmag, talaj, időjárás is befolyásolja, de kéne egy szer ami jó.)
Ha teheted,akkor két hét múlva át kell válogatni és úgy már tárolható. Nekem is van olyan krumplim, amit még másfél hónapja megmostam és azóta sincs semmi baja.
9498 hozzászólás
Tisztelt burgisok!
Ma olvastam a Sárpo Mira nevű magyar nemesítésű burgonyáról.
Egy háztáji kertre való vetőgumót szeretnék belőle beszerezni. Tudja esetleg valaki, hogy Tolna megyében (vagy webáruházban) hol lehet kapni ?
Valaki árakat az 50+os étkezésire?
Köszi
Válasz #6096. hozzászólásra
Fagyasztóba is jut remélem.
Válasz #6095. hozzászólásra
Mára sajna programom van, de ha pl pénteken mondtad volna.............
Válasz #6094. hozzászólásra
Reccsensd az Austint, hozd Heccit is.
Válasz #6093. hozzászólásra
Föladta a levét most már forrogat, délre kész.
ADOREX! JELENTEM fő a pacal, persze csak annak aki libát nem szereti, meg az újbort.
Rádió azt szajkozza 200 ft lessz a buri kilója decemberre én meg eladtam 66ft igaz csak 13 mázsám volt kertbe termeltem!
nekem 156 mázsa volt abból maradt 42 mázsa...akkor szerintem ez egy ideig itt is marad, báár nem igen van kedvem csírázgatni
Válasz #6089. hozzászólásra
Pont ezen dühöngök én is. Épp ma is a kispiacon a birka még mindig 55-65 ért adja, a kereskedő meg 30-65-ig a boltjában.
Válasz #6085. hozzászólásra
Az igen, az nem semmi, nekem eddig kb. annyi ment el mint tavaly, viszont valamivel több van, így fullon lesz lassan a pince, kicsit aggódok is hogy el fog e menni mind, de hosszú még a tél és messze van tavasz és ha tényleg megy felfelé akkor nem lesz gond. Kb. 50 mázsa van (tudom sokaknak ez töredék de nekem elég nagy mennyiség)
Csak itt Szabolcsban mikor fog mozdulni az ár arra kíváncsi leszek, mikor fogynak ki azok a termelők akik nyomják kakáért-pisiért...
Válasz #6087. hozzászólásra
Ok
Küldtem emailt.
60-66
Sziasztok burgonyatermesztők!!!
Megindult a burgonya ára erősen felfelé,a dorozsmai nagybanin 2000ft/zsák áron megy.A nagyok szerint nemsokára eléri a 3000/zsák árat mert,nincs ezért érdemes tárolni.Budapesti árat tud valaki?
Köszi a véleményeket.
Én is azon voltam, hogy rakok alá, csak kicsit féltem, nehogy az már sok legyen.
Válasz #6081. hozzászólásra
Én a helyedben biztos,hogy a trágyázást részesíteném előnyben 1ha-ra a 400q nem sok és nem is kevés.Én anno 500q-t raktam 2 holdra.A termésen meg is látszott nagyon szép volt,viszont locsolni szükséges ha nem esik az eső.
A szerves trágyában nem csak nitrogén,foszfor,kálium van. Sok más nyomelem,gombák és hasznos baktériumok amik a talajéletet elősegítik.Ráadásul ott van még a humusztartalom,ami évekig fog akkumulátorként működni,ami a kiszórt műtrágyát megtartja,a víz nehezebben mossa lejjebb,így a növények könnyebben felveszik.A kimosódás természetesen talajfüggő is.
Válasz #6081. hozzászólásra
400q érett trágyával körülbelül 60-70P-t és 150-170K-t viszel be a következő tenyészidőszakra vonatkozólag.
Csak körülbelül, mert trágyától is függ. Rontani nem rontasz rajta, ha teszel alá még egy kis PK-t. K-ból is jó lenne még +100kg.
Szerintetek ha kap a föld most ősszel szerves trágyát (elvileg érettet) ha-ra levetítve 40 tonnát, adjak még neki Kálisót vagy MAP-ot? Vagy mindkettőt?
Vagy inkább úgy kérdezem, ha adok neki mondjuk még 1-1 q-t, nem fog ártani inkább, mint használni?
Köszi
Válasz #6076. hozzászólásra
Válasz #6077. hozzászólásra
Hasizmom nem rossz..De ha többet gyúrok pocira,enyém lesz a katica???
HMmmmmm.Ő mondta ha gyúrok enyém lesz???
Válasz #6077. hozzászólásra
Te nagyon lökött vagy.SZERENCSÉRE
Válasz #6076. hozzászólásra
Dolgozd ki a felsőtesssted.....
Akkor lehet megkapod az alsótessstét.... hehehhe
Válasz #6075. hozzászólásra
óóóóóóóóóóóóóóóóó a Katicát sokan kedvelik.... Kiváltképp én..Mondom neki nap mint nap,de nem akar rabja lenni a csábításomnak..
Üdv, hasonlóképpen vagyok mint Te,fajtaügyben, de én a Katicát kedvelem,ráadásul nálam kötött a talaj de ez a fajta alaktartó,hála a nemesítésnek.
http://www.burgonyakutatas.hu/katica.html
Válasz #6073. hozzászólásra
Kabakozok majd, meg majd lesz még valami, amit inkább ki tudok adni embereknek. Amúgy meg ez az igazi kitolás, amikor valaki beír egy ,,sejtetést" és az érveit nem bontja ki, de a csúnya bogarat beleteszi a másik fülébe. Ezért gondoltam, hogy ha már csak úgy beírja, amit beírt azt érveléssel bontsuk ki.
Mostakkor mivan jövőre semmi?
Válasz #6070. hozzászólásra
Na így korrekt. De ha már belekezdtünk és esetleg valaki elgondolkozott.... Biztosan a vírushordozó levéltetvekre gondoltál.
1. A Balatoni rózsa magasról tojik a leromlást okozó vírusokra. http://www.burgonyakutatas.hu/rozsa.html
2. Az idén levéltetűnek még a hírét sem láttam a krumpliföldön.
3. A Kohinoros fertőtlenítésnek köszönhetően a krumplibogarak úgy potyogtak döglötten a krumpli száráról, leveléről, hogy öröm volt nézni, akkor mit szóltak volna hozzá a tetvek?
3. Fonálféreg a sivatagi termőhelyemen nem nagyon élne meg.
4. Nem vetőgumó termesztő vagyok, hanem az apraját szeretnémm eladni úgy, mint más. Ezt én is visszavetném még 3x, és sajnálom, hogy el kell adnom, de az egészségem nem engedi a további krumplizást. Napszámost nem engedek se az udvarba, se a tároló helyiségbe, se a gépekre.
Válasz #6070. hozzászólásra
ezt is megéltem---------
Válasz #6068. hozzászólásra
Én meg azt mondom ne folytassuk,mert nem lenne fair a részemröl,mindenki úgy boldogul áhogy tud .
Jó vetőmagtermelést kívánok a továbbiakban.
Remélem nem üldöztem el a klienseidet
Válasz #6065. hozzászólásra
déltótoknál is tilos volt világéletbe még rágondolni is effajta perverzitásokra
azt hallottuk 1x
nehogy má a mégdélebb ------tótoknál----- le hess en mi?
hánem?
én tudom, hogy mire gondolhatsz, de majd ha beírtad utána folytatjuk a gondolatmenetet.
na és vajon mi az oka?
Van akinek a lehetelen is kivitelezhető könnyedén
Nemtudtad???????
Válasz #6063. hozzászólásra
Szabolcsban képtelenség vetőkrumplit termelni,ezt tudnod kellene.
Válasz #6060. hozzászólásra
az enyém átvándorolt a krumpliba
Válasz #6061. hozzászólásra
Hááát te vessed csak az étkezésit!
Válasz #6059. hozzászólásra
A fejlett Nyugat, Vas megye
Válasz #6057. hozzászólásra
Van olyan eszement aki ad 120 ft-ot egy kg malackrumpliért?
izületes meg gerinces a krumpli vagymi?
Válasz #6058. hozzászólásra
Te merre vagy? Én Debrecentől 50 km-re. Ide majd 200-ról hoztam a vetőt tavaly 10 mázsánként.
Francba... Messze vagy
Milyen lett idén a burgesz? Melyik fajta volt a nyerő, ha idén volt ilyen egyáltalán...
Válasz #6056. hozzászólásra
Szabolcs megye és 30 mázsa/ha. Rendkívül hálás fajta és az egyik legfinomabb. Ízületi+gerinc miatt eladó csak.
Válasz #6055. hozzászólásra
Helyileg merre vagy?
Mennyit vetettél belőle hektárra?
Balatoni rózsa UT 1-es vetőm van eladó jó sok 120 forint/kiló áron. Dobj egy emailt, ha érdekel a cucc.Még 3x elvethető. moser1@citromail.hu
Burgonya fuzárium ellen mit lehetne használni? Meg főként állományban is mi jöhetne szóba?
Gabonában rengeteg szer van amit fuzárium ellen írnak, de burgonyánál nincs semmi.
(Persze a vetésforgó, vetőmag, talaj, időjárás is befolyásolja, de kéne egy szer ami jó.)
Válasz #6051. hozzászólásra
Ha teheted,akkor két hét múlva át kell válogatni és úgy már tárolható. Nekem is van olyan krumplim, amit még másfél hónapja megmostam és azóta sincs semmi baja.
Azért köszönöm .
Válasz #6050. hozzászólásra
Muszáj sajnos , holnap fagyott mond , meg nagy lopás fertőzés vidék . :o( :o( Megy olcsóéért feldolgozóba ha átveszik .
Válasz #6049. hozzászólásra
Hagyd ott felszáradni, de még így is baja lehet. Nehogy felszedjétek, ha vizes!