Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak618 FtEUR414.25 FtUSD395.1 FtCHF445.24 FtGBP500.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
(Azóta nem tudom mi változott. Inkább érdemes igényelni. Meg tavaszig még ha változtat 1 hektár feletti vetèsterületet akkor megvan. Vagy a 0,3?-ba már benne is van.)
Támogatást ugyanúgy kapsz rá mint a gabona után.
Fémzárolt mag a plusz támogatási összeghez a kritérium. Igaz az csak 5%-nyi része a vetőmagnak. De mégis van.
Egy űrlapot kell elküldened a megfelelő kormányhivatalhoz: BEJELENTÉSI ŰRLAP -
NÖVÉNYEGÉSZSÉGÜGYI VIZSGÁLATHOZ, ELLENŐRZÉSHEZ.
Neten megtalálod. Beírod az adatokat. Burgonya: x (vetőburgonyát nem kell bejelölnöd)
Fajta pl. DESIREE 0,5 ha.
Hrsz. Szám.
Beküldési határidő február vége?
Kapsz majd egy regisztrációs számot azzal árulhatod. Plusz őstermelői vagy vállalkozói az már megvan.
Válasz Janno #9038. hozzászólásáraNem kell (lehet hogy a tavalyi magból tettél el).
Növény és Talajvédelmi osztályra van egy bejelentési kötelezetséged, és év közben mennek ellenőrízni ha mennek.
Sziasztok olyat szeretnék megtudni hogy az idén először szeretnék Krumplit termelni és mi van akkor ha nem fémzárolt magot vetek el tudom adni vagy csak fémzárolt gumóból termelt gumót lehet értékesíteni piacon ? Vagy földalapú támogatást lehet e igényelni a területre ? Amúgy kb fél hektárt szeretnék vetni !
Válasz madle #9030. hozzászólásáraÉn burgonyát csak otthon a kertben termesztek, de amit megtanultam, hogy burgonya elé nem lazítok, csak szántok 25-30 cm mélyen.
Egyszer lazítóztam eléje 55 cm mélyen, következő évben alig volt eső, a gumók meg mélyen lent fejlődtek. Feleslegesen ottmaradt a termés egy része, mert 40 cm alatt is voltak gumók, amiket kiszedni probléma.
Válasz Sanyee #9029. hozzászólásáraKöszi a válaszaitokat! Féltem kicsit a sekély műveléstől. Illetve nekem 2 késes lazítóm van(75cm-es kés távolsággal), 100 lóerős trakihoz, de a sivatagon ki tudom könnyedén akasztani vele, ha odaeresztem gerendáig. Itt is az a kérdőjel a fejemben, hogy ilyenkor csak azon a vonalon ér e valamit a lazítás, ahol elmegyek, vagy X cm-re két oldalra is van lazító hatása? Mert kötött talajon rendbe van, hogy repeszti a földet, de ezt a vakoló homokot inkább csak vágja, mint a vajat. (szerintem)
Válasz madle #9027. hozzászólásáraA krumplinak nem kell mélyen szántani.
Szintén 5 késes lazító. Plusz 25cm mély szántást kapott, hogy ne forgassa fel a vakolóhomokot az aljáról.
Szóval az ásógép 30cm mélyen is rendben van.
Válasz madle #9027. hozzászólásáraKicsit felborzolom az idegeidet.
Az idén először.
Méteres rozs zúzva-többször tárcsázva,majd celluóz bontóval fújva és a lehető leg sekélyebben beszántva.
Erre rászórva ptc műtrágya,pellet trágya,fertőtlenítő és betárcsázva.
Kb 40 centi mélyen lazítva egy hét késes lazítóval és belevetve a krumpli,petrezselyem, zeller (ültetve).
Az idén ha csak lehet a szántás el is marad,a többi nagyjából pici változtatással ugyanúgy.
homok talajon eddig talajlazító után 45-cm-es szántással készítettem a korai burgonya helyét. Ásógép beszerzésén gondolkodom, amit fólia alatt is használnék, a munkamélysége 30-35cm. Próbálkozott már valaki ilyen sekélyebb műveléssel homokon burginak? Szakkönyvek szerint elégnek kellene lennie. Ásógép előtt is meghúznám lazítóval, bár homokon ez nem olyan hatékony mint kötöttön.
Válasz *** HM *** #9025. hozzászólásáraNyugodtan szép bevételt könyvelhet el azzal az árral is. Elég gyakori szereplője a különböző sikeres támogatásoknak. Mindjárt ez egy hatalmas plusz, ha a beruházás összegét részben visszakapja, másik dolog ami nála kiugrottak coviddal kapcsolatban az ukrán vendégmunkások. A hazaiak helyett inkáb ukrajnából alkalmaz, mert azok még olcsóbban megcsinálják.
Csupa egyforma feltétel a gazdálkodásban más termelőkkel szemben.
"Piactorzítás támogatásokkal némelyik javára"
Válasz buszsofőr #9024. hozzászólásáraHa csak kb azzal nem tudtuk meg a titkot.
Ha csak 20 akkor is szarrá keresi magát idén.
Ha csak.... nem képzelgünk erről....
Válasz *** HM *** #9021. hozzászólásáraMa néztem a Kauflandban a burgonya árát. 35 cent ami nem egész 100 Ft. Rendesen levitték az árat. És ha arra gondolok, mennyiért vették meg a termelőtől, inkáb nem is akarom tudni, mennyire húzták le a gazda "gatyáját".
Felvásárlónál 55-60ft/kg,szegedi nagybani 60ft/kg.
Szegeden standon zsákszámra láttam 80 ft/kg,és ez elég jól nézett ki.
Egy hónapja láttam olyan fel nem szedett korai krumpli földet ahol újra volt kelve.Azóta felszedték.
A korai krumpli még csak most fogy el.
Nekem csak nyári vetésű van,azt természetesen tároljuk április közepéig.
Válasz metomi78 #9015. hozzászólására Menj ki a bani kora hajnalban s megtudod ne azt nézd mennyire mondják hanem azt mennyiért veszik tőlük a kereskedők
Válasz metomi78 #9015. hozzászólásáraArra kiváncsi lennék mennyit adnak a láncok... Meg mennyit nyelnek be nagyzsákost....
De hogy a zacskós 200 250 fölött van azt látom...
Érdeklődnék, hogy hol mennyiért megy a burgonya?
Nálunk nem értem, hogyan 100-110 árulnám, de a zöldségesek boltok 80-90 adják így csak a bejáratott vevőkör maradt meg.
Máshol esetleg van hasonló helyzet?
Válasz Sanyee #9010. hozzászólásáraLoszart emelni kell a tétet ez a filozsófia a nyerő.
Minden évben kihullanak nyílnak a kapuk a megmaradottaknak.
Ha a sok szar gabonát el lehet adni akkor a sok szép zőccsiget is...
Válasz tusalevi #9004. hozzászólásáraIdén valószínű sok burgonya a kukában végzi. Nyugateurópa is tele van. Nagy lett a termés. Feldolgozás nem működik, mert a vendéglátosók sem működnek. Idén csak a minél kissebb veszteség a cél, haszonra nem számíthatunk.
Sziasztok, ki hogyan szokta talaj kártevők ellen talajfertőtlenítést végezni? Jövőre ahova szeretném rakni a burgonyát ott idén búza volt, elötte tritikálé, az elött meg vagy 10 évig műveletlen volt, így biztosan elvan szaporodva benne jócskán a kártevő. Válaszotokat előre is köszönöm.
Válasz tusalevi #9004. hozzászólásáraKülföld ránkömleszti...
A nagyok elfolytják a többieket...
Meg ott még normális a helyzet és van minden falusinak sajátja megtermelve oszt nem vesz tőled 100 150ért pl.
Itt nincs krumpli se a kertben.
A boltban most is 200fölött van az ömlesztett.... a kiszacskós zsákos mosott meg 250plusz most is.
Válasz Mihály #9002. hozzászólásáraEz honnét kép?
Normális jó kumpit tonnaszám 20cent viszik.
A szarban lévő, megszorult,drótférges.......mégsokvankint termelők adják 13centekért.
Válasz Mihály #9001. hozzászólására https://scontent.fbud8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119989436_2684622975132542_2288035698872516525_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6t3bWbdwRLMAX9NFqek&_nc_ht=scontent.fbud8-1.fna&oh=23ce962f8099c85f8dec9aface4813e6&oe=5F964A97 Szerintem meg kár ....
9498 hozzászólás
Válasz Mihály #9048. hozzászólására"áruburgonya kistermelőinek (1 ha, ill. 0,3 ha alatti területnél)" Nem kell igényelni. 2014.
(Azóta nem tudom mi változott. Inkább érdemes igényelni. Meg tavaszig még ha változtat 1 hektár feletti vetèsterületet akkor megvan. Vagy a 0,3?-ba már benne is van.)
https://www.google.com/amp/s/agraragazat.hu/hir/a-novenyegeszsegugyi-regisztracio-aktualis-feladatai/?espv=1
Válasz Sanyee #9044. hozzászólására ez mikor változott mert én 2 ha tudtam az alatt nem kellet regisztrálni (nem termelek burgonyát kb 10 éve)
Válasz Kuruistv #9041. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a válasz és felvilágosítást !
Válasz Sanyee #9045. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a válasz és felvilágosítást !
Válasz Janno #9042. hozzászólásáraAzt nem kérdezik. Lapon sem.
Egészséges magot vess csak!
Válasz Janno #9036. hozzászólásáraVethetsz "akármilyen" (Desiree )magot.
Támogatást ugyanúgy kapsz rá mint a gabona után.
Fémzárolt mag a plusz támogatási összeghez a kritérium. Igaz az csak 5%-nyi része a vetőmagnak. De mégis van.
Egy űrlapot kell elküldened a megfelelő kormányhivatalhoz: BEJELENTÉSI ŰRLAP -
NÖVÉNYEGÉSZSÉGÜGYI VIZSGÁLATHOZ, ELLENŐRZÉSHEZ.
Neten megtalálod. Beírod az adatokat. Burgonya: x (vetőburgonyát nem kell bejelölnöd)
Fajta pl. DESIREE 0,5 ha.
Hrsz. Szám.
Beküldési határidő február vége?
Kapsz majd egy regisztrációs számot azzal árulhatod. Plusz őstermelői vagy vállalkozói az már megvan.
Válasz A.I. #9039. hozzászólásáraÜltetöm és töltőm az már meg van még szedőm az nincs !
Válasz Kuruistv #9040. hozzászólásáraDe azt nem mondhatom h tavalyiból van mert az idén lesz először vagy igen ?
Válasz Kuruistv #9040. hozzászólásáraMost átgondolva 1ha alatt lehet nem kell bejelenteni, de nem vagyok benne biztos egy telefont megér.
Válasz Janno #9038. hozzászólásáraNem kell (lehet hogy a tavalyi magból tettél el).
Növény és Talajvédelmi osztályra van egy bejelentési kötelezetséged, és év közben mennek ellenőrízni ha mennek.
Válasz Janno #9036. hozzászólásáraTechnológiád megvan?
Gondolok itt ültetőre és szedőre?
Válasz Kuruistv #9037. hozzászólásáraDe jol gondolom hogy számlával kell igazolnom a vetésre vásárolt gumót ?
Válasz Janno #9036. hozzászólásáraVethetsz nem fémzároltat. Terület alapú is jár.
Sziasztok olyat szeretnék megtudni hogy az idén először szeretnék Krumplit termelni és mi van akkor ha nem fémzárolt magot vetek el tudom adni vagy csak fémzárolt gumóból termelt gumót lehet értékesíteni piacon ? Vagy földalapú támogatást lehet e igényelni a területre ? Amúgy kb fél hektárt szeretnék vetni !
Válasz máris szomszéd #9034. hozzászólására Van ilyen topic már elégé benne vagyunk"EKÁR"
Válasz Mihály #9033. hozzászólásáraHa tudsz valamit akkor a linket ne feledd.
Ne felejtsétek el megnézni az új EKÁ-t megnézni nehogy csalódás érjen a közúton benneteket
Tiszteletem. Érdeklődnék cherie rosabelle barna és cristina fajtákról. Valakik próbálták már? Mik a tapasztalatok? Válaszokat előre is köszönöm.
Válasz madle #9030. hozzászólásáraÉn burgonyát csak otthon a kertben termesztek, de amit megtanultam, hogy burgonya elé nem lazítok, csak szántok 25-30 cm mélyen.
Egyszer lazítóztam eléje 55 cm mélyen, következő évben alig volt eső, a gumók meg mélyen lent fejlődtek. Feleslegesen ottmaradt a termés egy része, mert 40 cm alatt is voltak gumók, amiket kiszedni probléma.
Válasz Sanyee #9029. hozzászólásáraKöszi a válaszaitokat! Féltem kicsit a sekély műveléstől. Illetve nekem 2 késes lazítóm van(75cm-es kés távolsággal), 100 lóerős trakihoz, de a sivatagon ki tudom könnyedén akasztani vele, ha odaeresztem gerendáig. Itt is az a kérdőjel a fejemben, hogy ilyenkor csak azon a vonalon ér e valamit a lazítás, ahol elmegyek, vagy X cm-re két oldalra is van lazító hatása? Mert kötött talajon rendbe van, hogy repeszti a földet, de ezt a vakoló homokot inkább csak vágja, mint a vajat. (szerintem)
Válasz madle #9027. hozzászólásáraA krumplinak nem kell mélyen szántani.
Szintén 5 késes lazító. Plusz 25cm mély szántást kapott, hogy ne forgassa fel a vakolóhomokot az aljáról.
Szóval az ásógép 30cm mélyen is rendben van.
Válasz madle #9027. hozzászólásáraKicsit felborzolom az idegeidet.
Az idén először.
Méteres rozs zúzva-többször tárcsázva,majd celluóz bontóval fújva és a lehető leg sekélyebben beszántva.
Erre rászórva ptc műtrágya,pellet trágya,fertőtlenítő és betárcsázva.
Kb 40 centi mélyen lazítva egy hét késes lazítóval és belevetve a krumpli,petrezselyem, zeller (ültetve).
Az idén ha csak lehet a szántás el is marad,a többi nagyjából pici változtatással ugyanúgy.
Üdv Urak,
homok talajon eddig talajlazító után 45-cm-es szántással készítettem a korai burgonya helyét. Ásógép beszerzésén gondolkodom, amit fólia alatt is használnék, a munkamélysége 30-35cm. Próbálkozott már valaki ilyen sekélyebb műveléssel homokon burginak? Szakkönyvek szerint elégnek kellene lennie. Ásógép előtt is meghúznám lazítóval, bár homokon ez nem olyan hatékony mint kötöttön.
Válasz *** HM *** #9025. hozzászólásáraNyugodtan szép bevételt könyvelhet el azzal az árral is. Elég gyakori szereplője a különböző sikeres támogatásoknak. Mindjárt ez egy hatalmas plusz, ha a beruházás összegét részben visszakapja, másik dolog ami nála kiugrottak coviddal kapcsolatban az ukrán vendégmunkások. A hazaiak helyett inkáb ukrajnából alkalmaz, mert azok még olcsóbban megcsinálják.
Csupa egyforma feltétel a gazdálkodásban más termelőkkel szemben.
"Piactorzítás támogatásokkal némelyik javára"
Válasz buszsofőr #9024. hozzászólásáraHa csak kb azzal nem tudtuk meg a titkot.
Ha csak 20 akkor is szarrá keresi magát idén.
Ha csak.... nem képzelgünk erről....
Válasz Sk Laci #9023. hozzászólásáraA Mačaj kb 20centér adja tovább a multinak csomagolva
Válasz Sk Laci #9022. hozzászólásárajobban mondva 115-120 Ft
Válasz *** HM *** #9021. hozzászólásáraMa néztem a Kauflandban a burgonya árát. 35 cent ami nem egész 100 Ft. Rendesen levitték az árat. És ha arra gondolok, mennyiért vették meg a termelőtől, inkáb nem is akarom tudni, mennyire húzták le a gazda "gatyáját".
249 259 269ft
Biokrumpli vlm. 499.
Serpenyős aprókrumpli 799..... amit 30ftért se vesz meg senki a termelőtől.
Egekben a búza kukorica
Krumpli meg nagyon gyér
Ellenben boltokban elég szép áron van
Felvásárlónál 55-60ft/kg,szegedi nagybani 60ft/kg.
Szegeden standon zsákszámra láttam 80 ft/kg,és ez elég jól nézett ki.
Egy hónapja láttam olyan fel nem szedett korai krumpli földet ahol újra volt kelve.Azóta felszedték.
A korai krumpli még csak most fogy el.
Nekem csak nyári vetésű van,azt természetesen tároljuk április közepéig.
Válasz metomi78 #9015. hozzászólására Menj ki a bani kora hajnalban s megtudod ne azt nézd mennyire mondják hanem azt mennyiért veszik tőlük a kereskedők
Válasz *** HM *** #9016. hozzászólásáraHát igen a nagy kérdés, betároljam ne tároljam?
Válasz metomi78 #9015. hozzászólásáraArra kiváncsi lennék mennyit adnak a láncok... Meg mennyit nyelnek be nagyzsákost....
De hogy a zacskós 200 250 fölött van azt látom...
Üdv. Milyen árak vannak nagy tétel esetén,100 mázsákra gondolok!
Válasz Filler #9013. hozzászólásáranos akkor kapaszkodj meg,netto 39 ért jön némethonból a burgonya,idehaza nagy tételben 40-50 között megy ...
Érdeklődnék, hogy hol mennyiért megy a burgonya?
Nálunk nem értem, hogyan 100-110 árulnám, de a zöldségesek boltok 80-90 adják így csak a bejáratott vevőkör maradt meg.
Máshol esetleg van hasonló helyzet?
Válasz Sanyee #9010. hozzászólásáraLoszart emelni kell a tétet ez a filozsófia a nyerő.
Minden évben kihullanak nyílnak a kapuk a megmaradottaknak.
Ha a sok szar gabonát el lehet adni akkor a sok szép zőccsiget is...
Válasz traktorajtóhajtogató #9008. hozzászólására
Válasz traktorajtóhajtogató #9008. hozzászólásáraEbből kifolyólag, meg a jővő évi kilátásokat is nézve akkor nyugodtan csökkenthetjük a jövő évi vetésterületeket?
Válasz green #9007. hozzászólásáraBelem vagy picador, ha intenzívbe csinálod.
Válasz tusalevi #9004. hozzászólásáraIdén valószínű sok burgonya a kukában végzi. Nyugateurópa is tele van. Nagy lett a termés. Feldolgozás nem működik, mert a vendéglátosók sem működnek. Idén csak a minél kissebb veszteség a cél, haszonra nem számíthatunk.
Sziasztok, ki hogyan szokta talaj kártevők ellen talajfertőtlenítést végezni? Jövőre ahova szeretném rakni a burgonyát ott idén búza volt, elötte tritikálé, az elött meg vagy 10 évig műveletlen volt, így biztosan elvan szaporodva benne jócskán a kártevő. Válaszotokat előre is köszönöm.
Válasz *** HM *** #9003. hozzászólására Egy Német városban fotózták ....
Válasz tusalevi #9004. hozzászólásáraKülföld ránkömleszti...
A nagyok elfolytják a többieket...
Meg ott még normális a helyzet és van minden falusinak sajátja megtermelve oszt nem vesz tőled 100 150ért pl.
Itt nincs krumpli se a kertben.
A boltban most is 200fölött van az ömlesztett.... a kiszacskós zsákos mosott meg 250plusz most is.
Válasz *** HM *** #9003. hozzászólásáraErdélyben 25-40/ kg forint körül mozog az ár...és még ennyiert sem kell.
Válasz Mihály #9002. hozzászólásáraEz honnét kép?
Normális jó kumpit tonnaszám 20cent viszik.
A szarban lévő, megszorult,drótférges.......mégsokvankint termelők adják 13centekért.
Válasz Mihály #9001. hozzászólására https://scontent.fbud8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/119989436_2684622975132542_2288035698872516525_o.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6t3bWbdwRLMAX9NFqek&_nc_ht=scontent.fbud8-1.fna&oh=23ce962f8099c85f8dec9aface4813e6&oe=5F964A97 Szerintem meg kár ....
Válasz Farmer. #9000. hozzászólására Szerinted érdemes lesz betárolni?????
Sziszttok. Ki milyen betárolási helyet vagy módszert tart a legjobbnak!? Esetleg tud e valaki korrekt felvásárlót? Köszönöm a segítséget!