Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR416.32 FtUSD400.8 FtCHF443.07 FtGBP501.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdvözlök Mindenkit!
Lithium búzáról mondana valaki véleményt: vetésidő, tőszám, betegség, terméseredmények... Napra után menne. Jó kötött Szamosmenti talajunk van.
Köszönöm.
Idén jó alkalom volt arra hogy az agyonreklámozott hibridek megmutassák mit tudnak valójában. Volt szárazság, hőség dögivel.
Akinek volt hibrid árpa vagy búza megírhatná hogy hogy muzsikált!
Válasz osztro.m #1046. hozzászólásáraNem mert nekünk 3x16 hoznak román műtrágya lisztharmat sem rozsda sem semmilyen gomba nem volt 2 éve!
Tavaszon kapott 2q ammonitrátot márciusban meg szárba induláskor 1q pétisót!
Én meg voltam vele nagyon elégedve!
Legyen neked is szerencséd hozzá!
Ezt írják egy helyt:A vetőmagok felülete a csávázószer mellett 6 mikroelemmel (Fe,Mn,Cu,Zn, B, Mo) is kezelve van.
Ilyen szert,hol lehet kapni?Kereskedelmi neve?Valaki használt,már??
Üdvözlök Mindenkit!
Lithium búzáról mondana valaki véleményt: vetésidő, tőszám, betegség, terméseredmények... Napra után menne. Jó kötött Szamosmenti talajunk van.
Köszönöm.
Válasz lala #1043. hozzászólásáraNekünk bejött, 8 tonna fölött volt, minősége takarmánytól a malmiig minden volt. Alacsony szára van, lehet etetni nehezen dől meg. Idén is ezt vetjük.
Válasz osztro.m #1042. hozzászólásáraNekem volt már második éven keresztül,vannak titkai lassan kezdem fejtegetni.
Az egyik szeptember közepén vetni kell a meg ki is kel akkor még jobb,vetés előtt kell neki nitrogén én 3X16 adtam neki 2 q/ha azért mert ősszel bokrosodik főként a tavasz már nem az igazi neki!
Betegség egyik évben sem támadta meg hál isten sőt vetésfehérítő sem mellette gazdatársnak volt valamilyen szálkás azon volt nem jött át!
Én nagyon meg vagyok elégedve vele!
Válasz oteló #1039. hozzászólásáraNövényvédelem is időjárás függő. Idén 1x gombaölőztem zászlóslevél mejelenésekor. Általában 2x szoktam a betegség megjelenése előt "preventíven". Elősször szárbainduláskor 1-2 nóduszos állapotban, majd virágzáskor, de volt év amikor 3x gombaölőztem.
Lisztharmatra nem fogékony, sárgarozsda csak egyszer jelent meg kicsi foltokban, de ha nem gombaölőznél akkor a kalászodáskor a szeptória nagyon lerendezné. Fuzáriummal eddig még sohase volt gondom.
Válasz Sk Laci #1038. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a segítséget.
Betegségekre mennyire fogékony?
Hányszor és mikor szoktad a növény védelmet végezni?
Válasz oteló #1037. hozzászólásáraKiválló kenyérgabona, már több éve termelem, aratáskori esős időben is elég jól megőrzi a minőségét. 5-8,8 t/ha átlagterméseket adott nálam föld minőségétől és évjárattól függően.
Ajánlom, főleg vadkáros helyeken.
Válasz kutyalaci #1028. hozzászólásárasemmi extra volt nálam pár éve, az Isterra-s Calypso és Multie lenyomta, ezévi átlagom 9 t volt, mármint a Calypso-val
Válasz borda77 (Joe) #1014. hozzászólásáraNem ép a legjobb talajokon ideális időjárás mellett tudják nyugodtan az általam említett búzafajták a 7-9 t/ha átlagot. Ugyan olan földben, de vadkáros területen 5-5,5 t/ha a felső határ. Rengeteg vad megeszi az övét.
Úgy néz ki kissé elszámoltam magam és lesz (van) 1 bigbag (kb. 8 mázsa) Chevron III. fokú búzám, tisztítva Celes Top-al csávázva. A csávázószert számlával igazolom, magam is ebből vetek . Akit érdekel esetleg keressen privát.
Válasz borda77 (Joe) #1020. hozzászólásáraQuebon nagyon jó volt, őszi műtrágya nélkül, 450 l nitrosollal 70-75q, malmi de inkább javító minőségben. Alaptrágyával gondolom lehetett volna még feljebb tornázni. Hál istennek kivonják a termesztésből...
Válasz borda77 (Joe) #1018. hozzászólásáraJa Bocsi benéztem...Dehogy lukulusz... Mint ahogy irtad cellule, altigo, akteur ami tudja a malmit... A minőséget nem fizetik meg sok sok év óta!
1716 hozzászólás
Válasz csoppika #1062. hozzászólásáraPedig vetni fogom...
amúgy se volt fasza... :)))
Válasz csoppika #1062. hozzászólásáraPedig vetni fogom...
amúgy se volt fasza... :)))
Válasz csoppika #1062. hozzászólásáraA cél a 90q... 512-vel minden sarkon áll egy kocsi
lehet van benne egy kicsi Balaton is ezt ismered?
Válasz fendt309 #1059. hozzászólásáraAhamm...azt irgyák itten az nem fasza...
Válasz csoppika #1060. hozzászólásáraJaa
Válasz fendt309 #1058. hozzászólásáraKettes mag után aratott???
Válasz fendt309 #1058. hozzászólásáraTavaly vetettem 2.fokot, idén levágtuk - ez van!
Válasz csoppika #1057. hozzászólásáraezt nem értem..
Válasz fendt309 #1055. hozzászólásáraMármint UT 2-es ként elvetett, aratott desiré???
Üdvözlök Mindenkit!
Köszönöm.
Válasz csoppika #1054. hozzászólásáraegyszer vetett jó?
Halihó. Van valakinek Cellule, esetleg Falado vetőmagja pluszban a Dunántúl északi felén?
Mv Kepé-t vetett már valaki? Milyen a minősége, mennyisége??
Idén jó alkalom volt arra hogy az agyonreklámozott hibridek megmutassák mit tudnak valójában. Volt szárazság, hőség dögivel.
Akinek volt hibrid árpa vagy búza megírhatná hogy hogy muzsikált!
Válasz osztro.m #1046. hozzászólásáraNem mert nekünk 3x16 hoznak román műtrágya lisztharmat sem rozsda sem semmilyen gomba nem volt 2 éve!
Tavaszon kapott 2q ammonitrátot márciusban meg szárba induláskor 1q pétisót!
Én meg voltam vele nagyon elégedve!
Legyen neked is szerencséd hozzá!
Válasz pamko #1048. hozzászólására250 kg-al vetettük, ami a végén szórva lett azt 280-300 kg-al.
Ezt írják egy helyt:A vetőmagok felülete a csávázószer mellett 6 mikroelemmel (Fe,Mn,Cu,Zn, B, Mo) is kezelve van.
Ilyen szert,hol lehet kapni?Kereskedelmi neve?Valaki használt,már??
Válasz bendix #1045. hozzászólásáraA Nádort hany kiloval vetitek ?
Mert csiraszamrol olvasok 4.2-4.5 milliot ,meg olvastam 5milliot is.
Üdvözlök Mindenkit!
Köszönöm.
Válasz hallássérült mg.munkás #1044. hozzászólásáraKöszönöm a választ! 3X15 komplexet akartál írni? Én is hasonlóképp tervezem. Lisztharmat se támadta meg? Tavasszal nem is adtál neki semmi nitrogént?
Válasz lala #1043. hozzászólásáraNekünk bejött, 8 tonna fölött volt, minősége takarmánytól a malmiig minden volt. Alacsony szára van, lehet etetni nehezen dől meg. Idén is ezt vetjük.
Válasz osztro.m #1042. hozzászólásáraNekem volt már második éven keresztül,vannak titkai lassan kezdem fejtegetni.
Az egyik szeptember közepén vetni kell a meg ki is kel akkor még jobb,vetés előtt kell neki nitrogén én 3X16 adtam neki 2 q/ha azért mert ősszel bokrosodik főként a tavasz már nem az igazi neki!
Betegség egyik évben sem támadta meg hál isten sőt vetésfehérítő sem mellette gazdatársnak volt valamilyen szálkás azon volt nem jött át!
Én nagyon meg vagyok elégedve vele!
MV NÁDOR volt valakinek?Mit tudott?
Sziasztok!
Balaton (Probstdorfer Saatzucht ) búzával kapcsolatban valakinek tapasztalat?
Válasz Sk Laci #1040. hozzászólásáraKöszi a segítséget.
Válasz oteló #1039. hozzászólásáraNövényvédelem is időjárás függő. Idén 1x gombaölőztem zászlóslevél mejelenésekor. Általában 2x szoktam a betegség megjelenése előt "preventíven". Elősször szárbainduláskor 1-2 nóduszos állapotban, majd virágzáskor, de volt év amikor 3x gombaölőztem.
Lisztharmatra nem fogékony, sárgarozsda csak egyszer jelent meg kicsi foltokban, de ha nem gombaölőznél akkor a kalászodáskor a szeptória nagyon lerendezné. Fuzáriummal eddig még sohase volt gondom.
Válasz Sk Laci #1038. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm a segítséget.
Betegségekre mennyire fogékony?
Hányszor és mikor szoktad a növény védelmet végezni?
Válasz oteló #1037. hozzászólásáraKiválló kenyérgabona, már több éve termelem, aratáskori esős időben is elég jól megőrzi a minőségét. 5-8,8 t/ha átlagterméseket adott nálam föld minőségétől és évjárattól függően.
Ajánlom, főleg vadkáros helyeken.
Lucullus búzáról vélemények?
Válasz Attikaa #1035. hozzászólásáraIgen
Válasz gyorfy10 #1034. hozzászólásáraDe ez 2.fok ugye?
Válasz Attikaa #1033. hozzászólásáraNekem a Cellule 13500 ft/q-ra jött ki áfásan
Milyen árban mennek a búzavetőmagok?
Válasz halihó #1031. hozzászólásáraNogal az nagyon korai, bár szalmája alacsony, de szerteágazó, jól bokrosodó
valaki tud jó malmi minőségü korai búza fajtát? magas szalmával
Válasz kutyalaci #1028. hozzászólásárasemmi extra volt nálam pár éve, az Isterra-s Calypso és Multie lenyomta, ezévi átlagom 9 t volt, mármint a Calypso-val
Még nincs itt az ideje de megkérdezem.Búza alá alap mütrágyábol hány kg kell belemunkálni 1 hold ba?Meg milyen lenne a legjobb?
Csősztök!
Merle takarmány árpát termelt már vmilyikőtök?
Válasz borda77 (Joe) #1014. hozzászólásáraNem ép a legjobb talajokon ideális időjárás mellett tudják nyugodtan az általam említett búzafajták a 7-9 t/ha átlagot. Ugyan olan földben, de vadkáros területen 5-5,5 t/ha a felső határ. Rengeteg vad megeszi az övét.
udv milyen oszi buzat vesek agyagos kotot talajra ami patak mellet van szalkas volna jo es takarmany lenne csak belole koszonom
Úgy néz ki kissé elszámoltam magam és lesz (van) 1 bigbag (kb. 8 mázsa) Chevron III. fokú búzám, tisztítva Celes Top-al csávázva. A csávázószert számlával igazolom, magam is ebből vetek . Akit érdekel esetleg keressen privát.
Válasz borda77 (Joe) #1020. hozzászólásáraQuebon nagyon jó volt, őszi műtrágya nélkül, 450 l nitrosollal 70-75q, malmi de inkább javító minőségben. Alaptrágyával gondolom lehetett volna még feljebb tornázni. Hál istennek kivonják a termesztésből...
Válasz borda77 (Joe) #1020. hozzászólásáraSzerintem lenne ami tudna, de lehet 10q pétivel...
Válasz bobo77 #1021. hozzászólásárarégebben volt de attól sem voltam elájulva..
Úgy látom osztrák német és francia így ebbe na sorrendben megy fel a termés mennyisége.. aztán a minőség meg lefelé...
Válasz borda77 (Joe) #1020. hozzászólásáraAstardo t próbáltad?
Válasz bobo77 #1019. hozzászólásárade azért hihetetlen hogy nem tudnak kifejleszteni olyan búzát ami tud 8-10 tonnát frankó minőségben...
Válasz borda77 (Joe) #1018. hozzászólásáraJa Bocsi benéztem...Dehogy lukulusz... Mint ahogy irtad cellule, altigo, akteur ami tudja a malmit... A minőséget nem fizetik meg sok sok év óta!
Válasz bobo77 #1017. hozzászólásáraLukullis 8-10 tonnát? NA neeeeeeeeeeeeeeeeee
Válasz borda77 (Joe) #1016. hozzászólásáraNálunk is 18 AK.Homoktól a vörös agyagig minden. 45-55 kötöttségig 8-12% lejtőkkel spékelve. Lehet 8-10 t/ha termelni.