Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
kws hisseo búzáról érdeklődnek kinek mi a véleménye, (termés, vetésmenyiség stb.)? Job-e a magyar fajtáktól mint például: mv nádor, gk szilárd gk berény?
Üdv mindenkinek!! Lennox búzáról érdeklődnék mik a tapasztalatok,kinek mennyit termett,milyen vetésidővel?Esetleg vetőmagot hol érdemes megkérdezni mert nem találok sajnos.
az idén láttam laverdát melyet gombaölőztek meg amit el lehet képzelni s az lett a vége nem akart megérni zöld szárral aratták le a kombájn csak csócsálta .de már mindegy volt csak eltűnjön a földről fekete foltos volt a szára a termése s a szalmája használhatatlanná vált.
decsinek a kunság 2-est a karcagi kutatóból vettük vagy 10-éve.mindig a leggyengébb földembe vetem kb-3 mázsát hektáronként vitawaxxal csávázom aztán se műtrágya se gombaölő se gyomirtó nem kell neki.volt hogy 80 és volt 55 mázsát adott.a 10-év alatt romlott picit a szárszilárdsága de nem vészes.a nagy tőszám miatt nem tudott az idei viharos jégesös időben sem lefeküdni.a szalmája kiváló takarmány a marháknak mert még túlérésben sem szokott a levele potyogni.viszont csépelni könnyű nem kell 1150-es fordulat mint pl. amulettnek.csak ajálani tudom vetési időre sem érzékeny.
Válasz #803. hozzászólásra
Ha meg jön műkaki én is elvetem, max rávetünk ha hiányosan kel, tavaly dec 8 ikán is vetettünk kb 2ha-t, tökéletes lett körülményekhez képest! :D
Majd a szándóföldben:D Egyébként 2 hete nyomtam egy tesztet 92% lett 100 szem ből...
akkor nem talaltam benne, bár mondom most is ahogy fogytak a tárolok, és beljebb értünk, utólsó 3-4 hórdóban valami hihetettlen mennyiségű volt belőlük mozgott a búza!!! :D
gondolom Dhitane M-45 nem nyirja ki őket, max betonkeverőben szédültek be kicsit.
Azt olvasom hogy 10-20% csiraképesség kiesést okoz!
viszont igy bezsákozva lecsáváza még működnek ott az anyagban szerinted? :DD
Gabonazsizsik teljesen kióltja búza csirázóképességét? 200 literes tárolokban tárolom a gabonát, és 3 tárólóban elég komoly mennyiségű gabonazsizsik volt jelen, és sok búzaszemen is találtam lyukakat, nyiván azt a mennyiséget nem fogom elvetni, de egy helyiségben volt tárólva még 20 ilyen 200 liters, amiken ugyan nem vettem észre a jelenséget, de nem kiizárható hogy azokban is volt minimális fertőzés!
Gyakorlatilag 3 tonnát becsáváztunk, ki bisztosan nem dobom!:D Mit gondoltok? vessem 300kg vel vagy a felett?
Ebben lehet igazság, mivel mire a SuperElit és az Elit szaporultsági fokig eljutunk, addigra a magot 5-6x elvetették a nemesítők. Én példának tudom említeni a szóját ami 7 után jut oda hogy I. fok, majd II. fok és utána már nem is nagyon vetik vissza mert úgymond szétcsúszik a genetikája, erre a búza nem annyira érzékeny, és azt tovább is lehet vetni.
Nem véletlenül a Laverda a legnagyobb területen vetett őszi árpa fajta.
A betegség ellenállósága jó, de ezt is kell gombaölőzni ha nem csak a 4-5 t/ha a cél.
Tavaly mi lecseréltük Antonellára mert azt mondták, hogy az az utódja és még jobb fajta, jobb betegségellenállósággal. Szerintem nem jobb, de nem is rosszabb.
Egyik ismerősöm 10 éve veti a karcagi kunsági 2 őszi árpát stabil 6 tonna és feletti átlagokat arat. Tavaly pl.laverda volt mellette 1.5 tonnával lett jobb
a karcagi árpá ugyan azzal a technologiával.
Saaten Union-os képviselő mondta, amit mi II. fokú magnak mondunk búzában, az már előtte legalább 10-11-szer újra lett vetve, mert kb ennyi újravetés kell, mire egy fajtát feltudnak szaportani kereskedelmi mennyiségre. Azaz az I. fokú búzavető tulajdonképpen 9-10-szeres újravetésű.
Ha ez igy van, akkor a II. fokot újravetők gyakorlatilag semmit se kockáztatnak. És kb ezt igazolja vissza több hozzászóló is a fogott magból vetésénél.
Amúgy ez a 12-13-14-szori visszavetés valami határ? Ha efölött is vissza lenne vetve, akkor....?
Azt is mondta a faszi, a hibrid búzák gyakorlatilag 2-3 fokúak, azaz 2-3-szor lettek csak visszavetve mire végfelhasználóhoz jut. Mig egy fajta búza 9-11-szer mire veghez.
Van még időd.
Levan tisztítva csávázni magadnak kell.
Majd megoldod, csak lehetőségképpen írtam neked.
Most csíráztatom majd megírom milyen eredményem lett, de biztosan jó mert a kombájn után meg a kombájnon kikelt szépen hehe
Gyenge meredek domboldalon 63q/ha, felette fennsíkon picit jobb talajon 70q/ha, laposon főúttól nem messze 73q/ha,
szója után laposon jó földön 79q/ha.
22-es sikér, 12,4fehérja 300esésszám körüli történet, tehát takarmány. De legalább jól adta.
1716 hozzászólás
Válasz Norbi6330 #815. hozzászólásáraIlyen búzája nem volt senkinek?
kws hisseo búzáról érdeklődnek kinek mi a véleménye, (termés, vetésmenyiség stb.)? Job-e a magyar fajtáktól mint például: mv nádor, gk szilárd gk berény?
Balra Antonella árpám jobbra Altigo búzám.
Mai kép,BASMATI 180kg-mmal sikerült el vetni!Elég jól el bokrosodott,talán nem lesz ritka!
Üdv mindenkinek!! Lennox búzáról érdeklődnék mik a tapasztalatok,kinek mennyit termett,milyen vetésidővel?Esetleg vetőmagot hol érdemes megkérdezni mert nem találok sajnos.
Orvantis francia bőtermő búza eladó, 50 kg-os zsákos, 20.000 Ft/t az Isterránál!!!
az idén láttam laverdát melyet gombaölőztek meg amit el lehet képzelni s az lett a vége nem akart megérni zöld szárral aratták le a kombájn csak csócsálta .de már mindegy volt csak eltűnjön a földről fekete foltos volt a szára a termése s a szalmája használhatatlanná vált.
Válasz #807 hozzászó
Ezt az én kérdésemre irtad ? Mert akkor nem tűnik olyan rossznak ez a baletka !
decsinek a kunság 2-est a karcagi kutatóból vettük vagy 10-éve.mindig a leggyengébb földembe vetem kb-3 mázsát hektáronként vitawaxxal csávázom aztán se műtrágya se gombaölő se gyomirtó nem kell neki.volt hogy 80 és volt 55 mázsát adott.a 10-év alatt romlott picit a szárszilárdsága de nem vészes.a nagy tőszám miatt nem tudott az idei viharos jégesös időben sem lefeküdni.a szalmája kiváló takarmány a marháknak mert még túlérésben sem szokott a levele potyogni.viszont csépelni könnyű nem kell 1150-es fordulat mint pl. amulettnek.csak ajálani tudom vetési időre sem érzékeny.
Eladó 4 tonna Laverda ll.fok, 8800,- Ft / tonna, nettó, ha kell valakinek.
Telefon: 304466869
Baletka búza felől érdeklődnék kinek mi a tapasztalata ?
köszönöm a válaszokat !
Válasz #803. hozzászólásra
Ha meg jön műkaki én is elvetem, max rávetünk ha hiányosan kel, tavaly dec 8 ikán is vetettünk kb 2ha-t, tökéletes lett körülményekhez képest! :D
Válasz #802. hozzászólásra
Szerdán kezdjük.
Válasz #801. hozzászólásra
Ohh *asszák meg! Héten eletek, de szerintem korán van még!
Te vetettél már gabonát? idén?:DD
Válasz #800. hozzászólásra
Mitől ne működnének?
Válasz #799. hozzászólásra
Majd a szándóföldben:D Egyébként 2 hete nyomtam egy tesztet 92% lett 100 szem ből...
akkor nem talaltam benne, bár mondom most is ahogy fogytak a tárolok, és beljebb értünk, utólsó 3-4 hórdóban valami hihetettlen mennyiségű volt belőlük mozgott a búza!!! :D
gondolom Dhitane M-45 nem nyirja ki őket, max betonkeverőben szédültek be kicsit.
Azt olvasom hogy 10-20% csiraképesség kiesést okoz!
viszont igy bezsákozva lecsáváza még működnek ott az anyagban szerinted? :DD
Válasz #798. hozzászólásra
Csíráztasd meg.
Gabonazsizsik teljesen kióltja búza csirázóképességét? 200 literes tárolokban tárolom a gabonát, és 3 tárólóban elég komoly mennyiségű gabonazsizsik volt jelen, és sok búzaszemen is találtam lyukakat, nyiván azt a mennyiséget nem fogom elvetni, de egy helyiségben volt tárólva még 20 ilyen 200 liters, amiken ugyan nem vettem észre a jelenséget, de nem kiizárható hogy azokban is volt minimális fertőzés!
Gyakorlatilag 3 tonnát becsáváztunk, ki bisztosan nem dobom!:D Mit gondoltok? vessem 300kg vel vagy a felett?
Válasz #777. hozzászólásra
Ebben lehet igazság, mivel mire a SuperElit és az Elit szaporultsági fokig eljutunk, addigra a magot 5-6x elvetették a nemesítők. Én példának tudom említeni a szóját ami 7 után jut oda hogy I. fok, majd II. fok és utána már nem is nagyon vetik vissza mert úgymond szétcsúszik a genetikája, erre a búza nem annyira érzékeny, és azt tovább is lehet vetni.
Válasz #795. hozzászólásra
A kunsági 2-es.
Válasz #790. hozzászólásra
melyik lett jobb??
Üdv! Mulan vetőmagot tud valaki Szabolcsban?
Volt már aleiho búzája valakinek?
Tapasztalat?
Válasz #791. hozzászólásra
Nem véletlenül a Laverda a legnagyobb területen vetett őszi árpa fajta.
A betegség ellenállósága jó, de ezt is kell gombaölőzni ha nem csak a 4-5 t/ha a cél.
Tavaly mi lecseréltük Antonellára mert azt mondták, hogy az az utódja és még jobb fajta, jobb betegségellenállósággal. Szerintem nem jobb, de nem is rosszabb.
Válasz #789. hozzászólásra
Mennyire jó a Laverda, érzékeny a betegségre?
Válasz #789. hozzászólásra
Egyik ismerősöm 10 éve veti a karcagi kunsági 2 őszi árpát stabil 6 tonna és feletti átlagokat arat. Tavaly pl.laverda volt mellette 1.5 tonnával lett jobb
a karcagi árpá ugyan azzal a technologiával.
Válasz #788. hozzászólásra
Kunság 2 ??????
Laverdat vagy Antonellát vessél.
kunsági 2 őszi árpáról vélemény?
Ha maradna valakinek 3 hektárra való hibrid búza magja szívesen átvenném.06304903768
Válasz #785. hozzászólásra
az Exotic-ból már nincs de a Farmeur-ból még lehet venni
Válasz #784. hozzászólásra
ezer éves fajta, már eljárt felette az idő, támpotok a fajtaválasztáshoz az ikr ezévi kísérletei:
http://ikragrar.hu/letoltheto-anyagok/#
egyéb dokumentumoknál
Volt már valakinek marsall búzája? Milyen?
Sziasztok. a Genius vetőmagról van valami infótok? tapasztalatotok?
ki hogy áll a várható búzavetéssel?
Válasz #759. hozzászólásra
http://www.isterra-seeds.com/hu/eredmenyeink/nagyuzemi-kiserletek
itt össze lehet hasonlítani
Válasz #775. hozzászólásra
Beszéltem velük, van még nekik, meg is rendeltem. Köszönöm szépen a segítséget Neked is meg Szaszának is!
Válasz #767. hozzászólásra
Szia, mit kapott?
Válasz #775. hozzászólásra
Kösz, holnap csörgök nekik
Saaten Union-os képviselő mondta, amit mi II. fokú magnak mondunk búzában, az már előtte legalább 10-11-szer újra lett vetve, mert kb ennyi újravetés kell, mire egy fajtát feltudnak szaportani kereskedelmi mennyiségre. Azaz az I. fokú búzavető tulajdonképpen 9-10-szeres újravetésű.
Ha ez igy van, akkor a II. fokot újravetők gyakorlatilag semmit se kockáztatnak. És kb ezt igazolja vissza több hozzászóló is a fogott magból vetésénél.
Amúgy ez a 12-13-14-szori visszavetés valami határ? Ha efölött is vissza lenne vetve, akkor....?
Azt is mondta a faszi, a hibrid búzák gyakorlatilag 2-3 fokúak, azaz 2-3-szor lettek csak visszavetve mire végfelhasználóhoz jut. Mig egy fajta búza 9-11-szer mire veghez.
Ki tudja igy? :)
Válasz #771. hozzászólásra
Ugye te 2.fok-ként vetetted el és így 3. fok?
Válasz #764. hozzászólásra
Kál vagy Kompolt, pontosan nem tudom, annyira egybe vannak ott a települések, a cég neve Soft-Seed. Gugliba beírod, ott találsz telefonszámot is.
A Rusticról van valakinek tapasztalata?
Válasz #771. hozzászólásra
Na az már nekem is messze van, pedig az ország közepén vagyok
Válasz #763. hozzászólásra
Hevesbe merre?
Válasz #770. hozzászólásra
Borsod megye északi része.
Válasz #765. hozzászólásra
Merre vagy?
Válasz #768. hozzászólásra
Van még időd.
Levan tisztítva csávázni magadnak kell.
Majd megoldod, csak lehetőségképpen írtam neked.
Most csíráztatom majd megírom milyen eredményem lett, de biztosan jó mert a kombájn után meg a kombájnon kikelt szépen hehe
Válasz #765. hozzászólásra
10 mázsa, de ha nincs annyi az sem baj. Csak az a gond, hogy mostanában nem járok feléd
Válasz #766. hozzászólásra
Gyenge meredek domboldalon 63q/ha, felette fennsíkon picit jobb talajon 70q/ha, laposon főúttól nem messze 73q/ha,
szója után laposon jó földön 79q/ha.
22-es sikér, 12,4fehérja 300esésszám körüli történet, tehát takarmány. De legalább jól adta.