Hirdetés
Fórum
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lamborghini traktorok új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Disznóvágás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
1716 hozzászólás
Válasz #357. hozzászólásra
Amúgy nem nagyon lehet vele tapasztalat , mert idehaza , csak tavaly volt először kapható asszem . Saatbau kezdte árulni , most meg átvette a Lajta mag KFT a terjesztést...
Válasz #364. hozzászólásra
Majd számolj már be légyszi róla , ha le lesz aratva , hogy hogy muzsikált , kiváncsi lennék , hogy mit tud a mellette levő fajtákhoz képest .
Remélem ad vagy 6 tonnát...
Válasz #362. hozzászólásra
Su-tol már csak a jafet lett volna.Amit szintén nem ismerek.A vulkanus koraibb mint a jafet.Ebben a száraz világban előnyösebbnek találtam a vulkánust így meg is rendeltem.250kg hektárjára.
Válasz #362. hozzászólásra
Esetleg még az Su Globus ?
Tud valaki ezekre árakat ?
-Su Genius
-Gk Petur
-Gk Csillag
Válasz #357. hozzászólásra
Én is felfigyeltem rá kísérletekben ...
Bőtermőnek néz kis , szerényebb sikér tartalommal és nagyon komoly betegség ellenállósággal rendelkezik.
De ettől függetlenül a Saten Union Genius-ra lennék inkább kiváncsi hogy mit tud...
Válasz #348. hozzászólásra
Sajnos már nem lehet sehol venni árpát, hibrid rozst vagy tritit:(
Válasz #349. hozzászólásra
Nálam most pár napig rendelhető 103-ért ( 50 tonna erejéig ) de utána is csak 110 ezer tonnája
Válasz #354. hozzászólásra
Valaki esetleg még infot az Mv kolo-rol..mire figyeljek jobban???alá 2mázsa map-káli megy..sztem elég lesz..repce volt benne...talajmunka:eddig tarlohántás volt,meg 40cm lazítás.1sor tárcsa műtrágya ásoborona,henger gondoltam..majd logran még az idén.
Vulkánus búzája volt már valakinek vetve?
Mit tudhat?
Válasz #355. hozzászólásra
Én Sirtaki-t akartam vetni,de a trigo..csak igérgette..hogy majd szept végén hoznak...beleuntam...az Mv Kolo jövö héten lehet már itt is lesz...megkap mindent...ez is ad 60-70 mázsát..haveromnak egy 2ha darab 70-75-öt adott idén 220kgval vetve..mellette egy 2ha 180kgval vetve..55mázsa körül adott a 4ha átlaga 65nettó lett...szal...majd kiderül.
Farinelli nekünk idén a szárazságban 5,1/t termett hektáronként, szerintem ez elfogadható, és malmi minőségben, esetleg valaki mostani árat tud malmi búzára?
Mv Kolo vetési normája 250kg/ha (mi 240kg-val vetettük)
Nekem Mv Tobozó volt és nem fémzárolt ,de tisztított és csávázott volt malmi minőségben 52q/ha.Az idén is ezt vetem 260kg/ha,egy fontos ,hogy október 10 körül legyen a földbe.
Jó meg is rendeltem!220kgval vetjük.
Mv Kolo az idei szárazságba 43q/ha tudott 17,8 fehérjével, pannon prémium minőségi búza. Nem rossz választás,de a hibrid búzát nem éri el.Ezért az árért jó vétel.
Válasz #348. hozzászólásra
Üdvözlöm, beszélgetésünk után jutott eszembe hogy a cég weblapja a legjobb,hisz magam is tettem így hogy felhívtam a cég területi képviselőjét hogy hol kaphatok Laverdát, tehát klikk a zöld linkre ,megjelenik a térkép (az nem baj ha nincs kép) klikk a megyére és megjelenik az elérhetősége az illetőnek és kérem őt hívja fel,biztosan fog tudni segíteni.
http://www.saaten-union.hu/index.cfm/nav/580/action/berater.html
SOS!!
Mv Kolo -ról írjon valaki véleményt!!
115+áfáért adják!50kg-osba..
Sziasztok!
Laverda 6 soros Őszi árpa vetőmagot keresek.
elérhetőségem:30/5334346
Válasz #345. hozzászólásra
Sajnálom, de azért köszi. Majd próbálkozok tovább, de sajnos nem nagyon biztatnak sehol.
Mindenhol az van hogy érdeklődjek később!
Válasz #344. hozzászólásra
vetettél már belőle,milyen lett?
Válasz #336. hozzászólásra
Sajnos az árpa készlet is kimerült, ezen kívül rozs sincs már:( A búza készletek is erősen fogyóban vannak, egyes fajták már ki is kerültek a listáról. Az a baj, hogy az árpa ás triti vetőmag mindössze 15%-os felújításra volt elég, a búzánál ez az arány 27%. Tehát aki rendelni szeretne, annak ajánlom, hogy ne várjon sokáig mert nem fog kapni vetőmagot:(
Válasz #343. hozzászólásra
Farinelli tuti jó, a többit nem ismerem
S.O.S.Ki melyiket vetné?:Farinelli,Akteur,Graindor.
Válasz #341. hozzászólásra
elnézést ezt rosszúl írtam, nem gondoltam végig az összes fizetési módot, vagyis azokat igen csak a nem fizetési azaz halasztott fizetést nem kalkuláltam bele,
viszont még annyit tudni kellene, h ez RO-ba van a határhoz nagyon közel.
Nem gondoltam magyar vevőkre sem, csak ár felől érdeklődtem.
Válasz #340. hozzászólásra
Halasztott fizetéssel kellene 8 tonna.Ha megfelel,hívj,vagy írj!
Válasz #339. hozzászólásra
bármilyen módon megoldható
Válasz #338. hozzászólásra
Attól függ!Mik a fizetési feltételek?
Válasz #337. hozzászólásra
kombájntiszta
mennyiért lehetne eladni Exotic másdofokú búzát vetőmagnak?
Válasz #335. hozzászólásra
Szia!
Engem őszi árpa vetőmag érdekelne,Kb. 9-10 q.
Milyen faják vannak, mennyi az ár és hogy ilyen kis mennyiséget is kiszállíttatok??
Köszönöm!!
Válasz #334. hozzászólásra
Igen, szerencsére sikerült. Nagyon szeretem a szakmámat, csak nehéz elhelyezkedni benne...
Válasz #333. hozzászólásra
Látom sikerült munkát találni Jó dolog a munka
Válasz #320. hozzászólásra
Már csak Florian van.
Válasz #318. hozzászólásra
A Saaten fajta a Jafet, ezt nálunk 110 000 Ft/t áron lehet megrendelni, a Hystar nevű hibrid ára 430 000 Ft/Mp.
A Maxi Pack 8 hektárra elég, mivel csak 1,5 millió csírával kell elvetni.
Ezen kívül a másodfok ára telephelyre szállítva 110 000 Ft/t.
Mv Menüett, Mv Kolo, Mv Kolompos, Mv Suba, Mv Süveges, Mv Béres, Mv Lucilla, Mv Petrence, Mv Tallér, Gk Békés, Gk Tisza, Gk Vitorlás, Gk Csillag.
Válasz #326. hozzászólásra
Tritikálé vetőmagot már nem lehet kapni, teljesen elfogytak a készletek...
Válasz #329. hozzászólásra
Osztrák típusú szálkás búza, A2 minőségben 5-6 tonna körül termett területtől függően, tavaly a minerágnál Szekszárdon kísérletben 8 tonna felett volt.
Nagyon jól alkalmazkodik, bokrosodás hiányát jól kompenzálta.
Válasz #325. hozzászólásra
Én most hallottam eröl a fajtáról..De látni még nem láttam!!Tudnál mondani róla egy két dolgot...Meg köszönném!!
Válasz #324. hozzászólásra
Mert szeptemberbe még nem érünk rá búzát vetni.
Az általatok favorizált fajták közül melyik szálkás, mert nálunk a vad miatt csak az jöhet szóba.
Tritikáléból milyen fajtát érdemes vetni?
Szemes milyen?
Midas 2 fok-om van nagyobb menyiségben, ha valakit érdekel hívjon.
Válasz #323. hozzászólásra
Szevasztok valaki tud arról mondani valamit hogy. a búzát mért nem vetjük szeptemberben mint régebben? Köszi előre is Üdv:Kása
Nálunk MV, GK és Saaten Union fajták kaphatók. Másodfok 110 ezer netto áron, telephelyre szállítva.
Minimálisan van még Florian elsőfok, 159 ezres netto áron.
Érdeklődni a 70/3103282 számon vagy mailben: attila.mezomag@gmail.com
Antoniust 1fokot vettem tavaly 18500-ér azt is sokaltam.Idén meg nem is láttam még listát.
Válasz #320. hozzászólásra
Akkor olyat nemvetünk. Hacsak nincs valakinek rezerva.
Válasz #319. hozzászólásra
Nem!Genius,Florian.
Hibrid?
Létezik az,hogy 30000ft/mázsa bruttóba a saaten union búzavetőmagok?
Válasz #312. hozzászólásra