Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz VMisi #1979. hozzászólásáraIgen azt, tudom h utána tuti n jó, ha fagy.
De lehet, h csak 1 lehetőség lesz rá...
Mondjuk, addig még sokat változhat az idő.
Legato Triot milyen viszonyok között lehet alkalmazni?
A búza 1, néhol 2 leveles kb 4 centi hosszúak.
Nekem azt mondták, h 5 fok felett már ki lehet fújni....
Hét múlva mondanak vmi csapadékot felénk.
Reggeli fagyok után ki lehet juttatni, ha eléri az 5 fokot?
Válasz Sk Laci #1975. hozzászólásáraItt is akkor lenne az optimális, csak hát most van jó idő. Ha meg a fagyok után esni fog akkor nem biztos, hogy rá tudok menni. Várok még, mert nem mutat esőt.
Szerencsére sikerült nedvesbe vetni, így jó a kelés.
Ma fújtam a búzaparcellát, búza még nincsen kint /nem Bizonnal/.
klórtoluron + diflufenica
Szárazság miatt vontatott lehet a kelés, ráadásul mondja a lehülést.
Kitudja hogyan fog kelni a búza.
Ezért lehúztam PRE -be, nehogy a széltippan keresztbetegyen, ha elébb kint lenne, mint a búza.
Válasz VMisi #1973. hozzászólásáraÉn október elején vetettem az esők előtt, már teljesen zöld a tábla, nem volt mire várni. Ami gyom ki akart jönni, az már kint van ennyi idő alatt.
Válasz Sk Laci #1967. hozzászólásáraBună ziua. Datorită posibilităților nelimitate ale acestui serviciu, veți putea găsi cel mai bun caz de pariuri din România. La urma urmei, oferă o mulțime de recenzii diferite ale caselor de pariuri https://case-pariuri.com populare, fiecare dintre ele vă va spune pe ce sporturi puteți paria, ce bonusuri puteți obține și așa mai departe.
Válasz fexco #1960. hozzászólására4 m.esel is meg lehet oldani, de több elzáróegységre lessz szükség, mert nem ugyan azokat a sorokat zárja.........
Nekem vetettek 2 éve Horch co 4-el, beállították a 18 m-es permetezőnyomot. Szépen kijött.
Válasz VMisi #1963. hozzászólásáraVetési csíkot szoktam énis nézni.
Aki sokat permetez annak minden probléma nélkül zsigerből megy.
Volt év mikor sokvolt az eső akinek volt művelő út dagonyázott, vágott olyan nyomot olyanvolt mint a vasúti pálya.
A zöldön meg lehet menni.
Üresen majd 2t a permetező
+ami bennevan. Ezért nemszeretem.
Ha nincshozzá autómatika úgyis belekeveredek. Álandóan telfonálnak basztatnak meg úgye ottjár az ember esze.
Akkor meg borul minden.
Válasz rtamas76 #1962. hozzászólásáraÉn körbe csinálok egy művelőnyomot. Könnyebb megtalálni a szélét, főleg ha kerítés, villanypásztor, fasor mellett van a vetés. Régebben a 4,5 méteres vetőgéppel a 2. és 3. körbeszegés között ráhagytunk pluszban kb 10 centit, így volt középen egy szamárvezető csík a 18 méteres műveletekhez. A többi meg sorvezető.
Így ha van pontos vetés, akkor az is könnyen kiderül permetezésnél, hogy a szomszéd faragott-e le a tiedből.
Én jobbszeretek a zöldön járni.
Az esőnyomot beletaposom a folyékonnyal utánna már a sorvezető sem kell.
A mt. szóróm is dupla átfedéses de szegélyszóró nincs rajta.
Azt kell faragni rá.
Válasz fexco #1960. hozzászólásáraA légáramlással vető gépek
Pl:horsch pronto
A vetőcsőbe az elosztó fejen elzáró szelep.
Isobus irányítja a vetést rtk jel
Nincs rávetés+ban
A 4m es rapidnál is a monitor vezérli. Azthiszem nem mindég ugyanaz a sorvan lezárva.
A 3-6méternél könnyebb.
A sárra nincs ötletem de jóvolna összekenni a gépet!
Válasz rtamas76 #1958. hozzászólásáraa4 méter nekem is rémlik,hogy van megoldva?
"és a szakaszolható isobus"----????
csak sorvezető van,nincs sok,de igen.
nem bánnám ha a sárban dagonyáznánk......
én szeretem,ha megvan a müvelö út.
Válasz fexco #1951. hozzászólására2-3-4-6m
És a szakaszolható isobusos.
Nincs gps vagy olyan sokvan,hogy a vetőmagon akarsz spórolni?
1x voltbenne többet soha
Inkább kitaposom.
Mint a sárban dagonyázzak!
Ésakkor jönnek a zöldszemekkel. A kombájn előt végimészrajta. Csak pótkocsit elnefelejzsd leakasztani!
Válasz uff #1946. hozzászólásáraÉn Mustang Fortét használtam, remélem kiviszi. Nálam már kint van a második szárcsomó, itt ott már a 3-ik is félig /korai fajták/.
express toleráns napraforgó, tömeges kelése várható búzában , az első fecskék már meg is jelentek, várnám a többi kelését, mit ajánlatok, egy két szárcsomós a búza, le van vénülve, eső 33-37mm volt eddig ebben az évben
Válasz kukaccsosz #1942. hozzászólásáraIgen, 1%-os koncentracional ervenyes ez. En mindig ezekbol az adatokbol indulok ki. 6 eve igy csinalom, fel dozissal is jol mukodnek a novenyvedoszerek.
Nyilvan teged kioktatni nem szeretnelek, mert te ezt tanultad es novenyvedelmi szakmernok vagy, en pedig nem.
Válasz Selvin #1937. hozzászólásáraAz SU hatóanyagok hatékonyságát a savas közeg javítja. Egy kis amnitrát (4 kg/ha), amsulfát, vagy nitrosolt 8liter/ha hozzá és biztos jó lesz.
Honnan lehet megtudni, hogy konkrét gyomirtóknak milyen ph értékű víz a megfelelő? Menne most egy granstar és a leírásában nincs róla szó. Vagy legyen semleges 6?
Válasz agronomusnorbi #1935. hozzászólásáraÉn is még október végén elvetettem porba, majd novembertől esett, mint ha muszály lett volna, így az őszi gyomirtózás elmaradt. Most agyalás van nálam is…
De sehogysem jön össze a fejembe, hogy ne kétszer kelljen.
Válasz t.romsics #1932. hozzászólásáraMost nem is akarok még bele menni,március közepére terveztem első nekifutásra a gyomirtást,hőmérséklet és időjárás függvényében persze......tavaly orbitális módon sikerült megcsúszni,mert akinek a dolga lett volna a szervezés,az mindenhol volt csak topon nem,én idén nem akarom elkövetni ezt a hibát.....nameg azért gondoltam a Fullra,mert az egymenetben intéz mindent.....idén nagyon nem az az év van,amikor a gazdák indokolatlan számlákat szeretnének kapni
Válasz agronomusnorbi #1931. hozzászólásáraHormont még felesleges kirakni szerintem, a Full-t nem, csak az Aurora-t használtam korábban (repcézek, jellemző gyom nálam a veronika). Jól működött, már korán likvidálni lehetett a búzából a gyomot, szerettem, olcsó volt, majd bejöttek az őszi gyomirtók. Ezért mertem ajánlani a sima Aurora 40 wg-t. De ha nem jelentős a gyom, akkor hagyd a fenébe, mert újból bele kellene menni
mással is később. Csak addigra a veronikafélék elvirágoznak, magot hoznak.
Válasz t.romsics #1924. hozzászólásáraEz konkrétan az Aurora 40 Wg és a Mustang Se (vagy Forte?) keveréke.....sok a viszonylag késői vetés,és sok olyan, ami decemberi műtrágyaszóró-tárcsa kombóval lett vetve......nem jelentős benne a veronika,de előfordul főleg foltokban......ha nem muszály,nem mennék külön rá,ha jók a tapasztalatok esetleg ezzel a szerrel,akkor meg lehetne oldani 1 menetben arra gondoltam
1980 hozzászólás
Válasz VMisi #1979. hozzászólásáraIgen azt, tudom h utána tuti n jó, ha fagy.
De lehet, h csak 1 lehetőség lesz rá...
Mondjuk, addig még sokat változhat az idő.
Válasz zsoltrs #1977. hozzászólásáraUtána este sem fagyhat. Kicsit sem. Valaki írta régebben, hogy az a jó, ha előtte éjszaka sem volt fagy.
Válasz zsoltrs #1977. hozzászólásáraNálunk ősszel szinte senki sem gyomirtózik.
Sziasztok!
Legato Triot milyen viszonyok között lehet alkalmazni?
A búza 1, néhol 2 leveles kb 4 centi hosszúak.
Nekem azt mondták, h 5 fok felett már ki lehet fújni....
Hét múlva mondanak vmi csapadékot felénk.
Reggeli fagyok után ki lehet juttatni, ha eléri az 5 fokot?
Köszönöm
Válasz Sk Laci #1975. hozzászólásáraItt is akkor lenne az optimális, csak hát most van jó idő. Ha meg a fagyok után esni fog akkor nem biztos, hogy rá tudok menni. Várok még, mert nem mutat esőt.
Szerencsére sikerült nedvesbe vetni, így jó a kelés.
Válasz VMisi #1973. hozzászólásáraSk-ban a Bizont 1 - 3 leveles állapotban ajálják kijuttatni.
Ma fújtam a búzaparcellát, búza még nincsen kint /nem Bizonnal/.
klórtoluron + diflufenica
Szárazság miatt vontatott lehet a kelés, ráadásul mondja a lehülést.
Kitudja hogyan fog kelni a búza.
Ezért lehúztam PRE -be, nehogy a széltippan keresztbetegyen, ha elébb kint lenne, mint a búza.
Válasz VMisi #1973. hozzászólásáraÉn október elején vetettem az esők előtt, már teljesen zöld a tábla, nem volt mire várni. Ami gyom ki akart jönni, az már kint van ennyi idő alatt.
Válasz Selvin #1972. hozzászólásáraMi alapján döntöttél így? Volt kikelve gyom? Búza mekkora?
Nekem gyom nincs még a búza is 5-6 napja bújt ki.
Válasz VMisi #1971. hozzászólásáraLefújtam két napja.
Válasz Selvin #1970. hozzászólásáraMire jutottál? Én is pint ezen töprengek. Most még niincs fagy, a földre is rá lehet menni.
Sziasztok! A bizont érdemes kifújni úgy, hogy legalább 2 hétig nem írnak esőt?
Válasz johnhuide488 #1968. hozzászólásáraMagyarul ha kérhetném.
Amit írtál, egy szavadat se értem.....
Válasz Sk Laci #1967. hozzászólásáraBună ziua. Datorită posibilităților nelimitate ale acestui serviciu, veți putea găsi cel mai bun caz de pariuri din România. La urma urmei, oferă o mulțime de recenzii diferite ale caselor de pariuri https://case-pariuri.com populare, fiecare dintre ele vă va spune pe ce sporturi puteți paria, ce bonusuri puteți obține și așa mai departe.
Válasz VMisi #1963. hozzászólásáraNem kell kihagyni. Én inkább egy kicsit rávetek. Ahol sürübb a csík rávetés miatt, az is szépen elvezet.
Válasz fexco #1960. hozzászólására4 m.esel is meg lehet oldani, de több elzáróegységre lessz szükség, mert nem ugyan azokat a sorokat zárja.........
Nekem vetettek 2 éve Horch co 4-el, beállították a 18 m-es permetezőnyomot. Szépen kijött.
Válasz Berkó_ #1955. hozzászólásáraNekem 4,5 m-es van, szépen kijönnek a nyomok.
Válasz VMisi #1963. hozzászólásáraVetési csíkot szoktam énis nézni.
Aki sokat permetez annak minden probléma nélkül zsigerből megy.
Volt év mikor sokvolt az eső akinek volt művelő út dagonyázott, vágott olyan nyomot olyanvolt mint a vasúti pálya.
A zöldön meg lehet menni.
Üresen majd 2t a permetező
+ami bennevan. Ezért nemszeretem.
Ha nincshozzá autómatika úgyis belekeveredek. Álandóan telfonálnak basztatnak meg úgye ottjár az ember esze.
Akkor meg borul minden.
Válasz rtamas76 #1962. hozzászólásáraÉn körbe csinálok egy művelőnyomot. Könnyebb megtalálni a szélét, főleg ha kerítés, villanypásztor, fasor mellett van a vetés. Régebben a 4,5 méteres vetőgéppel a 2. és 3. körbeszegés között ráhagytunk pluszban kb 10 centit, így volt középen egy szamárvezető csík a 18 méteres műveletekhez. A többi meg sorvezető.
Így ha van pontos vetés, akkor az is könnyen kiderül permetezésnél, hogy a szomszéd faragott-e le a tiedből.
Én jobbszeretek a zöldön járni.
Az esőnyomot beletaposom a folyékonnyal utánna már a sorvezető sem kell.
A mt. szóróm is dupla átfedéses de szegélyszóró nincs rajta.
Azt kell faragni rá.
Válasz fexco #1960. hozzászólásáraA légáramlással vető gépek
Pl:horsch pronto
A vetőcsőbe az elosztó fejen elzáró szelep.
Isobus irányítja a vetést rtk jel
Nincs rávetés+ban
A 4m es rapidnál is a monitor vezérli. Azthiszem nem mindég ugyanaz a sorvan lezárva.
A 3-6méternél könnyebb.
A sárra nincs ötletem de jóvolna összekenni a gépet!
Válasz rtamas76 #1958. hozzászólásáraa4 méter nekem is rémlik,hogy van megoldva?
"és a szakaszolható isobus"----????
csak sorvezető van,nincs sok,de igen.
nem bánnám ha a sárban dagonyáznánk......
én szeretem,ha megvan a müvelö út.
Válasz Norbi6330 #1956. hozzászólásárarendben,köszi!igaz a táblázatnak csak az első két rublikáját tudtam értelmezni.
Válasz fexco #1951. hozzászólására2-3-4-6m
És a szakaszolható isobusos.
Nincs gps vagy olyan sokvan,hogy a vetőmagon akarsz spórolni?
1x voltbenne többet soha
Inkább kitaposom.
Mint a sárban dagonyázzak!
Ésakkor jönnek a zöldszemekkel. A kombájn előt végimészrajta. Csak pótkocsit elnefelejzsd leakasztani!
Válasz Berkó_ #1955. hozzászólásáraIgen lehet
Válasz fexco #1951. hozzászólására
Válasz csferri #1952. hozzászólására4,5 méteres vetőgéppel is lehet 18méteres permetezőre művelőutat.
Válasz mtz1221 #1953. hozzászólására
Válasz csferri #1952. hozzászólásáraVagy körbe vet, és bármelyik.
Válasz fexco #1951. hozzászólására3-6-9 méteres.
üdv mindenkinek .18 méteres művelöutat akarok.ehez milyen széles vetőgépek képesek csinálni a 18méteres művelöutat?
Válasz kukaccsosz #1949. hozzászólásáraSzia. Ha van egy perced rám, megkérnélek nézz be a búzásba a 3 hatóanyagú szer közül, melyiket kéne most a búzára ??? Ezek vannak a falúban, nálunk holnap még állami ünnep van.
https://www.agroinform.hu/forum?act=showTopic&tid=1711
Válasz Sanyee #1948. hozzászólásáraMustang forte
Sziasztok.
A Mustan Forte vagy a Granstor jobb-e parlagfű ellen?
Válasz uff #1946. hozzászólásáraÉn Mustang Fortét használtam, remélem kiviszi. Nálam már kint van a második szárcsomó, itt ott már a 3-ik is félig /korai fajták/.
express toleráns napraforgó, tömeges kelése várható búzában , az első fecskék már meg is jelentek, várnám a többi kelését, mit ajánlatok, egy két szárcsomós a búza, le van vénülve, eső 33-37mm volt eddig ebben az évben
Sekator mellé mehet 5 kg karbamid, 5 kg keserűsó meg 2 liter mikrokomplex?
Válasz MTZ1221.3 #1941. hozzászólásáraIgen, ezt láttam én is. De ebből hogy jutok el oda, hogy milyen legyen hozzá a tiszta permetlé ph-ja?
Válasz kukaccsosz #1942. hozzászólásáraIgen, 1%-os koncentracional ervenyes ez. En mindig ezekbol az adatokbol indulok ki. 6 eve igy csinalom, fel dozissal is jol mukodnek a novenyvedoszerek.
Nyilvan teged kioktatni nem szeretnelek, mert te ezt tanultad es novenyvedelmi szakmernok vagy, en pedig nem.
Válasz MTZ1221.3 #1941. hozzászólásáraEz nem az optimális permetlé pH hanem magának a szernek az értéke.
Válasz Selvin #1937. hozzászólására
Válasz Selvin #1937. hozzászólásáraMinden novenyvedoszer engedely okirataban benne van. Ott lesz az.
Válasz kukaccsosz #1938. hozzászólásáraCitromsavval terveztem beállítani, de köszönöm a javaslatokat. Konkrét ph-t tudsz esetleg?
Válasz Selvin #1937. hozzászólásáraAz SU hatóanyagok hatékonyságát a savas közeg javítja. Egy kis amnitrát (4 kg/ha), amsulfát, vagy nitrosolt 8liter/ha hozzá és biztos jó lesz.
Honnan lehet megtudni, hogy konkrét gyomirtóknak milyen ph értékű víz a megfelelő? Menne most egy granstar és a leírásában nincs róla szó. Vagy legyen semleges 6?
Válasz agronomusnorbi #1935. hozzászólásáraÉn is még október végén elvetettem porba, majd novembertől esett, mint ha muszály lett volna, így az őszi gyomirtózás elmaradt. Most agyalás van nálam is…
De sehogysem jön össze a fejembe, hogy ne kétszer kelljen.
Válasz t.romsics #1932. hozzászólásáraMost nem is akarok még bele menni,március közepére terveztem első nekifutásra a gyomirtást,hőmérséklet és időjárás függvényében persze......tavaly orbitális módon sikerült megcsúszni,mert akinek a dolga lett volna a szervezés,az mindenhol volt csak topon nem,én idén nem akarom elkövetni ezt a hibát.....nameg azért gondoltam a Fullra,mert az egymenetben intéz mindent.....idén nagyon nem az az év van,amikor a gazdák indokolatlan számlákat szeretnének kapni
Válasz mocsencsi1 #1933. hozzászólásáraSekatort fölösleges kirakni.
Én inkább hagynámkésőbre!
Ha most kell gyomirtani szerintem hormon!
Próbálta már valaki a sekatort nitrosollal, milyen vót?
Válasz agronomusnorbi #1931. hozzászólásáraHormont még felesleges kirakni szerintem, a Full-t nem, csak az Aurora-t használtam korábban (repcézek, jellemző gyom nálam a veronika). Jól működött, már korán likvidálni lehetett a búzából a gyomot, szerettem, olcsó volt, majd bejöttek az őszi gyomirtók. Ezért mertem ajánlani a sima Aurora 40 wg-t. De ha nem jelentős a gyom, akkor hagyd a fenébe, mert újból bele kellene menni
mással is később. Csak addigra a veronikafélék elvirágoznak, magot hoznak.
Válasz t.romsics #1924. hozzászólásáraEz konkrétan az Aurora 40 Wg és a Mustang Se (vagy Forte?) keveréke.....sok a viszonylag késői vetés,és sok olyan, ami decemberi műtrágyaszóró-tárcsa kombóval lett vetve......nem jelentős benne a veronika,de előfordul főleg foltokban......ha nem muszály,nem mennék külön rá,ha jók a tapasztalatok esetleg ezzel a szerrel,akkor meg lehetne oldani 1 menetben arra gondoltam