Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak622 FtBenzin árak607 FtEUR410.51 FtUSD386.85 FtCHF438.4 FtGBP492.85 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz kukaccsosz #1452. hozzászólásáraSzia, zöldtrágya bedolgozása után életben maradt foltokban a bíborhere. Az enyhe télnek köszöbnhetően nagyon megerősödött. Ősziárpában mivel lehetne a legkorábban és leghatásosabban kiirtani, hogy a termés csak minimálisan esen vissza.
Mustang fortét szoktam használni, de ott azért már melegek kellenek. Ha elhúzódik a tél valami alacsonyabb hőmérsékletnél is ható gyomirtóra lenne szükségem, ami kiviszi a jól megerősödött bíborherét. / Lontrel és hasonló anyagból készült gyomirtók drágák, szük gyomspektrummal és melegebbet igényel használatkor, mint ami mostan van/.
Válasz t.peti #1448. hozzászólásáraHa a veronikak ellen is akarsz hatékonyságot akkor biathlon is jó lehet. A sok a Veronika akkor minél előbb aurora+granstar.
Válasz Erdőjaro #1442. hozzászólásáraIlyenkor tavasszal már csak azt ajánlják tippanra. minél kisebb a gyom, annál hatékonyabb mint általában minden gyomírtó. Nem fogsz benne csalódni azért a tizen-huszon ezerért...
Én két éve szórtam Aurora-val együtt a csajok miatt, így csak a búza fejlődött, a többi seggreülve lent maradt.
Axial One gyomirtóval van valakinek tapasztalata? Mennyire hatékony széltippan ellen,illetve mikor a leghatásosabb? Leírást olvastam,de a gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi. Nem igazán olcsó szer,emiatt kérdem .
Válasz t.peti #1439. hozzászólásáraValami korán alkalmazható gyomirtóval, esetleg tartamhatásut hozzátenni. Itt vigyázni az utónövénynél. De ha van aszat azt mostan nem fogod meg.
November végi rozs vetésben van veronika (gondolom).
Mit lehet ellene tenni,semmi gabona gyomirtás tapasztalat nincs a 2,4D-én kívül.
Kalászoláskor be lesz művelve zöldtrágyának és utána újra zöldtrágya.Csak nem akarom,hogy sok gazmag legyen benne. Ja és komoly 2.5 hektár. Van jobb is ami szeptemberben lett vetve,ott nincs gond.
Válasz csuti0 #1430. hozzászólásáraStarane, vagy más gyomirtó azonos hatóanyagal.
Remélem tudod, hogy ez kritikus szélsőséges állapotnál való permetetzés lesz....
Sziasztok!
Ennek a csapadékos időnek meglett az eredménye.Kikalászolt őszi árpában feljött a ragadós galaj,lehet az még valamivel gyomírtani? Jó lenne aratáskor tiszta gyommag mentes szalmát betakarítani.
Üdv.:Csuti
Válasz medikus #1420. hozzászólására Olyan mint az orvosi szíkfű csak az bokrosodik ez pedig egyszálas.Leginkább a répához vagy a köményhez hasonlít a növény és a levélzete. Ezért is vesz fel kevés mérget mert kicsi a lombfelület. Karógyökerű. A növényvédős azt mondta, hogy valamilyen szikfű fajta.
Válasz Full Random #1418. hozzászólására .Csak olyan buta telefonom van mint én.Nem tudok fotót küldeni,de mivel nincs a kereskedőnek Alli Max-ja (6000Ft/ha)ezét valószínű így marad, vagy még egy Grand Star ha az időm meg az időjárás engedi.
Válasz béla12 #1412. hozzászólásáraBiztosan megéri ennyiszer fújni a búzádat? Gazdasági küszöbértéket megüti a gyomnyomás? Mutatsz róla esetleg egy képet?
Gyomirtóztam Grand Star 50 SX-el a valamilyen szikfű fajta kiheverte. Most a növényvédősöm Ally Max SX-et javasolta. Véleményetek vagy tapasztalata valakinek? Válaszokat Köszi!
Válasz mocsencsi1 #1381. hozzászólásáraNos az optica trio nem jött be, mert a vaddohány kiröhögte. Zabban is van foltokban azokat most akarom majd fújni, valami más szer esetleg?
Válasz medikus #1408. hozzászólásáraMindegy, már jön a zászlós levél. Holnap le kell fújnom az árpát, meg egy rész repcét. csütörtökre esőt mond. Péntekre marad a többi repce, aztán már ki is futottam az időből...
Válasz csoppika #1404. hozzászólásáraNekem egy 0,5 hektáros darabrol lenne szó. 3. Szor van benn gabona egymás után. Ősszel kaptam a szomszédtól és mivel én buzát vetettem mellé ezért bevállaltam abba is a búzát mert nem akartam fél hektár kukoricával szórakozni. Granstar sc el kezeltem utána dezormonnal. De azt a 0,5 hekit nem tudtam megtisztítani. A többi területem szép tiszta. Arra gyanakszom hogy a vetésváltás hiánya miatt lehet ennyire csúnya gyomos az a fél hektár. Mindenesetre jo lenne ha nem kellene lekaszálnom, ha még valamivel ki tudnám irtani a tarackbuzát belőle
2003 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #1452. hozzászólásáraSzia, zöldtrágya bedolgozása után életben maradt foltokban a bíborhere. Az enyhe télnek köszöbnhetően nagyon megerősödött. Ősziárpában mivel lehetne a legkorábban és leghatásosabban kiirtani, hogy a termés csak minimálisan esen vissza.
Mustang fortét szoktam használni, de ott azért már melegek kellenek. Ha elhúzódik a tél valami alacsonyabb hőmérsékletnél is ható gyomirtóra lenne szükségem, ami kiviszi a jól megerősödött bíborherét. / Lontrel és hasonló anyagból készült gyomirtók drágák, szük gyomspektrummal és melegebbet igényel használatkor, mint ami mostan van/.
Válasz t.peti #1451. hozzászólásáraA varjúmák búzában nem fog gondot okozni!
Válasz kukaccsosz #1449. hozzászólásáraSajnos még ismeretlen a terület gyomkészlete, ősszel került hozzánk a tábla.
Ha kialakul az idő jövőhéten megkapja a kezelést.
Saracen Delta-t ajánlották 0.1l/ha dózisban illetve a granstar+aurora kombinációt.
Ami biztos hogy napraforgó árvakelés rengeteg lesz a vadkár miatt, illetve varjúmák is, de ezek melegigényes gyomok, ezek később lesznek problémák.
Köszi mindenkinek!
Válasz t.peti #1448. hozzászólásáraHa a veronikak ellen is akarsz hatékonyságot akkor biathlon is jó lehet. A sok a Veronika akkor minél előbb aurora+granstar.
Válasz kukaccsosz #1443. hozzászólásáraSzia,
Az én kérdésemre van valami tipped?
Köszi!
Válasz Erdőjaro #1442. hozzászólásáraIlyenkor tavasszal már csak azt ajánlják tippanra. minél kisebb a gyom, annál hatékonyabb mint általában minden gyomírtó. Nem fogsz benne csalódni azért a tizen-huszon ezerért...
Én két éve szórtam Aurora-val együtt a csajok miatt, így csak a búza fejlődött, a többi seggreülve lent maradt.
Válasz mocsencsi1 #1444. hozzászólásáraNitro mellé még nem kevertem semmit, úgyhogy nem tudok nyilatkozni!
Válasz Erdőjaro #1442. hozzászólásáraHuszár aktív nem csalódsz mindent visz
Válasz gcastle #1440. hozzászólására+ sekator?
Válasz Erdőjaro #1442. hozzászólásáraHa búzába kell akkor olcsóbb a genius és a kétszikű ellen erősebb.
Axial One gyomirtóval van valakinek tapasztalata? Mennyire hatékony széltippan ellen,illetve mikor a leghatásosabb? Leírást olvastam,de a gyakorlati tapasztalatokra lennék kíváncsi. Nem igazán olcsó szer,emiatt kérdem .
Válasz t.peti #1439. hozzászólásáraValami korán alkalmazható gyomirtóval, esetleg tartamhatásut hozzátenni. Itt vigyázni az utónövénynél. De ha van aszat azt mostan nem fogod meg.
Válasz t.peti #1437. hozzászólásáraNitrosol...
Válasz Sk Laci #1438. hozzászólásáraEzek jöttek eddig ki.
Ősszel került hozzánk a terület, mert akkor járt le a bérlet róla.
Eddig elég jól néz ki benne a búza.
Válasz t.peti #1437. hozzászólásáraEgyszikü gyom nincsen? Csak széleslevelü?
Beindult a természet és a gyomok is...
Ki mivel fújná a közeljövőben a képek alapján?
Nincs tapasztalat ilyen korai búza gyomirtással.
Később várható még tömeges varjúmák és napra árvakelés még mint gyom, így lehet 2x kell gyomirtani...
Válasz máris szomszéd #1435. hozzászólásáraA legjobb megoldás az Aurora minél előbb.
November végi rozs vetésben van veronika (gondolom).
Mit lehet ellene tenni,semmi gabona gyomirtás tapasztalat nincs a 2,4D-én kívül.
Kalászoláskor be lesz művelve zöldtrágyának és utána újra zöldtrágya.Csak nem akarom,hogy sok gazmag legyen benne. Ja és komoly 2.5 hektár. Van jobb is ami szeptemberben lett vetve,ott nincs gond.
Válasz Diesel Tibor #1432. hozzászólásáraSzia!
Gyommag mentes szalma nekem a szamócaföldekre kell,ott nagyon nem jó ha bevetem szalmázáskor, főleg nem galajjal.
Válasz Diesel Tibor #1432. hozzászólásáraHogy a trágyaszórás után ne kelljen évekig küzdeni a gazzal
Válasz csuti0 #1430. hozzászólásáraMinek az a tiszta gyommentes szalma????
Válasz csuti0 #1430. hozzászólásáraStarane, vagy más gyomirtó azonos hatóanyagal.
Remélem tudod, hogy ez kritikus szélsőséges állapotnál való permetetzés lesz....
Sziasztok!
Ennek a csapadékos időnek meglett az eredménye.Kikalászolt őszi árpában feljött a ragadós galaj,lehet az még valamivel gyomírtani? Jó lenne aratáskor tiszta gyommag mentes szalmát betakarítani.
Üdv.:Csuti
Válasz béla12 #1428. hozzászólására
Arra is gondoltam, hogy így hagyom és aratás előtt vagy tíz nappal lefújom glifóval ha nagyon zöld a tábla.
Válasz otis #1424. hozzászólásárailyen szempontból igazad van, inkább gyep gyom
Válasz otis #1425. hozzászólására Nem.
Válasz béla12 #1421. hozzászólásáraHasonló ehhez?
Válasz Full Random #1422. hozzászólásáraAz a művelt talajokat nem bírja, így ott nem hiszem hogy megjelenne, inkább valamelyik szarkaláb lesz az.
Válasz béla12 #1421. hozzászólásáradörzsöld szét a levelét es illatozd meg, ha répára emlékeztet akkor murok.
Válasz béla12 #1421. hozzászólásáraleírásod alapján vadmurok (daucus carota) kétéves növény. Nagyon sok van benne?
Válasz medikus #1420. hozzászólására Olyan mint az orvosi szíkfű csak az bokrosodik ez pedig egyszálas.Leginkább a répához vagy a köményhez hasonlít a növény és a levélzete. Ezért is vesz fel kevés mérget mert kicsi a lombfelület. Karógyökerű. A növényvédős azt mondta, hogy valamilyen szikfű fajta.
Válasz béla12 #1419. hozzászólásáraMi az a fű,ami benne van?Beazonosítottad pontosan?
Válasz Full Random #1418. hozzászólására .Csak olyan buta telefonom van mint én.Nem tudok fotót küldeni,de mivel nincs a kereskedőnek Alli Max-ja (6000Ft/ha)ezét valószínű így marad, vagy még egy Grand Star ha az időm meg az időjárás engedi.
Válasz béla12 #1412. hozzászólásáraBiztosan megéri ennyiszer fújni a búzádat? Gazdasági küszöbértéket megüti a gyomnyomás? Mutatsz róla esetleg egy képet?
Jön a fehérítő...
Válasz medikus #1415. hozzászólására Jobbnál jobb ötletek!
Válasz béla12 #1414. hozzászólásáraLe aratod!Nő a bála száma!
Válasz Diesel Tibor #1413. hozzászólására Rossz út vezet oda, nem járnak. Valami építőbb választ kérek.
Válasz béla12 #1412. hozzászólásáraHagyd ott majd a busmanok leszedik.
Gyomirtóztam Grand Star 50 SX-el a valamilyen szikfű fajta kiheverte. Most a növényvédősöm Ally Max SX-et javasolta. Véleményetek vagy tapasztalata valakinek? Válaszokat Köszi!
Válasz s z e k k a #1410. hozzászólásáraKapa 50-100cm mélyen!
Válasz mocsencsi1 #1381. hozzászólásáraNos az optica trio nem jött be, mert a vaddohány kiröhögte. Zabban is van foltokban azokat most akarom majd fújni, valami más szer esetleg?
Válasz medikus #1408. hozzászólásáraMindegy, már jön a zászlós levél. Holnap le kell fújnom az árpát, meg egy rész repcét. csütörtökre esőt mond. Péntekre marad a többi repce, aztán már ki is futottam az időből...
Válasz csoppika #1407. hozzászólásáraHozzanak holnapra!! Ma már nem akadály!
Válasz medikus #1403. hozzászólásáraLevan a gond, mert nincs a boltban....
Válasz medikus #1403. hozzászólására
Válasz csoppika #1404. hozzászólásáraNekem egy 0,5 hektáros darabrol lenne szó. 3. Szor van benn gabona egymás után. Ősszel kaptam a szomszédtól és mivel én buzát vetettem mellé ezért bevállaltam abba is a búzát mert nem akartam fél hektár kukoricával szórakozni. Granstar sc el kezeltem utána dezormonnal. De azt a 0,5 hekit nem tudtam megtisztítani. A többi területem szép tiszta. Arra gyanakszom hogy a vetésváltás hiánya miatt lehet ennyire csúnya gyomos az a fél hektár. Mindenesetre jo lenne ha nem kellene lekaszálnom, ha még valamivel ki tudnám irtani a tarackbuzát belőle
Válasz gyorfy10 #1402. hozzászólásáraNos nálam acat foltokban, meg a visszatérő probléma a szulak...a "ritka"szép állomány miatt "oson a kertek alatt"