Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mocsencsi1 #1381. hozzászólásáraNos az optica trio nem jött be, mert a vaddohány kiröhögte. Zabban is van foltokban azokat most akarom majd fújni, valami más szer esetleg?
Válasz medikus #1408. hozzászólásáraMindegy, már jön a zászlós levél. Holnap le kell fújnom az árpát, meg egy rész repcét. csütörtökre esőt mond. Péntekre marad a többi repce, aztán már ki is futottam az időből...
Válasz csoppika #1404. hozzászólásáraNekem egy 0,5 hektáros darabrol lenne szó. 3. Szor van benn gabona egymás után. Ősszel kaptam a szomszédtól és mivel én buzát vetettem mellé ezért bevállaltam abba is a búzát mert nem akartam fél hektár kukoricával szórakozni. Granstar sc el kezeltem utána dezormonnal. De azt a 0,5 hekit nem tudtam megtisztítani. A többi területem szép tiszta. Arra gyanakszom hogy a vetésváltás hiánya miatt lehet ennyire csúnya gyomos az a fél hektár. Mindenesetre jo lenne ha nem kellene lekaszálnom, ha még valamivel ki tudnám irtani a tarackbuzát belőle
Válasz csoppika #1400. hozzászólásáraEz engem is érdekelne hogy mit lehetne ilyen későn már fújni, itt lassan jön a kalász is és van ahol felverte a tarackbúza.
Válasz kukaccsosz #1399. hozzászólásáraMég nincs zászlóslevél, de ha ilyen idő lesz, megjelenik mire odajutok. Mit lehetne fújni? Acatra pl foltokban sok van, ahol ritka a búza ..
Válasz Full Random #1397. hozzászólásáraAz MCPA termékenyülési gondot okozhat. A tribenuron-metil talán a legkíméletesebb azzal még nám láttam fitoxot későn kijuttatva.
Válasz kukaccsosz #1392. hozzászólásáraÉs mi történik a búzával ha zászlós levél megjelenése után kezeljük a területet. Vagyis bbch39 után megy ki tribenuron metil mint nuane750 wg és Mecomorn 750 SL mint MCPA?
Nem engedélyezett, nem szabad, tudom. De mit árt a búzának? Termésdepresszió mint kevesebb termés rossz termékenyülésen miatt? vagy egyéb más élettani ok amiről fogalmam sincsen?!
Válasz msanyi022 #1389. hozzászólásáraA tribenuron-metil (Granstar) a legszelektivebb sokszor próbált anyag kalászosban megkésve kijuttatva. Hivatalosan zászlóslevél kiterülésig mehet........
Válasz csoppika #1387. hozzászólásáraMiért nem használod a jól bevált Mustang fortét? Gyorsan hat, lesöpör majdnem minden széleslevelüt kivéve az aljagyomokat /veronikák, ibolyára gyengében hat,/.
Búzából mivel lehet visszafogni kicsit a vaddohányt? Nyáron kapott totált és hormont kombinálva, úgy nézett ki beválik de most mégis bújnak elő a mocskok...
Válasz Ares 826 #1364. hozzászólásáranálunk meg bokrosodnak
ahol a kombájn bejött behozta sávban
búzám szép 11 hektár várom az esőt én is.
április elején megjön.
Hmm. Szerdáig megint "permetező" időt mond.(erős szél)
Csütörtöktől meg reggelekre 0-2fokokat Oszt így permetezzek stresszmentes gabonát...
(mindegy, az őszi árpát szerdán (v csüt) megfújom a maradékokkal)
2010 hozzászólás
Válasz mocsencsi1 #1381. hozzászólásáraNos az optica trio nem jött be, mert a vaddohány kiröhögte. Zabban is van foltokban azokat most akarom majd fújni, valami más szer esetleg?
Válasz medikus #1408. hozzászólásáraMindegy, már jön a zászlós levél. Holnap le kell fújnom az árpát, meg egy rész repcét. csütörtökre esőt mond. Péntekre marad a többi repce, aztán már ki is futottam az időből...
Válasz csoppika #1407. hozzászólásáraHozzanak holnapra!! Ma már nem akadály!
Válasz medikus #1403. hozzászólásáraLevan a gond, mert nincs a boltban....
Válasz medikus #1403. hozzászólására
Válasz csoppika #1404. hozzászólásáraNekem egy 0,5 hektáros darabrol lenne szó. 3. Szor van benn gabona egymás után. Ősszel kaptam a szomszédtól és mivel én buzát vetettem mellé ezért bevállaltam abba is a búzát mert nem akartam fél hektár kukoricával szórakozni. Granstar sc el kezeltem utána dezormonnal. De azt a 0,5 hekit nem tudtam megtisztítani. A többi területem szép tiszta. Arra gyanakszom hogy a vetésváltás hiánya miatt lehet ennyire csúnya gyomos az a fél hektár. Mindenesetre jo lenne ha nem kellene lekaszálnom, ha még valamivel ki tudnám irtani a tarackbuzát belőle
Válasz gyorfy10 #1402. hozzászólásáraNos nálam acat foltokban, meg a visszatérő probléma a szulak...a "ritka"szép állomány miatt "oson a kertek alatt"
Válasz kukaccsosz #1399. hozzászólásáraGran Star?
Válasz csoppika #1400. hozzászólásáraEz engem is érdekelne hogy mit lehetne ilyen későn már fújni, itt lassan jön a kalász is és van ahol felverte a tarackbúza.
Válasz kukaccsosz #1399. hozzászólásáraJól írhatjátok mindketten, az ausztrál adatlap is ezt írja. "before the crop commences jointing".
Vagyis virágzás előtt mindenképpen.
https://www.adama.com/documents/1380147/5485174/MCPA750_WebLabel.pdf
Válasz kukaccsosz #1399. hozzászólásáraMég nincs zászlóslevél, de ha ilyen idő lesz, megjelenik mire odajutok. Mit lehetne fújni? Acatra pl foltokban sok van, ahol ritka a búza ..
Válasz Full Random #1397. hozzászólásáraAz MCPA termékenyülési gondot okozhat. A tribenuron-metil talán a legkíméletesebb azzal még nám láttam fitoxot későn kijuttatva.
Válasz Full Random #1397. hozzászólásáraA mecomorn és a banvel megkésve üres kalászokat tudd összehozni...
Válasz kukaccsosz #1392. hozzászólásáraÉs mi történik a búzával ha zászlós levél megjelenése után kezeljük a területet. Vagyis bbch39 után megy ki tribenuron metil mint nuane750 wg és Mecomorn 750 SL mint MCPA?
Nem engedélyezett, nem szabad, tudom. De mit árt a búzának? Termésdepresszió mint kevesebb termés rossz termékenyülésen miatt? vagy egyéb más élettani ok amiről fogalmam sincsen?!
Köszönöm válaszod vagy válaszotok.
Válasz Büresz #1395. hozzászólásáraUtána jártam, tarackbúza van benne szóval azt már nem nagyon lehet kiszedni.
Milyen egyszikű irtót javasoltok? Kb 25 cm a búza.
Válasz sirhanzoltan #1388. hozzászólásáraNem sekator hanem starane!
Válasz csoppika #1391. hozzászólásáraValamilyen metszulfuron-metil hatóanyagú szer búzára nincs engedélyezve nálatok ???
Válasz msanyi022 #1389. hozzászólásáraA tribenuron-metil (Granstar) a legszelektivebb sokszor próbált anyag kalászosban megkésve kijuttatva. Hivatalosan zászlóslevél kiterülésig mehet........
Válasz Sk Laci #1390. hozzászólásáraMire oda jutok, zászlóslevél körül lesz...
Válasz csoppika #1387. hozzászólásáraMiért nem használod a jól bevált Mustang fortét? Gyorsan hat, lesöpör majdnem minden széleslevelüt kivéve az aljagyomokat /veronikák, ibolyára gyengében hat,/.
Én azt olvastam hogy a Granstar-t csak zászlos levélig lehet ki juttatni vagy mégsem?
Válasz Ferror #1384. hozzászólásáraFlurox Forte 333 0,6l/ha (ugyan az mint a sekator csak olcsóbban )
Válasz Sk Laci #1385. hozzászólásáraLehet nekem is kellesz
Üdv!
Milyen készítménnyel lehet búzában gyomirtani, a zászlós levél kiterülése után? Csak a Granstar?
Válasz Ferror #1384. hozzászólásáraStarane, vagy változatai más forgalmazótól.
Megkésett ragadós galaj tűzoltásra valami tipp?
Válasz mocsencsi1 #1381. hozzászólásáraRápróbálok, köszönöm!
Válasz A te hangod mélyebb #1376. hozzászólásáraMustang forte szépen kivitte nálam az expreszes és a pulzáros árvakelést a búzában.
Optica trió / 2800 Ft/l/ 2 l/ha némi trenddel?
Búzából mivel lehet visszafogni kicsit a vaddohányt? Nyáron kapott totált és hormont kombinálva, úgy nézett ki beválik de most mégis bújnak elő a mocskok...
Válasz Matyi50 #1375. hozzászólásáraFél lityi polyglykol
Válasz pamko #1377. hozzászólásáraMindkettő jó a napra árvakelésre
Válasz A te hangod mélyebb #1376. hozzászólásáraPointer Start javasoltak nekem.
Mustang forte ugye viszi az expresszes napraforgót? Vagy van más javaslatotok?
Egyelőre nem gyomos a tábla, de gondolom az eső ezen változtat.
Válasz endypapa #1373. hozzászólásáraMelyikhez? A taltoshoz? Ahhoz jár Hyspray nem?
Köszönöm !
Válasz otis #1368. hozzászólásáraEz nagyon jó. Csak az olajat ne felejtse el az ember hozzátenni.
Válasz Sárközi Róbert #1370. hozzászólásáraÉn is ennyiért kaptam.
Válasz Sárközi Róbert #1370. hozzászólásáranálunk:
taltos : 3886+áfa
mustang forte : 4408+áfa
Válasz agroyal #1369. hozzászólásáramost voltam 7300/ha Táltos a Mustang is 7000/ha
Válasz Matyi50 #1367. hozzászólásáramustang forte
taltos
Válasz Matyi50 #1367. hozzászólásáraAkkor Genius WG, az egyel olcsóbb
Üdv!
Kalászosra tudtok ajánlani II. kategóriás gyomirtószert,ami jó is?
Axial one -t néztem,de horror áron van :D
Válasz Ares 826 #1364. hozzászólásáranálunk meg bokrosodnak
ahol a kombájn bejött behozta sávban
búzám szép 11 hektár várom az esőt én is.
április elején megjön.
Válasz Ares 826 #1364. hozzászólásáraA füvek biztos. Azok nalam is. A kétszikűek sziklevélben
..
Válasz sjoco100 #1363. hozzászólásáraNálad csoda világ van?? Kikeltek a gazak már a "sok" esőtől???
puma extra kifújható őszi búzában , ha reggelente lesz pár fok mínusz ? vagy várjak?
sztetek?
Egyszer szemlét tartottam a párlatok felett és olyan jól sikerül, hogy kifelejtettem a trendet és a műkakit -na az volt ilyen.
Hmm. Szerdáig megint "permetező" időt mond.(erős szél)
Csütörtöktől meg reggelekre 0-2fokokat Oszt így permetezzek stresszmentes gabonát...
(mindegy, az őszi árpát szerdán (v csüt) megfújom a maradékokkal)