Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR410.85 FtUSD394.48 FtCHF436.3 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
GK Csillag őszi búzám van 9ha. Nagyon szép bokros, most látom olyannak, hogy érdemes lenne gyomirtózni a gazak állapotát tekintve. Taltos-ra gondoltam, mit javasoltok? Mikor csináljam és jó lesz-e rá ez a szer?
Válasz atisgyulai #1093. hozzászólására2nóduszos állapotig nyugodtan fújtam, sohase volt gondom. Tavaly az ősziárpára megkésve 3-4 nódusznál tettem ki, a szálkák meggyürve jöttek ki a növényből, de a termés nagyon jó volt. Igaz tavaly a virágzás kezdetén kapott - 5 C, hát ez se segített hozzá a boldogsághoz.
Az öreg Musztanghoz képest a Musztang Forte többet tud.
Válasz Sk Laci #1091. hozzászólásáraIgaz már jó régen, de használtuk a mustang-ot. Az volt vele a gond, ha kicsit kivárt- vagy megkésett vele az ember, akkor igencsak odavàgott a gabonának is.
Válasz bendix #1087. hozzászólásáraNem, mert nem kellett. Az őszi árpát kellett lehúznom széltippan-veronika kombináció ellen. Kapott 1 hete 2,8 l/ha lentipurt+ 40 gr aurorát, szépen dolgozik széltippan fehéredik fekszik a földön, veronika leperzselve, úgyhogy talán ok. Ha már ősszel elbaxtam és nem védekeztem a széltippan ellen. Aurora full annyival tud többet hogy viszi a széleslevelűeket is a benne lévő hormon miatt.
Granstar-ról valami szakmai vélemény?
Régóta használjuk, nincs vele gondunk, csak érdekelne hogy érdemes lenne-e váltani valami másra. Ha igen, akkor mire?
(tanfolyamon ugye azt szajkózzák hogy kell váltani néha hatóanyagot)
Az aurorával csak annyi a gond,hogy nincs.
Mindenki hazudozik,hogy ekkor vagy amakkor lesz,de senki se tudott hozni. 3 hetet vártam rá és sekator lett a vége.
Válasz hallássérült mg.munkás #1084. hozzászólásáraDe ne sokat játsz vele mert ha megerősödik a veronika akkor már nem viszi rendesen az AURORA, csak lepercseli a levelét és szépen újrahajt. Ja és semmi tapadószer, semmi lombtrágya, un oldat mert....
Válasz Matyi50 #1076. hozzászólásáraKöszi! Puma extra van itthon,de az legalábbis a leírás szerint csak a magról kelőket viszi. Lehet félreérthető volt a perje,mert igazából a tarackról,vagy ahogy felénk nevezik pörgye ezzel kellene valamit kezdeni. Szerinted ráfújjam a pumát? Más gyom nincs benn még.
Válasz Bandita29 #1075. hozzászólásáraPledge hez mér sajnos késő van,marad a Huszár O.D. vagy Athos,Puma extra (lehet puma csomaggal jobban jársz),illetve a lentebbi Axial One.
Őszi legato trió meg plus után tavasszal mit érdemes nyomni?
Eddig mindig sekatort nyomtunk tavasszal valahol pumával keverve, de ezek előtt ősszel nem volt semmi tolva.
Válasz szelindi sándor #1057. hozzászólásáraIgen, ezzel kezeltük.
És valóban, a mentán kb. 20-22 nap után látszott
érdemi hatás, a többi gyom 8-10 nap után lefeküdt.
Köszönöm a választ!
2010 hozzászólás
Válasz bendix #1108. hozzászólásáraEz ilyen, majd kinövi,jó lesz az
Válasz bendix #1108. hozzászólásáraRaktál mellé még mást is?
Sziasztok! Aurora full gyomirtó megperzselte kissé a búzát is, apró pontszerű foltokban. Más is tapasztalt már ilyet az Auroránál?
Válasz csoppika #1104. hozzászólásáraPétisót nehogy tegyél, a mészkőpor eldugíthatja a fúvókákat könnyen! Csak amm. nitrát, karbamid, vagy nitrosol!
Sziasztok!
GK Csillag őszi búzám van 9ha. Nagyon szép bokros, most látom olyannak, hogy érdemes lenne gyomirtózni a gazak állapotát tekintve. Taltos-ra gondoltam, mit javasoltok? Mikor csináljam és jó lesz-e rá ez a szer?
Válasz .Szabi #1098. hozzászólásáraKarbamidot tegyel,a peti az nem leveltragyanak valo.
Válasz kukaccsosz #1103. hozzászólásáraMár itt van, úgyhogy mindegy...
Válasz csoppika #1102. hozzászólásáraMCPA helyett szerencsésebb lenne starane-os kombináció vagy simán colombus az mehet zászlóslevélig.
Válasz kukaccsosz #1099. hozzászólásáraAhogy magamat ismerem, talán a 7végén lesz permetezés...
Vagy az MCPA-t fujjam inkább a zászlóslevél előtt?
Válasz .Szabi #1098. hozzászólására4 kg amnitrat mehet.
Válasz .Szabi #1098. hozzászólására4 kg amnitrat mehet.
Válasz csoppika #1097. hozzászólásáraNem viszi. Így már értem, de már kint van a szulák?
Granstar Superstar+Trend mellé hatásfokozónak mehet egy kevés nitros cucc(mondjuk pétisol) 2-3kg an hatóanyagnyi?
Válasz kukaccsosz #1096. hozzászólásáraA sekator a szulák fèléket nem viszi, vagy rossz az infó?
Válasz csoppika #1095. hozzászólásáraMiért kell a sekator mellé az MCPA?
Akkor inkább Pointer Star vagy Mustang.
Amúgy szerintem mehet.
Lenne egy kérdésem: Sekator, MCPA, cycocel mehet egybe?
Válasz atisgyulai #1093. hozzászólására2nóduszos állapotig nyugodtan fújtam, sohase volt gondom. Tavaly az ősziárpára megkésve 3-4 nódusznál tettem ki, a szálkák meggyürve jöttek ki a növényből, de a termés nagyon jó volt. Igaz tavaly a virágzás kezdetén kapott - 5 C, hát ez se segített hozzá a boldogsághoz.
Az öreg Musztanghoz képest a Musztang Forte többet tud.
Válasz Sk Laci #1091. hozzászólásáraIgaz már jó régen, de használtuk a mustang-ot. Az volt vele a gond, ha kicsit kivárt- vagy megkésett vele az ember, akkor igencsak odavàgott a gabonának is.
Válasz atisgyulai #1089. hozzászólásáraNálam a Trimmer Trio is nagyon jól bevált, merem ajánlani!
Válasz atisgyulai #1089. hozzászólásáraMustang Forte, nem fogsz benne csalódni.
Válasz bendix #1087. hozzászólásáraNem, mert nem kellett. Az őszi árpát kellett lehúznom széltippan-veronika kombináció ellen. Kapott 1 hete 2,8 l/ha lentipurt+ 40 gr aurorát, szépen dolgozik széltippan fehéredik fekszik a földön, veronika leperzselve, úgyhogy talán ok. Ha már ősszel elbaxtam és nem védekeztem a széltippan ellen. Aurora full annyival tud többet hogy viszi a széleslevelűeket is a benne lévő hormon miatt.
Granstar-ról valami szakmai vélemény?
Régóta használjuk, nincs vele gondunk, csak érdekelne hogy érdemes lenne-e váltani valami másra. Ha igen, akkor mire?
(tanfolyamon ugye azt szajkózzák hogy kell váltani néha hatóanyagot)
Az aurorával csak annyi a gond,hogy nincs.
Mindenki hazudozik,hogy ekkor vagy amakkor lesz,de senki se tudott hozni. 3 hetet vártam rá és sekator lett a vége.
Válasz gazda001 #1086. hozzászólásáraAurora full csomagot használtad már?
Válasz hallássérült mg.munkás #1084. hozzászólásáraDe ne sokat játsz vele mert ha megerősödik a veronika akkor már nem viszi rendesen az AURORA, csak lepercseli a levelét és szépen újrahajt. Ja és semmi tapadószer, semmi lombtrágya, un oldat mert....
Válasz hallássérült mg.munkás #1084. hozzászólásáraAurora
Kedves Kollégák!
Valaki tudna javasolni gyomirtószert veronika ellen?
Előre is köszi
Köszönöm a hozzászólásokat!
Akkor marad így,majd a bocik hasznosítják a széna részét.
Válasz Bandita29 #1078. hozzászólásáraJaaa a tarack az évelő..valóban nem perje ...
Válasz Bandita29 #1078. hozzászólásáraHa az egysziküekből tarackbuza van az ősziárpádban, a Puma nem csinál neki semmit se, csak kidobott pénz lenne.
Válasz Bandita29 #1078. hozzászólásáraMajd tarlón!
Válasz Bandita29 #1078. hozzászólásáraAnnak lehet a zöldjét viszi...de...
Válasz Matyi50 #1076. hozzászólásáraKöszi! Puma extra van itthon,de az legalábbis a leírás szerint csak a magról kelőket viszi. Lehet félreérthető volt a perje,mert igazából a tarackról,vagy ahogy felénk nevezik pörgye ezzel kellene valamit kezdeni. Szerinted ráfújjam a pumát? Más gyom nincs benn még.
Válasz Matyi50 #1076. hozzászólásáraBocs,Athos,Huszár kilőve,mert Árpában nem engedélyezett :(
Válasz Bandita29 #1075. hozzászólásáraPledge hez mér sajnos késő van,marad a Huszár O.D. vagy Athos,Puma extra (lehet puma csomaggal jobban jársz),illetve a lentebbi Axial One.
Sziasztok.
Őszi árpában foltokban nagyon előjött a perje. Milyen szerrel lehet vele kezdeni valamit? A foltokat fújnám csak.
Vagy várjak vele,és tarlókezelés?
Válasz Matyi50 #1073. hozzászólásáraNagyon drágán veszed.. 66 ból kijön az 5.liter.
Hazsnélt már valaki Axial One-t gabonában? Mit tud,hogy 80ezer egy 5literes kannával?
Válasz decsi #1040. hozzászólásáraAurora 40wg
sziasztok !
elmaradt az őszi búzában az őszi gyomirtás ,most legato trioval fújnánk. Lehet-e már most vagy várni kell vele?Az éjszakai lehűlések miatt.
köszi
Őszi legato trió meg plus után tavasszal mit érdemes nyomni?
Eddig mindig sekatort nyomtunk tavasszal valahol pumával keverve, de ezek előtt ősszel nem volt semmi tolva.
Válasz B.laca #1068. hozzászólásáraNincs negatív hatása, hanem nincs az árpára szárrövidítő (erőssítő) hatása.
Cycocel őszi árpában miért nincs engedélyezve? Milyen negatív hatása van esetleg?
Válasz raba.steiger.320 #1066. hozzászólásáraIgen! Azt hiszem szept. 30.-ig lehet kifújni.
Tényleg kivonják a Logran t ?
Válasz szelindi sándor #1057. hozzászólásáraIgen, ezzel kezeltük.
És valóban, a mentán kb. 20-22 nap után látszott
érdemi hatás, a többi gyom 8-10 nap után lefeküdt.
Köszönöm a választ!
Válasz Anonimus82 #1066. hozzászólásáraAkkor nem számít a gyomirtó utóvetemény hatása:
Pointer Star
Sekator
Colombus
Válasz Sz_Pisti #1065. hozzászólásáraKukoricát
Válasz Anonimus82 #1064. hozzászólásáraElőször is mit akarsz vetni a búza után?
Jó estét az expreszes naprát mivel lehet jól irtani búzából?