Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Őszi legato trió meg plus után tavasszal mit érdemes nyomni?
Eddig mindig sekatort nyomtunk tavasszal valahol pumával keverve, de ezek előtt ősszel nem volt semmi tolva.
Válasz szelindi sándor #1057. hozzászólásáraIgen, ezzel kezeltük.
És valóban, a mentán kb. 20-22 nap után látszott
érdemi hatás, a többi gyom 8-10 nap után lefeküdt.
Köszönöm a választ!
Hali Érdeklődnek hogy dezorman, mecomorn, sekator od-val gyomirtóznék búzát és tritikálét, hektáronként tennék bele 5 kg 34%, az lenne a kérdésem hogy lehet-e keverni őket műtrágyával?
"Meghatározás
A sziklevelek lapát vagy háromszög alakúak, felül lekerekítettek, rövid nyelűek.
A lomblevelek kerekdedek vagy széles tojásdad alakúak. Alapjuknál közel szív alakúak, a levélszélek durván csipkések, lekerekített karéjkákkal, elszórtan elállóan szőrösek.
A virágok egyesével állnak, hosszú, göndör szőrös nyelük a levélhónaljból nő, színük égkék, alsó fehér csücsökkel.
A magok kb. 2 mm hosszúak, pajzs alakúak, hátoldaluk keresztben erősen ráncos. Egy növény kb. 50-100 magot terem. Ezek a talajban több, mint 50 évig megőrzik csírázóképességüket. A csírázás 2–5oC-on történik, az optimális hőmérséklet 15–25oC. "
Mi is gyomírtottunk tegnap meg ma fejeztük be mert tegnap délután pici eső megállított.
Ermike jött kipróbálni az új amazónét, már elég jól belejött a kezelésébe(csak kidöntött oszlopok ne lettek volna hehe:-)
Egyik búzatáblánk nagyon erős széltippan fertőzött volt, igaz korábban is, így számítottam rá, csak ősszel nemtudtunk az időjárástól logránozni sajnos, így maradt a tavaszi.
Más táblán meg pikpakk trió ment ki, szintén veronika miatt is, meg itt már ebszékfű, árvacsalán, tyúkhúr itt ott, de már az acat is tőlevél rózsában volt, szóval gyomnyomás tömkelege.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraSziasztok!
Mi menta ellen küzdünk hasonló sikertelenséggel!
Tavaly a kukoricából a Principal plus gold nem vitte ki,
idén búzából Linthurral próbáltuk, kb. 10 napja, de eddig
nem sok látszatja van.
Valakinek van ötlete, mivel érdemes?
Válasz cimbike. #1042. hozzászólásáraFasza! Szégyen nemszégyen én eddig nem találkoztam ezzel a gyommal a teületeimen,ezért nem is gondoltam hogy ilyen szívós növény.Én a termetéből gondoltam hogy ezt a kis kékvirágú gyomot egy kis szentelt víz is ropira szárítja.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraHamarabb kellett volna. Sőt, ősszel kellett volna! Nagy a szám, mert én megcsináltam jó pár hektárt. De az igazság az, hogy most először. :D
Persze, nem bántam meg. Ami kimaradt, arra pikk-pakkal mentünk nemrég, de ez már késő. Már csak a szemünket nyugtatjuk vele, szerintem. Ha sok van a tiedben, az azért még visszafoghatja. Este teszek fel olyan képet, ahol ősszel elakadtunk es megmaradt a veronika. Az már nem is búza, hanem veronika mező, szálas búzával. :)
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraElőbb-utóbb túlnövi a búza, de ha sok van, borítja a talajt akkor akkor versenyeznie kell a kultúrnövénynek vele. Ha nagyon sok van akkor biztos mázsákat el tud vinni.
A colombus nem viszi.
Válasz Matyi50 #1036. hozzászólásáraAz biztos. De a legdrágább az ha kifújod a drága vegyszert aztán a gyom megmarad és elnyomja a kultúrnövényt. Sajnos ezt az iskolát már kijártuk...
Válasz medikus #1032. hozzászólásáraFater többször is próbálkozott a cégnél megfogni ősszel de nem sikerült, első szernek nem jut eszembe a neve de tavaly expert met ment ki de semmi hatása nem volt szó szerint. Felénk vannak erősen egyszikűvel fertőzött területek ( vadkár miatt gabona forgó) oda repcét kell tenni nincs mese ott ki lehet írtani szépen
Sziasztok segítség kellene nekem,granstar super 50 sx tritikálét gyomirtózok rakhatok mellé lombtrágyát folyékonyat?Kalászos lombtragya 20 lit, Zöld Arany nevűt elöre is köszönöm..:D
Úgy látom, mindenki olvas, és lassan indul a duma. Addig is elmondok egy tavaly történt esetet. Volt valami hírtalan vett két hektár földben egy kis zabom vetve, és vesztemre ki is kelt, úgyhogy beszaladtam a helyi vegyszeres boltba, venni rá valamit. Az eladó éppen kiszolgált, a segédje ért oda hozzám hamarabb:
- tudok valamit segíteni?
- Igen. Kellene valami 2.4 D
- 2.4 léééééé???????????????
- Hát lének lé, JA-JA, 2.4 lé
Még mondott rá valamit, de azt már nem hallottam, mert abban a pillanatban a Richter skála szerinti 4,2-es röhögés rázta meg a boltot. Azóta is emlegetjük, és azóta a 2.4 D , nálunk már csak 2.4 lé.
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraEgyszer fújtunk Geniust, sem a vadzabbal, sem az ecsetpázsittal nem bírt, mindkettő kiheverte 2-3 hét után.
Most Axial One megy majd, kíváncsi vagyok mit tud?
2020 hozzászólás
Őszi legato trió meg plus után tavasszal mit érdemes nyomni?
Eddig mindig sekatort nyomtunk tavasszal valahol pumával keverve, de ezek előtt ősszel nem volt semmi tolva.
Válasz B.laca #1068. hozzászólásáraNincs negatív hatása, hanem nincs az árpára szárrövidítő (erőssítő) hatása.
Cycocel őszi árpában miért nincs engedélyezve? Milyen negatív hatása van esetleg?
Válasz raba.steiger.320 #1066. hozzászólásáraIgen! Azt hiszem szept. 30.-ig lehet kifújni.
Tényleg kivonják a Logran t ?
Válasz szelindi sándor #1057. hozzászólásáraIgen, ezzel kezeltük.
És valóban, a mentán kb. 20-22 nap után látszott
érdemi hatás, a többi gyom 8-10 nap után lefeküdt.
Köszönöm a választ!
Válasz Anonimus82 #1066. hozzászólásáraAkkor nem számít a gyomirtó utóvetemény hatása:
Pointer Star
Sekator
Colombus
Válasz Sz_Pisti #1065. hozzászólásáraKukoricát
Válasz Anonimus82 #1064. hozzászólásáraElőször is mit akarsz vetni a búza után?
Jó estét az expreszes naprát mivel lehet jól irtani búzából?
Hali Érdeklődnek hogy dezorman, mecomorn, sekator od-val gyomirtóznék búzát és tritikálét, hektáronként tennék bele 5 kg 34%, az lenne a kérdésem hogy lehet-e keverni őket műtrágyával?
Válasz SanyóÓ #1059. hozzászólásáraVeronica persica L.
"Meghatározás
A sziklevelek lapát vagy háromszög alakúak, felül lekerekítettek, rövid nyelűek.
A lomblevelek kerekdedek vagy széles tojásdad alakúak. Alapjuknál közel szív alakúak, a levélszélek durván csipkések, lekerekített karéjkákkal, elszórtan elállóan szőrösek.
A virágok egyesével állnak, hosszú, göndör szőrös nyelük a levélhónaljból nő, színük égkék, alsó fehér csücsökkel.
A magok kb. 2 mm hosszúak, pajzs alakúak, hátoldaluk keresztben erősen ráncos. Egy növény kb. 50-100 magot terem. Ezek a talajban több, mint 50 évig megőrzik csírázóképességüket. A csírázás 2–5oC-on történik, az optimális hőmérséklet 15–25oC. "
Mi is gyomírtottunk tegnap meg ma fejeztük be mert tegnap délután pici eső megállított.
Ermike jött kipróbálni az új amazónét, már elég jól belejött a kezelésébe(csak kidöntött oszlopok ne lettek volna hehe:-)
Egyik búzatáblánk nagyon erős széltippan fertőzött volt, igaz korábban is, így számítottam rá, csak ősszel nemtudtunk az időjárástól logránozni sajnos, így maradt a tavaszi.
Más táblán meg pikpakk trió ment ki, szintén veronika miatt is, meg itt már ebszékfű, árvacsalán, tyúkhúr itt ott, de már az acat is tőlevél rózsában volt, szóval gyomnyomás tömkelege.
A többire még várunk, azok még gyengék gyomokban
Válasz SanyóÓ #1059. hozzászólásáraPerzsa veronika és a repkény veronika, kinek melyikhez van szerencséje.
Ennek a "veronika fűfélének" mi a hivatalos neve?
Válasz ermike #1056. hozzászólásáraKöszi. Ezek marcius 21-ei képek. Persze, vannak gyengébb és vannak tárcsaérett búzám is.
Válasz szalayb0511 #1050. hozzászólásáraha ez a linthur 70 wg akkor türelemmel várd a hatását ,nagyon lassan fejti ki.
Válasz cimbike. #1053. hozzászólásáraez nagyon szép!
Válasz cimbike. #1052. hozzászólásáraNekem tavaly 60 g mezzo segített egy hasonló területen igaz nem volt méteres a búza sem!
Válasz Petya91 #1051. hozzászólásáraSzerintem simán keverhető a trendel.
1 deci trend kell 100 liter permetléhez (0,1%-os töménység)
Ugyanez a tábla, egyidőben az előbbi képpel, de őSszel gyomirtva.
Miss Veronika
Válasz kukaccsosz #1048. hozzászólásáraCsináljak egy keverési próbát és ha nem csapódik ki akkor mehet? Mennyi kell hozzá hektáronként?
Amúgy ez a Dash úgymond kötelező hozzá vagy csak ajánlatos a jobb hatásfok érdekében de elmegy nélküle is.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraSziasztok!
Mi menta ellen küzdünk hasonló sikertelenséggel!
Tavaly a kukoricából a Principal plus gold nem vitte ki,
idén búzából Linthurral próbáltuk, kb. 10 napja, de eddig
nem sok látszatja van.
Valakinek van ötlete, mivel érdemes?
van egy 3-4 ha-os búzatábla ahol a perje elég erős van értelme valamivel belemenni perje ellen?
Válasz Petya91 #1047. hozzászólásáraA trend jó lehet.
Válasz kukaccsosz #1046. hozzászólásáraKöszönöm a gyors választ. Esetleg nem lehet valamivel helyettesíteni? (Trend, esetleg ammóniumnitrát)
Válasz Petya91 #1045. hozzászólásáraNem véletlenül adják mellé. A benne lévő tritosulfuron így is az egyik leggyengébb SU hatóanyag. Kell mellé!
Sziasztok! Biathlon gyomirtót érdemes Dash nélkül használni?
Válasz decsi #1043. hozzászólásáraFelém évek óta van, csak nem vette senki komolyan, én sem.
Válasz cimbike. #1042. hozzászólásáraFasza! Szégyen nemszégyen én eddig nem találkoztam ezzel a gyommal a teületeimen,ezért nem is gondoltam hogy ilyen szívós növény.Én a termetéből gondoltam hogy ezt a kis kékvirágú gyomot egy kis szentelt víz is ropira szárítja.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraHamarabb kellett volna. Sőt, ősszel kellett volna! Nagy a szám, mert én megcsináltam jó pár hektárt. De az igazság az, hogy most először. :D
Persze, nem bántam meg. Ami kimaradt, arra pikk-pakkal mentünk nemrég, de ez már késő. Már csak a szemünket nyugtatjuk vele, szerintem. Ha sok van a tiedben, az azért még visszafoghatja. Este teszek fel olyan képet, ahol ősszel elakadtunk es megmaradt a veronika. Az már nem is búza, hanem veronika mező, szálas búzával. :)
Válasz kukaccsosz #1040. hozzászólásáraFoltokban borítja a talajt.Most virágzik,Már késő,felesleges védekezni?Colobust már kifujtam.
Válasz decsi #1039. hozzászólásáraElőbb-utóbb túlnövi a búza, de ha sok van, borítja a talajt akkor akkor versenyeznie kell a kultúrnövénynek vele. Ha nagyon sok van akkor biztos mázsákat el tud vinni.
A colombus nem viszi.
Veronika mekkora kárt tud csináni árpában,búzában ha benne hagyjuk?Már kifujtam a colombust annak meg nincs hatása a veronikára?
üdv! búza tavaszi gyomirtásánál mehet egybe a keserűsó és mondjuk Wuxal réz Top vagy felesleges egybe kifújni?......
Válasz Matyi50 #1036. hozzászólásáraAz biztos. De a legdrágább az ha kifújod a drága vegyszert aztán a gyom megmarad és elnyomja a kultúrnövényt. Sajnos ezt az iskolát már kijártuk...
Válasz blink #1024. hozzászólásáraEgy a baj vele...rohadt drága! A legdrágább kalászos gyomirtó a piacon.
Válasz kukaccsosz #1034. hozzászólásáraA Taltos milyen gyomokat nem visz a 2 szikűek közül?
Válasz peti kistraktoros #1031. hozzászólásáraIgen a granstar super mellé szinte bármit lehet tenni kombinációs partnernek!
Válasz medikus #1032. hozzászólásáraFater többször is próbálkozott a cégnél megfogni ősszel de nem sikerült, első szernek nem jut eszembe a neve de tavaly expert met ment ki de semmi hatása nem volt szó szerint. Felénk vannak erősen egyszikűvel fertőzött területek ( vadkár miatt gabona forgó) oda repcét kell tenni nincs mese ott ki lehet írtani szépen
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraA nagy széltippan(héjafű)ellen ősszel kell védekezni!Nekem így tanították a tanfolyamon.
Sziasztok segítség kellene nekem,granstar super 50 sx tritikálét gyomirtózok rakhatok mellé lombtrágyát folyékonyat?Kalászos lombtragya 20 lit, Zöld Arany nevűt elöre is köszönöm..:D
Válasz nanna00 #1029. hozzászólására....vagy érdemesebb később kiszórni a Tesont, a gyomirtózás után.
Válasz nanna00 #1028. hozzászólásáraAz előzőhöz annyit, hogy a Tebucor utódja.
Tudja valaki, hogy a Teson gombaölő keverhető az Esteronnal?
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraTippant viszi a genius WG még nagyobban is...
Úgy látom, mindenki olvas, és lassan indul a duma. Addig is elmondok egy tavaly történt esetet. Volt valami hírtalan vett két hektár földben egy kis zabom vetve, és vesztemre ki is kelt, úgyhogy beszaladtam a helyi vegyszeres boltba, venni rá valamit. Az eladó éppen kiszolgált, a segédje ért oda hozzám hamarabb:
- tudok valamit segíteni?
- Igen. Kellene valami 2.4 D
- 2.4 léééééé???????????????
- Hát lének lé, JA-JA, 2.4 lé
Még mondott rá valamit, de azt már nem hallottam, mert abban a pillanatban a Richter skála szerinti 4,2-es röhögés rázta meg a boltot. Azóta is emlegetjük, és azóta a 2.4 D , nálunk már csak 2.4 lé.
Ha használok keserűsót, a még kell egy szárszilárdítÓ?
Válasz p@pesz06 #1022. hozzászólásáraEgyszer fújtunk Geniust, sem a vadzabbal, sem az ecsetpázsittal nem bírt, mindkettő kiheverte 2-3 hét után.
Most Axial One megy majd, kíváncsi vagyok mit tud?