Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hashtag #2041. hozzászólásáraVannak őszi gyomirtók, amiket kelés előtt is lehet használni. Idén 38 ha így fújtam le, mert már mondta a hidegeket, csapadékot. Széltippannak eddig nyoma sincsen, de más gyomnak se.
Válasz hashtag #2041. hozzászólásáraEddig mi mindig el tudtunk vetni oktober elejen. Iden sikerult csuszni egy honapot az idojaras miatt. Meg ha kockaztatok Bizonnal bele lehetett volna menni november vegen, december elejen. A szeltippannal biztosan gond lesz ez megoldotta volna, illetve a magrol kelok jo reszet is. Papirforma szerint.
Tavaszi gyomirtas ahogy mondod az is kerdeses, hogy idobe odaer e az ember. A szeltippan szivja el a mazsakat…
Sajna az idei nem egy csapadekos evnek indul ahogy kineznek a talajok. Sok helyen hianyoljak a belvizeket, amik eddig megvoltak.
Válasz MTZ1221.3 #2040. hozzászólásáraKivéve ha későn vetsz, aztán mire már a gyom is kikelne, ott a tél. Ma már nem csak technológiai hiba a kései vetés, van aki kb direkt csinálja, csak így ez a gyomirtás átcsúszik koratavaszra, aztàn akkor meg kitudja milyenek a talajviszonyok. Bár idén eddig a belvíz nemigazán jelentkezett
Válasz t.romsics #2038. hozzászólásáraMar tobben mondtak, hogy a gabona oszi gyomirtasa a tuti. Jovore ki is probalom, vagyis iden
A sekator nekem mindent takaritott (vizminoseg javitasa mellett), de persze utobbiak illetve amit te irtal az biztosabb. Koszonom a helyesbitest!!
Válasz MTZ1221.3 #2037. hozzászólásáraVeronika félék ellen őszi gyomirtó (bármelyik), vagy Aurora (korán, amint lehet, kizárólag magában). A Sekator nem igen viseli meg szegénykét.
Válasz Cajg #2035. hozzászólásáraA veronikat a Sekatornak is vinnie kene. Ha megis van rossz tapasztalat, akkor Genius v Huszár aktív+ biztos jo, vagy Moderator vagy Aurora -bar ez szerintem kombinacioban jo partner.
Válasz Traktoros30 #2031. hozzászólásáraElőtte utánna pár napig legyen fagymentes.
Március szokott ez inkább lenni.
Jó fedettség kell mert kontakt perzselő hatású.
Melyik gyomirtóban található meg az MCPA?
Elnézést a kérdésé, de az említett hatóanyaggal elég régen találkoztam /Mustang megjelenése előtt. kb 18-20 éve/.
Válasz Traktoros30 #2027. hozzászólásáraKora tavasszal amint járható a terület és elmúlnak a fagyok. Hidegben is mehet 0 fok felett. A gyom minél kisebb legyen, a búza szárbaindulás előtt.
Válasz kukaccsosz #2025. hozzászólásáraHa állandóan tribenuron-t vagy hasonló szert használ valaki a kalászosba az visszaköszön az SU napraforgó gyomirtásánál. ez sajnos tapasztalat
Válasz rtamas1976 #2023. hozzászólásáraA hormon nem fogja vinni ezeket (MCPA, 2,4-D, fluroxipir)
Az szulfonilureák zöme irtja a tyúkhúrt a veronikakat nem.
Így marad az Auróra korán majd később SU, hormon.
Válasz Traktoros30 #2021. hozzászólásáraJó a gyomfésű.
Csak fagyos, sáros. Ilyenkor nemtudsz vele mitkezzdeni!
Marad a gyomirtó.
Én hormonnal csinálnám mikor engedi az időjárás, hőmérséklet.
A szekátort meghagynám későbbre.
Úgyislessz mit később is.
Válasz Sk Laci #2019. hozzászólásáraAz árva vagy nem árva, mert anyukája is ott van, az nekem is egyértelmű volt.
A borona nem válogatna.
Még a talajon is zárna egy kicsit az aszály megérkezése előtt.
Válasz Traktoros30 #2013. hozzászólásáraA kisebb, élénkebb zöld színű, enyhén hegyes végű, nem szőrös levelű az bizony tyúkhúr.
A kicsit nagyobb, picit sötétzöldebb, szőrözött kerekebb levelű az pedig valamelyik veronika-faj.
Tyúkhúrnak tunik. Ha nem fogsz takaronovenyt vetni utana akkor a Sekator OD biztosan lerendezi. De barmilyen egyeb gyomirto is jo ami a magrol kelo ketszikueket viszi, ezt elviszi barmelyik. Altalaban zaszloslevel kiterulesig lehet hasznalni ezeket a ketsziku irtokat.
Ha egysziku gyom is van akkor a Sekator OD nem jo valasztas magaban kell valami kiegeszito anyag (en kulon fujom). Akkor viszont kevesebb idod van a beavatkozasra, mert en szarba szokkenesig megcsinalnam.
Válasz A.I. #2005. hozzászólásáraÉn is így gondoltam, de bemosónak kevés lett volna a csepergés.
Inkább a kikelt gyomokra való hatásától tartottam, ha nedvesen éri.
Elállt mire nekikezdtem, úgyhogy meg tudtam csinálni.
Most már jöhet az eső.
Köszi a választ!
Válasz szalayb0511 #2004. hozzászólásáraMivel azt írja rajta, hogy bemosó csapadék...
Így gondolom igen. Legfeljebb a kikelt gyomikról mossa le, ha túl intenzív és a kontakt hatása romolhat szerintem.
(Én fújnám az biztos.)
Válasz VMisi #2002. hozzászólásáraIgen, néztem én is.. nem gond, 2 héten belűl csak lesz valami ..
Egyébként ahogy néztem jó döntés volt, 4-5 napon keresztül nappalra is max 2-3 fokot mutat +köd.. utána igaz melegebbet, de már esőt.
Aki tegnap nem húzta le itt, már bánja ..de persze lehetnek nagy fordulatok az időjárásban.
Teljesen jó lesz ez.
Válasz A.I. #1998. hozzászólásáraPontosan, ennyi .. fagyos növényre semmiképp, a többi meg adja magát a lehetőségek szerint..volt itt olyan aki úgy fújta ki, hogy megvárta a deresedés leolvadását..aztán fújta, mégis tiszta volt neki a gabonája aratásig.
Hogy legyen így okos az ember, mikor dönt jól..?!
Én tegnap kis ködbe 5 fok felett kifújtam, ennyi.. jó lesz
Válasz mtzfanful1 #1994. hozzászólásáraFagy már itt sok helyen. Én is északi országrészben vagyok. Nap szépen süt, ~12 fok nappali csúcs, de már vagy 8 napja zsinórban -2-3 reggel, jah és perszeár októberben is volt a hónap közepe után egy 3 reggel és mínusz.
Na akkor mikor is permetezzünk?
Hát egy biztos fagyos növényre nem, a többi meg...
Válasz mandlirobert #1987. hozzászólására+ még ahogy korábban írták, fagyott talajra, illetve fagyos, dérrel borított növényre nem lehet kitenni a Bizont.
Én úgy tapasztalom, ha nincs erősebb fagy, és kezeléskor megvan az 5-6 fok szépen dolgozik.
Válasz mandlirobert #1987. hozzászólásáraSzia!
Igaz , rávan írva a Bizon-ra hogy "tartós fagymentes időszak" ..hát könyörgöm , ide Zalába most már minden éjszakára -1...,-2 mutat. "Nagyok" is csinálják vele, akkor én a kis pár hektáron miért ne..
Tavaly úgy fújtam, hogy előtte is meg a kezelés után is kb 3 órára jőtt a 20-25 mm ...nem volt máskor lehetőség.
Esőt ír ..persze majd akkor lesz, ha esik...de majd szépen bemossa. Napraforgó volt az elővetemény java részt, egy kisebb 0.5 ha vetettem vissza..gyomok nem igazán vannak kint, csak napra árvakelés.
Növényvédős szerint legyen 5 fok mikor fújjuk ..megvolt. Egy év sem ugyan olyan..meglátjuk tavasszal, de szerintem rendben lesz.
2043 hozzászólás
Válasz hashtag #2041. hozzászólásáraVannak őszi gyomirtók, amiket kelés előtt is lehet használni. Idén 38 ha így fújtam le, mert már mondta a hidegeket, csapadékot. Széltippannak eddig nyoma sincsen, de más gyomnak se.
Válasz hashtag #2041. hozzászólásáraEddig mi mindig el tudtunk vetni oktober elejen. Iden sikerult csuszni egy honapot az idojaras miatt. Meg ha kockaztatok Bizonnal bele lehetett volna menni november vegen, december elejen. A szeltippannal biztosan gond lesz ez megoldotta volna, illetve a magrol kelok jo reszet is. Papirforma szerint.
Tavaszi gyomirtas ahogy mondod az is kerdeses, hogy idobe odaer e az ember. A szeltippan szivja el a mazsakat…
Sajna az idei nem egy csapadekos evnek indul ahogy kineznek a talajok. Sok helyen hianyoljak a belvizeket, amik eddig megvoltak.
Te milyen gyomirtokat hasznalsz gabonaban?
Válasz MTZ1221.3 #2040. hozzászólásáraKivéve ha későn vetsz, aztán mire már a gyom is kikelne, ott a tél. Ma már nem csak technológiai hiba a kései vetés, van aki kb direkt csinálja, csak így ez a gyomirtás átcsúszik koratavaszra, aztàn akkor meg kitudja milyenek a talajviszonyok. Bár idén eddig a belvíz nemigazán jelentkezett
Válasz t.romsics #2038. hozzászólásáraMar tobben mondtak, hogy a gabona oszi gyomirtasa a tuti. Jovore ki is probalom, vagyis iden
A sekator nekem mindent takaritott (vizminoseg javitasa mellett), de persze utobbiak illetve amit te irtal az biztosabb. Koszonom a helyesbitest!!
Válasz kukaccsosz #2032. hozzászólásáraKöszike
Válasz MTZ1221.3 #2037. hozzászólásáraVeronika félék ellen őszi gyomirtó (bármelyik), vagy Aurora (korán, amint lehet, kizárólag magában). A Sekator nem igen viseli meg szegénykét.
Válasz Cajg #2035. hozzászólásáraA veronikat a Sekatornak is vinnie kene. Ha megis van rossz tapasztalat, akkor Genius v Huszár aktív+ biztos jo, vagy Moderator vagy Aurora -bar ez szerintem kombinacioban jo partner.
Válasz Gyula., #2034. hozzászólásáraEgy évben használtam. Nem volt rossz, de a Mustang forte + Corello látványosan jobban és gyorsabban dolgozik.
Saracen Max-ot próbált már valaki, granstar super star és sekator od ismerős de kéne valami más veronika ellen.
Válasz Sk Laci #2029. hozzászólásáraItt magyarba nekem Sekator jó szokott lenni.
https://www.nexles.com/hu/bayer-herbicide-sekator-progress-od-1-liter.html
Válasz Traktoros30 #2011. hozzászólásáraModerátor?
Válasz Traktoros30 #2031. hozzászólásáraElőtte utánna pár napig legyen fagymentes.
Március szokott ez inkább lenni.
Jó fedettség kell mert kontakt perzselő hatású.
Válasz kukaccsosz #2028. hozzászólásáraÉs ja utána még van estelg egy mét éjszaki fagy? Ilyen február végére gondolsz?
Válasz Sk Laci #2029. hozzászólásáraNem viszi az sem.
Nálunk például a Mecomorn van mcpa hatóanyaggal.
Válasz kukaccsosz #2025. hozzászólásáraMCPA viszi a veronikát?
Melyik gyomirtóban található meg az MCPA?
Elnézést a kérdésé, de az említett hatóanyaggal elég régen találkoztam /Mustang megjelenése előtt. kb 18-20 éve/.
Válasz Traktoros30 #2027. hozzászólásáraKora tavasszal amint járható a terület és elmúlnak a fagyok. Hidegben is mehet 0 fok felett. A gyom minél kisebb legyen, a búza szárbaindulás előtt.
Válasz kukaccsosz #2025. hozzászólásáraMit jelent az hogy korán? Azt mikor lehet kifújni?
Válasz kukaccsosz #2025. hozzászólásáraHa állandóan tribenuron-t vagy hasonló szert használ valaki a kalászosba az visszaköszön az SU napraforgó gyomirtásánál. ez sajnos tapasztalat
Válasz rtamas1976 #2023. hozzászólásáraA hormon nem fogja vinni ezeket (MCPA, 2,4-D, fluroxipir)
Az szulfonilureák zöme irtja a tyúkhúrt a veronikakat nem.
Így marad az Auróra korán majd később SU, hormon.
Válasz Traktoros30 #2021. hozzászólásáraAurora lesz rá a megoldás!
Válasz Traktoros30 #2021. hozzászólásáraJó a gyomfésű.
Csak fagyos, sáros. Ilyenkor nemtudsz vele mitkezzdeni!
Marad a gyomirtó.
Én hormonnal csinálnám mikor engedi az időjárás, hőmérséklet.
A szekátort meghagynám későbbre.
Úgyislessz mit később is.
Válasz Traktoros30 #2021. hozzászólásáraEzt mar a gyomfesu csak gyeriti, de ki nem veszi teljesen. Ez mar azon tulnott.
Köszike tényleg veronika faj. Sohasem használtam még gyomfésűt. Kivinné ezeket a nagy gyomokat? Vagy felesleges taposás lenne?
Válasz Sk Laci #2019. hozzászólásáraAz árva vagy nem árva, mert anyukája is ott van, az nekem is egyértelmű volt.
A borona nem válogatna.
Még a talajon is zárna egy kicsit az aszály megérkezése előtt.
Válasz Radocz #2018. hozzászólására3
Válasz kukaccsosz #2017. hozzászólásáraÍgy jobban ránagyítva tényleg két fajta.
Válasz sulla #2015. hozzászólására
Válasz sulla #2015. hozzászólásáraÁrvacsalánnak nézem.
Válasz Traktoros30 #2013. hozzászólásáraA kisebb, élénkebb zöld színű, enyhén hegyes végű, nem szőrös levelű az bizony tyúkhúr.
A kicsit nagyobb, picit sötétzöldebb, szőrözött kerekebb levelű az pedig valamelyik veronika-faj.
Válasz Traktoros30 #2013. hozzászólásáraSzerinted mi?
Lúdhur, tyúkhur, stb.
Adj neki egy sor magtakaró Berenát, és jobb lesz.
Kontrollt hagyj!
Válasz MTZ1221.3 #2012. hozzászólásáraSzerintem ez nem tyúkhúr, mert az már pici korában is fut. Ez nem fut.
Válasz Traktoros30 #2011. hozzászólásáraHello
Tyúkhúrnak tunik. Ha nem fogsz takaronovenyt vetni utana akkor a Sekator OD biztosan lerendezi. De barmilyen egyeb gyomirto is jo ami a magrol kelo ketszikueket viszi, ezt elviszi barmelyik. Altalaban zaszloslevel kiterulesig lehet hasznalni ezeket a ketsziku irtokat.
Ha egysziku gyom is van akkor a Sekator OD nem jo valasztas magaban kell valami kiegeszito anyag (en kulon fujom). Akkor viszont kevesebb idod van a beavatkozasra, mert en szarba szokkenesig megcsinalnam.
Udv
Sziasztok!
Az egyik tábla búzám ilyen szépen kigyomosodott. Meg tudná valaki mondani, hogy milyen fajta gyom lehet és mivel és mikor lenne érdemes kiütni?
Válasz VMisi #2008. hozzászólásáraHeló!
Én tavaly sem, és az idén sem tettem hozzá.
Válasz VMisi #2008. hozzászólásáraIgen mehet
Trendet tettetek a bizonhoz? Nem írnak róla.
Válasz szalayb0511 #2006. hozzászólásáraSzívesen.
Jövő hét közepén még meg is ázhat!
Válasz A.I. #2005. hozzászólásáraÉn is így gondoltam, de bemosónak kevés lett volna a csepergés.
Inkább a kikelt gyomokra való hatásától tartottam, ha nedvesen éri.
Elállt mire nekikezdtem, úgyhogy meg tudtam csinálni.
Most már jöhet az eső.
Köszi a választ!
Válasz szalayb0511 #2004. hozzászólásáraMivel azt írja rajta, hogy bemosó csapadék...
Így gondolom igen. Legfeljebb a kikelt gyomikról mossa le, ha túl intenzív és a kontakt hatása romolhat szerintem.
(Én fújnám az biztos.)
Szisztok!
Bizont szemerkélő esőben ki lehet fújni? Ma fejezném be két tartállyal.
A hőmérséklet oké errefele.
Köszi a választ!
Válasz VMisi #2002. hozzászólásáraIgen, néztem én is.. nem gond, 2 héten belűl csak lesz valami ..
Egyébként ahogy néztem jó döntés volt, 4-5 napon keresztül nappalra is max 2-3 fokot mutat +köd.. utána igaz melegebbet, de már esőt.
Aki tegnap nem húzta le itt, már bánja ..de persze lehetnek nagy fordulatok az időjárásban.
Teljesen jó lesz ez.
Válasz mtzfanful1 #2001. hozzászólásáraAkkor még be is jöhet, de az esőt már tolja későbbre.
Válasz VMisi #2000. hozzászólásáraMa hajnalban 0, 1 fok volt, nem fagyott.
Holnapra sem mutat "minuszt".
Válasz mtzfanful1 #1999. hozzászólásáraHajnalban hány fokok vannak?
Válasz A.I. #1998. hozzászólásáraPontosan, ennyi .. fagyos növényre semmiképp, a többi meg adja magát a lehetőségek szerint..volt itt olyan aki úgy fújta ki, hogy megvárta a deresedés leolvadását..aztán fújta, mégis tiszta volt neki a gabonája aratásig.
Hogy legyen így okos az ember, mikor dönt jól..?!
Én tegnap kis ködbe 5 fok felett kifújtam, ennyi.. jó lesz
Válasz mtzfanful1 #1994. hozzászólásáraFagy már itt sok helyen. Én is északi országrészben vagyok. Nap szépen süt, ~12 fok nappali csúcs, de már vagy 8 napja zsinórban -2-3 reggel, jah és perszeár októberben is volt a hónap közepe után egy 3 reggel és mínusz.
Na akkor mikor is permetezzünk?
Hát egy biztos fagyos növényre nem, a többi meg...
Válasz VMisi #1993. hozzászólásáraHát igen, főleg, ha esőről van szó!
Válasz A.I. #1992. hozzászólásáraÍgy
Ma az utolsó tartály Bizonnál hasonlóképp voltam, bár nem volt olyan durva..szimplán is hazataláltam.
Holnap is fújom maszekba, ha lehet.
Válasz mandlirobert #1987. hozzászólására+ még ahogy korábban írták, fagyott talajra, illetve fagyos, dérrel borított növényre nem lehet kitenni a Bizont.
Én úgy tapasztalom, ha nincs erősebb fagy, és kezeléskor megvan az 5-6 fok szépen dolgozik.
Válasz mandlirobert #1987. hozzászólásáraSzia!
Igaz , rávan írva a Bizon-ra hogy "tartós fagymentes időszak" ..hát könyörgöm , ide Zalába most már minden éjszakára -1...,-2 mutat. "Nagyok" is csinálják vele, akkor én a kis pár hektáron miért ne..
Tavaly úgy fújtam, hogy előtte is meg a kezelés után is kb 3 órára jőtt a 20-25 mm ...nem volt máskor lehetőség.
Esőt ír ..persze majd akkor lesz, ha esik...de majd szépen bemossa. Napraforgó volt az elővetemény java részt, egy kisebb 0.5 ha vetettem vissza..gyomok nem igazán vannak kint, csak napra árvakelés.
Növényvédős szerint legyen 5 fok mikor fújjuk ..megvolt. Egy év sem ugyan olyan..meglátjuk tavasszal, de szerintem rendben lesz.