Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR410.68 FtUSD394.01 FtCHF434.78 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sam88 #12441. hozzászólásáraSzerintem jó árért szerződtél, de majd őszel meglátod.
Mifelénk 15 % kevesebbé szerződnek takarmánybúzát. Sajnos a legmagasabb minőségü búzáé is kevesebbért szerződnek, mint te szerződtél a takarmányra.
Felétek hogy állnak az árak ? Itt minden tavalyi termék elindult felfelé 20%-at, nincs is senkinek beraktározva. Meg a műtrágya is 40%-ot felfelé. Ész megáll hogy megint ki találtak valamit.
Válasz uff #12442. hozzászólásáraNyilvan nem, de kb az önkoltsegi szintig az árat le szoktam szerződni ha nem nagyon rossz. A tárolás drága, max néhány hónapig tárolom, ha egyáltalán lehet. Nyáron pedig bevétel kell máskülönben likviditás problema lehet.
Nem tudtam meg semmit itt, na mindegy, nyolcanezerbe szerződtem. Kíváncsi lettem volna felétek mi újság. Nem tűnik rossz árnak de néhány hónap mulva megtudjuk a valóságot. Ami inkább aggasztó, hogy nincsen csapadék és nem is mond.
Sziasztok!
Megnéztem a minőségi búzatermesztéses videót a hektár podcast adásában és nektek mi erről a véleményetek? Nálunk a nyár végén 400 forint felára volt az étkezési búzának, előtte pedig vagy 300 forint. Itt nem néznek más csak fehérjét és sikért. Nálatok hogy működik?
Korábban innen vettem az adatokat : https://pair.aki.gov.hu/web_public/general/home.do , de ez most nekem nem működik nem tudok belépni ügyfélkapuval sem.
Válasz szj85 #12411. hozzászólásáraElérkezett abba a szakaszba,hogy az ukrán termelés kiesett már az idén,tavaly még a beázott berohadt el lett adva tőlük,de idén már nincs mit,legalábbis sokkal kevesebb.
Válasz szj85 #12411. hozzászólásáraEz csakis azt fogja eredményezni, hogy többen fognak éhezni. Nálunk még így is túltermelés van. Az éhezőkhöz fog kevesebb jutni.
Persze holnap jöhet egy új hír, hogy Brazíliában rekord termés lett. Vagy ahogy tavaly Ausztráliában.
10 éves mélypontra süllyed a világ gabonakészlete
Írta: Gönczi Krisztina - 2024 november 24.
MegosztásFacebookTwitterWhatsAppPinterestLinkedInMessenger
A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) szerint a globális gabonafogyasztás meghaladja a termelés növekedését, ezért a futó értékesítési szezon végére 10 éves mélypontra süllyednek a készletek. Szójából viszont folyamatosan nő a kínálat.
Válasz uff #12405. hozzászólásáraNem azt mondtam, hogy kötöttem is csak írtam, hogy már az új búzára is van ár. A statisztika szerint 100 ezer ha plusz vetés van búzából. De idén beleszaladtam a késbe a kötésekkel, úgyhogy kivárok. Kb 90-nél esnék gondolkodóba. Aztán majd lehet, 50-en adom el...????????
Válasz drónkövetelő #12404. hozzászólásáracsak euróban köss, a gépek árát az inputot is ahoz igazítják, minek vállalnál ilyen kockázatot? 1,5-2 hónapja most jött le 20 mm eső...
Válasz 5465 #12399. hozzászólásáraTalán 11 fehérje, de még nyáron lett nézve, nem emlékszem pontosan (vagy sehogy).
Épp ez az, hogy most nem kínált semmit (nyáron talán 6-6500-at, de akkor úgy voltam vele, hogy elfér a tárolóban).
Válasz fendt309 #12396. hozzászólásáraNekem tegnap 69-et mondott a felvásárló a takarmányra, és azt mondta, ha nem sürgős, szerinte ne adjam el, mert szépen kúszik fel az ára.
(Persze senki nem tudja, hol lesz a vége).
12446 hozzászólás
Válasz Sam88 #12441. hozzászólásáraSzerintem jó árért szerződtél, de majd őszel meglátod.
Mifelénk 15 % kevesebbé szerződnek takarmánybúzát. Sajnos a legmagasabb minőségü búzáé is kevesebbért szerződnek, mint te szerződtél a takarmányra.
Felétek hogy állnak az árak ? Itt minden tavalyi termék elindult felfelé 20%-at, nincs is senkinek beraktározva. Meg a műtrágya is 40%-ot felfelé. Ész megáll hogy megint ki találtak valamit.
Válasz Sam88 #12441. hozzászólásáraSzia! Idei búzára szerződtél annyival ? Köszönöm szépen előre is a válaszodat
Válasz uff #12442. hozzászólásáraNyilvan nem, de kb az önkoltsegi szintig az árat le szoktam szerződni ha nem nagyon rossz. A tárolás drága, max néhány hónapig tárolom, ha egyáltalán lehet. Nyáron pedig bevétel kell máskülönben likviditás problema lehet.
Válasz Sam88 #12441. hozzászólásárahova igyekeztél, előre fizetnek?
Nem tudtam meg semmit itt, na mindegy, nyolcanezerbe szerződtem. Kíváncsi lettem volna felétek mi újság. Nem tűnik rossz árnak de néhány hónap mulva megtudjuk a valóságot. Ami inkább aggasztó, hogy nincsen csapadék és nem is mond.
Sziasztok! 2025 új takarmány búza szerződesi árat tud valaki? Köszönöm.
Válasz ketya #12434. hozzászólásáraAz elég gyengécske akkor, kb még nem is takarmány.
Javítóm van, kiszállnék már belőle.
Válasz ketya #12434. hozzászólásáraÉn még olyan búzát nem láttam!
Válasz Traktoros30 #12435. hozzászólásáraNekem a hektója a határon mozgott, a fehérje viszont csak nyomokban volt fellelhető, örültem, hogy 62-ért bevették.
Válasz Traktoros30 #12430. hozzászólásáraNagyon jó minőségű az 10..11 közt mozog. A videóban is elhangzik.
Válasz Gandhy #12432. hozzászólásáraÚgy emlékszem nálunk 60,62,64 volt
Válasz ..,-:) #12431. hozzászólásáraCsak a min. 22 fehérje kell.
Új ár? Ki mit vár? Mehet még le fel?
Válasz Traktoros30 #12430. hozzászólásáraNálunk aratáskor 62 ezer vol a takarmány, a teteje 72 ezer, közte volt még az eurós.
Válasz ketya #12427. hozzászólásáraMilyen minőségre !?
Sziasztok!
Megnéztem a minőségi búzatermesztéses videót a hektár podcast adásában és nektek mi erről a véleményetek? Nálunk a nyár végén 400 forint felára volt az étkezési búzának, előtte pedig vagy 300 forint. Itt nem néznek más csak fehérjét és sikért. Nálatok hogy működik?
Válasz ketya #12427. hozzászólására Kössz..Nekem 6700ft/q mondtak még dec. végén
És ezt melyik cég??
Új kötés 75-78-83. Zala
Válasz RARGAkèny #12426. hozzászólásáraMa ajánlottak 8100 ft/q árat most fizetve, márciusban szállítva.
Üdv. Valaki tud takarmány búza árat, így újév elején merre változtak az árak?
https://agraragazat.hu/hir/buza-export-kvota-arak-piac-agrar-mezogazdasag/
Dél Békés termény árak 2024.12.04.
Búza: tak 7.000, Euró: 7.200, Malmi: 7.600, Jav: 8.000 Ft+komp
Árpa: 6.400 Ft
Napra: Lo 20.650, Ho 23.600
Kukorica: 6.900
Repce: 19.700
https://agraragazat.hu/hir/gabona-buza-kukorica-hozam-termes-keszletagrar-mezogazdasag/
Elméletileg itt megtalálod:
Terményárak
Válasz Ohaza63 #12385. hozzászólásáraItt van a búza ár.
A bio búza ár, ugyanez volt szezonban.
Korábban innen vettem az adatokat : https://pair.aki.gov.hu/web_public/general/home.do , de ez most nekem nem működik nem tudok belépni ügyfélkapuval sem.
Válasz Kisvuk #12418. hozzászólásáraNem rossz köszönöm, de étkezési búza az alpja a szerződéseknek és ebben nem találtam.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #12417. hozzászólásárahttps://www.bet.hu/Befektetok/Aru-szekcio/Gabona-atlagarak/gabona-atlagarak-2024
Szisztok!
Szeretném fizetni a bérleti díjakat. Honnan tudhatom meg az augusztusi gabona árakat? (soknál az az alapja a fizetésnek)
Előre is köszönöm!
https://www.agroinform.hu/gazdasag/ennek-az-elelmiszernek-mar-biztos-hogy-emelkedik-az-ara-januartol-77466-001
Tak. búza árat tud valaki, mennyiért veszik most?
Válasz szj85 #12411. hozzászólásáraElérkezett abba a szakaszba,hogy az ukrán termelés kiesett már az idén,tavaly még a beázott berohadt el lett adva tőlük,de idén már nincs mit,legalábbis sokkal kevesebb.
Válasz szj85 #12411. hozzászólásáraEz csakis azt fogja eredményezni, hogy többen fognak éhezni. Nálunk még így is túltermelés van. Az éhezőkhöz fog kevesebb jutni.
Persze holnap jöhet egy új hír, hogy Brazíliában rekord termés lett. Vagy ahogy tavaly Ausztráliában.
Válasz szj85 #12411. hozzászólásáraOlastam én is ezt. Kíváncsi vagyok mi lesz ebből...
10 éves mélypontra süllyed a világ gabonakészlete
Írta: Gönczi Krisztina - 2024 november 24.
MegosztásFacebookTwitterWhatsAppPinterestLinkedInMessenger
A Nemzetközi Gabonatanács (IGC) szerint a globális gabonafogyasztás meghaladja a termelés növekedését, ezért a futó értékesítési szezon végére 10 éves mélypontra süllyednek a készletek. Szójából viszont folyamatosan nő a kínálat.
https://mezohir.hu/2024/11/24/agrar-vilag-gabonakeszletei-mezogazdasag/
Válasz Sötét Paraszt #12407. hozzászólásáraÜdv. Ez már új kötés? És ki az ajánlattevő??
Válasz Sötét Paraszt #12407. hozzászólásáraHol?
78 84 87
Válasz uff #12405. hozzászólásáraNem azt mondtam, hogy kötöttem is csak írtam, hogy már az új búzára is van ár. A statisztika szerint 100 ezer ha plusz vetés van búzából. De idén beleszaladtam a késbe a kötésekkel, úgyhogy kivárok. Kb 90-nél esnék gondolkodóba. Aztán majd lehet, 50-en adom el...????????
Válasz drónkövetelő #12404. hozzászólásáracsak euróban köss, a gépek árát az inputot is ahoz igazítják, minek vállalnál ilyen kockázatot? 1,5-2 hónapja most jött le 20 mm eső...
Új búza már köthető: 70-72 000/t
Üdvözletem! Takarmánybúza árat tud valaki (Borsod), vagy szerintetek emelkedhet még ebben az évben? Köszönöm
Friss tak búza arat tud vki ?
Válasz 5465 #12399. hozzászólásáraTalán 11 fehérje, de még nyáron lett nézve, nem emlékszem pontosan (vagy sehogy).
Épp ez az, hogy most nem kínált semmit (nyáron talán 6-6500-at, de akkor úgy voltam vele, hogy elfér a tárolóban).
https://mezohir.hu/2024/10/08/agrar-osszejohet-a-80-ezer-forintos-buzaar-mezogazdasag/
Válasz fendt309 #12396. hozzászólásáraAmúgy milyen minőség és mit kínált érte?
Válasz 5465 #12397. hozzászólásáraDe szerintem meglátjuk hamarosan, mi az irány
Válasz fendt309 #12396. hozzászólásáraNekem tegnap 69-et mondott a felvásárló a takarmányra, és azt mondta, ha nem sürgős, szerinte ne adjam el, mert szépen kúszik fel az ára.
(Persze senki nem tudja, hol lesz a vége).