Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak621 FtBenzin árak608 FtEUR408.83 FtUSD385.8 FtCHF437.06 FtGBP489.24 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz 5465 #12399. hozzászólásáraTalán 11 fehérje, de még nyáron lett nézve, nem emlékszem pontosan (vagy sehogy).
Épp ez az, hogy most nem kínált semmit (nyáron talán 6-6500-at, de akkor úgy voltam vele, hogy elfér a tárolóban).
Válasz fendt309 #12396. hozzászólásáraNekem tegnap 69-et mondott a felvásárló a takarmányra, és azt mondta, ha nem sürgős, szerinte ne adjam el, mert szépen kúszik fel az ára.
(Persze senki nem tudja, hol lesz a vége).
Válasz 5465 #12395. hozzászólásáraAz hogy mi van a médiában és mi a valóság az két külön dolog!
(Azt mondta a felvásárló partnerem , hogy nem haragszik meg, ha másnak adom! - szerintem ez elég sokatmondó!)
Búza tak: 6.400 Ft + komp, Euró: 6.600, Malmi: 7.200, Javító: 7.600 Ft
Árpa: 5.500 Ft
Tritikálé: 5.800 Ft
Kukorica: 7.000 Ft
Napraforgó LO: 14.850 Ft, HO: 16.750 Ft
Repce: 16.900 Ft
Válasz Sk Laci #12371. hozzászólásáraEz itt összetettebb ennél. Szerbek 90%a csak szerb búzafajtát vet, és az államközeli tsz maradékokra is rá van gondolom szólva. Azok meg kurva jó minőségűek csak érzékenyek és nem teremnek(szar évben is 82-85 a hekto) a végén gondolom úgy keveredik, hogy jó lesz a vége.
Válasz rtamas1976 #12372. hozzászólásáraElmennek a jó édes.... Ezért is majd mi hallgatjuk a proliktól az áldást. Egyébként érdemes megnézni bármelyik híroldalon ha megnézitek mindegyik cikk alatt van 2-3 hozzászólás, a mezőgazdasággal kapcsolatos cikkek alatt meg mindig megjelenik legalább 100 kőműves, asztalos, kisnyugdíjas meg egyéb "mezőgazdasághoz kapcsolódó szakma képviselője" aztán megszakértik hogy a Rákosi rendszerben foganatosított módszereket kellene velünk szemben alkalmazni hogy olcsóbb legyen a kenyér.
Válasz mtz1221 #12331. hozzászólásáraNekem 76-81 között van.
78 alatti takarmány mifelénk, hiába 15% a fehérje és a többi paraméter is toppon van. Takarmánynak veszik át.
Hogy ők hogy adják tovább......
Ezzel nekem egyébként nem is lenne bajom, de mikor 140E-s búza árra emeltek, az úgy is maradt, most jó ha felét megkapjuk a terményünkért, aztán még erre is emelnek, főleg, hogy lesz a takarmányból is kifli.
A retró rádión meg ma nyomtak valami Nagypistás nyilatkozatot, csak fél füllel hallottam, de azért tegyék a kirakatba azt is, meg azt, hogy mindenki a gazdán akar nyerészkedni egy kockásfüzettel.
Válasz CirokMan #12365. hozzászólásáraÉn egy állandó jelenségről beszéltem, persze, lehet, hogy 10 évből van 1, amikor nem áll ez, de évtizedes tapasztalatok alapján mindkét állításom helytálló, legalábbis eddig az volt.
Válasz mtz1221 #12351. hozzászólásáraÉrtem, azt gondoltam véletlenül nem-e felcserélted a 6ot meg a 3at. De ha nem, akkor ezt az árat én itt elfogadnám, még 70 dinárral is. Nálunk valahol 40- 50 dinárnak megfelelő Forint lehet.
Válasz Gatti #12363. hozzászólásáraMikor épült püspökibe, azt mondták, az ország összes kukoricáját fel tudná dolgozni. Ehhez képest volt, hogy ingyen se kellett a kukorica. Ismerem a bungét. Itt van aki saját kamion helyett bérfuvarral hordhatja a napraforgóját Martfűre, ne az övé álljon ott a parkolóban.
12403 hozzászólás
Üdvözletem! Takarmánybúza árat tud valaki (Borsod), vagy szerintetek emelkedhet még ebben az évben? Köszönöm
Friss tak búza arat tud vki ?
Válasz 5465 #12399. hozzászólásáraTalán 11 fehérje, de még nyáron lett nézve, nem emlékszem pontosan (vagy sehogy).
Épp ez az, hogy most nem kínált semmit (nyáron talán 6-6500-at, de akkor úgy voltam vele, hogy elfér a tárolóban).
https://mezohir.hu/2024/10/08/agrar-osszejohet-a-80-ezer-forintos-buzaar-mezogazdasag/
Válasz fendt309 #12396. hozzászólásáraAmúgy milyen minőség és mit kínált érte?
Válasz 5465 #12397. hozzászólásáraDe szerintem meglátjuk hamarosan, mi az irány
Válasz fendt309 #12396. hozzászólásáraNekem tegnap 69-et mondott a felvásárló a takarmányra, és azt mondta, ha nem sürgős, szerinte ne adjam el, mert szépen kúszik fel az ára.
(Persze senki nem tudja, hol lesz a vége).
Válasz 5465 #12395. hozzászólásáraAz hogy mi van a médiában és mi a valóság az két külön dolog!
(Azt mondta a felvásárló partnerem , hogy nem haragszik meg, ha másnak adom! - szerintem ez elég sokatmondó!)
Válasz fendt309 #12394. hozzászólásáraMerthogy nem vesz senki?
A hírek másról szólnak…
https://mezohir.hu/2024/10/08/agrar-osszejohet-a-80-ezer-forintos-buzaar-mezogazdasag/
Válasz CornHunter #12393. hozzászólásáraNem jó a kérdés!
Vesz valaki búzát? - ezt kell kérdezni!
Friss búza árakat tud valaki? Euro? malmi? hol mennyi?
Válasz 5465 #12391. hozzászólásáraGoldkern
A Trigo sem volt sokkal rosszabb talán 68, de még kivárok hátha 7 essel kezdődik hamarosan.
Válasz JD 4630 #12389. hozzászólásáraSzia, ki ad érte ennyit?
(Ha nem titok)
Válasz JD 4630 #12389. hozzászólásáraMúlt héten
Válasz Bobo77 #12388. hozzászólásáraPénteken 69.000 Baranya
Valaki tudja jelenleg mennyiért megy a “takarmány” búza?
Malmi 8000 kiszállás.
Úgy látom a búza érdemben nem változik, nem bánom, hogy eladtam 7000+ kompért már több hete. Euro minőség.
Dél-Békés terményárak: 2024.08.12.
Búza tak: 6.400 Ft + komp, Euró: 6.600, Malmi: 7.200, Javító: 7.600 Ft
Árpa: 5.500 Ft
Tritikálé: 5.800 Ft
Kukorica: 7.000 Ft
Napraforgó LO: 14.850 Ft, HO: 16.750 Ft
Repce: 16.900 Ft
Takarmány 6300+komp de még nincs kifizetve Bár ennyiért szerintem kifizetik
Friss árakat tudtok???
Állítólag 8-assal kezdődik az étkezési...
Válasz sanyi930308 #12380. hozzászólásáraBékés, takarmány 6200
Érdeklődnék hol ,melyik megyében mennyiért veszik /kompenzáció.
Válasz rtamas1976 #12376. hozzászólásáraJó reggelt.
Válasz Sk Laci #12371. hozzászólásáraEz itt összetettebb ennél. Szerbek 90%a csak szerb búzafajtát vet, és az államközeli tsz maradékokra is rá van gondolom szólva. Azok meg kurva jó minőségűek csak érzékenyek és nem teremnek(szar évben is 82-85 a hekto) a végén gondolom úgy keveredik, hogy jó lesz a vége.
Válasz Sk Laci #12371. hozzászólásáraEgy jó rostálás, kihullik az apró és selejt szem. Máris jó lesz a hektóliter.
Ajánlottak ma 63000t takarmányért.
Válasz Gazdász93 #12375. hozzászólásáraGyakorlatilag rajtunk kívül mindenkinek fontos hogy, haszna legyen a kenyéren.
Mi a ráfizetésből is megélünk.
Válasz rtamas1976 #12372. hozzászólásáraElmennek a jó édes.... Ezért is majd mi hallgatjuk a proliktól az áldást. Egyébként érdemes megnézni bármelyik híroldalon ha megnézitek mindegyik cikk alatt van 2-3 hozzászólás, a mezőgazdasággal kapcsolatos cikkek alatt meg mindig megjelenik legalább 100 kőműves, asztalos, kisnyugdíjas meg egyéb "mezőgazdasághoz kapcsolódó szakma képviselője" aztán megszakértik hogy a Rákosi rendszerben foganatosított módszereket kellene velünk szemben alkalmazni hogy olcsóbb legyen a kenyér.
Válasz mtz1221 #12368. hozzászólásáraAkkorra apad el nekik minden forrás!
Válasz rtamas1976 #12372. hozzászólásáraA mi rentábiliságunkal senki nemfoglalkozik????
Válasz Gumóka #12370. hozzászólására
Válasz mtz1221 #12331. hozzászólásáraNekem 76-81 között van.
78 alatti takarmány mifelénk, hiába 15% a fehérje és a többi paraméter is toppon van. Takarmánynak veszik át.
Hogy ők hogy adják tovább......
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #12367. hozzászólásáraAnnyit hallottam még, mivel nincs minőségi búza, így szeptembertől ugrik a liszt és pékáruk ára.
Ezzel nekem egyébként nem is lenne bajom, de mikor 140E-s búza árra emeltek, az úgy is maradt, most jó ha felét megkapjuk a terményünkért, aztán még erre is emelnek, főleg, hogy lesz a takarmányból is kifli.
A retró rádión meg ma nyomtak valami Nagypistás nyilatkozatot, csak fél füllel hallottam, de azért tegyék a kirakatba azt is, meg azt, hogy mindenki a gazdán akar nyerészkedni egy kockásfüzettel.
Válasz mtz1221 #12368. hozzászólásáraMézesmadzag. Itt is mindig ez megy.
Válasz A.I. #12366. hozzászólásáraAratásra itt is annyi lesz, ilyenkor nyár elején szokott álltalában kelleni valamiért.
Válasz CirokMan #12365. hozzászólásáraÉn egy állandó jelenségről beszéltem, persze, lehet, hogy 10 évből van 1, amikor nem áll ez, de évtizedes tapasztalatok alapján mindkét állításom helytálló, legalábbis eddig az volt.
Válasz mtz1221 #12351. hozzászólásáraÉrtem, azt gondoltam véletlenül nem-e felcserélted a 6ot meg a 3at. De ha nem, akkor ezt az árat én itt elfogadnám, még 70 dinárral is. Nálunk valahol 40- 50 dinárnak megfelelő Forint lehet.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #12357. hozzászólásáraErdekes, nalam (Dunantulon) juliusban egy csepp eso sem esett meg.
Buzara meg 60 000-ert lenne vevom.
Válasz Gatti #12363. hozzászólásáraMikor épült püspökibe, azt mondták, az ország összes kukoricáját fel tudná dolgozni. Ehhez képest volt, hogy ingyen se kellett a kukorica. Ismerem a bungét. Itt van aki saját kamion helyett bérfuvarral hordhatja a napraforgóját Martfűre, ne az övé álljon ott a parkolóban.
Válasz SzikiSzokeveny #12362. hozzászólásáraIgen, pedig tőlünk 10 km Martfű. De arataskor nem állhatsz be a sorba mert a kombájnos nem vár.
De ugyanúgy itt a kukorica feldolgozó Tiszapüspökinel, valamint malmok is vannak a környéken. Ki van ez találva...
Válasz Gatti #12361. hozzászólásáraTudom. Nem messze lakok onnan. Mégis szinte kivétel nélkül gyengébb az ár mint a Dunántúlon.
Válasz SzikiSzokeveny #12360. hozzászólásáraDe itt van a Bunge Martfűn, a környékről az összes napraforgó oda megy.
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #12357. hozzászólásáraMert az útdíjjat és a fuvart duplán rászámolják. Napraforgónál volt egy pár éve volt 2000ft különbség mázsánként....
Válasz Egy erdész fortyogó epéje #12357. hozzászólásáraNa hát én aztán dunántúli vagyok, egy erősebbet köpök, az már Solton esik le
Kukorica pl. Itt se lesz, a hátsó udvarba a tarack, meg a keserűfű is kiégett már
Válasz SzikiSzokeveny #12356. hozzászólásáraMost meg nem mondom, a muter az intéző, én meg nem is kérdeztem, de mondják sokan itt is, hogy nincs minőség.
Válasz SzikiSzokeveny #12356. hozzászólásáraA Dunántúlon nem csupán az időjárás sokkal kedvezőbb, de sokszor a terményárak is.
Válasz Gumóka #12355. hozzászólásáraHa takarmány volt 6700 akkor küldheted őket ide is.
Válasz mjj #12354. hozzászólásáraCargill
Válasz Gumóka #12353. hozzászólásáraKinek sikerült eladni?