Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.01 FtUSD390.17 FtCHF432.15 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Nyomasek Bobo #6942. hozzászólásáraHa péntekig leszedte volna, most lenne 1.5nap "nyaralásom" hétfő reggeli az asszonnyal a Balcsin. Így meg csak a régi barátnőivel van ott... Én meg itthon nézek ki a fejemből reggel óta.
Válasz Gandhy #6936. hozzászólásáraA 3. napja "ér ide". Aztán mindig estére derül ki, hogy mégse... Aztán este annál látják aratni, akiről még szó se volt... Persze a kicsi hamar lecsapatja másssl, ha nem ér oda. Bár itt szerintem a 2 nagyon kívül befejezte mindenki.
. Ez a dühítő. 2 hét szabimba se akar beleférni 2 részletbe 19hektárom...
Válasz tusalevi #6934. hozzászólásáraOtt is sok volt a vihar, szarok ám a búzák ott is! Ja meg még azt ide is kellene hozni hogy a molnár meg tudja őrölni! Csak még egy kérdés ha annyira olcsó náluk akkor miért a szomszéd falu malmából hordják román kamionokkal a korpát?????????? Na erre válaszoljál komám.
Válasz Ares 826 #6932. hozzászólására Nálunk meg már 10 cm az új árpa vetés ... nem tudom de szerintem a kombájnos hibázotta motola gyorsan járt mert nem a szalmából hullott csak hanem teljes asztal szélességben van kikelve a tárcsázott árpa föld kb egyenlő sűrűsséggel ha nem tudnám hogy milyen műveletek voltak azt mondanám szórva vetették...
Itt 6000-6600, attól függ, kihez viszed... Engem szopat a kombájnosom, talán ma délután valamikor levágja...
(ha nem végez, akkor jövő 7 szombat, mert előbb nem érek rá...délutánossal kezdem a melót)
Válasz Sk Laci #6930. hozzászólásáraFigyu a környező országokban már az indítási ár 70.000 ft fölött volt, továbbá nálunk is megigazították a viharok az országban a búzákat! Továbbá szarrá verte nyugatot a vihar a jég az eső. Csak még annyi is hogy nem egymillió heki a vetés nálunk hanem csak 800.000 Ha, na akkor van valami esély szerintem hogy lesz az idén a búza 80.000-90.000 ft/ tonna?????????? Mert szerintem igen és nem is sokára én azt gondolom csak legyen vége az aratásnak adja el a termelő a búzát 60.000ft/tonna áron, aztán jön majd az "árrobbanás"! Nem kell ehhez "javas asszonynak" lenni senkinek csak kicsit kell figyelni az eseményeket!
Válasz barazdabetyar. #6922. hozzászólásáracsak van bértároló a közelben.
ilyen árkülönbözetnél megéri.
mert ha 6000 helyett 6500ért menne el a télen akkor nem jó üzlet.
de most lehet 1500as különbség is.
Válasz III.Gyula #6919. hozzászólásáraTegnap itt is volt 6800-as ajánlat, ami kb. a szokásos különbség.
Az a 7100-7200 elég kiugró, és nem is fenékig tejfel...
Válasz barazdabetyar. #6912. hozzászólásáraÉn se értem ezt az árkülönbséget,a cégnél ahova én is bevittem a búzát voltak mintázni és a már-már prémium minőségű búzára 6500 ft-os árat mondtak.
8000q-ról van szó.
Válasz barazdabetyar. #6912. hozzászólásáraNem olyant adott ki?Van papirod (sgs) vagy helyi mérési? Meg a kiadott köztiről? Ha igen remélem tudod mit kell tenned! Még ha többet nem is viszed oda!
Itt mi ki vagyunk szolgáltatva,mivel nincs tárolónk.Bevittem egy helyre,aki maga is vásárol fel,nyomott áron.Eladtam külsősnek.Ment a cirkusz,hogy javító helyett csak malmit adtak ki a vevőmnek.Mondta,ha legközelebb is neki adnám,oda ne vigyem oda,mert onnan többet nem visz gabonát.Gondolom,direkt akarja elriasztani a külsős vevőket,hogy maga maradjon mint vevő.Így nyeregbe van,az árat lent tartsa,tárolási díj ketyeg,végén,ha neki adom,felszámolja a ki-be tárolást.
Válasz Praetor #6904. hozzászólásáraNo ja csak nem nekünk vazeeeeeeeeeeeeeeeee! A második értékesítésnél keletkezik befizetési kötelezettség csak nem nálunk termelőknél! Bár már lenne rajta ÁFA és mi tartoznánk az államnak nem az nekünk! Én szeretnék ÁFÁT fizetni nekik nem visszaigényelni tőlük!
Üdv.!
Bács-Kiskun megye nyugati részén 4Ha tavasszal vetett búzán lett összesen 88 mázsa vagyis 22q/Ha Vetéssel egy menetbe kapott 3q komplex műtrágyát a GK Március vetőmag. vetőmagot 2.5q/ ha vetettem február legvégén de elég volt kikelnie március végére a száraz idő miatt. Májusba az esőkkel megugrott akkor kapott Amargerolt 2,5L/Ha dózisba de amint látszik az erdményen mit sem ért neki.
Fehérje:14,9
Sikér:31,4
Nedvesség:13,5
Zeleny:60,6
Hlsúly:73,7
4ha összköltsége 750 ezer.
Szerintem még a mai árakkal is lesz vagy 200ezer mínusz rajta.
12447 hozzászólás
Válasz Rabó001 #6944. hozzászólásárakiszolgáltatott, sokan vannak így
Válasz Nyomasek Bobo #6945. hozzászólásáraAz Asszony előbb utóbb ezt megunja aztán lecserél
Válasz Rabó001 #6944. hozzászólásáraEz az utolsó évem...ez cumi.
Válasz Nyomasek Bobo #6942. hozzászólásáraNe vedd bántásnak, de valahogy minden művelettel megszivod, legalábbis sokszor olvastam már tőled hasonlót.
Válasz Nyomasek Bobo #6942. hozzászólásáraHa péntekig leszedte volna, most lenne 1.5nap "nyaralásom" hétfő reggeli az asszonnyal a Balcsin. Így meg csak a régi barátnőivel van ott... Én meg itthon nézek ki a fejemből reggel óta.
Válasz Gandhy #6936. hozzászólásáraA 3. napja "ér ide". Aztán mindig estére derül ki, hogy mégse... Aztán este annál látják aratni, akiről még szó se volt... Persze a kicsi hamar lecsapatja másssl, ha nem ér oda. Bár itt szerintem a 2 nagyon kívül befejezte mindenki.
. Ez a dühítő. 2 hét szabimba se akar beleférni 2 részletbe 19hektárom...
Válasz tusalevi #6934. hozzászólásáraOtt is sok volt a vihar, szarok ám a búzák ott is! Ja meg még azt ide is kellene hozni hogy a molnár meg tudja őrölni! Csak még egy kérdés ha annyira olcsó náluk akkor miért a szomszéd falu malmából hordják román kamionokkal a korpát?????????? Na erre válaszoljál komám.
Válasz Mihály #6937. hozzászólására2-4% normál veszteség rendes kombájn beállításnál! Számold ki az mennyi 8-10 t/ha os anyagnál…. Mintha vetve lenne…
Válasz Mihály #6937. hozzászólásáravihar.
Válasz Mihály #6937. hozzászólásárazúzva volt a szalma?
Válasz Ares 826 #6932. hozzászólására Nálunk meg már 10 cm az új árpa vetés ... nem tudom de szerintem a kombájnos hibázotta motola gyorsan járt mert nem a szalmából hullott csak hanem teljes asztal szélességben van kikelve a tárcsázott árpa föld kb egyenlő sűrűsséggel ha nem tudnám hogy milyen műveletek voltak azt mondanám szórva vetették...
Válasz Nyomasek Bobo #6935. hozzászólásárano para, felénk is még lábon tárolja a többség, nagyon összecsúszott az árpa-repce-búza aratás
Itt 6000-6600, attól függ, kihez viszed... Engem szopat a kombájnosom, talán ma délután valamikor levágja...
(ha nem végez, akkor jövő 7 szombat, mert előbb nem érek rá...délutánossal kezdem a melót)
Válasz Ares 826 #6932. hozzászólásáraRomaniába 5800-6000...
Válasz Ares 826 #6932. hozzászólásáraÉn még a forint árfolyamát is hozzá tenném!
Válasz Sk Laci #6930. hozzászólásáraFigyu a környező országokban már az indítási ár 70.000 ft fölött volt, továbbá nálunk is megigazították a viharok az országban a búzákat! Továbbá szarrá verte nyugatot a vihar a jég az eső. Csak még annyi is hogy nem egymillió heki a vetés nálunk hanem csak 800.000 Ha, na akkor van valami esély szerintem hogy lesz az idén a búza 80.000-90.000 ft/ tonna?????????? Mert szerintem igen és nem is sokára én azt gondolom csak legyen vége az aratásnak adja el a termelő a búzát 60.000ft/tonna áron, aztán jön majd az "árrobbanás"! Nem kell ehhez "javas asszonynak" lenni senkinek csak kicsit kell figyelni az eseményeket!
Válasz Sk Laci #6930. hozzászólásáraBiztos "látóasszony"...
Válasz Ares 826 #6929. hozzászólásáraMiből gondolod?
Válasz Jakab Gábor #6924. hozzászólásáraLesz az hamarosan 8000ft is, de még több is!
Válasz barazdabetyar. #6922. hozzászólásáraValami fedett géptárolód van ami betonozott ? Ott is lehet pár napi de akár egy két hétig ideiglenesen tárolni .
Válasz barazdabetyar. #6922. hozzászólásáracsak van bértároló a közelben.
ilyen árkülönbözetnél megéri.
mert ha 6000 helyett 6500ért menne el a télen akkor nem jó üzlet.
de most lehet 1500as különbség is.
Válasz Bárány #6925. hozzászólásáraNEM !! MG
Válasz Jakab Gábor #6924. hozzászólásáraA malom?
Válasz Bárány #6923. hozzászólásáraHalli! Ma már 72.500.- -al hívtak fel!
Válasz III.Gyula #6919. hozzászólásáraTegnap itt is volt 6800-as ajánlat, ami kb. a szokásos különbség.
Az a 7100-7200 elég kiugró, és nem is fenékig tejfel...
Válasz Hús Futár #6920. hozzászólásáraNekem nincs tárolási lehetőség.Akiknek van,az meg belenyúl az üzletelésbe.Nem engedik a termelőt az asztalukhoz.
Válasz III.Gyula #6919. hozzászólásáraMax 10 euró különbség lehet a földrajzi elhelyezkedés miatt, de nem több, szerintem
Válasz barazdabetyar. #6912. hozzászólásáraAz igen és nincs semmi tárolási lehetőséged ? Akár csak ideiglenes tároló sem ?
Válasz barazdabetyar. #6912. hozzászólásáraÉn se értem ezt az árkülönbséget,a cégnél ahova én is bevittem a búzát voltak mintázni és a már-már prémium minőségű búzára 6500 ft-os árat mondtak.
8000q-ról van szó.
Válasz barazdabetyar. #6915. hozzászólásáraNekem múlt héten vittek 25 tonna repcét 26 km-re, 70 Ft / tonna / km + FA
Válasz Jakab Gábor #6916. hozzászólására
Válasz Bobo77 #6910. hozzászólásáraNEM!!!
Válasz Bobo77 #6914. hozzászólásáraÉn megkapom a kialkudott árat.A vevőnek fáj.
Amúgy mennyi szokott a fuvar lenni?Tonna/km.??
Válasz barazdabetyar. #6912. hozzászólásáraNem olyant adott ki?Van papirod (sgs) vagy helyi mérési? Meg a kiadott köztiről? Ha igen remélem tudod mit kell tenned! Még ha többet nem is viszed oda!
Válasz Jakab Gábor #6907. hozzászólásáraAlakul ez az ár ahogy mondtam egy-két hete. Lesz ez hamarosan 80-90ft/kg is!
Itt mi ki vagyunk szolgáltatva,mivel nincs tárolónk.Bevittem egy helyre,aki maga is vásárol fel,nyomott áron.Eladtam külsősnek.Ment a cirkusz,hogy javító helyett csak malmit adtak ki a vevőmnek.Mondta,ha legközelebb is neki adnám,oda ne vigyem oda,mert onnan többet nem visz gabonát.Gondolom,direkt akarja elriasztani a külsős vevőket,hogy maga maradjon mint vevő.Így nyeregbe van,az árat lent tartsa,tárolási díj ketyeg,végén,ha neki adom,felszámolja a ki-be tárolást.
Válasz barazdabetyar. #6906. hozzászólásáraNagyatád Bige
Válasz Jakab Gábor #6907. hozzászólásáraOdaadtad?
Válasz barazdabetyar. #6908. hozzászólásáraIgen tudok adni. Axereal Hungary Kft.30/3001079
Válasz Jakab Gábor #6907. hozzászólásáraTelefonszám van?
Tegnap este malmi búzára kaptam 72.000.- -es árat! 14-es fehérje 31-es sikér, 82 hektóval.Tolna megye
Válasz plantek.kriszta #6900. hozzászólásáraMelyik felvásárló?
Válasz Praetor #6904. hozzászólásáraNo ja csak nem nekünk vazeeeeeeeeeeeeeeeee! A második értékesítésnél keletkezik befizetési kötelezettség csak nem nálunk termelőknél! Bár már lenne rajta ÁFA és mi tartoznánk az államnak nem az nekünk! Én szeretnék ÁFÁT fizetni nekik nem visszaigényelni tőlük!
Válasz Ares 826 #6902. hozzászólásáraAttól, hogy fordított áfás, attól még áfás...
Válasz plantek.kriszta #6900. hozzászólásáraIgy van szinte naponta megy felfelé szépen! Ja és még megy az aratás! Illetve Pékék már emelnek megint több hullámban!
Válasz borzegabor1 #6899. hozzászólásáraNe légy béna balfék, a gabona az fordított áfás, csak kompenzáció van azon gazdáknak akik nem áfakörösek!!
Válasz borzegabor1 #6899. hozzászólásáraNem is tudtam hogy újra van áfa a gabonákra!
Somogy megye mai ajánlat 66500/Tonna takarmány búzára+ kompenzáció
Árak Bács- Kiskun megye 6000 és 6300 között mozognak + áfa vagy kompenzációs felár.
Üdv.!
Bács-Kiskun megye nyugati részén 4Ha tavasszal vetett búzán lett összesen 88 mázsa vagyis 22q/Ha Vetéssel egy menetbe kapott 3q komplex műtrágyát a GK Március vetőmag. vetőmagot 2.5q/ ha vetettem február legvégén de elég volt kikelnie március végére a száraz idő miatt. Májusba az esőkkel megugrott akkor kapott Amargerolt 2,5L/Ha dózisba de amint látszik az erdményen mit sem ért neki.
Fehérje:14,9
Sikér:31,4
Nedvesség:13,5
Zeleny:60,6
Hlsúly:73,7
4ha összköltsége 750 ezer.
Szerintem még a mai árakkal is lesz vagy 200ezer mínusz rajta.