Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gandhy #6724. hozzászólásáraAhogy lentebb írták, ha jól van beállítva a kombájn, akkor 2 % alatti szeméttel szedi, a tisztaságnak meg 98 %-nak kell lennie. Kite, Trigo, IKR, Axereal kombájntisztán veszi 0 % levonással, feltéve ha nem fűmagot termelnek búza között mint Matyi és max 2 % fűmag van az árúban. Valószínűleg Matyi is képes volna 98 % tisztaságú kombájntiszta búzát előállítani, de spórol a gyomírtáson vagy aratáskor nem tudja a kombájnt jól beállítani. Vagy zsiványkodni akar, had maradjon benne több szemét, mert majd...
Válasz Erdőjaro #6721. hozzászólásáraVan olyan,h teljesítmény, tisztaság és van még veszteség is. Itt kell döntést hozni. A régi gépek mondjuk az E514 is tudott gyönyörű tisztán dolgozni, csak akkor belassult rendesen.Az újak már menni is tudnak, persze bérmunkában más minden.
ejjj, a lecke feladva!
Akkor most kell vagy nem kell?
Mi lesz akkor?
Tolna megyében 7.809 gazdából 7.809 kombájntisztán adja el mindenféle levonás nélkül, ha tippelnem kell az ország 100.000 gazdájából 99.997 szintén kombájntisztán adja el!
Gratulálunk Matyinak!
Megtaláltuk Magyarországon a 3 gazdából az egyiket aki feleslegesen tisztíttatja a búzáját!
Gratulálunk Mátyásnak!
Éljen soká, tartsa meg jó szokását és továbbra is tisztíccsa!
Hurrá, hurrá, hurrá!
Kivéve amelyik nem,vagy amihez nem ért a kezelö.
Ezer éves e kombájn alól tisztább búza ment be,mint a 100milliós géptől.
Sok átvevő ahogy lentebb írják alapba levon,talál ,spekulál addig,amíg 1-2%ot levonhat még a teljesen tiszta terményből is.
Válasz lac* #6719. hozzászólásáraJa, és ez súllyra vonatkozik,tehét mondjuk televan pelyvával+van benne némi szalma,ránézésre koszosnak tűnik emiatt,az nem jelent semmit.Ettől még meglehet az említett tisztaság.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #6714. hozzászólásáraA szabvány 98% tisztaságot ír elő,senkit nem érdekel kb,hogy tisztítottad e vagy sem.
A mai kombájnok lazán tudják ezt a tisztaságot még napraforgóban is, nemhogy buzában.
Válasz Cafi #6716. hozzászólásáraÉrthetőbben : a meghirdetett,vagy szerződött felvásárlói árat úgy kapsz egy mázsa búzáért,hogy vagy ki van tisztítva a szerződésben foglalt százalékban,vagy levonják belőle,,,azon felül levő pejvát,fűmagot nem fizetik sosem ki ... Szóval fikázás helyett fuss ennek neki mégegyszer!
Válasz Cafi #6716. hozzászólásáraEmber! Látom téged sem az eszedért szeretnek!
Átvételkor szerinted mit vonnak le belőle a mérlegen? Miért mintáznak esetenként több helyről is?
1 nedvesség 2 piszok,tisztítási veszteség
Akkor? Az itt sokszor közzétett ár mire is vonatkozik?
Hol nem nézik a szállított tételeket? Áruld el,mert akkor oda viszem a mocskot búza árban.
Ja vagy téged ez nem érdekel? Gratulálok akkor hozzá!
Addig kombájntisztán viszed,de az árat,súlyt a levonások után kapod meg.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #6714. hozzászólásáradehogy tisztitottra... Kb senki se tisztitja buzat, kombajntisztan teljesen jo, ugy viszi boldog-boldogtalan.
Egyedul Matyi szokta tisztittatni, hogy utana telejajjgathassa a forumot, milyen szarul jar minden evben.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #6714. hozzászólásáraTermészetesen tisztítottra! Minden tételt ellenőriznek és levonással szórakoznak :D
Persze ez a 10tonnás tételekre vonatkozik 10ezer tonnás kereskedés máshogy megy...:D
Válasz uff #6708. hozzászólásáraA "verebek" csiripelése szerint hazánkban 800.000 ha körüli csak a vetésterület búzából. Meg lett az "drága" felvásárlási árnak az eredménye!
búza nem sok lesz , kevesebb mint tavaly termett, máris aszálytüneteket produkál...csak nehogy a kukoricák is , reped a föld rendesen, májusi eső aranyat érne!!
Válasz Büresz #6702. hozzászólásáraSzerintem nem lessz itt olcsóság meg lufipukkadás, más világ járja már, pl. A-Z-ig hatalmas drágulás történt, minap szembesültem pl. nyersvas ára duplája lett ÁHHH..ja meg tegnap járt nálam inputos üzletkötő, és majd leestem székről mikor kimondta MAPvagyDAP már nemtudom 185000/TItt már nem szabadna visszamenni semmi termény árnak, de nem is úgy néz ki
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6701. hozzászólásáraÉvek óta én sem kötök amiért te sem. Csak mi van ha kipukkan a lufi ahogy hallottam többtől. Persze a kereskedő sem hülye hogy ennyit ad érte ha aratáskor mondjuk meg tudná venni 20%-al olcsóbban.
Válasz Büresz #6700. hozzászólásáraÉn nem kötök semmit már évek óta, mindig rosszul jöttem ki végén,(ritkán volt kivétel is) végülis nem rossz ár, de sok a mivan ha tényező
Persze 1-2t/ha lekötni lehetne, azzal még sokat nem vesztenél, ha többet kötsz nagyobb a lutri, kb. mintha lottóznál
12425 hozzászólás
Válasz Gandhy #6724. hozzászólásáraAhogy lentebb írták, ha jól van beállítva a kombájn, akkor 2 % alatti szeméttel szedi, a tisztaságnak meg 98 %-nak kell lennie. Kite, Trigo, IKR, Axereal kombájntisztán veszi 0 % levonással, feltéve ha nem fűmagot termelnek búza között mint Matyi és max 2 % fűmag van az árúban. Valószínűleg Matyi is képes volna 98 % tisztaságú kombájntiszta búzát előállítani, de spórol a gyomírtáson vagy aratáskor nem tudja a kombájnt jól beállítani. Vagy zsiványkodni akar, had maradjon benne több szemét, mert majd...
Válasz Cafi #6722. hozzászólásáraszerintem többen vagyunk 3-nál
rostálás(1,5-2%), betárolás, aztán amikor jó az ár, értékesítés
Válasz Erdőjaro #6721. hozzászólásáraVan olyan,h teljesítmény, tisztaság és van még veszteség is. Itt kell döntést hozni. A régi gépek mondjuk az E514 is tudott gyönyörű tisztán dolgozni, csak akkor belassult rendesen.Az újak már menni is tudnak, persze bérmunkában más minden.
ejjj, a lecke feladva!
Akkor most kell vagy nem kell?
Mi lesz akkor?
Tolna megyében 7.809 gazdából 7.809 kombájntisztán adja el mindenféle levonás nélkül, ha tippelnem kell az ország 100.000 gazdájából 99.997 szintén kombájntisztán adja el!
Gratulálunk Matyinak!
Megtaláltuk Magyarországon a 3 gazdából az egyiket aki feleslegesen tisztíttatja a búzáját!
Gratulálunk Mátyásnak!
Éljen soká, tartsa meg jó szokását és továbbra is tisztíccsa!
Hurrá, hurrá, hurrá!
Válasz lac* #6719. hozzászólására"mai kombájnok lazán tudják ezt a tisztaságot"
Kivéve amelyik nem,vagy amihez nem ért a kezelö.
Ezer éves e kombájn alól tisztább búza ment be,mint a 100milliós géptől.
Sok átvevő ahogy lentebb írják alapba levon,talál ,spekulál addig,amíg 1-2%ot levonhat még a teljesen tiszta terményből is.
Válasz lac* #6719. hozzászólásáraJa, és ez súllyra vonatkozik,tehét mondjuk televan pelyvával+van benne némi szalma,ránézésre koszosnak tűnik emiatt,az nem jelent semmit.Ettől még meglehet az említett tisztaság.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #6714. hozzászólásáraA szabvány 98% tisztaságot ír elő,senkit nem érdekel kb,hogy tisztítottad e vagy sem.
A mai kombájnok lazán tudják ezt a tisztaságot még napraforgóban is, nemhogy buzában.
Válasz Cafi #6716. hozzászólásáraÉrthetőbben : a meghirdetett,vagy szerződött felvásárlói árat úgy kapsz egy mázsa búzáért,hogy vagy ki van tisztítva a szerződésben foglalt százalékban,vagy levonják belőle,,,azon felül levő pejvát,fűmagot nem fizetik sosem ki ... Szóval fikázás helyett fuss ennek neki mégegyszer!
Válasz Cafi #6716. hozzászólásáraEmber! Látom téged sem az eszedért szeretnek!
Átvételkor szerinted mit vonnak le belőle a mérlegen? Miért mintáznak esetenként több helyről is?
1 nedvesség 2 piszok,tisztítási veszteség
Akkor? Az itt sokszor közzétett ár mire is vonatkozik?
Hol nem nézik a szállított tételeket? Áruld el,mert akkor oda viszem a mocskot búza árban.
Ja vagy téged ez nem érdekel? Gratulálok akkor hozzá!
Addig kombájntisztán viszed,de az árat,súlyt a levonások után kapod meg.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #6714. hozzászólásáradehogy tisztitottra... Kb senki se tisztitja buzat, kombajntisztan teljesen jo, ugy viszi boldog-boldogtalan.
Egyedul Matyi szokta tisztittatni, hogy utana telejajjgathassa a forumot, milyen szarul jar minden evben.
Válasz Kelemen.istvan.1987 #6714. hozzászólásáraTermészetesen tisztítottra! Minden tételt ellenőriznek és levonással szórakoznak :D
Persze ez a 10tonnás tételekre vonatkozik 10ezer tonnás kereskedés máshogy megy...:D
Sziasztok!
Amik árak itt megjelennek azok kombájn tiszta gabonára vagy tisztítottra vonatkozik?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6712. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz J.Z.6600 #6711. hozzászólására67000-70000 minőség szerint...
Hol tartanak a felvásárlási árak ??
Tudja valaki ?
Válasz Ares 826 #6709. hozzászólásáraSzerintem inkább sok helyen nem tudtak elvetni...
Válasz uff #6708. hozzászólásáraA "verebek" csiripelése szerint hazánkban 800.000 ha körüli csak a vetésterület búzából. Meg lett az "drága" felvásárlási árnak az eredménye!
búza nem sok lesz , kevesebb mint tavaly termett, máris aszálytüneteket produkál...csak nehogy a kukoricák is , reped a föld rendesen, májusi eső aranyat érne!!
Válasz Ares 826 #6706. hozzászólásáraÈn a 40x40x3 vettem ősszel 4800èrt most èpp duplája
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6704. hozzászólásáraHát azon én is csodálkoztam mert egy tábla 1000x2000 2 milis vaslemez fordított áfával nettóban 18.000 Ft volt!
Válasz gyorfy10 #6696. hozzászólásáraNagyon szerényen fog a " cerkájuk" nem találták a 2B cerkát csak a 0.3 rotringot!
Válasz Büresz #6702. hozzászólásáraSzerintem nem lessz itt olcsóság meg lufipukkadás, más világ járja már, pl. A-Z-ig hatalmas drágulás történt, minap szembesültem pl. nyersvas ára duplája lett ÁHHH..ja meg tegnap járt nálam inputos üzletkötő, és majd leestem székről mikor kimondta MAPvagyDAP már nemtudom 185000/TItt már nem szabadna visszamenni semmi termény árnak, de nem is úgy néz ki
Válasz Büresz #6700. hozzászólásáraMindenkinek ez a dilemmája. Attól félek amerika egyszer csak kibékül kínával,és lemennek 30%-ot az árak.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6701. hozzászólásáraÉvek óta én sem kötök amiért te sem. Csak mi van ha kipukkan a lufi ahogy hallottam többtől. Persze a kereskedő sem hülye hogy ennyit ad érte ha aratáskor mondjuk meg tudná venni 20%-al olcsóbban.
Válasz Büresz #6700. hozzászólásáraÉn nem kötök semmit már évek óta, mindig rosszul jöttem ki végén,(ritkán volt kivétel is) végülis nem rossz ár, de sok a mivan ha tényező
Persze 1-2t/ha lekötni lehetne, azzal még sokat nem vesztenél, ha többet kötsz nagyobb a lutri, kb. mintha lottóznál
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6699. hozzászólásáraIgen. Érdemes kötni? Ez a nagy dilemmám.
Válasz Büresz #6698. hozzászólásáraúj kötésre???
Keszthelyi cég árak: repce 185, tak búza 68.
Nekem a Trigo 60.000 Ft-ot mondott a takarmány búzára, ekkora különbség lenne a felvásárlási árak között????
Duna Gabona mai ár: tak: 65500 euro: 67000 malmi 69000.
Új termés, Malmi minőség 69 ezer
Válasz Mtz1wi #6693. hozzászólásáraÉn is úgy gondolom !
Válasz J.Z.6600 #6692. hozzászólásáraHat az eleg karcsu...
Válasz Mtz1wi #6691. hozzászólásáraMúlt héten 62000 + komp/T .ajánlottak takarmánybúzára
Friss arak o- buzara?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6689. hozzászólásáraMalmit tudok, 70-72.
Az ó takarmány búza ára hol tart most, tudja valaki??
Válasz Szabi. #6680. hozzászólásáraVevő nevét elküldenéd privátba
Válasz Szabi. #6680. hozzászólásáraHát az már a kupecnál ha tovább adja az már 95ft lesz! Ismerősét további is adták 95ft egy hete!
Válasz Szabi. #6685. hozzászólásáraTudom, hogy nem vagy kereskedő... Olvasom a hozzászólásaid :)
Válasz Attila000 #6684. hozzászólásáraÉn is majd 1x eladni akarom(még várok). Nem vagyok kereskedő.
Válasz Szabi. #6682. hozzászólására280 tonnám van eladó Duna mellett
Válasz Szabi. #6682. hozzászólásáraSzinte gondoltam, setét hajdúban 70-et se akarnak malmiért lökni, sebaj, akkor nem eladó
Válasz hadadi.andrew #6681. hozzászólásáraMég mindig a Duna mellett........
Válasz Szabi. #6680. hozzászólásáraHelyileg hol?
Válasz Mtz1wi #6679. hozzászólásáraKerek 8
Tud valaki friss arakat a tavalyi buzara?
Válasz TYLLA46 #6676. hozzászólásáraTakarmány 73000-ért ma eladva.
takarmánybúza 60e
árpa 52e
repce 154e
Van valakinek friss infója? Vagy már mindenki eladta?