Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR402.58 FtUSD383.44 FtCHF426.44 FtGBP483.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
érdekes matek! „Ez nagyjából egy hektár, vagyis 6 tonna árpám veszett el” – mondta a Le Journal du Centernek, hozzátéve, hogy a lelapított árpa nem terem idén, így a művészi körök neki nagyjából ezer eurós kárt okoztak
teljes cikk:https://blog.syngenta.hu/2017/07/01/alien-korok-franciaorszagban/ tehát 6 t árpa ára 1000 euro azaz cca 310000 ft akkor 1 mázsa 5160ft
Válasz Matyi50 #5133. hozzászólásáraNemigen tárolgatják ki-be. Csak megveszik és tovább
adják, a kitárolást meg kifizettetik a tároltatóval. Van, h a negyedik vevő viszi el fizikailag is.
Válasz preczol #5138. hozzászólásáraitt gymsbe mindenki 109-110-et mond bárkit ?-em... Nem tudom aki 102-t mond merre viszi de itt ennyi, pedig gondolom ez is külföldre megy
Válasz rongyos #5127. hozzászólásáracsak tényleg amikor nem 180 a matifon meg 522 usd az usa-ba akkor azt mondom oké, de most annyi és szinte semmit nem emaltek a tavalyihoz képest...
de adja el 5ezerért,akkor is 50-60ezret akaszt 9-10tonna anyagon
Betárolja,kitárolja,még akkor is kurvasok haszna van egyetlen kocsin is.
Apropó betárolás...hát te beviszed,bebillented,betolatsz neki,sok helyen csak feltúrják a tárolón belül oszt kész...még garatmotor se fogyaszt áramot...
Válasz borda77 (Joe) #5117. hozzászólására:(( Igazad van...de nálunk azt szokták mondani, hogy add oda..mert max. egy hónapig tudjuk tárolni, ugyanis kell a hely a napraforgónak...és vidd a szaros búzádat a bánatba...mert kitoljuk a placcra...:(((
Válasz Büresz #5125. hozzászólásáraHívom a kereskedőket és a malmot is ahová el szoktam adni mindenki hát most nem számít a matif meg az usa sem... megvárjuk más mit mond... arra spekulálnak, hogy amennyit olcsón meg tudnak venni megvesznek aztán a többit meg majd kénytelenek lesznek magasabban...
A kukit erőltetik piszkosul 44000 aratás után mindenki ezzel hív anyátok mondom a buzával foglalkozzatok...
Válasz borda77 (Joe) #5119. hozzászólásáraA tárolás 60ft/T/hét ha jól emlékszem, azaz mondjuk 100 tonnát 3 hónapig (vagyis 12hétig) betároltatom az 72e ft. Magyarul ha akkor eladom egy 1000ft-ért többért akkor már jól jártam, vagy fogalmazhatok úgy is hogy nem buktam.
Válasz Büresz #5118. hozzászólásáraTUTI!!!! Én azt teszem!!! Ma mérettem meg 14-16-ig a fehérjém a sikér 33-37-ig ... jó a minőség a hekto alacsony de amúgy kiváló aratunk aztán berakjuk... de oda nem adom ezeknek ennyiért!!!
ÁRakat is sokan számolták matif aztán vonják belőle a fuvarokat és az 5200-ft-ból 4100 az korrekt...
Akkor az hogyan van hogy a matifon a repce 365EUr Ami = 113000 Ft és ma 110000Ft-ot úgy adtak volna a kereskedők hogy nem is alkudtam felfelé a maradékért... Itt nem számít a fuvar mint a búzánál mert akkor ez is csak kb. 102000 Ft lenne!!!... ezért mondom hogy blöff az egész a búzánál!!!
Igen is 180EUR a matifon az 55-56000 Ft akkor az nem 41000 Ft-os búza hanem 50000 FT !!!! minimum!
NE HAGYJUK MAGUNKAT!!! Senki ne adja oda ezeknek a ...
Na itt jön az hogy stadion helyett a Duna-Tisza csatorna most jól jönne. Itt a Duna menti cégek azért jobb előnyben vannak a szállítást illetően. Csak az alacsony víz állás okoz problémát. A többi sima ügy. Még a fuvarozók is úszályoznak a kamionokkal. Látom itt megy az orrom előtt.
Válasz kukaccsosz #5099. hozzászólásáraNem,ezek országos kereskedési árak! Ez a kikötői,meg szállítási költség is egy nagy haszonleső duma...milliárdokat szednek belőle össze cégek.
Válasz Matyi50 #5098. hozzászólásáraCsak az a baj ezekkel, hogy kikötői árak! Mivel nálunk a termés jóval meghaladja a szükségletet ezért exportnál ebből le kell vonni a szállítást ami kb. 35 EUR/t. Így marad 135 ami kb. 41700 Ft/t.
12447 hozzászólás
Válasz plantek.kriszta #5146. hozzászólásáraés aki nem komp akkor annak mennyi?
Válasz borda77 (Joe) #5144. hozzászólásáraA mai ár 2017 07 04. 41000/T Somogy megye takarmány búza+ komp.
Válasz adoksz #5143. hozzászólásáraA búza termény felvásárlási ár hoz miért kell árpa nyűgöket ide írogatni ?????????????![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
USA.
Búza ára év elején 400 USD volt, MA 539 USD !!! MAtif 2016 dec. 165 EUR ma 180 EUR !!!
Bezzeg ha valamennyikben csökken a jegyzés másnap azt sipákolják hogy zuhan usá-ba, de ha Mozambikba akkor is.
Mi van ebben az országban? A Bet-en megszűnt gyakorlatilag a búza kereskedés... nincsen ár már vagy fél éve...
Hol a NAK, Hol a Jakab, Hol a vidékfejlesztési miniszter stb...???
érdekes matek! „Ez nagyjából egy hektár, vagyis 6 tonna árpám veszett el” – mondta a Le Journal du Centernek, hozzátéve, hogy a lelapított árpa nem terem idén, így a művészi körök neki nagyjából ezer eurós kárt okoztak![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
teljes cikk:https://blog.syngenta.hu/2017/07/01/alien-korok-franciaorszagban/ tehát 6 t árpa ára 1000 euro azaz cca 310000 ft akkor 1 mázsa 5160ft
Válasz Matyi50 #5133. hozzászólásáraNemigen tárolgatják ki-be. Csak megveszik és tovább
adják, a kitárolást meg kifizettetik a tároltatóval. Van, h a negyedik vevő viszi el fizikailag is.
Válasz Vadmalac #5137. hozzászólásáraNem erőltette meg magát a kereskedő az látszik az ajánlatán.![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz borda77 (Joe) #5139. hozzászólásáraItt nagyon vennék 102-ért. Mikor mondtam, hogy az nagyon kevés emelték egyből 103-ra. Visszatértem, hogy ez komoly
Válasz preczol #5138. hozzászólásáraitt gymsbe mindenki 109-110-et mond bárkit ?-em... Nem tudom aki 102-t mond merre viszi de itt ennyi, pedig gondolom ez is külföldre megy
Büresznek, meg Borda77-nek köszi az infót. Nekem is 102-103 mondtak ma. Csak keveseltem Csongrád megye.
Mai gyomaendrődi és békéscsabai árak:
Tak: 3800
Euro: 3900
Malmi: 4000
Válasz rongyos #5127. hozzászólásáracsak tényleg amikor nem 180 a matifon meg 522 usd az usa-ba akkor azt mondom oké, de most annyi és szinte semmit nem emaltek a tavalyihoz képest...
Válasz Matyi50 #5133. hozzászólásáraJa hát persze ez így működik, de nincs ellene orvosság.
Válasz preczol #5129. hozzászólásáraGYMS 110
Válasz Büresz #5132. hozzászólásáraRáengedsz a pótra 90mázsát
tőled megveszi malmiba 4200 ért mázsáját
eladja 5200ért pár hónap mulva
mennyi a különbség?
90ezer forint! Egy pótkocsin!
de adja el 5ezerért,akkor is 50-60ezret akaszt 9-10tonna anyagon
Betárolja,kitárolja,még akkor is kurvasok haszna van egyetlen kocsin is.
Apropó betárolás...hát te beviszed,bebillented,betolatsz neki,sok helyen csak feltúrják a tárolón belül oszt kész...még garatmotor se fogyaszt áramot...
Válasz Matyi50 #5131. hozzászólásáraAkár mit csinálunk akkoris lehúznak. De a 8 tonnából hogy jön ki 70e???
Válasz Büresz #5120. hozzászólásáraHa 100tonnát betárolsz 70ezerért...ő meg egyetlen 8tonnás pótkocsi anyagon keres rajtad 10perc alatt 70ezret ,akkor van miről beszélni????
Válasz preczol #5129. hozzászólására102.
Repce árat tudtok?
Válasz borda77 (Joe) #5126. hozzászólásáraÉrtem, szerintem én is várok vele.
Válasz borda77 (Joe) #5117. hozzászólására:(( Igazad van...de nálunk azt szokták mondani, hogy add oda..mert max. egy hónapig tudjuk tárolni, ugyanis kell a hely a napraforgónak...és vidd a szaros búzádat a bánatba...mert kitoljuk a placcra...
:(((
Válasz Büresz #5125. hozzászólásáraHívom a kereskedőket és a malmot is ahová el szoktam adni mindenki hát most nem számít a matif meg az usa sem... megvárjuk más mit mond... arra spekulálnak, hogy amennyit olcsón meg tudnak venni megvesznek aztán a többit meg majd kénytelenek lesznek magasabban...
A kukit erőltetik piszkosul 44000 aratás után mindenki ezzel hív anyátok mondom a buzával foglalkozzatok...
Válasz borda77 (Joe) #5124. hozzászólásáraÉn is úgy gondolom, csak olcsón tartják az árakat.
Válasz Büresz #5123. hozzászólásáraÉ na jelenlegi helyzetben nem tartom valószínünek!
Válasz borda77 (Joe) #5121. hozzászólásáraÉs lejjebb nem megy???![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz borda77 (Joe) #5121. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz Büresz #5120. hozzászólásáranekem a tárolás ingyen van, de szerintem ha fizetsz akkor is megéri...
Válasz borda77 (Joe) #5119. hozzászólásáraA tárolás 60ft/T/hét ha jól emlékszem, azaz mondjuk 100 tonnát 3 hónapig (vagyis 12hétig) betároltatom az 72e ft. Magyarul ha akkor eladom egy 1000ft-ért többért akkor már jól jártam, vagy fogalmazhatok úgy is hogy nem buktam.![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Büresz #5118. hozzászólásáraTUTI!!!! Én azt teszem!!! Ma mérettem meg 14-16-ig a fehérjém a sikér 33-37-ig ... jó a minőség a hekto alacsony de amúgy kiváló aratunk aztán berakjuk... de oda nem adom ezeknek ennyiért!!!
Ma kérdeztem takarmány 4000ft, étkezési 4200. Többfajta nincs. Érdemes szerintetek pár hónapot pihentetni raktárban?
Érdekes...
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
ÁRakat is sokan számolták matif aztán vonják belőle a fuvarokat és az 5200-ft-ból 4100 az korrekt...
Akkor az hogyan van hogy a matifon a repce 365EUr Ami = 113000 Ft és ma 110000Ft-ot úgy adtak volna a kereskedők hogy nem is alkudtam felfelé a maradékért... Itt nem számít a fuvar mint a búzánál mert akkor ez is csak kb. 102000 Ft lenne!!!... ezért mondom hogy blöff az egész a búzánál!!!
Igen is 180EUR a matifon az 55-56000 Ft akkor az nem 41000 Ft-os búza hanem 50000 FT !!!! minimum!
NE HAGYJUK MAGUNKAT!!! Senki ne adja oda ezeknek a ...
Válasz Roys #5106. hozzászólásáraNa az ilyenekkel lehet kezet fogni és otthagyni őket a francba!
Malmi búza 2. 3800....
Mondom,ezek nem néznek se istent se embert,annyira kapzsik és pofátlanok ,ha a saját hasznukról van szó.
Válasz bobo77 #5114. hozzászólásáraAz ár ott a kölülményekhez képest jó szokott lenni...
Válasz bobo77 #5113. hozzászólásáraPersze ez nem neked hanem a fritzen frütznek szól
Válasz csoppika #5112. hozzászólására![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Válasz bobo77 #5110. hozzászólásáraFehérje szerint így veszi itt az osztrák. Sikér helyett hektolitersúlyt nézi...
Válasz bobo77 #5110. hozzászólásáraMég jó hogy nem kell eladnom, és nem ilyeneknek....
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5109. hozzászólásáraIlyen szabvány nincs is mint amit irnak itt...Csalafintáznak![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Válasz bobo77 #5108. hozzászólásáraJahhh...Innen meg megy olaszba, dupla ennyiért....![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
![smile angry](/oldforum/images/smiles/angry.gif)
Válasz F-A-R-M-E-R \ #5107. hozzászólásáraCsak biztos a 90 es évekből kintmaradt ez a papír....![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
![smile censored](/oldforum/images/smiles/censored.gif)
Válasz Roys #5106. hozzászólására![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Azt meg a fa...t![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Roys #5105. hozzászólásáraA kép lemaradt...![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170703133305_19244128_1420917201319463_1115907166_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170703133305_19244128_1420917201319463_1115907166_n.jpg)
Mai árak Törökszentmiklósi Gabona.
Válasz Pilátus #5103. hozzászólásáraOtt van a mértékegység. Tonna és mázsa is van.
Ezzel a marhasággal dolgoznak még ma is Bushel.
Akkor most mennyi is kg vagy tonnában az ár??
Válasz Matyi50 #5100. hozzászólásáraSajnos![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Na itt jön az hogy stadion helyett a Duna-Tisza csatorna most jól jönne. Itt a Duna menti cégek azért jobb előnyben vannak a szállítást illetően. Csak az alacsony víz állás okoz problémát. A többi sima ügy. Még a fuvarozók is úszályoznak a kamionokkal. Látom itt megy az orrom előtt.
Válasz kukaccsosz #5099. hozzászólásáraNem,ezek országos kereskedési árak! Ez a kikötői,meg szállítási költség is egy nagy haszonleső duma...milliárdokat szednek belőle össze cégek.
Válasz Matyi50 #5098. hozzászólásáraCsak az a baj ezekkel, hogy kikötői árak! Mivel nálunk a termés jóval meghaladja a szükségletet ezért exportnál ebből le kell vonni a szállítást ami kb. 35 EUR/t. Így marad 135 ami kb. 41700 Ft/t.![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Pilátus #5097. hozzászólásáraKatt: http://www.boerse-online.de/rohstoffe/sojapreis