Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
kollégák hát csak nem adtatok oda elég gabonát a neppereknek!megszaporodtak a gabonafelvásárló hirdetések.esetleg nem is lett annyi mint megsaccolták a főkolomposok vagy nem oda kerül ahová szeretnék.a termésbecslés módszereinek is van hova fejlődni még/nem a drónokra gondolok/.táposnál a termény 6,5-7,4 háznál zsákolva5,5-6 az állattartók próbálnának előre lekötni már kukit is de reménytelen mivel a bezengett nedveskuki áron próbálkoznak/nevetséges/.jnsz megye.
remélem vetni azért hagyott magának mindenki s nem adta oda inputért.mert a vetőmagbúza árakról csend van.vagy majd azt mondjátok úgyis kell a számla/itt ez a divat/.
Válasz Cafi #4420. hozzászólásárapróbálják még most felvásárolni amit lehet mert azért vannak olyan gazdák is akiknek kicsi a tárolókapacitásuk és lassan jönni fog a napraforgó és kell neki a hely
én kivárok jan. febr.-ig van helyem mindennek és a búza paraméterei is jók
Válasz Dinnyés Laci #4419. hozzászólásárate meg azt tudod, hogy ok tudjak. de mar mindenki tudja mer elmondtad!!!
Mi lesz most? Mikor tudjak meg, hogy tudjuk?
es mit lepnek?
mit csinaljunk mi?
Grat mindenki sok-sok tonnás terméséhez!!!!
Kukoricát megszégyenítően sok búza lett többeknél!!!
Mit szóltok az árakhoz?
Mint tavaly, kb ugyanaz ismétlődik meg, az EU-s Matif árakhoz kezd konvergálni a kereskedők ára! :)
Matif áráből visszaszámolva malmi búza 46-47.000 Ft/t
Miközben az IKR ma 50.000 Ft-ot ad malmiért! :)
Meg az MG Product is 50.000 Ft/t malmi.
nem is rossz!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4412. hozzászólásáraÜdv,ma végeztem a búzával, Mulán 51.5q/ha 11ak pucolóhomokban... Ezen a területen eddig 3t volt a max. A minőség gyenge takarmány. 4400ft.
Válasz tuto1 #4409. hozzászólásáraNálunk nagycég a 84 est malmibavette!! Sikitsak a sikérért a sóhivatalnál!! Esetleg apeh ha ráérnek? Ugyan nézzemármeg a felvásárlásijegyeket, meg értékesitést? Takarmányból,hogylett malmi... ésatöbbi?
Válasz tuto1 #4411. hozzászólásáraMi holnap reggel kezdünk neki, mérettem be mintát, elég gyengusz, takarmány minőséget éppen elérte Mulán és Soisons Mennyiségek felénk 6-10 t között van. 10 tonnát Balatonnal értek el, de még a Pedro is 8t körül lessz ismerősnek
Válasz VMisi #4390. hozzászólásáraNem tisztítják, csak öntjük be a magtárba. Levonás nincs, 98% tisztasággal kell bevinni, de ez gabonánál nyilván nem gond.
Válasz Fúlós #4396. hozzászólásáraIgazából azért írtam,hogy hátha ír valaki,hogy ez jó ár vagy sem,mert szerintem a nevemből is kiderült,hogy nem értek hozzá túlságosan.
De aztán elővettem a régimódi módszert és visszaolvastam kicsit többet,nem hazudtak a tanárok,tényleg hasznos az olvasás :D
Érdemes-e a takarmánybúza eladással várni, ha most kapok 45-öt érte,mert azzal riogatnak, hogy a behordott termény 80%-a minálunk takarmány és eshet ez az ár és van ahol csak 41-et adnak érte itt. Borsod 45-51-ig.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4376. hozzászólásáraszép zöld gyepeken csinálok úgy mintha csinálnék valamit...a tőzsdét meg letojom..ha van kereslet szénára adom..ha nincs akkor meg megeszi a szártépő..meg egy kis erdőgazdálkodás jön mellé...meg egy kis agroturizmus...
12425 hozzászólás
kollégák hát csak nem adtatok oda elég gabonát a neppereknek!megszaporodtak a gabonafelvásárló hirdetések.esetleg nem is lett annyi mint megsaccolták a főkolomposok vagy nem oda kerül ahová szeretnék.a termésbecslés módszereinek is van hova fejlődni még/nem a drónokra gondolok/.táposnál a termény 6,5-7,4 háznál zsákolva5,5-6 az állattartók próbálnának előre lekötni már kukit is de reménytelen mivel a bezengett nedveskuki áron próbálkoznak/nevetséges/.jnsz megye.
remélem vetni azért hagyott magának mindenki s nem adta oda inputért.mert a vetőmagbúza árakról csend van.vagy majd azt mondjátok úgyis kell a számla/itt ez a divat/.
Válasz Dinnyés Laci #4419. hozzászólásárazsákolva mindegy hogy árpa,búza triticale,6000-ft már most is mindent visznek mivel a kuki fejreáll.
Válasz Cafi #4420. hozzászólásárapróbálják még most felvásárolni amit lehet mert azért vannak olyan gazdák is akiknek kicsi a tárolókapacitásuk és lassan jönni fog a napraforgó és kell neki a hely
én kivárok jan. febr.-ig van helyem mindennek és a búza paraméterei is jók
Válasz bobo77 #4417. hozzászólásáraEngem is érdekelne. Előre is köszi.
Válasz Dinnyés Laci #4419. hozzászólásárate meg azt tudod, hogy ok tudjak. de mar mindenki tudja mer elmondtad!!!
Mi lesz most? Mikor tudjak meg, hogy tudjuk?
es mit lepnek?
mit csinaljunk mi?
Válasz Cafi #4418. hozzászólásáramert tudják hogy év végére akár 6000 is lehet
Grat mindenki sok-sok tonnás terméséhez!!!!
Kukoricát megszégyenítően sok búza lett többeknél!!!
Mit szóltok az árakhoz?
Mint tavaly, kb ugyanaz ismétlődik meg, az EU-s Matif árakhoz kezd konvergálni a kereskedők ára! :)
Matif áráből visszaszámolva malmi búza 46-47.000 Ft/t
Miközben az IKR ma 50.000 Ft-ot ad malmiért! :)
Meg az MG Product is 50.000 Ft/t malmi.
nem is rossz!
Válasz bendix #4416. hozzászólásáraIgen fémzárolt volt....az árra nem emlékszem de ha gondolod megnézem....
Válasz bobo77 #4413. hozzászólásáraÜdv.!
Altigo-ból fémzárolt magot vetettél? Mennyi volt az ára a vetőmagnak?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4412. hozzászólásáraÜdv,ma végeztem a búzával, Mulán 51.5q/ha 11ak pucolóhomokban... Ezen a területen eddig 3t volt a max. A minőség gyenge takarmány. 4400ft.
Válasz tuto1 #4409. hozzászólásáraNálunk nagycég a 84 est malmibavette!! Sikitsak a sikérért a sóhivatalnál!! Esetleg apeh ha ráérnek? Ugyan nézzemármeg a felvásárlásijegyeket, meg értékesitést? Takarmányból,hogylett malmi... ésatöbbi?
Moderátor által módosítva: 2015-07-20 14:12:07
Altigo 9 T/ha, Cellule 9 T/ha
Válasz tuto1 #4411. hozzászólásáraMi holnap reggel kezdünk neki, mérettem be mintát, elég gyengusz, takarmány minőséget éppen elérte Mulán és Soisons Mennyiségek felénk 6-10 t között van. 10 tonnát Balatonnal értek el, de még a Pedro is 8t körül lessz ismerősnek
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4410. hozzászólásáraEuró-malmi határa, 60 q/ha, Basmati.
40-70 q/ha között van felénk.
Nálad mi a helyzet?
Válasz tuto1 #4409. hozzászólására
Üdv.
Búza le van aratva, milyen,mennyi lett?? Fajták?
Válasz Dinnyés Laci #4408. hozzászólásáraEgyik nagy cég eszerint osztályozza:
valaki megtudná nekem mondani mik azok a paraméterek amiket néznek a búzánál és mennyinek kell lenni ami jó étkezésinek
Akikkel én eddig beszéltem, minimum 30%-al kevesebb búzája lett, mint tavaly. Érdekes lenne, ha az árakban ez némiképpen nem mutatkozna meg.
A hőség miatti búzamegszorulásról meg nem is beszélve.
Unser Lagerhaus Javitó:5200+komp. MalmiI:5000+komp. MalmiII:4600+komp. Takarm.:4400+komp. 2015.07.15.
Válasz chelsea990 #4404. hozzászólásáraSzerintem mindehol az országba.
Ezt hol ajánlja a Concordia??
Árakról mit hallottatok?
Concordia:
Takarmány 4300 + komp
Étkezési 4700 + komp
Jelenleg...
Kiskunhalas:Tak.4200+komp,Malmi4700+komp.Levonás nélkül
Válasz medikus #4388. hozzászólásáranettó
Válasz VMisi #4390. hozzászólásáraNem tisztítják, csak öntjük be a magtárba. Levonás nincs, 98% tisztasággal kell bevinni, de ez gabonánál nyilván nem gond.
Válasz Fiatal_nem_gazda #4397. hozzászólásáraCsanádapácán Agromolnár kft 4210
4400
4600
4900
Jászberény 4300-4500-4800 búza netto ár.
Válasz Fúlós #4396. hozzászólásáraIgazából azért írtam,hogy hátha ír valaki,hogy ez jó ár vagy sem,mert szerintem a nevemből is kiderült,hogy nem értek hozzá túlságosan.
De aztán elővettem a régimódi módszert és visszaolvastam kicsit többet,nem hazudtak a tanárok,tényleg hasznos az olvasás :D
Válasz Fúlós #4396. hozzászólásáraBiztos az én hibám,de ezt nem értem,hogy miért írtad
Válasz Fiatal_nem_gazda #4392. hozzászólásáraKöszönöm,hogy megosztod a nálad aktuális árakat.
Válasz medikus #4385. hozzászólásáraPersze ez nettó ár,
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4386. hozzászólásáraIsten mentsen meg tőle dehogy... ez rendes nagy cég...
Válasz Fiatal_nem_gazda #4392. hozzászólásáraKarotin?
Szép napot mindenkinek!
Nekünk tegnap 4300-at mondtak a takarmány,4600-at a malmi búzára. Csongrád megye,Szegedtől kicsit északabbra :)
Válasz medikus #4385. hozzászólásáraDe te azt már kifizetted előre a komp. felárat, áfában.
Válasz Vadmalac #4387. hozzászólásáralevonás?
Gallicoop tak. 4200 +, -2%lev.
Válasz Vadmalac #4387. hozzászólásáraItt,:43,44fél,46,47.
Válasz Vadmalac #4387. hozzászólásáraBruttó,nettó,Áfa,vagy komp?
Gyomaendrőd, mai árak:
tak: 4350
malmi 4500
Válasz Drisa #4384. hozzászólásáraFranciska?? Akkor alakulnak az árak látom. Lehet lessz ez még több is
Válasz Drisa #4384. hozzászólásáraPlusz komp?Városföld?
tak búza 45500 Ft/t
Válasz koz #4378. hozzászólásáraKamuznak ... Hol van még az aratás vége!
Ugyanez megy nálunk is minden évben:
Reggelt mindenkinek!
Tudtok e segíteni class marcant 50-es bálázó gépkönyv ügyben.
Fontos lenne, no meg sűrgős is! Köszi mindenkinek!
Válasz koz #4378. hozzászólásáraháát..jó a kérdés... de a pénz fér el a legkisebb helyen...
Válasz koz #4378. hozzászólásáraNálunk az csak 40!
Érdemes-e a takarmánybúza eladással várni, ha most kapok 45-öt érte,mert azzal riogatnak, hogy a behordott termény 80%-a minálunk takarmány és eshet ez az ár és van ahol csak 41-et adnak érte itt. Borsod 45-51-ig.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #4376. hozzászólásáraszép zöld gyepeken csinálok úgy mintha csinálnék valamit...a tőzsdét meg letojom..ha van kereslet szénára adom..ha nincs akkor meg megeszi a szártépő..meg egy kis erdőgazdálkodás jön mellé...meg egy kis agroturizmus...
Válasz rongyos #4375. hozzászólásáraMilyen osztrák modell??? Avass már be