Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.02 FtUSD394.48 FtCHF438.79 FtGBP494.07 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tuti az a cél hogy eladd vagy bérbe add a földet. Csinaltasd mással. Egyben kérik a pénzt? Olyat hogy csinál? 15 napon belül szamlazni kell ha jól tudom.
Válasz #4268. hozzászólásra
Minden munkafolyamatnál jelen kellett volna lenni és akkor nem lenne ez a probléma!Leginkább neked lett volna ez fontos mivel a te termésedről van szó,és a te pénzedről!
nekünk is van egy táblánk, ami ,a tsz táblába van, ezért ők csinálják egybe,44 ak-s ,de ekkora hasalás még nem volt rajta,mindig jó eredmény szokott lenni rajta.hát most KO.
búza volt vetve,tavalyi repce után,nyár végén még borsó zöldtrágyát vetettek,a tsz-nek akg-s a terület ,gondolom a tápanyagellátás,meg a kifutó akg miatt akarták kellően feltölteni tápanyaggal+ a szokásos nem kevés műtrágya ,egyéb input,ez is 200 felett van ,jól is nézett ki tavasz végén,de aztán jőttek ,láttak, jóllaktak a pockok,kemény 3q/ha terméseredménnyel zártuk a szezont itt, és előre félek a következő évtől,ha megint nem lesz esetleg tél.
Ez nem igy működik! Simán ra lehet költeni ennyit, akar indokolhatóan is! De persze láttunk mar olyat, hogy az integrátor abban legyen érdekelt, hogy mnindig csináljon valamit a földön, es lehessen számlázni...
Ki lehet hozni 120-150 ezerből is úgy, hogy atvernek, meg ra költhetnek 300ezret úgy, hogy indokolt legyen.. Az aránytalanság csak akkor all fenn, ha mondjuk 2x szánt, vagy 20 helyett 50 ezerért arat.
Válasz #4262. hozzászólásra
Azt lehet csinálni hogy ellenőrizni kell minden műveletet.
Annyit meg olyat szór-e ki mint amit számláz, vagy elvégezte-e a műveleteket.
A 180 ezer lenne inkább a reális összeg.
Szervestrágyázni búza alá nem jellemző, esetleg meszezés vagy mélylazítás emelhette a költséget.
Vagy elképzelhető hogy az idén 3x vagy 4x kellett gombaölőzni valami komolyabb szerrel, de ezt neked kell tudni.
Jó lenne tudni, milyen műveleteket csináltak a földeden. Valamint az inputanyagot is ők adták-e, ha igen mit és mennyit. Én Csongrád megyei vagyok, hasonlóak lehetnek az árak nálatok is.
Békésben búzát integráltatok és kijött a 2014. évi őszi búza elszámolásom, ahol 276,000 Ft/HA beművelési költséget akarnak velem elszámoltatni, ami pofátlanul sok szerintem.
Ezt nem tudom elfogadni. Tavalyhoz képest duplájára nőtt a beművelési költségem
Helybeli más vállalkozók 180,000 Ft/Ha áron művelték az őszi búzát.
Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
Szolgáltatás, ellenszolgáltatás feltünő aránytalansága?
Mennyi volt a reális ára 2014-ben a őszi búza beművelésének?
Igen drága lehet ősztől a kenyér
Index
2014. 08. 06. 06:25
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt nyilatkozta a szerda reggeli Napi Gazdaságnak, hogy ősztől akár 30 százalékkal is drágulhat a liszt, mivel idén a vártnál rosszabb minőségű gabonát sikerült betakarítani – az ötmillió tonnából csak mintegy 1,5 millió tonna lesz sütőipari minőségű -, az euró–forint árfolyam miatt pedig megugrott az import alapanyagok ára. Septe szerint mindenképpen meg kell egyezni a kereskedőkkel, mivel áremelés nélkül több száz hazai sütőipari cég működése kerülhet komoly veszélybe. Az áremelés ráadásul már egy évek óta halogatott kérdés, ami mostanra halaszthatatlanná vált.
A tárgyalások várhatóan augusztus végén kezdődnek, a fogyasztók pedig már szeptemberben érezhetik az áremelés hatását. Jelenleg közel 1100 magyar sütőipari vállalkozás működik az országban, amelyek 23 ezer főt foglalkoztatnak, de a vállalkozások száma a hipermarketek belső sütödéi miatt folyamatosan csökken. A magyar vállalkozásoknak az elmúlt években kemény konkurenciát jelentenek a gomba módra szaporodó albán pékségek is, melyekből már nagyjából 600 található országszerte.
Válasz #4253. hozzászólásra
Csak várni még,nálunk aratás idején 16euróé vették aztán lement 3hétig 14-ig(hogy mindenkit beugraszanak,ne tároltassanak)tegnaptól meg 17e Az ára
Teljesen fölösleges lenne a nagy termés, minőség meg a marha jó ár......
Csak ölnénk bele a vasakba lízingekbe hitelekbe meg a .......... ..........ba........
Dübörögne a költekezés, a kupecok meg má audi merci meg a rangeroverok után egyedi autókat gyártatnának mi?
Vennénk földet amit még több lóvé művelni......
Há hova a .........ba akartok még növekedni?????
Há nem elég ami van heee????
Szépen megkell húzódni mint a kisegér a sarokba.......
És rágcsálni a 3000es takarmány árpát......
Megyek is vissza rágni.........
Válasz #4238. hozzászólásra
Sajnos nem, mint írtam nagyon ritkán használják nincs is hozzá munkagépjük, valahogy ezt nem is direkt vették ők hanem rajtuk maradt lehet valami tartozásba, nem tudom már. Át nem igen vernek ,amit mondanak elhiheted , normális banda amúgy én jó viszonyba vagyok velük.
Válasz #4231. hozzászólásra
Nem hogy ismerős de ismerem a családodat vagy30 éve tavaly én voltam nálatok egy 820asal ott volt egy pótkocsim nálatok betéve .
a bátyám kereskedő....ismerem az észjárásukat....azt mondta egyszer nekem félig belőve...." na öcsém...tudjátok meddig fogjuk ezt veletek csinálni???? amíg mindannyian azt nem mondjátok, hogy EZT a LÓ.ASZT TERMELÜNK NEKTEK..."
12425 hozzászólás
Friss árakat tud valaki?
Tuti az a cél hogy eladd vagy bérbe add a földet. Csinaltasd mással. Egyben kérik a pénzt? Olyat hogy csinál? 15 napon belül szamlazni kell ha jól tudom.
Válasz #4271. hozzászólásra
Ha mindennél nem is de a vetés,műtrágyaszórás,permetezés és az aratásnál nem árt ha ott a gazda a későbbi félreértések elkerülése végett.
Válasz #4271. hozzászólásra
Ezt te sem gondolod komolyan...
Minden munkafolyamatnál jelen kellett volna lenni és akkor nem lenne ez a probléma!Leginkább neked lett volna ez fontos mivel a te termésedről van szó,és a te pénzedről!
nekünk is van egy táblánk, ami ,a tsz táblába van, ezért ők csinálják egybe,44 ak-s ,de ekkora hasalás még nem volt rajta,mindig jó eredmény szokott lenni rajta.hát most KO.
búza volt vetve,tavalyi repce után,nyár végén még borsó zöldtrágyát vetettek,a tsz-nek akg-s a terület ,gondolom a tápanyagellátás,meg a kifutó akg miatt akarták kellően feltölteni tápanyaggal+ a szokásos nem kevés műtrágya ,egyéb input,ez is 200 felett van ,jól is nézett ki tavasz végén,de aztán jőttek ,láttak, jóllaktak a pockok,kemény 3q/ha terméseredménnyel zártuk a szezont itt, és előre félek a következő évtől,ha megint nem lesz esetleg tél.
kéne egy részletes kimutatás
-40000 Ft /Ha lett a hozam
Válasz #4264. hozzászólásra
vszínűleg erősen negatív,kivéve ha 7t felett volt
Ez nem igy működik! Simán ra lehet költeni ennyit, akar indokolhatóan is! De persze láttunk mar olyat, hogy az integrátor abban legyen érdekelt, hogy mnindig csináljon valamit a földön, es lehessen számlázni...
Ki lehet hozni 120-150 ezerből is úgy, hogy atvernek, meg ra költhetnek 300ezret úgy, hogy indokolt legyen.. Az aránytalanság csak akkor all fenn, ha mondjuk 2x szánt, vagy 20 helyett 50 ezerért arat.
Azt lehet csinálni hogy ellenőrizni kell minden műveletet.
Annyit meg olyat szór-e ki mint amit számláz, vagy elvégezte-e a műveleteket.
A 180 ezer lenne inkább a reális összeg.
Szervestrágyázni búza alá nem jellemző, esetleg meszezés vagy mélylazítás emelhette a költséget.
Vagy elképzelhető hogy az idén 3x vagy 4x kellett gombaölőzni valami komolyabb szerrel, de ezt neked kell tudni.
Ha ennyi volt a költség akkor mennyi volt a hozam?
Szia!
Jó lenne tudni, milyen műveleteket csináltak a földeden. Valamint az inputanyagot is ők adták-e, ha igen mit és mennyit. Én Csongrád megyei vagyok, hasonlóak lehetnek az árak nálatok is.
Sziasztok!
Sziasztok
Segítsetek már egy kicsit.
Békésben búzát integráltatok és kijött a 2014. évi őszi búza elszámolásom, ahol 276,000 Ft/HA beművelési költséget akarnak velem elszámoltatni, ami pofátlanul sok szerintem.
Ezt nem tudom elfogadni. Tavalyhoz képest duplájára nőtt a beművelési költségem
Helybeli más vállalkozók 180,000 Ft/Ha áron művelték az őszi búzát.
Mit lehet ebben a helyzetben tenni?
Szolgáltatás, ellenszolgáltatás feltünő aránytalansága?
Mennyi volt a reális ára 2014-ben a őszi búza beművelésének?
Segítsetek légy szíves
Válasz #4254. hozzászólásra
Tegnap 10 euro környékét emlegették a takarmánybúzára kelet szlovákiában. Meg hogy már lassan az irodában is az van. Dura h évtizedes árak vannak.
Válasz #4258. hozzászólásra
ha van azért emelünk ha nincs azért......
Válasz #4258. hozzászólásra
Pékeknek ez csak jó ürügy.A tész -nél azt mondták,aki maga is malom tulaj,hogy a kis malmok már bespájzoltak,a nagyokat meg nem érdekli a minőség.
Igen drága lehet ősztől a kenyér
Index
2014. 08. 06. 06:25
Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke azt nyilatkozta a szerda reggeli Napi Gazdaságnak, hogy ősztől akár 30 százalékkal is drágulhat a liszt, mivel idén a vártnál rosszabb minőségű gabonát sikerült betakarítani – az ötmillió tonnából csak mintegy 1,5 millió tonna lesz sütőipari minőségű -, az euró–forint árfolyam miatt pedig megugrott az import alapanyagok ára. Septe szerint mindenképpen meg kell egyezni a kereskedőkkel, mivel áremelés nélkül több száz hazai sütőipari cég működése kerülhet komoly veszélybe. Az áremelés ráadásul már egy évek óta halogatott kérdés, ami mostanra halaszthatatlanná vált.
A tárgyalások várhatóan augusztus végén kezdődnek, a fogyasztók pedig már szeptemberben érezhetik az áremelés hatását. Jelenleg közel 1100 magyar sütőipari vállalkozás működik az országban, amelyek 23 ezer főt foglalkoztatnak, de a vállalkozások száma a hipermarketek belső sütödéi miatt folyamatosan csökken. A magyar vállalkozásoknak az elmúlt években kemény konkurenciát jelentenek a gomba módra szaporodó albán pékségek is, melyekből már nagyjából 600 található országszerte.
Válasz #4247. hozzászólásra
sörárpának vetetted?
Válasz #4255. hozzászólásra
A malmit én adnám!
Malmi 52, euro 48, tak. 42,2.
Adnátok, vagy nem adnátok? Már egyet aludtam rá.
Válasz #4253. hozzászólásra
Csak várni még,nálunk aratás idején 16euróé vették aztán lement 3hétig 14-ig(hogy mindenkit beugraszanak,ne tároltassanak)tegnaptól meg 17e Az ára
Válasz #4248. hozzászólásra
Heci csak az igazat mondja. Sajnos ez is Szlovákia valóság. Csak ne legyen még ennél is alacsonyabb ár.
Válasz #4251. hozzászólásra
Mittudjamén hogy a karintia zsidróóó...Csak perkálja a lóvét...
Moderálási elveink miatt törölve.
Bakayd (3932)
2014-08-26 11:29:26
Válasz #4249. hozzászólásra
Értettem én, csak honnan veszel ilyen alacsony árakat? Itt a taki búza is 42000/t
Válasz #4248. hozzászólásra
jó akkor másként 30.000 per tonna ha nem birod fölfogni
Válasz #4247. hozzászólásra
3000?????Miről beszélsz???
Teljesen fölösleges lenne a nagy termés, minőség meg a marha jó ár......
Csak ölnénk bele a vasakba lízingekbe hitelekbe meg a .......... ..........ba........
Dübörögne a költekezés, a kupecok meg má audi merci meg a rangeroverok után egyedi autókat gyártatnának mi?
Vennénk földet amit még több lóvé művelni......
Há hova a .........ba akartok még növekedni?????
Há nem elég ami van heee????
Szépen megkell húzódni mint a kisegér a sarokba.......
És rágcsálni a 3000es takarmány árpát......
Megyek is vissza rágni.........
Válasz #4245. hozzászólásra
Na akkor ez a nem semmi , így már érthető hogy tévedtem de bocs ,biztos voltam benne hogy te vagy a Gábor .
Válasz #4244. hozzászólásra
Nekem nov.25.-én született Adél leányom, Gábor-nak ha jól rémlik Márc. 15-én szintén AdélNa ezt húzd ki
Válasz #4243. hozzászólásra
Na akkor ez tévesztett meg engem meg hogy van egy Adél nevű kislánya.
Válasz #4242. hozzászólásra
Nem, az is az ővéké akiről beszélsz...Csak nekem dolgoznak bérmunkába
Válasz #4241. hozzászólásra
Most akkor neked repet szét a megán felnid?
Válasz #4237. hozzászólásra
Valahogy sejtettem kire gondolsz, haver gazdának vannak ezek a gépei
Válasz #4239. hozzászólásra
Jó köszi ,lehet alkatrésznek megveszem gondolkodom rajta .
Válasz #4238. hozzászólásra
Sajnos nem, mint írtam nagyon ritkán használják nincs is hozzá munkagépjük, valahogy ezt nem is direkt vették ők hanem rajtuk maradt lehet valami tartozásba, nem tudom már. Át nem igen vernek ,amit mondanak elhiheted , normális banda amúgy én jó viszonyba vagyok velük.
Válasz #4236. hozzászólásra
Esetleg szóban tudnál róla valami infót adni mert az ára nem messze van az ócska vashoz azon nincs bukás végtére is.
Válasz #4234. hozzászólásra
Sajnos azt nem nagyom szoktam használni de titkosat nem írok.Van neked egy éves MF traktorod meg Renault is?
Válasz #4235. hozzászólásra
Értem, ismerem őket, nem dolgoznak vele csak néha-néha, jó ha évente 2 x be van indítva .
Válasz #4233. hozzászólásra
Szia néztem nálatok alkat résznek egy rába motoros t150 de nem nyerte el a tetszésemet.
Válasz #4232. hozzászólásra
Írj privátba a nagyat@vipmail.hu-ra, valamelyik mási k gazdánál lehettél sztem
Válasz #4232. hozzászólásra
Szia . Én meg ma voltam felétek, hoztam egy pár új első lábbelit Ivánra, tegnap bejöhettél volna ám nincs nálam korán pizsamaosztás
Válasz #4231. hozzászólásra
Nem hogy ismerős de ismerem a családodat vagy30 éve tavaly én voltam nálatok egy 820asal ott volt egy pótkocsim nálatok betéve .
Válasz #4230. hozzászólásra
Hoppá...De...Igen..tán ismerős vagy erre...
Válasz #4219. hozzászólásra
Szia FARMER te véletlenül nem Felsőnyék környékén gazdálkodsz?
Válasz #4216. hozzászólásra
a bátyám kereskedő....ismerem az észjárásukat....azt mondta egyszer nekem félig belőve...." na öcsém...tudjátok meddig fogjuk ezt veletek csinálni???? amíg mindannyian azt nem mondjátok, hogy EZT a LÓ.ASZT TERMELÜNK NEKTEK..."
Válasz #4221. hozzászólásra
NETTÓ ... ÁFÁS VAGYOK...
Válasz #4226. hozzászólásra
Itt is az van kiadva,hogy felvásárolni amennyit csak lehet.
Tudnak vmit!
http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/az-esos-idojaras-gondot-okoz-a-buzatermesztoknek-432307
Két helyen tároljuk a búzát.
Egyiknél sikér szerint halmozták: 28 alatt tak.
28-30 eu.
30 fölött mal.
Másiknál: 24 alatt tak.
24-28 eu.
28 fölött mal.
Már mintázzák a lehetséges vevők. Úgy tűnik, mintha a vevők sietnének!?