Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3990. hozzászólásra
Eddig sosem volt gond a fizetéssel, mindig korrekten fizetek, ami le volt írva ahhoz mindig tartották magukat. Az itt felvásárolt árut egy szemig Ausztriába viszik, vagy Olaszországba.
Ma kaptam 142euro/t ajanlatott buzara minusz 3 euro minosegtol fugoen . A repcere 314 euro mashol mennyit kinalnak ,mert az egyik ceg 295 eurot kinalt. Szoval eladni vagy varni ?
Neked is igazad lehet, én május végén kötöttem le 23 ezerért, oda is adtam annyiért az összeset, még fedezeti vásárlásba is bele akartak zavarni, viszont utána durván kilőtt az ár, csúnya bré volt, többet ilyet biztos nem csinálok.
Igaz hogy nem búza, hanem árpa.
Gyomaendrőd határában több felől is jelentettek 7q/ha-os betakarítási átlagot. És lesznek hasonlók búzában is, azon a részen én sem számolok 10qnál többel. Egerek mindent kirágtak.
Én 2010-ben basztam rá kegyetlenül, Májusban még ógy nézett ki lesz vagy 70 mázsás búzám, az egész ország televolt vele mennyi búza lesz le is kötöttem 23e ft-ért, Bebaszott a kánikula, lett a 70-ből 25 mázsa ,az ár meg júliusra 50e ft. Szóval én inkább megvárom a buli végét, lesz ami lesz.
Jászberény ősziárpa 4250brutto búza tak 4300 euro4500 étk 4700 .De a felvásárlok mondják hogy volt gazda aki 65 mázsás árpával dicsekedet .Biztos van ilyen is de nem ez az átlag vagy 1.2hektáron.Ezt azé nem kellene !
húzzál 19 lapot vedd fel a területalapút legalább egy részét hogy folytatni tudd! Vállaj bér melót, De tartsd magad és a terményed!!! A nepperek kihasználnak azt ne hagyd!
MF-s tudod mi az idegesítő? én pl kicsi vagyok, idén pont nincs rajta input finanszirozás, de mégis oda kell adnom, mert nem tudnám folytatni a melót érted... naprára már pl kellett input finanszirozás.. érdekes helyzetben vagyok, 2011 ben felszámoltam informatikai cégemet, igaz akkori gazdaság katasztrófális volt, 2011 ben elvesztettük apumat aki nővénytermesztéssel folgalkozott, nagyon nehéz döntés elé állított az élet, és én is növénytermesztésre adtam a voksot, ha most beüt az ukrán vám mentes gabona, lehet le is húzhatom a rolót:((
Igen kompos ár volt de előtte kb.: 4700-et kínáltak érte komppal de annyiért nem adtam mert túl jó volt a minőség de sokan oda adták ennyiért arról meg nem is beszélve akinek takarmány volt
Búzával az utóbb években szívás van ha betárolják de neked legyen igazad én tavaly is jobban jártam mint a nepperek javitó+ ra kiharcoltam az 5000ft-ot és egy kicsit majdnem 5100-et de ha kell megtudom nézni pontosan és ez kombájn alól ment el ők meg ültek rajta nem egy fél évet hanem többen akkor ki járt jól?
Akkor lehet jobban járok ha. Kombájn tisztán mindenféle minöisîtés és levonás nélkül adom oda takarmány árpának.És nincsennek a felesleges
körök a sok sz@rakodással.
Ma reggel beszéltem a tész-ünk igazgatójával, azt mondta ne kapkodjuk el az eladást, ne dőljünk be itt a 36-38-as árpa áraknak, meg a gyenge 40, vagy alatti búzának, had vergődjenek a nepperek Búzában jelenleg 43-48-as szintről, árpában 43-ról beszélt nagy tételbeni ártékesítés esetén. Úgyhogy a neppereknek üzenjük hogy . Ennyiért tőlünk nem kapják meg
sörárpa paraméterek:
Fehérje : min. 9,50 - max.11,50 % öszisörárpa( vanessa,wintmalt,malwinta,violetta,metaxa,nectaria,boreale)
Tavaszi sörárpa:
Fehérje : 9,5 min- 12,0 % max. (12-es feherjenel mar ár levonás van itt is a szabvány 11,50% de 12 .-esel is fel lehet dolgozni)
Osztályozottság: min. 85 % ( 2,5x2,2mm) rozstán
falyta tisztaság min.95 %
Csiraképesség : min.98%
Tavasziárpa falyták: Kangoo,Jersey,Malz,Marthe,Prestige,Xanadu,Scarlet,Sebastian,Ebson,Bojos,Quench,
Egyértelmű!Csak sörárpa fajta lehet,fehérje max.12%,2 mm-es hasíték rosta,stb.De én egy tész-hez vagyok szerződve,ők adták a magot,ők tisztítanak,meg piacot szereznek rá.
Hogy kerek legyen a történet azt is írd le, hogy mit vár ezért az árért cserébe a felvásárló! Nem minden árpa mehet sörbe. Ha így lenne, akkor azt is takarmány árban vinnék. Ezerszemtömeg, fehérje...
12447 hozzászólás
Válasz #3996. hozzászólásra
Mai búza felvásárlási ár Csongrád megyében (nettó):
Takarmány: 4100
Malmi: 4200
Javító: 4300
Válasz #3989. hozzászólásra
Valaki?
Válasz #3993. hozzászólásra
Takarmány árpa 39 .
olvastátok? állitólag emelkedhet a búza ára? szerintetek? ez kamu??
Válasz #3985. hozzászólásra
Na ezek korrekt árak de arra lennék kíváncsi hogy most mennyiért veszik?
Válasz #3991. hozzászólásra
Hát igen jó helyen laksz.
Válasz #3990. hozzászólásra
Eddig sosem volt gond a fizetéssel, mindig korrekten fizetek, ami le volt írva ahhoz mindig tartották magukat. Az itt felvásárolt árut egy szemig Ausztriába viszik, vagy Olaszországba.
Válasz #3987. hozzászólásra
Majd ha ezt ki is fizetik akkor jó mert amikor olcsobban is meg tudják venni akkor nagyon keserű szájizzel fizetik ki.
Valaki meg tudná mondani hogy az f1 vetőmag búzát mennyivel lehet drágábban adni?
Válasz #3987. hozzászólásra
Valahogy gondoltam hogy nem most kötötted,pedig már kezdtem örülni
Válasz #3986. hozzászólásra
Sopron környéke, de már nem kötnek szerződést, én egy hónapja kötöttem.
Válasz #3985. hozzászólásra
Szia!
Kinél szerződtél?
AZ ország melyik részén laksz?
Buza leszerződve min.nettó I.5100ft II.4900ft III.4700ft ez a minimálár,ha több lesz a piaciár akkor többet fizetnek.
Ma kaptam 142euro/t ajanlatott buzara minusz 3 euro minosegtol fugoen . A repcere 314 euro mashol mennyit kinalnak ,mert az egyik ceg 295 eurot kinalt. Szoval eladni vagy varni ?
Válasz #3982. hozzászólásra
Nem. Ma hívott alkudozni, de mondtam h 4200 alatt nem elado.
Válasz #3981. hozzászólásra
Nem tudod Tündike mennyiért veszi arrafelé?
Ma már 4000 ft-ot hallottam az őszi arpara. :)
Irjatok már árrat hogy tudjunk tájékozodni meg ahol van ármozgást is azért gondolom nem egy az ár mindenűt !
Válasz #3978. hozzászólásra
Hát emelkedjen is és sajnos a kukorica is ha igy haladunk ko.És akkor a gabona ára emelkedik.
Válasz #3977. hozzászólásra
Akkor emelkedik,,, ahogy jönnek rosz eredmények, várható volt
Darázs keverő Jászberény 3900+komp ősziárpa .
Válasz #3975. hozzászólásra
Neked is igazad lehet, én május végén kötöttem le 23 ezerért, oda is adtam annyiért az összeset, még fedezeti vásárlásba is bele akartak zavarni, viszont utána durván kilőtt az ár, csúnya bré volt, többet ilyet biztos nem csinálok.
Válasz #3973. hozzászólásra
Szia!
2010. júl, 12-én, ezt írtam a naplóba:
M1 33 ezer
M2 31 ezer
T 28 ezer
Osztályon aluli 24 ezer.
Szept. közepén adódott el 53 ezerért.
Igaz hogy nem búza, hanem árpa.
Gyomaendrőd határában több felől is jelentettek 7q/ha-os betakarítási átlagot. És lesznek hasonlók búzában is, azon a részen én sem számolok 10qnál többel. Egerek mindent kirágtak.
Én 2010-ben basztam rá kegyetlenül, Májusban még ógy nézett ki lesz vagy 70 mázsás búzám, az egész ország televolt vele mennyi búza lesz le is kötöttem 23e ft-ért, Bebaszott a kánikula, lett a 70-ből 25 mázsa ,az ár meg júliusra 50e ft. Szóval én inkább megvárom a buli végét, lesz ami lesz.
Válasz #3971. hozzászólásra
Most vizsgáltam meg a szemeket , szerintem ,nálunk legalábbis egyharmaddal kisebbek a szemek , akkor már a termés is(sajnos).
szerintem is hülye aki nagy terméssel dicsekszik szezon közepén meg főleg ha a felvásárló előtt
Válasz #3969. hozzászólásra
Éppen ezért voltam mérges meg szoba mondják és a kereskedő nagy terméssel kalkulál pedig itt nálunk nem lesz csak közepes.
Válasz #3967. hozzászólásra
Miért kell aratás elött megírni, hogy 40-80q/hektár?Majd augusztus 15 után kellene csak számokat írni! Ezeket az oldalakat olvassák a kereskedők is!!!
http://finviz.com/fut_chart.ashx?t=ZW&cot=001602&p=h1 kicsit megindult a búza felfelé, kíváncsi vagyok meddig tart ez?
Jászberény ősziárpa 4250brutto búza tak 4300 euro4500 étk 4700 .De a felvásárlok mondják hogy volt gazda aki 65 mázsás árpával dicsekedet .Biztos van ilyen is de nem ez az átlag vagy 1.2hektáron.Ezt azé nem kellene !
Válasz #3965. hozzászólásra
húzzál 19 lapot vedd fel a területalapút legalább egy részét hogy folytatni tudd! Vállaj bér melót, De tartsd magad és a terményed!!! A nepperek kihasználnak azt ne hagyd!
Válasz #3961. hozzászólásra
MF-s tudod mi az idegesítő? én pl kicsi vagyok, idén pont nincs rajta input finanszirozás, de mégis oda kell adnom, mert nem tudnám folytatni a melót érted... naprára már pl kellett input finanszirozás.. érdekes helyzetben vagyok, 2011 ben felszámoltam informatikai cégemet, igaz akkori gazdaság katasztrófális volt, 2011 ben elvesztettük apumat aki nővénytermesztéssel folgalkozott, nagyon nehéz döntés elé állított az élet, és én is növénytermesztésre adtam a voksot, ha most beüt az ukrán vám mentes gabona, lehet le is húzhatom a rolót:((
Válasz #3963. hozzászólásra
Igen kompos ár volt de előtte kb.: 4700-et kínáltak érte komppal de annyiért nem adtam mert túl jó volt a minőség de sokan oda adták ennyiért arról meg nem is beszélve akinek takarmány volt
Válasz #3958. hozzászólásra
de ez komp.-os ár volt nem netto
Válasz #3959. hozzászólásra
Ez tavaly volt de most is odaadnám annyiért
Válasz #3959. hozzászólásra
Hidd el,minden kicsi oda adja 40 alatt.Input anyag van rajta,határidős.
Válasz #3957. hozzászólásra
Ha sörárpát vetsz,van egy lehetőséged,hogy jól is járj bevételbe.Ha nem sörárpa,ez a lehetőség nincs meg.
Válasz #3958. hozzászólásra
Ha most valaki adja az 50-et, most viheti, itt a 40 alatti nepperkedésről volt szó
Válasz #3955. hozzászólásra
Búzával az utóbb években szívás van ha betárolják de neked legyen igazad én tavaly is jobban jártam mint a nepperek javitó+ ra kiharcoltam az 5000ft-ot és egy kicsit majdnem 5100-et de ha kell megtudom nézni pontosan és ez kombájn alól ment el ők meg ültek rajta nem egy fél évet hanem többen akkor ki járt jól?
Akkor lehet jobban járok ha. Kombájn tisztán mindenféle minöisîtés és levonás nélkül adom oda takarmány árpának.És nincsennek a felesleges
körök a sok sz@rakodással.
Válasz #3955. hozzászólásra
Én is így gondolom,főleg ha a termésmennyiség is kevesebb lesz a vártnál.
Ma reggel beszéltem a tész-ünk igazgatójával, azt mondta ne kapkodjuk el az eladást, ne dőljünk be itt a 36-38-as árpa áraknak, meg a gyenge 40, vagy alatti búzának, had vergődjenek a nepperek Búzában jelenleg 43-48-as szintről, árpában 43-ról beszélt nagy tételbeni ártékesítés esetén. Úgyhogy a neppereknek üzenjük hogy . Ennyiért tőlünk nem kapják meg
Válasz #3952. hozzászólásra
sörárpa paraméterek:
Fehérje : min. 9,50 - max.11,50 % öszisörárpa( vanessa,wintmalt,malwinta,violetta,metaxa,nectaria,boreale)
Tavaszi sörárpa:
Fehérje : 9,5 min- 12,0 % max. (12-es feherjenel mar ár levonás van itt is a szabvány 11,50% de 12 .-esel is fel lehet dolgozni)
Osztályozottság: min. 85 % ( 2,5x2,2mm) rozstán
falyta tisztaság min.95 %
Csiraképesség : min.98%
Tavasziárpa falyták: Kangoo,Jersey,Malz,Marthe,Prestige,Xanadu,Scarlet,Sebastian,Ebson,Bojos,Quench,
Válasz #3952. hozzászólásra
Egyértelmű!Csak sörárpa fajta lehet,fehérje max.12%,2 mm-es hasíték rosta,stb.De én egy tész-hez vagyok szerződve,ők adták a magot,ők tisztítanak,meg piacot szereznek rá.
Válasz #3948. hozzászólásra
Hogy kerek legyen a történet azt is írd le, hogy mit vár ezért az árért cserébe a felvásárló! Nem minden árpa mehet sörbe. Ha így lenne, akkor azt is takarmány árban vinnék. Ezerszemtömeg, fehérje...
Válasz #3948. hozzászólásra
Mikor szállít és mikor fizet? Elérhetőséget tudsz adni?
Válasz #3949. hozzászólásra
Hogy a "lódarázs" csípje meg a kis darázst!!
Darázs keverő Jászberény 3700+komp árpa mai ár .
Válasz #3946. hozzászólásra
Hogy mikor?Hát az új termés .Szombaton kezdjük vágni.