Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.67 FtUSD390.93 FtCHF432.71 FtGBP500 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2289. hozzászólásra
érdekes én a héten fejeztem be a szántást mezőkovácsházán mtz-vel,igaz ez a főld nem is volt agyontaposva 80-100Q traktorokkal
Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett
Aszály 2011. 11. 16
A tavalyi évhez képest idén nagyon kevés csapadék esik. Csak a nyár első felében volt komolyabb esőzés és néhány rövidebb csapadékos időszak. Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett.
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet jelentése szerint, melyet Pavol Faško és Pavel Matejovič szakértők dolgoztak ki, Szlovákia egyes régiói már négy hónapja szenvednek az aszálytól. A helyzet különlegességét és rendkívüliségét szerintük még kiemelkedőbbé teszi a minimális csapadékmennyiség Közép-Szlovákia déli részén.
„Ha beigazolódnak a várakozások, és novemberben már nem változnak meg a csapadékviszonyok, az idei ősz 1881 óta az egyik legszárazabb lesz Szlovákia történetében” – figyelmeztet a jelentés. Hasonló aszályra csupán 1959-ben és 1908-ban volt példa. Az elemzők rámutattak arra is, hogy ha a nyár közepén nem lett volna a hidegebb, csapadékosabb három hetes időszak, még rosszabb lenne a mérleg. A jelentős aszályhoz hozzájárult a nagyon forró augusztus végi időjárás, és a meleg szeptember is.
Novemberben egyébként a csapadékmentes időjárás mellett melegrekordok is megdőltek. November 6-án Erdőtkán (Oravská Lesná) 17,3 Celsius fokra emelkedett a nappali hőmérséklet, így megdőlt az 1963-mas, 48 éves rekord. November 9-én Mezőlaborcon egy 1967-es csúcs dőlt meg, mivel 16,1 fokos legmagasabb nappali hőmérsékletet mértek.
Azt még hozzátenném én ezt ma a rádióban hallottam és még az hangzott el hogy a jövő évi búza termés veszélyezteti a jelenlegi időjárási helyzet.
Én is jártam Pestől Hajdúszobig a múlt héten,katasztrofális búzavetések vannak tényleg.Ebből lesz-e áremelkedés,az a nagy kérdés?Nekem még megvan az idei búza,egyenlőre bukta van rajta.
a mostani búzahelyzet régen volt ilyen siralmas !!!!!hallgatnak mint a kuka nemrég még arról hözöngtek mekkora termés volt. a múlt héten jártam a jászságban-szabolcsban+hajdúban a búza táblák helye látszik csak s csak a hozzá értő tudja milyen növény senyved az adott táblákban!!ritkaságszámba megy az ha zöld búza látszik valahol.
igen furcsa a nagy csend .............
Válasz #2281. hozzászólásra
Azért nem értettelek, mivel a 2 hozzászólásodban elmarasztaltad a Trigót a búzaügyleteddel,de oda viszed
a kukoricád is.
MIÉRT.....?????
Ha tudod, hogy becsapnak vagy olcsóbban veszik miért nem viszed máshova? (Hidd el, máshol is csak kívülről van
kolbászból a kerítés.......)
Válasz #2278. hozzászólásra
Egyszerűen NEM ÉRTELEK !
1.:Már nyáron panaszkodtál a Trigo-ra az 54 q búzáddal,
hogy becsaptak...MINEK VISZED ODA még a kukoricád is.
2.:Ha már odavitted a 100 q kukoricádat, ha egy másik
kereskedő adna érte 2-3 ft/kg-val többet érte max, az
20-30 ezer forint ( ekkora tételért kamion el sem in-
dul, vagy ha igen az odaútját sem futja), vagy remé-
lem Te sem gondolod komolyan, hogy másik kereskedő
a dupláját adja érte.....
Tiszteletem minden sorstársamnak.A kukorica jelenlegi árára vagyok kíváncsi.100mázsa kukoricám van eladó,jelenleg Kaszaperi Trigo fix vigyáz rá de ott az ár befagyott,pedig még nincs is olyan hideg.
önnek igaza van.de ne gondolja hogy a malmok nem alkotnak kartelt csak azért hogy az árakat lenyoják.pl lehet valaki előnyös helyzetben ha előre fizet mig a legtöbb malom 8 15 napra.mindenki oda értékesit ahova akar. a jó kereskedővel szerintem nincs gond. inkább a föld szélén tevékenykedő táskás emberkéket kellene megszüntetni.
Miből feltételezzem, hogy ÖN kifizeti ???
De !
Feltételezem, hogy ÖN kereskedő és ezt valakinek továbbadja, majd fog rajta. Mi van ha én is épp annak adom ??? Mi van ha kikerülve minden kereskedő vonalat közvetlen a végfelhasználónak adom ?? Pl. malom vagy tápkeverő ??? Vannak az országban régiók, helyek ahol még a kereskedők tudják nyúzni a parasztokat felénk ez már nem divat.......
Nálunk a Trigo a takarmányért 4000 Ft ád. A helyi kereskedők 4250-et ígértek pénteken. Nálam is marad még egyenlőre,mert jó anyag. 4600-at gondoltam nettoba, annyiért már odaadom. Most is árvíz és egyéb környezeti katasztrófák sújtják a világot, az olaj ára is magas, Dél Amerikában nem tudnak a bioetanolhoz elég alapanyagot termelni, miért ne várnék még vele. Nagyon alacsonyabb már nem lesz a vételára, az idei árbevételem is magas, majd jövőre elmegy! Minden tényező nekünk dolgozik, csak hát sokszor nem az dönt. Ha más nem, majd a görögöknek odaadjuk, legyen mit enniük.
Mindenki kiabált hogy nem szabad aratáskor eladni nálunk az I-es 48+komp ment akkor. Na most ki is járt jól??? Persze ezt pontosan megmondani nem lehet, de kicsit úgy érzem hogy mindenki a csodát várja az idén gabonafronton. Nekem is mint minden termelőnek az lenne az érdekem hogy a lehető legjobb áron adjunk el, de csodák nincsenek ezt tudomásul kell venni.
12447 hozzászólás
az 52ezer +ÁFA
Válasz #2293. hozzászólásra
Üdv! Érdeklődnék, hogy ez az ár nettó, kompenzációs, vagy áfás?
Én várok vele,ahogy kinéznek a vetések tavasszal koranyáron jelentős emelkedésre esély van.
Mindeki búzát keres,ami fucsa ebben az az hogy mindeki ennyiért...pont 52-ért(itek?)
vinnék a búzámat 5200 ért az jó ár?
Válasz #2291. hozzászólásra
a másik faluban is szántottam már, ott sokkal rosszabb a munka de ott is lehet szántani
Válasz #2290. hozzászólásra
Hmvhely határában is "küzdöttek" az Mtz-k ma láttam.
Válasz #2289. hozzászólásra
érdekes én a héten fejeztem be a szántást mezőkovácsházán mtz-vel,igaz ez a főld nem is volt agyontaposva 80-100Q traktorokkal
Válasz #2288. hozzászólásra
Nem kell ilyenért olyan messze menni.
Negyed éve nem esett, beletörik a földbe az eke
Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett
Aszály 2011. 11. 16
A tavalyi évhez képest idén nagyon kevés csapadék esik. Csak a nyár első felében volt komolyabb esőzés és néhány rövidebb csapadékos időszak. Közép-Szlovákia déli részén száz napja nem esett.
A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet jelentése szerint, melyet Pavol Faško és Pavel Matejovič szakértők dolgoztak ki, Szlovákia egyes régiói már négy hónapja szenvednek az aszálytól. A helyzet különlegességét és rendkívüliségét szerintük még kiemelkedőbbé teszi a minimális csapadékmennyiség Közép-Szlovákia déli részén.
„Ha beigazolódnak a várakozások, és novemberben már nem változnak meg a csapadékviszonyok, az idei ősz 1881 óta az egyik legszárazabb lesz Szlovákia történetében” – figyelmeztet a jelentés. Hasonló aszályra csupán 1959-ben és 1908-ban volt példa. Az elemzők rámutattak arra is, hogy ha a nyár közepén nem lett volna a hidegebb, csapadékosabb három hetes időszak, még rosszabb lenne a mérleg. A jelentős aszályhoz hozzájárult a nagyon forró augusztus végi időjárás, és a meleg szeptember is.
Novemberben egyébként a csapadékmentes időjárás mellett melegrekordok is megdőltek. November 6-án Erdőtkán (Oravská Lesná) 17,3 Celsius fokra emelkedett a nappali hőmérséklet, így megdőlt az 1963-mas, 48 éves rekord. November 9-én Mezőlaborcon egy 1967-es csúcs dőlt meg, mivel 16,1 fokos legmagasabb nappali hőmérsékletet mértek.
Azt még hozzátenném én ezt ma a rádióban hallottam és még az hangzott el hogy a jövő évi búza termés veszélyezteti a jelenlegi időjárási helyzet.
Válasz #2286. hozzászólásra
Én is jártam Pestől Hajdúszobig a múlt héten,katasztrofális búzavetések vannak tényleg.Ebből lesz-e áremelkedés,az a nagy kérdés?Nekem még megvan az idei búza,egyenlőre bukta van rajta.
a mostani búzahelyzet régen volt ilyen siralmas !!!!!hallgatnak mint a kuka nemrég még arról hözöngtek mekkora termés volt. a múlt héten jártam a jászságban-szabolcsban+hajdúban a búza táblák helye látszik csak s csak a hozzá értő tudja milyen növény senyved az adott táblákban!!ritkaságszámba megy az ha zöld búza látszik valahol.
igen furcsa a nagy csend .............
Kibeszél itt búzáról?
Válasz #2283. hozzászólásra
Mostanság már az ilyesmit csak halkan mesélném a tuti jó haveroknak...
Nekünk 1,5 Ha-on termett 60q búza és háztól elvitték legalább a felét 5000 ft/q-ért, és vitték mint a cukrot!!!
Válasz #2281. hozzászólásra
Azért nem értettelek, mivel a 2 hozzászólásodban elmarasztaltad a Trigót a búzaügyleteddel,de oda viszed
a kukoricád is.
MIÉRT.....?????
Ha tudod, hogy becsapnak vagy olcsóbban veszik miért nem viszed máshova? (Hidd el, máshol is csak kívülről van
kolbászból a kerítés.......)
Tisztelt Bendáv!nem értem hogy mit nem értessz.Ha nekem csak ennyi termett 1.5 ha-on.A kukoricát még tavasszal vetettem.Érted.......?
Egyszerűen NEM ÉRTELEK !
1.:Már nyáron panaszkodtál a Trigo-ra az 54 q búzáddal,
hogy becsaptak...MINEK VISZED ODA még a kukoricád is.
2.:Ha már odavitted a 100 q kukoricádat, ha egy másik
kereskedő adna érte 2-3 ft/kg-val többet érte max, az
20-30 ezer forint ( ekkora tételért kamion el sem in-
dul, vagy ha igen az odaútját sem futja), vagy remé-
lem Te sem gondolod komolyan, hogy másik kereskedő
a dupláját adja érte.....
44-45, de létezik erre egy külön topic: "kukorica ár", ott találod az infokat legközelebb
Tiszteletem minden sorstársamnak.A kukorica jelenlegi árára vagyok kíváncsi.100mázsa kukoricám van eladó,jelenleg Kaszaperi Trigo fix vigyáz rá de ott az ár befagyott,pedig még nincs is olyan hideg.
az árpának az idén jó ára volt van.főleg ha söripari célra megfelel.
önnek igaza van.de ne gondolja hogy a malmok nem alkotnak kartelt csak azért hogy az árakat lenyoják.pl lehet valaki előnyös helyzetben ha előre fizet mig a legtöbb malom 8 15 napra.mindenki oda értékesit ahova akar. a jó kereskedővel szerintem nincs gond. inkább a föld szélén tevékenykedő táskás emberkéket kellene megszüntetni.
Válasz #2273. hozzászólásra
Válasz #2267. hozzászólásra
árpát adtam 5-ét
Válasz #2271. hozzászólásra
Miből feltételezzem, hogy ÖN kifizeti ???
De !
Feltételezem, hogy ÖN kereskedő és ezt valakinek továbbadja, majd fog rajta. Mi van ha én is épp annak adom ??? Mi van ha kikerülve minden kereskedő vonalat közvetlen a végfelhasználónak adom ?? Pl. malom vagy tápkeverő ??? Vannak az országban régiók, helyek ahol még a kereskedők tudják nyúzni a parasztokat felénk ez már nem divat.......
Nálunk a Trigo a takarmányért 4000 Ft ád. A helyi kereskedők 4250-et ígértek pénteken. Nálam is marad még egyenlőre,mert jó anyag. 4600-at gondoltam nettoba, annyiért már odaadom. Most is árvíz és egyéb környezeti katasztrófák sújtják a világot, az olaj ára is magas, Dél Amerikában nem tudnak a bioetanolhoz elég alapanyagot termelni, miért ne várnék még vele. Nagyon alacsonyabb már nem lesz a vételára, az idei árbevételem is magas, majd jövőre elmegy! Minden tényező nekünk dolgozik, csak hát sokszor nem az dönt. Ha más nem, majd a görögöknek odaadjuk, legyen mit enniük.
meglehet)))más mondani és más kifizetni)én is mondhatok 60 ezret )
Én már hallottam 52-őt vagonba rakva
Válasz #2268. hozzászólásra
Ezek szerint neked tutkó, hogy nem........
még nem)))ne is add))majd fogod)
Válasz #2266. hozzászólásra
Maradj má !!! 5-ért még nem adtam tegnap !!!
Telephelyen Persze függ a kilométertől 45000 netto ha a minősége megfelel.30/4244034
Válasz #2264. hozzászólásra
Üdv! Milyen kilátásokra is gondolsz?
Válasz #2263. hozzászólásra
Jobban jársz ha rá ülsz és nem sürgeted az eladást..Pláne ilyen kilátások mellett!!
Mik az aktuális árak ilyen €-nál ??????????
Válasz #2261. hozzászólásra
Van bizony, tudsz valami elfogadható árat? Nagyon jó minőségű búzám van, de nem sikerült még eladnom.
Hajdú - Biharban van valakinek eladó búzája?
Válasz #2259. hozzászólásra
Naná hogy lehet, nincs rosz búza csak béna molnár!!!!
Válasz #2258. hozzászólásra
4 fölött adják a takarmányt is, de nekünk takarmány a malomnak lehet étkezési is.Szerintetek?
Válasz #2256. hozzászólásra
Nekem nincs. Venni akarok.
Válasz #2254. hozzászólásra
Mindenki kiabált hogy nem szabad aratáskor eladni nálunk az I-es 48+komp ment akkor. Na most ki is járt jól??? Persze ezt pontosan megmondani nem lehet, de kicsit úgy érzem hogy mindenki a csodát várja az idén gabonafronton. Nekem is mint minden termelőnek az lenne az érdekem hogy a lehető legjobb áron adjunk el, de csodák nincsenek ezt tudomásul kell venni.
Válasz #2251. hozzászólásra
Te eladnál ennyiért?
Válasz #2253. hozzászólásra
Hozzám is jöhet annyiért szervezzed le,köszi előre is!!
45 bruttoba csak buza mindegy milyen.
nekem jöhetne annyiért több is. lehet euro minőség is
Gyanítom,hogy ennyiért még sokáig kelleni is fog!
Válasz #2236. hozzászólásra
Nekem kéne egy szerelvény búza 3000 Ft/q.
Válasz #2249. hozzászólásra
Komplett !
Válasz #2248. hozzászólásra
netto 47 ?vagy komplett?
Tegnap elment a vége 47-be maszekba