Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.84 FtUSD393.24 FtCHF433.65 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az idei búza képlet egyszerű: be lehet takarítani kb 850-ezer hektárt átlagban 3.7 tonna , na ezzel kell gazdálkodni mindenkinek!!!!! Lesz durván 3.2 millió tonna!!!
Az európai búzaár 8 havi mélypontra esett az amerikai kukorica adatra
p, 2011. július 01.
Több mint hét százalékkal csökkent, és ezzel nyolc havi mélypontra esett az európai malmi búza határidős jegyzése csütörtökön délután.
Ezt az amerikai mezőgazdasági minisztériumnak az a bejelentése váltotta ki, hogy a kukorica idei vetésterülete 37,3 millió hektár, ami a második legnagyobb hét évtizeden belül.
Az Európában irányadónak számító párizsi gabonatőzsdén a novemberi jegyzésű malmi búza ára 7,01 százalékos eséssel 185,75 euróra zuhant.
Elbizonytalanította a malmokat a hektikus búzapiac
Még nem nagyon volt ilyen szeszélyes búzapiacra példa, mint a mostani aratás előtt – mondta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója, aki a Gabonaszövetség elnöke is. A feldolgozók a jelenlegi piaci helyzetben, amikor hirtelen árváltozások a jellemzőek, nem hogy hónapokra, de még hetekre sem tudnak tervezni.
Most például napok alatt 20-30 százalékot esett az ár a nemzetközi piacokon, és lehet, hogy érdemes is lenne alaposan, 5-6 hónapra előre bevásárolni, mert ez valamennyire stabilizálhatná a liszt- és kenyérárakat, de a malomipar egyrészt nincs olyan finanszírozási helyzetben, hogy ekkora készletet vásároljon, másrészt a hirtelen árváltozások miatt ezt meg sem meri tenni, hiszen a tonnánkénti ár akár ezerforintos változása egy ilyen tételnél már tízmilliós különbséget eredményezhet – mondta Lakatos. A biztonságos működéshez kéthavi készlet kell, így a cég most ennyivel dolgozik, és feszülten figyelik a naponkénti árakat
Hát a rokonnak sincs gépe egy darab sem, csak a hajnyírója max a faluban van egy vállalkozó aki foglalkozik bérmunkával is és vele szokta csináltatni az összes munkafolyamatot..
Én ugy gondoltam hogy bérelni földet kukorica, buza , napraforgóval, a munkát azt bérmunkában megcsináltatni amíg nem lesz pénzem traktorra, vagy a másik lehetőség hogy kis hektáron paprika , paradicsom, fóliasátorban és még mellette fokhagymával foglalkozni, ezekből egyik ötlet se jó?
a rokonok mit termelnek hogy 20ha megélnek? akkor lehet mink csinálunk valamit roszul hogy a tobbszorosét dolgozuk és allig marad valami talán még egy tiszteséges fizetésre se futja. Amugy hány hektárba gondolkodol? Vannak gépeid vagy mindent most akkarsz megveni?
Válasz #1947. hozzászólásra
Én is ezt mondom/ isten ments , h a mg-be belemerülj ,most amikor sorra jönnek a természeti csapások(belvíz,aszály,stb....)
Most agyalok ezen Én is , h ki kéne szállni , de mibe is pakolni ezt a lét.Ugye bár biztos nincs , de mindig az elsők közt kéne vmi újat/okosat kitalálni.
12447 hozzászólás
Tegnap adtam el a repcét 11300+áfáért.
A búzáról még nincs hír.
A beregben még túl vizes a vágáshoz.
Válasz #1995. hozzászólásra
Na az már fincsi
Válasz #1994. hozzászólásra
ma hallottam repcére 130-at
Válasz #1993. hozzászólásra
Értem...és ez csak lejjebb fog menni...
Repcére nem hallottál?
Válasz #1992. hozzászólásra
Pedig ennyiket mondanak erre. Asszem Szatmári Malom.
Válasz #1987. hozzászólásra
Ezt kitől, meg hol hallottad?
Nagyon soványnak tűnik...
Reméljük lejjebb nem megy, ezzel még ki lehetne egyezni
Válasz #1989. hozzászólásra
Hát , talán még nem arra 4000-4300-akat beszélgetnek még...
Akkor a tak búza már 3-assal kezdődik?
Válasz #1986. hozzászólásra
Ja , tényleg..
Válasz #1985. hozzászólásra
Nettó 4300-4500-at hallottam.
Válasz #1979. hozzászólásra
Mondjuk mostanság én erre nem lennék büszke...
Valakimondjon már egy aktuális étk. búza árat!
KÖSZIKE!
Válasz #1983. hozzászólásra
Na ná ! Tán majd kihagynak itt holmi kis parasztot !
Válasz #1982. hozzászólásra
talán te is jössz a titkos gyűlésre?
Válasz #1981. hozzászólásra
Ja ! A héten felfelé megyünk valameddig........
Az idei búza képlet egyszerű: be lehet takarítani kb 850-ezer hektárt átlagban 3.7 tonna , na ezzel kell gazdálkodni mindenkinek!!!!! Lesz durván 3.2 millió tonna!!!
Válasz #1979. hozzászólásra
miért kerestél? talán hozni akartad a sajtot
Válasz #1978. hozzászólásra
Mindig is az voltam, ne égessél már !!!!!!
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-07-01 22:25:08
Válasz #1975. hozzászólásra
fideszes lettél te is?
Válasz #1974. hozzászólásra
lemerültem
Válasz #1975. hozzászólásra
Válasz #1974. hozzászólásra
Le vannak tiltva nála a fideszes bejövő hívások............én sem tudom hívni !!!!
Válasz #1970. hozzászólásra
Délután mi lett a telefonoddal, lemerült???????
Válasz #1972. hozzászólásra
Nagy a szerelem ! Nagy a szerelem !
(....ha pénzről van szó és ráadásul kibaxott sokról........)
Válasz #1971. hozzászólásra
a g20-on megegyeztek, h. le kell törni az élelmiszer árakat ..........
Válasz #1968. hozzászólásra
Még a végén befigyel a 3-as búza...........
De naprákkal is gond lesz..........
pedig elkezdtem gondolkodni, hogy kéne vetni ősszel búzát. azt hiszem mégse fogok
Ez sajnos így igaz.
Válasz #1967. hozzászólásra
de tavaly nagyon lentröl indultak az árak és felfele mentek ...most meg fentröl indulnak és ..........
Válasz #1964. hozzászólásra
Tavaly nem nagyon vették meg olcsóbban, de tény, hogy volt van olyan év amikor esett az ár.
Az európai búzaár 8 havi mélypontra esett az amerikai kukorica adatra
p, 2011. július 01.
Több mint hét százalékkal csökkent, és ezzel nyolc havi mélypontra esett az európai malmi búza határidős jegyzése csütörtökön délután.
Ezt az amerikai mezőgazdasági minisztériumnak az a bejelentése váltotta ki, hogy a kukorica idei vetésterülete 37,3 millió hektár, ami a második legnagyobb hét évtizeden belül.
Az Európában irányadónak számító párizsi gabonatőzsdén a novemberi jegyzésű malmi búza ára 7,01 százalékos eséssel 185,75 euróra zuhant.
(MTI)
Válasz #1963. hozzászólásra
ha 5-össel kezdődik az már talán elfogadható csodát nem várjunk gép mellől eladva.
Válasz #1962. hozzászólásra
a malmoknak megéri ha betárolod, mert olcsóbban fogják megvenni decemberben mint aratáskor és addig sem kell benne tartsák a pénzüket
(amúgy az törvény a malmoknál , hogy csak nagyon olcsó gabonát érdemes tárolni mert az lejjeb már nem mehet )
mai ajánlat 48-53000 tak-étk
Akkor most megéri betárolni?
Válasz #1942. hozzászólásra
Úgy hallottam kereskedőtől (komárom megye), hogy az árpától egy-két százzal olcsóbb tonnánként.
Nekem is jövőre lesz.
Válasz #1960. hozzászólásra
itt meghalgatható
igazatok van akkor egy kis ON
Elbizonytalanította a malmokat a hektikus búzapiac
Még nem nagyon volt ilyen szeszélyes búzapiacra példa, mint a mostani aratás előtt – mondta a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója, aki a Gabonaszövetség elnöke is. A feldolgozók a jelenlegi piaci helyzetben, amikor hirtelen árváltozások a jellemzőek, nem hogy hónapokra, de még hetekre sem tudnak tervezni.
Most például napok alatt 20-30 százalékot esett az ár a nemzetközi piacokon, és lehet, hogy érdemes is lenne alaposan, 5-6 hónapra előre bevásárolni, mert ez valamennyire stabilizálhatná a liszt- és kenyérárakat, de a malomipar egyrészt nincs olyan finanszírozási helyzetben, hogy ekkora készletet vásároljon, másrészt a hirtelen árváltozások miatt ezt meg sem meri tenni, hiszen a tonnánkénti ár akár ezerforintos változása egy ilyen tételnél már tízmilliós különbséget eredményezhet – mondta Lakatos. A biztonságos működéshez kéthavi készlet kell, így a cég most ennyivel dolgozik, és feszülten figyelik a naponkénti árakat
kereshetnétek ennek a beszélgetésnek megfelelő helyet
Válasz #1956. hozzászólásra
Hát a rokonnak sincs gépe egy darab sem, csak a hajnyírója max a faluban van egy vállalkozó aki foglalkozik bérmunkával is és vele szokta csináltatni az összes munkafolyamatot..
Válasz #1954. hozzászólásra
ha nem fektetsz be gépekbe akkor nagyon sokat nem bukhatsz, de kérdés, hogy kapsz e úgy földet bérbe, hogy semmilyen géppel nem rendelkezel
Válasz #1949. hozzászólásra
Lehet ,de csak jó nyugdíj ill. kb. 35-40 ak-s földeken.
De a rizíkó az kibaxott nagy!
Válasz #1952. hozzászólásra
Én ugy gondoltam hogy bérelni földet kukorica, buza , napraforgóval, a munkát azt bérmunkában megcsináltatni amíg nem lesz pénzem traktorra, vagy a másik lehetőség hogy kis hektáron paprika , paradicsom, fóliasátorban és még mellette fokhagymával foglalkozni, ezekből egyik ötlet se jó?
Válasz #1949. hozzászólásra
a rokonok mit termelnek hogy 20ha megélnek? akkor lehet mink csinálunk valamit roszul hogy a tobbszorosét dolgozuk és allig marad valami talán még egy tiszteséges fizetésre se futja. Amugy hány hektárba gondolkodol? Vannak gépeid vagy mindent most akkarsz megveni?
Válasz #1950. hozzászólásra
Ugyan már! Valószinű nincs benne pénz. Azért kell építeni 1200m2.-es magtárat is a cégünknek meg 20méter átmérőjű gabona silót
Én is ezt mondom/ isten ments , h a mg-be belemerülj ,most amikor sorra jönnek a természeti csapások(belvíz,aszály,stb....)
Most agyalok ezen Én is , h ki kéne szállni , de mibe is pakolni ezt a lét.Ugye bár biztos nincs , de mindig az elsők közt kéne vmi újat/okosat kitalálni.
Válasz #1948. hozzászólásra
Akkor mibe tegyem? Látom hogy sokan megélnek belőle, pl rokonok is nagyon szépen 20hektáron és nagyon jól megy nekik...
Bele ne tedd ebbe a pénzed
Menekülj amig NEM KÉSŐ