Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR413.74 FtUSD403.71 FtCHF441.89 FtGBP499.25 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1654. hozzászólásra
Szia Bandy! A nagy tak bolt ma holnap zárva ki van írva rá krétával, a kicsi még nem nyitott ki, majd vissza megyek később megnézem.
Bár mi nem nagyon csinálunk ilyen gabonaféléket, de azért remélem, hogy megtartja az árát.
Ami idén voltak aratási árak, azok se voltak valami reálisak szerintem ahhoz képest, hogy ugyancsak kevesebb termés volt. Tavaly a meleg vitte el a termést idén meg az eső és az ára tényleg irreális volt, hogy nincs sehol gabona már 2 éve és nem is fizetnek érte így se. Virágzáskor nem tudott rendesen bekötni szerintem.
El se tudom képzelni, hogy a spekulánsok mit csináltak volna, ha a 2 év alatt rendes 2x termés lett volna.
Akkor mért csak dumálsz a váltásról, áll a zászló mindenkinek!!! Fogj bele és csináld, ne csak a szádat járasd!!!! Akkor néked is lehet olyan szép trakid vedd meg és dolgozzál vele!!
Nagyon szép traktorokat látok sok gazdálkodónál,
azért nem olyan rossz üzlet ez a búzával való
"foglalkozás" !? - nem éri meg és mégis csinálják !?
Pályát kéne váltanom ...............
szerintem meg nincs még vége. A tőzsde így működik. Amikor mindenki arról cikkez, hogy most jön a rally, akkor van vége. Ha mindenki a végéről beszél valójában csak ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorból. Történt valami mult hétről erre a hétre? semmi. akkor meg?
ez kitűnő lehetőség egy kis extra profitra, mikor kicsit visszább zuhannak az árak, és lehet megint venni.
Egyébként meg 2007 ugyan ilyen volt. aratáskor 3000-3500, majd rögtön utána felment 4000-4500 közé. A 4800-as csúcs után visszaesett 4500-ra, és mindenki beugrott, hogy vége a nagy áraknak. szeptemberben már 5500 volt, decemberre 6700, és amikor learattak az argentínok bunge jumping!
Lényegtelen. A tavalyi meg az az előtti készletek nyomták a súlyt és azokból történtek a fedezeti vásárlások...................persze már megint kik jártak jól !!!!!?????????
Van 1 olyan érzésem, hogy ez az árfölhajtást inkább a "fedezet vásárlások elbírják" című téma lehet mögötte.......igaz nem csak magyarban volt ilyen. De hát ahogy 5-10 emberke képes mozgatni a világ pénzügyi tőzsdéit akkor a gabonát miért is nem tudná ha a pénzügyben most pangás van.........vagy túl képzelődőm a helyzetet !!????
Válasz #1648. hozzászólásra
Szinte vágáskor látszott felülröl, melyik kocsi milyen lesz,sokat gondolgoztam megérte-e odaadni , de semmi levonás csak úgy kombájn tisztán. úgy gondolom reális részemről s a vevő részéröl is!Ja és határidőre átutalva!!
Válasz #1644. hozzászólásra
Valami nagy kavar lesz, a nagy felvásárló tak boltjában vissza eset 4350-re, csak a kukorica emelkedett!Viszonyításnak nézem ilyenkor, esni fog a tőzsdei ár is szerinten nem keveset.
Kérdezni szeretnék tőletek.Létezik,hogy a kisbála szénát kilóra veszik át?Ha igen,kb. hány kilótól,hány kilóig kell legyen egy kisbála?Válaszaitokat előre is köszönöm!
nekem van 470 t 34-36-os sikér, 15,1-15,7 fehérje, 49-57 Zeleny-indexű búzám, szerintetek mennyit lehet érte kérni?
ezek a 45-48 ezer körüli számok komoly ajánlatok? ennyit ki is fizetnek, vagy csak mondják, de üzletre nem kerül sor?
Válasz #1633. hozzászólásra
a búzád tisztitott vagy kombájntiszta?
Nekem van egy 45000 es ajánlatom de asszem rábólintok mert az enyémben van5% áteső ,ez nyomhatja meg benn a toxint.
amugy a kite-sek bekaphatják mert tavaly nekünk nem volt szerzödésünk velük de azt hallotam h akik levotak naprára szerzödve azonak a szerzödését betakaritás elött nem sokkal csak ugy modosították ugy .h ha-ként 14qvetteklek a elöre megálapodott áron a többit emg nyomott áron milyen már ez?ezt amugy it volt nádudvaron
12425 hozzászólás
Szia Bandy! A nagy tak bolt ma holnap zárva ki van írva rá krétával, a kicsi még nem nyitott ki, majd vissza megyek később megnézem.
Bár mi nem nagyon csinálunk ilyen gabonaféléket, de azért remélem, hogy megtartja az árát.
Ami idén voltak aratási árak, azok se voltak valami reálisak szerintem ahhoz képest, hogy ugyancsak kevesebb termés volt. Tavaly a meleg vitte el a termést idén meg az eső és az ára tényleg irreális volt, hogy nincs sehol gabona már 2 éve és nem is fizetnek érte így se. Virágzáskor nem tudott rendesen bekötni szerintem.
El se tudom képzelni, hogy a spekulánsok mit csináltak volna, ha a 2 év alatt rendes 2x termés lett volna.
Válasz #1672. hozzászólásra
Hagyjad... tipikus panelos...letelik a 8 ora a gyarban, hazamegy, aztan azt lesi, melyik fotelba uljon ujsagot olvasni...
Válasz #1671. hozzászólásra
Akkor mért csak dumálsz a váltásról, áll a zászló mindenkinek!!! Fogj bele és csináld, ne csak a szádat járasd!!!! Akkor néked is lehet olyan szép trakid vedd meg és dolgozzál vele!!
Nagyon szép traktorokat látok sok gazdálkodónál,
azért nem olyan rossz üzlet ez a búzával való
"foglalkozás" !? - nem éri meg és mégis csinálják !?
Pályát kéne váltanom ...............
szerintem meg nincs még vége. A tőzsde így működik. Amikor mindenki arról cikkez, hogy most jön a rally, akkor van vége. Ha mindenki a végéről beszél valójában csak ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorból. Történt valami mult hétről erre a hétre? semmi. akkor meg?
ez kitűnő lehetőség egy kis extra profitra, mikor kicsit visszább zuhannak az árak, és lehet megint venni.
Egyébként meg 2007 ugyan ilyen volt. aratáskor 3000-3500, majd rögtön utána felment 4000-4500 közé. A 4800-as csúcs után visszaesett 4500-ra, és mindenki beugrott, hogy vége a nagy áraknak. szeptemberben már 5500 volt, decemberre 6700, és amikor learattak az argentínok bunge jumping!
Válasz #1666. hozzászólásra
Lényegtelen. A tavalyi meg az az előtti készletek nyomták a súlyt és azokból történtek a fedezeti vásárlások...................persze már megint kik jártak jól !!!!!?????????
Válasz #1666. hozzászólásra
Tudok olyan helyet ahol a tavalyit még nem tudták, vagy nem akarták eladni márciusban.
Válasz #1664. hozzászólásra
Nem a termelők a felvásárlók kamuznak, a nagy raktárak vannak tele.
Válasz #1665. hozzászólásra
A hírek alapján és az ismerősökkel beszélve az országos átlag nem éri el a 3,5 tonnát!!!!
Válasz #1664. hozzászólásra
Azért cserélnék raktárt mondjuk egy trigós telepével...........
Válasz #1659. hozzászólásra
Én azt gondolom hogy nincsenek tele a raktárak és nem kamuznak a termelők.
Válasz #1661. hozzászólásra
Az idei kukámmal nem ugrálhatok, mert megeszik az állatok.
Válasz #1660. hozzászólásra
Ebben az "uborka szezonban" elképzelhető, nem képzelődsz!
Válasz #1657. hozzászólásra
Az problema,mert a búza ára húzóerő a kuk árára is...
Van 1 olyan érzésem, hogy ez az árfölhajtást inkább a "fedezet vásárlások elbírják" című téma lehet mögötte.......igaz nem csak magyarban volt ilyen. De hát ahogy 5-10 emberke képes mozgatni a világ pénzügyi tőzsdéit akkor a gabonát miért is nem tudná ha a pénzügyben most pangás van.........vagy túl képzelődőm a helyzetet !!????
Válasz #1657. hozzászólásra
Igen mert szerintem a raktárak is dugig vannak, csak mindenki blöfföl!?
Válasz #1656. hozzászólásra
Köszi,várom.
Válasz #1655. hozzászólásra
Mint 2007, csak hamarább fog zuhanni..........
Reggel megyek a Totózóba /péntek 13/ meg nézem pontosan!
Válasz #1652. hozzászólásra
A cikk vége elgondolkodtató: "az ár ugyanolyan gyorsan zuhanhat vissza, ahogy felszökött."
Válasz #1653. hozzászólásra
Tőlem hordják a tak boltosok,csak nem tudom mennyiért adják.
Válasz #1649. hozzászólásra
Szia Bandy!Nem egész szám volt ha jól emlékszem 5725.
Vége a búzapániknak?
Válasz #1642. hozzászólásra
20-30 kg közt. Embere és ereje válogatja.
Az én rollant 66-os bálámból 17 kis kockát szoktak csinálni.
Válasz #1648. hozzászólásra
Szinte vágáskor látszott felülröl, melyik kocsi milyen lesz,sokat gondolgoztam megérte-e odaadni , de semmi levonás csak úgy kombájn tisztán. úgy gondolom reális részemről s a vevő részéröl is!Ja és határidőre átutalva!!
Válasz #1647. hozzászólásra
Szia Sanyi.
Mennyi a takarmány boltban a kuki?
Válasz #1647. hozzászólásra
A 4400 az malmi volt,volt egy kis darab vizállásos területem azon lett 2 pótkocsival,az tak lett 3700ft/q+áfa.
Válasz #1646. hozzászólásra
Szerintem jól kaptál érte,én artáskor,3136, 3584, össz, melyik milyen volt tak vagy malmi.
Válasz #1645. hozzászólásra
Én két napja adtam el a malmit 4400-ért,nem tudtam kialkudni többet...
Válasz #1644. hozzászólásra
Valami nagy kavar lesz, a nagy felvásárló tak boltjában vissza eset 4350-re, csak a kukorica emelkedett!Viszonyításnak nézem ilyenkor, esni fog a tőzsdei ár is szerinten nem keveset.
Válasz #1643. hozzászólásra
Euro 51000ft/t
tak :49500ft/t
Sziasztok! Tőzsdén most hogy megy a búza ár? (Euro 1-től a takarmányig...)
Köszönöm a válaszod.Milyen minimális súlya kell legyen egy kiskocka bálának?Bálázó függvénye?
Válasz #1640. hozzászólásra
Elég rég óta súlya alapján lövik be az árakat bármilyen bálának, legyen az széna-szalma-szár-kóró stb....
Kérdezni szeretnék tőletek.Létezik,hogy a kisbála szénát kilóra veszik át?Ha igen,kb. hány kilótól,hány kilóig kell legyen egy kisbála?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Válasz #1638. hozzászólásra
Furcsa is lenne, ha a konkurencia üzletkötőjeként szóba állnál velük...
Nem mintha én rajonganák a kitéért, de a többi se sokkal különb.
Válasz #1628. hozzászólásra
egyet értek veled mehetnek a só hivatalba
ezért nem veszek tölük semmit meg nem is adok nekik
"gépet se"
Válasz #1636. hozzászólásra
l ne add 55 ezer alatt!
A tak.búza is már 50 ezer a tőzsdén!
nekem van 470 t 34-36-os sikér, 15,1-15,7 fehérje, 49-57 Zeleny-indexű búzám, szerintetek mennyit lehet érte kérni?
ezek a 45-48 ezer körüli számok komoly ajánlatok? ennyit ki is fizetnek, vagy csak mondják, de üzletre nem kerül sor?
a búzád tisztitott vagy kombájntiszta?
Nekem van egy 45000 es ajánlatom de asszem rábólintok mert az enyémben van5% áteső ,ez nyomhatja meg benn a toxint.
nem olyan rosz mennyiség az saját magtárba van:?
Válasz #1631. hozzászólásra
sajna csak 200 tonna
Én aratáskor 3150 -be egyeztem,de még nincs elszámolva,és közölték,holnap érdeklődjek ár és kifizetés felől,mivel a régi ár elavult.
az igen jó ára lett jol jártál. legalább sok van??
Ma már a pannon mill 49500-at ajánlott! Láttátok 51000 a tőzsdén a malmi 48 a takarmány! De jó hogy nem adtam el!
senki se forumozik?
Válasz #1624. hozzászólásra
amugy a kite-sek bekaphatják mert tavaly nekünk nem volt szerzödésünk velük de azt hallotam h akik levotak naprára szerzödve azonak a szerzödését betakaritás elött nem sokkal csak ugy modosították ugy .h ha-ként 14qvetteklek a elöre megálapodott áron a többit emg nyomott áron milyen már ez?ezt amugy it volt nádudvaron
Válasz #1626. hozzászólásra
A gazdák összefogása kellene,ami soha nem volt,most sem lesz.
Válasz #1622. hozzászólásra
Ök nem a jövőben élnek hanem a jelenbe. A lényeg,hogy hagyj ott minél több pénzt a többi nem számit. Természetessen ök soha nem hibások semmiben.