Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #1644. hozzászólásra
Valami nagy kavar lesz, a nagy felvásárló tak boltjában vissza eset 4350-re, csak a kukorica emelkedett!Viszonyításnak nézem ilyenkor, esni fog a tőzsdei ár is szerinten nem keveset.
Kérdezni szeretnék tőletek.Létezik,hogy a kisbála szénát kilóra veszik át?Ha igen,kb. hány kilótól,hány kilóig kell legyen egy kisbála?Válaszaitokat előre is köszönöm!
nekem van 470 t 34-36-os sikér, 15,1-15,7 fehérje, 49-57 Zeleny-indexű búzám, szerintetek mennyit lehet érte kérni?
ezek a 45-48 ezer körüli számok komoly ajánlatok? ennyit ki is fizetnek, vagy csak mondják, de üzletre nem kerül sor?
Válasz #1633. hozzászólásra
a búzád tisztitott vagy kombájntiszta?
Nekem van egy 45000 es ajánlatom de asszem rábólintok mert az enyémben van5% áteső ,ez nyomhatja meg benn a toxint.
amugy a kite-sek bekaphatják mert tavaly nekünk nem volt szerzödésünk velük de azt hallotam h akik levotak naprára szerzödve azonak a szerzödését betakaritás elött nem sokkal csak ugy modosították ugy .h ha-ként 14qvetteklek a elöre megálapodott áron a többit emg nyomott áron milyen már ez?ezt amugy it volt nádudvaron
Ma beszéltünk a kités üzletkötővel és mondtuk, hogy a 69-el kötött naprát annyiért mégsem adnánk oda.
A válasz: olyat em lehet, akkor fedezetvásárlás stb.
Ekkor emlékeztettük a két évvel ezelőtti helyzetre. Amikor a 108 ezres naprábol lett 78 ezres. Akkor az egyik vezető azt válaszolta flegmán: be lehet perelni őket, az úgy is elhúzódik vagy két évig......
Akkor osztozni kellett a bajban, most nyeljük le csak mi. Na majd meglátjuk.
Nálunk 40000-ért ment a malmi búza a múlt héten azonnal fizetve. Most lehet , hogy egy kicsit többet is adnak érte.
Ezt a variációt,még elfogadnám.Mindketten pénzünknél volnánk,nekik legalább menne a forgalom.Sőtt,a 20 % kötbért is elfogadom,de a fedezetvásárlási pontot,azt nem.
Nem hinném,hogy abba bármelyik kereskedö belemenne kötbér nélkül. A Kite most azt találta ki állitolag,hogy a kötbér összegét levásárolhatod vagy ha nem akkor kifizetheted a kötbért simán
Utazik!!!!
Ez a jó szó.
Csak hordják a G.ik ideeeeeeeeee odaaaaaaaaaa aztán amodaaaaaaa.
A kamionosok tudnak mesélni......
CSAK A FURIKÁSZTATÁS.
STIKLIIIIIII ÁTBAXÁSOK ESTÉBÉÉÉÉÉÉ::::::-------
Válasz #1602. hozzászólásra
nekem 14,4 a fehérje 33,2 a sikér,de a toxint egyik ennyinek a másik annyinak mérte.De a búza nagyon kéne nekik.Ennyit nekem még nem ajánlottak igaz csak most kezdtem a versenyeztetést.
Kisebb búzatermés Ukrajnában is - tovább csökkentek az árak
Lefelé módosította az ukrán mezőgazdasági minisztérium az idén várható búzatermésről szóló becslését, és ugyanezt tette két független elemző intézet is. Ugyanakkor csökkent a búza ára a nemzetközi tőzsdéken profitkivét miatt, jelezvén, hogy az árakat nemcsak a termés-és exportkilátások romlása, hanem a spekuláció is fűti.
Az ukrán mezőgazdasági minisztérium egyik magát megnevezni nem kívánó tisztviselője szerint a kedvezőtlen időjárás miatt az idén 17 millió tonna búza betakarítása várható a tavalyi 20,9 millió tonnát követően.
Az UkrAgroConsult 17,75 millió tonnára szállította le terméselőrejelzését a korábbi 18,60 millióról, az export várható mennyiségét pedig 5,95 millió tonnára változtatta 7,1 millióról.
Az ukrán Agribusiness Club 17,50 millió tonnás termést vár 18,06 millió helyett, az exportmennyiséget 6,0 millió tonnára vitte le 6,8 millióról.
Közben a nemzetközi tőzsdéken profitkivét miatt hétfőn folytatódott a búza árának pénteken megkezdődött csökkenése: a chicagói terménytőzsde elektronikus kereskedésében hétfőn hajnalban 4,34 százalékkal 6,94 dollárra esett vékánként (egy véka=36,35 liter) a búza szeptemberi jegyzése miután pénteken délután már 7,6 százalékkal esett az ára a péntek hajnali 8,36 dollárról. Június elején a drágulás beindulása előtt 4,25 dollárba került egy véka búza.
A párizsi árutőzsdén 2 euróval, 0,95 százalékkal 207,50 euróra esett egy tonna búza ára novemberi szállításra, miután pénteken 6 százalékkal csökkent 209,50 euróra a csütörtöki 236 eurós csúcsról.
Elemzők megjegyezték: az árakat a spekuláció is fűti, ami azonnal beindult, amint hírek jöttek a rossz termésről és a gyenge minőségről.
12447 hozzászólás
Válasz #1646. hozzászólásra
Szerintem jól kaptál érte,én artáskor,3136, 3584, össz, melyik milyen volt tak vagy malmi.
Válasz #1645. hozzászólásra
Én két napja adtam el a malmit 4400-ért,nem tudtam kialkudni többet...
Válasz #1644. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Valami nagy kavar lesz, a nagy felvásárló tak boltjában vissza eset 4350-re, csak a kukorica emelkedett!Viszonyításnak nézem ilyenkor, esni fog a tőzsdei ár is szerinten nem keveset.
Válasz #1643. hozzászólásra
Euro 51000ft/t
tak :49500ft/t
Sziasztok! Tőzsdén most hogy megy a búza ár? (Euro 1-től a takarmányig...)
Köszönöm a válaszod.Milyen minimális súlya kell legyen egy kiskocka bálának?Bálázó függvénye?![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz #1640. hozzászólásra
Elég rég óta súlya alapján lövik be az árakat bármilyen bálának, legyen az széna-szalma-szár-kóró stb....
Kérdezni szeretnék tőletek.Létezik,hogy a kisbála szénát kilóra veszik át?Ha igen,kb. hány kilótól,hány kilóig kell legyen egy kisbála?Válaszaitokat előre is köszönöm!
Válasz #1638. hozzászólásra
Furcsa is lenne, ha a konkurencia üzletkötőjeként szóba állnál velük...
Nem mintha én rajonganák a kitéért, de a többi se sokkal különb.
Válasz #1628. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
egyet értek veled mehetnek a só hivatalba
ezért nem veszek tölük semmit meg nem is adok nekik
"gépet se"
Válasz #1636. hozzászólásra
l ne add 55 ezer alatt!
A tak.búza is már 50 ezer a tőzsdén!
nekem van 470 t 34-36-os sikér, 15,1-15,7 fehérje, 49-57 Zeleny-indexű búzám, szerintetek mennyit lehet érte kérni?
ezek a 45-48 ezer körüli számok komoly ajánlatok? ennyit ki is fizetnek, vagy csak mondják, de üzletre nem kerül sor?
a búzád tisztitott vagy kombájntiszta?
Nekem van egy 45000 es ajánlatom de asszem rábólintok mert az enyémben van5% áteső ,ez nyomhatja meg benn a toxint.
saját magtárba van:?
nem olyan rosz mennyiség az
Válasz #1631. hozzászólásra
sajna csak 200 tonna
Én aratáskor 3150 -be egyeztem,de még nincs elszámolva,és közölték,holnap érdeklődjek ár és kifizetés felől,mivel a régi ár elavult.
az igen jó ára lett jol jártál. legalább sok van??
Ma már a pannon mill 49500-at ajánlott! Láttátok 51000 a tőzsdén a malmi 48 a takarmány! De jó hogy nem adtam el!
senki se forumozik?![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz #1624. hozzászólásra
mert tavaly nekünk nem volt szerzödésünk velük de azt hallotam h akik levotak naprára szerzödve azonak a szerzödését betakaritás elött nem sokkal csak ugy modosították ugy .h ha-ként 14qvetteklek a elöre megálapodott áron a többit emg nyomott áron milyen már ez?![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
ezt amugy it volt nádudvaron
amugy a kite-sek bekaphatják
Válasz #1626. hozzászólásra
A gazdák összefogása kellene,ami soha nem volt,most sem lesz.
Válasz #1622. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Ök nem a jövőben élnek hanem a jelenbe. A lényeg,hogy hagyj ott minél több pénzt a többi nem számit. Természetessen ök soha nem hibások semmiben.
Válasz #1624. hozzászólásra
Ismerős a szitu! Vásárolni imput anyagot néha érdemes tőlük, de eladni bármit is ?! A naprával már húztak be ügyfeleket.
Ma beszéltünk a kités üzletkötővel és mondtuk, hogy a 69-el kötött naprát annyiért mégsem adnánk oda.
A válasz: olyat em lehet, akkor fedezetvásárlás stb.
Ekkor emlékeztettük a két évvel ezelőtti helyzetre. Amikor a 108 ezres naprábol lett 78 ezres. Akkor az egyik vezető azt válaszolta flegmán: be lehet perelni őket, az úgy is elhúzódik vagy két évig......
Akkor osztozni kellett a bajban, most nyeljük le csak mi. Na majd meglátjuk.
Nálunk 40000-ért ment a malmi búza a múlt héten azonnal fizetve. Most lehet , hogy egy kicsit többet is adnak érte.
Én ma adtam el a búzát 44-ért.
Válasz #1616. hozzászólásra
Mondtam az üzletkötőmnek,ha megkötbéreznek,nagyívbe elkerülöm a kitét.Azért nekik is kell a partner,abból élnek.
Válasz #1619. hozzászólásra
Akkor én 25 e.-ért nagyon olcsón adom!!!!
Válasz #1619. hozzászólásra
Az karcsú a mai viszonylatban.
Ma kináltak takarmány 135, malmi 150 Euró, de nagyon kelhet, mert mondták lehet még egy kicsit változtatni
Halihó Mindenkinek!
Tud valaki pontos búza és kukorica árakt mondani ? (takarmány).Előre is köszi.
Válasz #1614. hozzászólásra
én nagyonis levásárolnám!!!
Válasz #1615. hozzászólásra
Ök semmiképpen sem akarnak rosszul járni, a minden egyéb kocckázatot természetessen vállaljuk mi. És ök mondják,hogy partnerség. Ugyan már...
Válasz #1614. hozzászólásra
Ezt a variációt,még elfogadnám.Mindketten pénzünknél volnánk,nekik legalább menne a forgalom.Sőtt,a 20 % kötbért is elfogadom,de a fedezetvásárlási pontot,azt nem.
Válasz #1613. hozzászólásra
Nem hinném,hogy abba bármelyik kereskedö belemenne kötbér nélkül. A Kite most azt találta ki állitolag,hogy a kötbér összegét levásárolhatod vagy ha nem akkor kifizetheted a kötbért simán
Válasz #1612. hozzászólásra
én egy részét igen. Valaki fel tudta mondani a kötést? Vagy legalább egy részét?
Válasz #1608. hozzászólásra
![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Remélem is,hogy a tendencia a növekvö pályán marad, szerencsére a kukoricát nem szerzödtem le,már 4000 felett van az ára
Válasz #1610. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Én a nyugati szélen
Borda 77, lothár az ország mely részén vagytok???
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz #1608. hozzászólásra
Majd a kuki,napra kötbérrel tönkretesznek.
Válasz #1607. hozzászólásra
![smile innocent](/oldforum/images/smiles/innocent.gif)
még 1-2 hónap, és ha az árak így haladnak, akkor nem megyünk tönkre.
Válasz #1599. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Itt már 4800 a malmi 1-es
Válasz #1605. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Utazik!!!!
Ez a jó szó.
Csak hordják a G.ik ideeeeeeeeee odaaaaaaaaaa aztán amodaaaaaaa.
A kamionosok tudnak mesélni......
CSAK A FURIKÁSZTATÁS.
STIKLIIIIIII ÁTBAXÁSOK ESTÉBÉÉÉÉÉÉ::::::-------
Válasz #1604. hozzászólásra
Van, hogy csak utazik,egy csipet le a kanállal, egy csipet fel a kanállal, ne legyen egyforma a súly.
A szlovák meg innen hord ki terményt,ez elég érdekes.
nekem 14,4 a fehérje 33,2 a sikér,de a toxint egyik ennyinek a másik annyinak mérte.De a búza nagyon kéne nekik.Ennyit nekem még nem ajánlottak igaz csak most kezdtem a versenyeztetést.
Amúgy a pannonmill full takarmányt szlovákból hordja számolatlanul, csak kell nekik hazai feljavítás is! Durva!
Válasz #1600. hozzászólásra
13,8 fehérje és 32,5 sikér meg az volt a kérdés hogy fuzárium 1%-k alatt van e..
Válasz #1599. hozzászólásra
milyen beltartalmú a búzád?
Mennek szépen fel az árak a pannonmill ma 4600+ÁFÁt ajánlott malmi búzámért..
Kisebb búzatermés Ukrajnában is - tovább csökkentek az árak
Lefelé módosította az ukrán mezőgazdasági minisztérium az idén várható búzatermésről szóló becslését, és ugyanezt tette két független elemző intézet is. Ugyanakkor csökkent a búza ára a nemzetközi tőzsdéken profitkivét miatt, jelezvén, hogy az árakat nemcsak a termés-és exportkilátások romlása, hanem a spekuláció is fűti.
Az ukrán mezőgazdasági minisztérium egyik magát megnevezni nem kívánó tisztviselője szerint a kedvezőtlen időjárás miatt az idén 17 millió tonna búza betakarítása várható a tavalyi 20,9 millió tonnát követően.
Az UkrAgroConsult 17,75 millió tonnára szállította le terméselőrejelzését a korábbi 18,60 millióról, az export várható mennyiségét pedig 5,95 millió tonnára változtatta 7,1 millióról.
Az ukrán Agribusiness Club 17,50 millió tonnás termést vár 18,06 millió helyett, az exportmennyiséget 6,0 millió tonnára vitte le 6,8 millióról.
Közben a nemzetközi tőzsdéken profitkivét miatt hétfőn folytatódott a búza árának pénteken megkezdődött csökkenése: a chicagói terménytőzsde elektronikus kereskedésében hétfőn hajnalban 4,34 százalékkal 6,94 dollárra esett vékánként (egy véka=36,35 liter) a búza szeptemberi jegyzése miután pénteken délután már 7,6 százalékkal esett az ára a péntek hajnali 8,36 dollárról. Június elején a drágulás beindulása előtt 4,25 dollárba került egy véka búza.
A párizsi árutőzsdén 2 euróval, 0,95 százalékkal 207,50 euróra esett egy tonna búza ára novemberi szállításra, miután pénteken 6 százalékkal csökkent 209,50 euróra a csütörtöki 236 eurós csúcsról.
Elemzők megjegyezték: az árakat a spekuláció is fűti, ami azonnal beindult, amint hírek jöttek a rossz termésről és a gyenge minőségről.