Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Szlovákiából #10970. hozzászólására"Ez mind csak azért lehetséges, mert a gazdáknál is még van elég pénz."
Tudod mi van a pénz mögött? Leírom: hitel. A föld árát pedig a földtulajdonosok verték fel.
Válasz 5465 #10972. hozzászólásáraVan, de a bérletet vissza tudod adni, a földet meg már kifizetted, amit megvettél. Arra viszont senki sem számíthatott, hogy minden idők legdrágább input árai mellé 10-15 évvel ezelőtti felvásárlási árak fognak társulni.
Válasz Szlovákiából #10970. hozzászólásáraAz ilyen kijelentéseknél azért óvatosnak kell lenni, mert nagyon komoly hitelállományok is lettek felhalmozva, amiket jelen körülmények között nem olyan egyszerű kitermelni.
Az tény, hogy az imput árak nagyon felmentek, de a föld árát és a bérleti díjakat maguk a gazdák lökték a csillagos égig, kapzsin egymásra licitálva.
Azt is meg kell nézni, hogy az integrátorok mennyire jól élnek. Ez mind csak azért lehetséges, mert a gazdáknál is még van elég pénz.
Válasz Soma123 #10962. hozzászólásáraNem hordok le semmit és nem szórok semmit ősszel, kivétel őszi búza, mindezt 3o éve és pariban vagyok a mindent szóró szomszédokkal, tavaly picit jobb is voltam.
Őszi búza 2q 8-24-24, tavaszi árpa 2q 3x15, kukorica 1,2q starter, vagy DAP, a többi N27.
Gondolkodom én is odaadjam e a szalmát árat nem tudok, de lehet ősszel nem szorok komplex műszart a tavaszi vetésűek alá és akkor inkább maradni fog. Még olyat nem csináltam hogy nem szórok komplexet ősszel, de sokan nem szórnak és lehet összébb kell húzni a nadrágszíjjat.
Válasz kemgab #10955. hozzászólásáraHát akkor sajnos én valószínűleg messze vagyok neked. (20e Ft/ha kb 4-6 tonna szalma lehet hektáronként, én az alatt biztos nem adnám el.)
Bocsi az offért de árpát raknék le robotkaros pótról oldal suberöl.Tudom e bilenteni ha nincs az oldal lenyitva?Nem akarok elhajtani semmit rajta.Sürgös választ szeretnék ha lennétek kedvesek.
Válasz Gabi 07 #10950. hozzászólásáraA jelenlegi hozzáállás szerint nem is nagyon kell. Annyi hogy meg kell várni még az aratás lemegy. Nem nagyon jönnek a nagy számok a búzában sem.
Válasz apuci #10953. hozzászólásáraPeersze, hogy összebeszélnek, és nem is titkolják. Én voltam egy felvásárlónál kérdeztem az árat, utána mondtam megyek megnézem a 20km-el arréb lévőt. Mondták megmondják ők azért ne menjek, minden reggel egyeztetnek mi legyen a napi ár..
12425 hozzászólás
Válasz Gatti #10968. hozzászólásáraKöszi a tájékoztatást.
Válasz Szlovákiából #10970. hozzászólására"Ez mind csak azért lehetséges, mert a gazdáknál is még van elég pénz."
Tudod mi van a pénz mögött? Leírom: hitel. A föld árát pedig a földtulajdonosok verték fel.
Válasz 5465 #10972. hozzászólásáraVan, de a bérletet vissza tudod adni, a földet meg már kifizetted, amit megvettél. Arra viszont senki sem számíthatott, hogy minden idők legdrágább input árai mellé 10-15 évvel ezelőtti felvásárlási árak fognak társulni.
Válasz wagner csoport #10971. hozzászólásáraDe azért van benne igazság…
Válasz Szlovákiából #10970. hozzászólásáraAz ilyen kijelentéseknél azért óvatosnak kell lenni, mert nagyon komoly hitelállományok is lettek felhalmozva, amiket jelen körülmények között nem olyan egyszerű kitermelni.
Az tény, hogy az imput árak nagyon felmentek, de a föld árát és a bérleti díjakat maguk a gazdák lökték a csillagos égig, kapzsin egymásra licitálva.
Azt is meg kell nézni, hogy az integrátorok mennyire jól élnek. Ez mind csak azért lehetséges, mert a gazdáknál is még van elég pénz.
Jnksz megye 58, 60, 62
Válasz Kelemen.istvan.1987 #10966. hozzászólásáraKite tak.:54 eu.:55
Mai ár!
Sziasztok!
Visszakanyarodva az eredeti topichoz, tud vki pontos valós árakat? Kapott már vki ajánlatot?
Válasz kemgab #10955. hozzászólásáraSzia!Hajdú-Bihar bihari részén vagyunk.Az M4 autópályától 5 km-re.Korrekt ajánlat érdekelhet.
Köszi!
Válasz Soma123 #10962. hozzászólásáraPont fordítva csinálnám, de te tudod.
Válasz Soma123 #10962. hozzászólásáraNem hordok le semmit és nem szórok semmit ősszel, kivétel őszi búza, mindezt 3o éve és pariban vagyok a mindent szóró szomszédokkal, tavaly picit jobb is voltam.
Őszi búza 2q 8-24-24, tavaszi árpa 2q 3x15, kukorica 1,2q starter, vagy DAP, a többi N27.
Gondolkodom én is odaadjam e a szalmát árat nem tudok, de lehet ősszel nem szorok komplex műszart a tavaszi vetésűek alá és akkor inkább maradni fog. Még olyat nem csináltam hogy nem szórok komplexet ősszel, de sokan nem szórnak és lehet összébb kell húzni a nadrágszíjjat.
Válasz A.I. #10960. hozzászólásáraKöszönöm szépen,
Válasz kemgab #10955. hozzászólásáraHát akkor sajnos én valószínűleg messze vagyok neked. (20e Ft/ha kb 4-6 tonna szalma lehet hektáronként, én az alatt biztos nem adnám el.)
Válasz kukaccsosz #10958. hozzászólásáraKöszönöm,közbe rájöttem én is
Válasz GJT #10957. hozzászólásáraAkaszd le a robotkart a nyíló oldalról. Gondolom van rajta oldalkapocs ami megtartja.
Bocsi az offért de árpát raknék le robotkaros pótról oldal suberöl.Tudom e bilenteni ha nincs az oldal lenyitva?Nem akarok elhajtani semmit rajta.Sürgös választ szeretnék ha lennétek kedvesek.
Válasz Gabi 07 #10950. hozzászólásáraA jelenlegi hozzáállás szerint nem is nagyon kell. Annyi hogy meg kell várni még az aratás lemegy. Nem nagyon jönnek a nagy számok a búzában sem.
Válasz A.I. #10951. hozzászólásáraHajdú Bihar tarlóról érdekelne a szalma!
Válasz apuci #10953. hozzászólásáraPeersze, hogy összebeszélnek, és nem is titkolják. Én voltam egy felvásárlónál kérdeztem az árat, utána mondtam megyek megnézem a 20km-el arréb lévőt. Mondták megmondják ők azért ne menjek, minden reggel egyeztetnek mi legyen a napi ár..
Válasz barazdabetyar. #10952. hozzászólásáraSzemét tetű banda !
Ezek biztos összebeszélnek!
Én is hívtam mindenkit a környéken,57-62.5 a takarmány!
Válasz apuci #10937. hozzászólásáraHívtam őket ma.Az régi ár volt.Ma már csak 6000.
Válasz kemgab #10949. hozzászólásáraMelyik országrészen keresel?
Vagy még van már csak ár nincs kitalálva azért kérdezed?
Dél-kelet Pest megyei ár: 58-59-60
Föl van adva a lecke!
Búza szalma érdekelne. hogy megy az ára?
Válasz Gepi #10925. hozzászólásáraElmúlt 4-5 évben kb egyformán termett. Tavaly történt itt valami az aszályban, vagy az idei savas esőkkel .
Válasz Bekre Pál #10945. hozzászólására8e/q, sok volt a sör...
Válasz #bandi #10927. hozzászólásáraAmik ilyen közel vannak egymáshoz igen 6-700 kiló eltérések. Nem 2.5 tonna különbséggel.
Átbas...vágás lesz a remélt rekordtermés, léha szemek, fagyoskodott növények, szebb, mint ami lejön, 8e/t alatt nem adom!
Válasz Ganajos #10943. hozzászólásáranem kérdeztem, az nincs nekem, de holnap leinfózom
Válasz Gandhy #10942. hozzászólásáraArpara meg repcere mit mondtak?
Ikr nél hét elején még 6750-6850-6950 et mondtak buzára
Válasz Ganajos #10941. hozzászólásáranem mentem bele a részletekbe, de akin keresztül eladom, tőle általában a Cargill viszi
Válasz Gandhy #10940. hozzászólásáraHol? Concordia?
Válasz barazdabetyar. #10938. hozzászólásáranálunk ma 7 ezer fölé mondták
Válasz apuci #10937. hozzászólásáraOtt a szeméttel szoktak átvágni.3% levonás,plusz rostál,és ráfogja,hogy szemetesebb.
Válasz apuci #10937. hozzászólására6100 at mondtak 11-30-kor.
Válasz barazdabetyar. #10933. hozzászólásáraTrigó Kaszaper 6400 a takarmány!
https://varganetunde.com/aktualis-termeny-iranyarak/
itt már 6000-6500 közti árak vannak
Válasz barazdabetyar. #10933. hozzászólásáraFelènk (Bèkès megye) az egyik kereskedőnèl 5400től indul.....
Válasz barazdabetyar. #10933. hozzászólásáraköszi
Válasz laczah18 #10930. hozzászólásáraNettó 6000 minősítés nincs.
Válasz apuci #10928. hozzászólásáraItt is elkezdték.Holnap én is belevágok.
Válasz apuci #10928. hozzászólásáraFelénk jó ha a jövő héten valaki meg próbálja .
Üdv! Friss búza árat tud valaki?
Válasz mtz1221 #10924. hozzászólásáraEgy táblán belül is óriási különbségek lehetnek, ami a talaj állapotától és minőségétől függ.
Válasz Koczka József #10921. hozzászólásáraFelénk már egy páran vágják,de a héten aki csak tudja vágni fogja.
Válasz mtz1221 #10923. hozzászólásáraMás években egyformán termett?
Válasz mtz1221 #10924. hozzászólásáraIsten útjai kifürkészhetetlenek.