Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.53 FtUSD389.41 FtCHF429.55 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Blasi_ #10641. hozzászólásáraDehogy is nem, mesél itt meg szédit. Nekem is van vissza vetett mag egy táblán, őszi gyomirtással napraforgó után tárcsázott földbe és az sem jön ki 150 ből.
Válasz DDT #10637. hozzászólásáraVisszavetett csávázott mag.Egy sor grúberbe.Most kivételesen,mert direkt vetővel szoktam no-till-be.De most a gyenge napraforgó miatt le lett véve a zúzó.Egy olcsó gyomirtó,idáig.
Válasz polej #10624. hozzászólásáraÚgy látszik,sok netparaszt van.Akik szakkönyvekből,gondolkodás nélkül gazdálkodnak.Gazdaságilag,pénzügyileg,hosszú távon nem látnak reálisan.Nekem idáig kb. 50 ezerbe van.Erre jön az aratás,beszállítás.
Válasz Gandhy #10628. hozzászólásáramagyarul minden logisztika ( aratás, szállítás, tisztítás, mérlegelés, ki és betárolás stb ), mire piacképes állapotba kerül a cucc, akkor bőven 3oo felett van 1 ha....
Válasz szikszaipeter72 #10619. hozzászólásáraAzèrt csak nem 616ezret kèrnek a 10ezres műtrágyával számolva. Gyanítom a 40ezressel sikerült a 616ezret kihozni. Bár a kenyèr sem ment le 300ftra az olcsó búzábol eddig. Azt nem írta ,hogy eddig is ilyen sokat kèrtek.
Válasz szikszaipeter72 #10614. hozzászólásáraPersze. 40ezres műganyáèval meg 5ezres buzával biztosan. De 10ezressel meg 10ezres búzával nem. Ilyen áron saját földön is pènzkidobás.
Válasz misimokus #10613. hozzászólásáraLehetőleg ne annak add ki bérbe aki ezt a szép számlát összehozta. Valószínűleg erre játszott ez volt a célja, hogy megtanuld, mennyire nem éri ez meg és egyszerűbb ha majd ő csinálja szinte ingyen.
Van itt olyan gazda aki művelteti a földjét?
Mennyibe van jelenleg 1 hektár?
Nekem 616 ezerbe. és még nincs itt a vége!
Jövőre változtatnom kell ..... , megy az agyalás!
Válasz Gatti #10592. hozzászólásáraépp ezért írtam napokban, hogy nem kell odavinni, ahova eddig vitted. ha megkérdezik, hogy miért, mond azt, hogy azért, hogy megmaradjon a barátság,.
ebből a papírból én azt látom, amit szintén mondtam, a piac lehalászása folyik, akitől csak lehet, el akarják szedni, a lehető legalacsonyabb áron. a tisztességes piaci magatartás messze áll ezektől az emberszabásúaktól is.
igazad van, mindenhol ez lesz, sőt, ahogy mondtam, a szezon becsukott kapukkal fog indulni, csakhogy mindenki a szükséges idegállapotba tudjon kerülni, hogy aztán két nap múlva még hálás is legyen a trógeroknak.
aztán majd ha egyik mégiscsak többet akar keresni, mint amit neki szánt a sors, akkor majd elkezdődik a kapaszkodás. de el fog, mert mindig van valaki, aki többet akar keresni. szerencsére.
Válasz Raport #10588. hozzászólásáraFigyi már! A NAK mi a fasznak van?
Nem a gazdák érdekeit kéne képviselni??! A tagdijjat fizetjük, azt is fel emelték ,de kibaszottul. mit csinálnak?? Semmit élnek mint hal a vizben a mi zsírunkon!!
Mint állattartóhoz tavaly azért nem hozta néhány környékbeli gazda a portékáját mert megy az még feljebb (pedig nem bagóért vettük), idén kíváncsi leszek.
Nálunk fejérben 4200at mondanak árpára a nagy felvásárók. Tavaly 10800al kezdődött, majd 9800 lett a vége.
Kicsik vagyunk, évi 6500-7500q-át szoktunk venni.
Válasz Raport #10585. hozzászólásáracsak tényt közöltem..most olcsóbb tankolni a teherautókat mint tavaly ilyenkor 120-150ft-al literenként..ennyi a száraz tény
Válasz Gatti #10592. hozzászólásáraFelénk is az egyik “nagy” bejelentette, hogy a beszállítást követően 14 nap múlva el kell adni nekik, vagy húzhatod tovább a motyódat. Ne legyen senkinek sem semmi aggálya, az összes többi is eljátssza ezt.
12447 hozzászólás
Válasz barazdabetyar. #10646. hozzászólására2 perc után.
Válasz Koczka József #10645. hozzászólásáraGyere és nézd meg.Semmi se titkos. Ez a no-till-es.Baloldalt lévő búza.
Válasz Blasi_ #10641. hozzászólásáraDehogy is nem, mesél itt meg szédit. Nekem is van vissza vetett mag egy táblán, őszi gyomirtással napraforgó után tárcsázott földbe és az sem jön ki 150 ből.
Válasz Blasi_ #10641. hozzászólásáraPont annyira gombás,mint aki gombázott.Épp tegnap nézte egy gazdatárs,kell neki vetőmagnak.
Válasz ..,-:) #10640. hozzászólásáraKb.4 tonna.
Válasz ..,-:) #10639. hozzászólására![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz barazdabetyar. #10638. hozzászólásáraGombák és hasonlók nem támadták meg?
Válasz barazdabetyar. #10638. hozzászólásáraMennyit fog teremni, mit látsz !?![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz DDT #10637. hozzászólásáraKombájn amit elszórt oszt jó napot…..![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz DDT #10637. hozzászólásáraVisszavetett csávázott mag.Egy sor grúberbe.Most kivételesen,mert direkt vetővel szoktam no-till-be.De most a gyenge napraforgó miatt le lett véve a zúzó.Egy olcsó gyomirtó,idáig.
Válasz Gandhy #10635. hozzászólásáraGondolom visszavetett mag full minimál technológiával.
Válasz barazdabetyar. #10634. hozzászólásáraPontos technológiát leírhatnád, fajtát, stb.
Válasz barazdabetyar. #10634. hozzászólásáranekem az 55 ezret vitte a vetőmag![smile cool](/oldforum/images/smiles/cool.gif)
Válasz polej #10624. hozzászólásáraÚgy látszik,sok netparaszt van.Akik szakkönyvekből,gondolkodás nélkül gazdálkodnak.Gazdaságilag,pénzügyileg,hosszú távon nem látnak reálisan.Nekem idáig kb. 50 ezerbe van.Erre jön az aratás,beszállítás.
Válasz polej #10624. hozzászólásáraTehát a 100 mázsás még mínuszos……..![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Napraforgó55 #10627. hozzászólására 3 ha napra 510 eddig s mi lesz a vége nem tudom de lehet kihagyom a vetéstervből a jövőben![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Gandhy #10628. hozzászólásáramagyarul minden logisztika ( aratás, szállítás, tisztítás, mérlegelés, ki és betárolás stb ), mire piacképes állapotba kerül a cucc, akkor bőven 3oo felett van 1 ha....
Válasz szikszaipeter72 #10619. hozzászólásáraAzèrt csak nem 616ezret kèrnek a 10ezres műtrágyával számolva. Gyanítom a 40ezressel sikerült a 616ezret kihozni. Bár a kenyèr sem ment le 300ftra az olcsó búzábol eddig. Azt nem írta ,hogy eddig is ilyen sokat kèrtek.
Válasz Gandhy #10626. hozzászólásáranettóban értve
Válasz Gandhy #10626. hozzászólásáraviszont a tavaszi árpa 23O-ból megáll + aratás és a
kukorica is 25O körül van + aratás, szárítás
Búza bérbe bruttó jelenleg itt tart:
![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
361 271 Ft/Ha ( egy permetezés még nincs benne )
Árpa bruttó:
434 756 Ft/Ha
Vége itt sem lesz sokkal jobb… minuszok már most biztos.
Nekem 42O-ban van eddig a búza, aratás-szállítás cca. +5O ezer. Ebből jól már nem jövök ki.
Válasz polej #10624. hozzászólásáraA systiva miatt mrnnyivrl került többe a mag ?
Válasz misimokus #10623. hozzászólásáraEz nettó 485 ezer. Símán benne van nekem is ennyiben a fémzárolt systivas vetőmaggal 450 liter 350.000.es nitrosolal 5 l/ha Grammitrel ,Sekator, Moddus evo , Falcon Pro, 2x Sumi alfa, Elatus Era + talajmunkák.
Válasz envagyok2 #10622. hozzászólásáraBúza van bent és bruttó 616000 ft, eddig!
Válasz szikszaipeter72 #10620. hozzászólásárabruttóba? tök simán összejön, műtrágyával, vetőmaggal, nem annyira fullos növényvédelem és szenteltvizek.
Válasz misimokus #10613. hozzászólásáraMi van benne? Búza? Ha az, akkor annak elég vastag.
Válasz misimokus #10613. hozzászólásáraHogy hoztátok össze ezt a 616 ezres költséget egy ha-ra?
Válasz .Richard. #10618. hozzászólására 10 ezres búza=60 mázsa/ha=600 ezer. Rá fordított 616 ezret még mindig bukó!
Válasz szikszaipeter72 #10614. hozzászólásáraPersze. 40ezres műganyáèval meg 5ezres buzával biztosan. De 10ezressel meg 10ezres búzával nem. Ilyen áron saját földön is pènzkidobás.
Válasz misimokus #10613. hozzászólására Ha spárga van benne nem is sok de az a 27% áfa na ezért nem csinál a kormány semmit csak dolgoztatja a pénzt
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz misimokus #10613. hozzászólásáraHogy jön ki ez az összeg?
Válasz misimokus #10613. hozzászólásáraLehetőleg ne annak add ki bérbe aki ezt a szép számlát összehozta. Valószínűleg erre játszott ez volt a célja, hogy megtanuld, mennyire nem éri ez meg és egyszerűbb ha majd ő csinálja szinte ingyen.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz misimokus #10613. hozzászólására Bérbe műveltetni földet= óriási bukó!! Jobban jársz h bérbe adod!
Van itt olyan gazda aki művelteti a földjét?
és még nincs itt a vége!![smile crying](/oldforum/images/smiles/crying.gif)
Mennyibe van jelenleg 1 hektár?
Nekem 616 ezerbe.
Jövőre változtatnom kell ..... , megy az agyalás!
Válasz Gazdász93 #10611. hozzászólásáraAz ár mellet még ezen akadtam szeptemberig még hitelezzünk is.
Válasz Zoli3 #10608. hozzászólásáraSzeptemberi fizetés? Ugye az csak valami vicc akar lenni? Csak mert a főoldalon azonnali fizetést ír.
Válasz Gatti #10592. hozzászólásáraItt tegnap nettó 5 volt az árpa, nettó 150 a repce(fix).
Válasz szikszaipeter72 #10603. hozzászólásáraJó reggelt kívánok !
Évek óta erről az eltartott, ingyenélő csőcselékekről ütöm a klaviatúrát……
https://varganetunde.com/aktualis-termeny-iranyarak/
Válasz polej #10597. hozzászólásáraRészemről mehet.![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz ..,-:) #10604. hozzászólásáraEnnyiért meg még a hülyének is meg éri.
Válasz Gatti #10592. hozzászólásáraépp ezért írtam napokban, hogy nem kell odavinni, ahova eddig vitted. ha megkérdezik, hogy miért, mond azt, hogy azért, hogy megmaradjon a barátság,.
ebből a papírból én azt látom, amit szintén mondtam, a piac lehalászása folyik, akitől csak lehet, el akarják szedni, a lehető legalacsonyabb áron. a tisztességes piaci magatartás messze áll ezektől az emberszabásúaktól is.
igazad van, mindenhol ez lesz, sőt, ahogy mondtam, a szezon becsukott kapukkal fog indulni, csakhogy mindenki a szükséges idegállapotba tudjon kerülni, hogy aztán két nap múlva még hálás is legyen a trógeroknak.
aztán majd ha egyik mégiscsak többet akar keresni, mint amit neki szánt a sors, akkor majd elkezdődik a kapaszkodás. de el fog, mert mindig van valaki, aki többet akar keresni. szerencsére.
Válasz Koczka József #10596. hozzászólásáraTőlem ???![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20230607180055_img_5778.jpg)
Biztos nem…..
Lista ár:
Válasz Raport #10588. hozzászólásáraFigyi már! A NAK mi a fasznak van?
Nem a gazdák érdekeit kéne képviselni??! A tagdijjat fizetjük, azt is fel emelték ,de kibaszottul. mit csinálnak?? Semmit élnek mint hal a vizben a mi zsírunkon!!
Mint állattartóhoz tavaly azért nem hozta néhány környékbeli gazda a portékáját mert megy az még feljebb (pedig nem bagóért vettük), idén kíváncsi leszek.
Nálunk fejérben 4200at mondanak árpára a nagy felvásárók. Tavaly 10800al kezdődött, majd 9800 lett a vége.
Kicsik vagyunk, évi 6500-7500q-át szoktunk venni.
Válasz Raport #10585. hozzászólásárade,hogy súgjak ha jól alkudsz beesel 500ft/liter alá:áfásan!
Válasz Raport #10585. hozzászólásáracsak tényt közöltem..most olcsóbb tankolni a teherautókat mint tavaly ilyenkor 120-150ft-al literenként..ennyi a száraz tény
Válasz Joco7211 #10589. hozzászólásáraj und j maxxiline..keress rá...vagy forrás-privát üzlethálózat kútjai...vagy ó+ kutak kb 500 körűl kapod egybites barátom...ha tájékozatlan és tudatlan vagy ne okoskodj
Válasz Gatti #10592. hozzászólásáraFelénk is az egyik “nagy” bejelentette, hogy a beszállítást követően 14 nap múlva el kell adni nekik, vagy húzhatod tovább a motyódat. Ne legyen senkinek sem semmi aggálya, az összes többi is eljátssza ezt.