Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR407 FtUSD392 FtCHF433.28 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Koczka József #7846. hozzászólásáraEz is azt bizonyítja amit mondok.
A jó föld és a szakértelem meghozza az eredményt mostohább időjárás esetén is.
Ha meg megvannak a gépeid, hogy a növényvédelmet és a lombtrágyázást jókor csináld, (és meg is csinálod) akkor az fél siker.
Válasz Makói 70-es #7842. hozzászólásáraEhez csak annyit tennék hozzá hogy nekem 7ha aranykorona értéke 44. És ha 8 tonnát nem is de 5.5-6.5 optimális időben minimális input költséggel meg terem. De a kolléga kicsit több költséggel stabilan 6-6.5 tonnát tud 50-60ha on átlagban.
Válasz Miért nem esik? #7840. hozzászólásáraNagyapám mondta annó a Tsz-ben.
"Ha jó termés van a főnökök verik a mellüket, hogy milyen okosak, ha meg szar akkor ráfogják az időjárásra."
És ez így is volt.
Válasz Miért nem esik? #7840. hozzászólásáraBiztos jól járnának velem, de nem tudnának megfizetni.
És szabad kezet se adnának.
Az agronómusokkal szemben én 32 éve nem más farkával verem a csalánt.
Igen sok tanulópénzt megfizettem.
És ami a lényeg, hogy magamnak akarok pénzt keresni nem másnak.
De a tapasztalataimat szívesen átadom.
Az egyik legfontosabb, amit apám mondogatott.
"Fiam! Attól várhatsz aminek adsz is."
Az út túloldalán egy 5 hektáros darabon 4,3 tonnát arattak hektáronként, pedig kétszer öntözték is.
Aratás után alig ment bele a tarlóba a tárcsa.
Kérdés?
Nincs titok.
1. Jó termőföld. (42 AK)
2. Jó vetőmag, ami a helyi adottságoknak megfelelő. (GK Arató)
3. Folyamatos, az időjáráshoz illeszkedő tápanyagellátás. (Minden évben a kultúrnövény igénye szerint)
4. Amalgerol, Calbit használata. (Stressztűrőbbé teszi a növényt, javítja a termés minőségét.)
4. Időben elvégzett permetezések. (Amíg másokhoz kellett alkalmazkodnom addig nálam se így volt.)
Nyilván több száz vagy ezer hektáron ezt sokkal nehezebb optimálisan elvégezni, de csak annyit vállaljon az ember amennyit meg tud csinálni vagy csináltatni. A többi az már csak erőlködés.
Válasz szeszko #7837. hozzászólásáraUtalnak: 1.352.758 forintot
Költségem: 312.900 forint (Ebben nincs benne annak a benzinköltsége amikor kimentem a
város szélére megnézni párszor, 1-2 ezer Ft. A saját permetezést bérmunka árral, nem üzemanyagköltséggel számoltam.)
9220 Kg lett 1,52 hektáron. Az a Dunántúlon vagy Észak-Magyarországon idén nem nagy durranás. (Nálunk az aszály miatt elég jó.)
Válasz Koczka József #7832. hozzászólásáraAz Alföldön az öntözött területek kivételével alig lesz kukorica. Az majd hajtja fel az árat.
De most nálunk az egyik felvásárló lejebb vitte a kezdeti árhoz képest egy kicsit. -2 ezer / tonna
Valószínűleg jobbak lettek a búzák, mint amire számítottak.
Válasz hegesztocsabi #7827. hozzászólásáraNálam pont fordítva van, a hl súly jó mégis tak, mert olyan földön gazdálkodok ahol ha bizonyos mennyiség fölött terem a búza akkor nincs sikér , de nem gond , most pl a jó földeken is inát szakítja az 50 q , nekem ezen a 10 koronáson lett átlag 46q , csak le ne szaladjon az ára!
Válasz hegesztocsabi #7827. hozzászólásáraJó lesz majd az a "takarmány " - étkezésinek is - , ha kiderül mennyi termett magas hl súllyal...
Mert a behozott ukránnak biztos magasabb a hl súlya...Hát persze, hogyne..
Nekem tegnap a Hejőkürti agroker azt monta,hogy szinte csak takarmányba vesznek át mindent ,mert nincs hl ,hiába jó a sikér meg stb akkor is takarmány.
Meg ,hogy hozzák be az ukrán búzát is és igy nem lesz nagy ára.
Nem is árulták el az árát.
Most szerintem nagy altatás van.
Az árpáért is 99ft adot pedig 62hl volt.
Válasz szmarton131 #7822. hozzászólásáraNem , pedig 2 napja levágtam egyenlőre raktárba került , majd 2 hónap múlva visszatérünk , amíg nem tudják mennyi termett úgyse szólnak hozzánk!
Válasz Praetor #7818. hozzászólásáraAkinek sok van, az törheti a fejét.
De egy pótkocsi búzával (amennyi nekem lett) nem tőzsdézünk.
131e. nettóért oda kell adni.
Termelési költség: 233.900,-
Csak a saját géppel végzett négy permetezés (1 gyomirtás, 2 rovarölő, 1gombaölő) nincs benne.
Ha mással csináltatom kb. 30.000
Ukrán buza érkezik záhonynál már kupecok teszik raktárba AFRIKÁBA meg majd el jut mikor duplája lessz! kicsit dohos kicsit penészes de majd a mi 110000 /t friss buzánkal feljavitják!
Válasz Varga.77.attila #7810. hozzászólásáraLesz az még több is, csak kitartónak kell lenni!
Mert hiába riogatnak az ukrán búzával, annak megvan a helye! Ha meg idehozzák, attól a hiány nem szűnik Afrikában!
Tehát a búzára lesz kereslet!
A GK Arató nálam 6 t/ha lett. Javító minőség.
4 alatt vártam a november végi vetés és az aszály miatt.
Igaz a zsákos műtrágya helyett lombtrágyát kapott.
12447 hozzászólás
Válasz Koczka József #7846. hozzászólásáraEz is azt bizonyítja amit mondok.
A jó föld és a szakértelem meghozza az eredményt mostohább időjárás esetén is.
Ha meg megvannak a gépeid, hogy a növényvédelmet és a lombtrágyázást jókor csináld, (és meg is csinálod) akkor az fél siker.
Válasz Makói 70-es #7842. hozzászólásáraEhez csak annyit tennék hozzá hogy nekem 7ha aranykorona értéke 44. És ha 8 tonnát nem is de 5.5-6.5 optimális időben minimális input költséggel meg terem. De a kolléga kicsit több költséggel stabilan 6-6.5 tonnát tud 50-60ha on átlagban.
Válasz Miért nem esik? #7840. hozzászólásáraNagyapám mondta annó a Tsz-ben.
"Ha jó termés van a főnökök verik a mellüket, hogy milyen okosak, ha meg szar akkor ráfogják az időjárásra."
És ez így is volt.
Válasz Makói 70-es #7842. hozzászólására8,8-at hektáronként!
Ugyanez a fajta.
Ugyanez a technológia.
Válasz Miért nem esik? #7840. hozzászólásáraBiztos jól járnának velem, de nem tudnának megfizetni.
És szabad kezet se adnának.
Az agronómusokkal szemben én 32 éve nem más farkával verem a csalánt.
Igen sok tanulópénzt megfizettem.
És ami a lényeg, hogy magamnak akarok pénzt keresni nem másnak.
De a tapasztalataimat szívesen átadom.
Az egyik legfontosabb, amit apám mondogatott.
"Fiam! Attól várhatsz aminek adsz is."
Az út túloldalán egy 5 hektáros darabon 4,3 tonnát arattak hektáronként, pedig kétszer öntözték is.
Aratás után alig ment bele a tarlóba a tárcsa.
Kérdés?
Válasz mocsencsi1 #7841. hozzászólásáraLehet gúnyolódni, de nekem tavaly 8.8 tonnát adott pár száz méterrel odébb egy másik darab.
1,8 Ha volt.
Nincs titok.
1. Jó termőföld. (42 AK)
2. Jó vetőmag, ami a helyi adottságoknak megfelelő. (GK Arató)
3. Folyamatos, az időjáráshoz illeszkedő tápanyagellátás. (Minden évben a kultúrnövény igénye szerint)
4. Amalgerol, Calbit használata. (Stressztűrőbbé teszi a növényt, javítja a termés minőségét.)
4. Időben elvégzett permetezések. (Amíg másokhoz kellett alkalmazkodnom addig nálam se így volt.)
Nyilván több száz vagy ezer hektáron ezt sokkal nehezebb optimálisan elvégezni, de csak annyit vállaljon az ember amennyit meg tud csinálni vagy csináltatni. A többi az már csak erőlködés.
Válasz Makói 70-es #7836. hozzászólásáraNagy-nagy mester taníts minket, rátalálni eme jövedelmező, agrobiznyichez méltó útra.
Válasz Makói 70-es #7836. hozzászólásáraHa te csináltál 1 millió Ft hasznot 1,5 hektár búzán idén, akkor szinte bámelyik cég felvesz agronómusnak.
Válasz szeszko #7837. hozzászólásáraUtalnak: 1.352.758 forintot
Költségem: 312.900 forint (Ebben nincs benne annak a benzinköltsége amikor kimentem a
város szélére megnézni párszor, 1-2 ezer Ft. A saját permetezést bérmunka árral, nem üzemanyagköltséggel számoltam.)
9220 Kg lett 1,52 hektáron. Az a Dunántúlon vagy Észak-Magyarországon idén nem nagy durranás. (Nálunk az aszály miatt elég jó.)
Akkor az tisztán több mint 1 M.
Válasz Makói 70-es #7836. hozzászólásáraMajd ősszel vehetsz belőle műtrágyát. Idén 25 mázsát ha aratok akkor ok. De ősszel megint mem veszek semmit.
Válasz Makói 70-es #7836. hozzászólásáraVéletlenül, nem a bevételed 1 millió?
Nem mindegy.
Ha én csináltam 1millió Ft hasznot 1,5 Ha búzán, akkor aki 1500 hektáron termelt az 1 milliárdot könyvelhet el? És aki 15 000 hektáron...
Válasz Koczka József #7832. hozzászólásáraAz Alföldön az öntözött területek kivételével alig lesz kukorica. Az majd hajtja fel az árat.
De most nálunk az egyik felvásárló lejebb vitte a kezdeti árhoz képest egy kicsit. -2 ezer / tonna
Valószínűleg jobbak lettek a búzák, mint amire számítottak.
Veszprém megye Balatonkenese Szatmári malom 130.000 a takarmány
Válasz szmarton131 #7822. hozzászólására125-127-130+ komp. felár takarmány-euro-malmi 2-3 nappal ezelőtt.
Szerintem szeptemberre lesz a búza 150000ft is csak legyen aki eladja és mindegy lesz a sikér és a hektoliter súly is
Válasz hegesztocsabi #7827. hozzászólásáraNálam pont fordítva van, a hl súly jó mégis tak, mert olyan földön gazdálkodok ahol ha bizonyos mennyiség fölött terem a búza akkor nincs sikér , de nem gond , most pl a jó földeken is inát szakítja az 50 q , nekem ezen a 10 koronáson lett átlag 46q , csak le ne szaladjon az ára!
Válasz TYLLA #7829. hozzászólásáraNálunk két fölvásárló van de egyik helyen sincs javító búza pedig Javító minőségű volt nagyrészt a búzák!
Válasz hegesztocsabi #7827. hozzászólásáraJó lesz majd az a "takarmány " - étkezésinek is - , ha kiderül mennyi termett magas hl súllyal...
Mert a behozott ukránnak biztos magasabb a hl súlya...Hát persze, hogyne..
Válasz trikolor5 #7826. hozzászólásáraSzoktak venni de hogy most vesznek-e azt nem tudom
Nekem tegnap a Hejőkürti agroker azt monta,hogy szinte csak takarmányba vesznek át mindent ,mert nincs hl ,hiába jó a sikér meg stb akkor is takarmány.
Meg ,hogy hozzák be az ukrán búzát is és igy nem lesz nagy ára.
Nem is árulták el az árát.
Most szerintem nagy altatás van.
Az árpáért is 99ft adot pedig 62hl volt.
Válasz Koczka József #7825. hozzászólásáraKöszi! Tritikálét veszik nem tudod?
Válasz trikolor5 #7821. hozzászólásáraSzentistván 128000 a javító minden más 126000
https://mezohir.hu/2022/06/29/agrar-ukran-buza-ara-fuvardijak-vasut-mezogazdasag/
Válasz szmarton131 #7822. hozzászólásáraNem , pedig 2 napja levágtam egyenlőre raktárba került , majd 2 hónap múlva visszatérünk , amíg nem tudják mennyi termett úgyse szólnak hozzánk!
Sziasztok!
Hajdú-Bihari árat tud valaki?
Dél-borsodban tudtok árakat?
Válasz varázsló #7816. hozzászólásáraPlusz 10% fölötti tört szemet tartalmaz.Lehetséges?
Válasz Praetor #7818. hozzászólásáraAkinek sok van, az törheti a fejét.
De egy pótkocsi búzával (amennyi nekem lett) nem tőzsdézünk.
131e. nettóért oda kell adni.
A menetrendszerinti "add el paraszt a terményedet" pr cikk: Link
Válasz J.Z.6600 #7802. hozzászólásáraÖröm bódottá
1,5 ha GK Arató
Termelési költség: 233.900,-
Csak a saját géppel végzett négy permetezés (1 gyomirtás, 2 rovarölő, 1gombaölő) nincs benne.
Ha mással csináltatom kb. 30.000
Aratás, szállítás: 49.000,-
(3 km)
Ukrán buza érkezik záhonynál már kupecok teszik raktárba AFRIKÁBA meg majd el jut mikor duplája lessz! kicsit dohos kicsit penészes de majd a mi 110000 /t friss buzánkal feljavitják!
Ahogy a nóta mondja: a lakatnak a kulcsát a dunába dobom. (kb fél évre!)
Idén max . 50q-t remélek, 150e/t alatt csak nevetek...
Válasz Makói 70-es #7811. hozzászólásáraNagyon éhes kereskedőtök van!
Válasz Varga.77.attila #7810. hozzászólásáraLesz az még több is, csak kitartónak kell lenni!
Mert hiába riogatnak az ukrán búzával, annak megvan a helye! Ha meg idehozzák, attól a hiány nem szűnik Afrikában!
Tehát a búzára lesz kereslet!
BSV
Javító: 131.000 Ft/t + komp. felár
Takarmány: 120.000 Ft/t + komp. felár
A GK Arató nálam 6 t/ha lett. Javító minőség.
4 alatt vártam a november végi vetés és az aszály miatt.
Igaz a zsákos műtrágya helyett lombtrágyát kapott.
Heti búza ár monortáp 137000
Berceli gabona 138000
Válasz 5465 #7807. hozzászólásáraVolt meg ez is.
Válasz .Richard. #7780. hozzászólásáraPont ezért szórtunk meg az idén (tavaly ősszel) mindent fehérre, hogy 2 évig elegyünk nélküle is. Nem de ???
Válasz gyorfy10 #7806. hozzászólásáraAratási black friday és glamour árak.
Az anyjuk…
is lány volt
Mai: Duna Gabona 118-120
Spekula:128
Axereal:125
Trigo délután tudja megmondani.
Árpa: 105
Kukorica: 115
HO Napraforgó: 270
Repce: 285
Válasz J.Z.6600 #7802. hozzászólásáraMa 131 E /t
2022 junius 24 .leadtam az öszi árpát,103000 ft tonnánként+6 százalék.
Válasz J.Z.6600 #7802. hozzászólásáraIgen régebbit, be a raktárba a búzát!
Sziasztok !
Valaki tud friss árakat ??
Válasz Praetor #7798. hozzászólásáraMajd hat mikor esik.Nem mindegy,hogy a pluszból vett műtrágyát szórod,vagy a kenyérre valót.
Válasz Praetor #7796. hozzászólásáraElég jó térkép,náliunk eltalálta a futó homokot.
Válasz barazdabetyar. #7797. hozzászólásáraNem egészen vagyok tisztában a gazdálkodási hozzáállásoddal, de te tudod mi felel meg neked
Válasz barazdabetyar. #7797. hozzászólásáraJön az esős év, kihúz a csávából, a következőben szórsz, és akkor meg nem esik rá.