Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.69 FtUSD392.62 FtCHF430.85 FtGBP485.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz ..,-:) #7543. hozzászólásáraJaja milyen gazda az ilyen aki lehetőleg mindent a lehető legolcsóbban akarna megvenni , a terményét meg a lehető legjobb áron eladni.....
Mindezekről egy információ cserére szolgáló fórumon érdeklődik...
Áhh az ilyen gazda a pokolba fog jutni...
Válasz Mihály #7542. hozzászólásáraNem bántásból de én úgy látom, hogy mindenen “ciganykodik”, mindent olcsón akar megvenni, lehetőleg magyarból, nettóért de ezt az olcsósságot kint megfizettetik/beszedik tőle…….szóval kint sincsenek hûl.ébbek…….
Válasz ME109G14 #7538. hozzászólásáraMint mindenen minden évben. Átlagban tonnánként 50 juroval alacsonyabb árakkal dolgoznak itt mint Mo.-n. Kaptam én telefont még márciusban 250 és ajánlattal, merthogy csak csökkenni fog, repcesekrol nem is beszélve. Vót aki bedőlt az 500 juronak meg januárban. Itt aki nem tudja tárolni és értékesítenie kell egyből, csúnyán kitudnak vele tolni. Mindegy hogy hány éve üzletelsz velük, nincs tisztesség.
Válasz Sk Laci #7536. hozzászólásáraA 157000ft amit az ikr ajánlotta az 157000:380=413 euró a 340 jó messze van tőle.Amúgy az UKRÁN mezögazdasági miniszter 700 eurót jósolt az idei búzára !!!! Nálatok a kupecok jó nagy haszonnal dolgoznak az tuti !!!!
Válasz Sk Laci #7536. hozzászólásáraNehogy alaird Laci, meg itt a szegény keleten is 370 a malmi. Soha nem volt még, hogy a Tajba kínálkozzon kötéssel és kéthetente 50 eur-ral emeli a tétet, úgyhogy csak türelem. Valamit tudnak
Válasz Mötözö A.I #7535. hozzászólására Köszönöm az árakat. Telefonban nem sokat mondtak, de hogy majd a héten személyesen szeretnének ajánlatot tenni. Akivel beszéltem, azoknak a búzáért 330-340 eurós x 380 Ft/eur 125 000 - 129 000 Ft/tonna árat kínáltak.
Ha beszóllok nekik , hogy nem akarok sokat, csak a Magyarországi árakat, már látom a közös üzlet kimenetelét
Válasz TYLLA #7520. hozzászólásáraMájusban lesz ár, egyelőre csak keresik az eladókat (helyi malom). Nem röhög, én se értem Hónapok óta senki nem hívott, de a következő pár hét úgy tűnik, mozgalmasabb lesz.
Megmozdult a piac, úgy tűnik, kezd derengeni a felvásárlóknak/malmoknak, hogy akár keményvalutás igény is lehet a magyar terményre, nemcsak HUF-játékpénzes...na végre, jó reggelt!
Válasz KISMASZEK77 #7513. hozzászólására Hát Szolnok -Budapest között szép zöld a határ voltam arra ott nem sok kukorica lesz vetve nagyot csalódhattak tavaly ....de az állomásokon rakták a gabona szállító vagonokat cegléden,Törökszentmiklóson meg több gabonás teher vonat szerelvényt láttam ami nyugatnak tartott szóval pörögni fog talán már az átvétel..
Válasz sixx #7503. hozzászólására az már jó főleg ha ők viszik elennyivel már én is békülékenyebb lenék de nekem az újjig rá ér nem hápognk a kacsák vagy nyöszörögnek a disznók az udvarban tárolva van jó helyen
Válasz #bandi #7500. hozzászólásáraEbben igazad van, nagyon észnél kell lenni.
De a lépések helyességét, úgy is utólag tudja meg az ember.
Lásd a tavalyi búza körül kialakult helyzetet.
Aki lekötötte az megszívat.
Én is megszívtam.
Válasz Sk Laci #7499. hozzászólásáraHa a fizetésed 30 helyett 60%-át költöd el kajára meg energiára, akkor az egyéb kiadásaidat és beruházásaidat fogod csökkenteni. A fogyasztás csökken, a gazdaság lassul, infláció, satöbbi. Észnél kell lenni nagyon.
Válasz kukaccsosz #7497. hozzászólásáraBúzaexport csak harmadlagos lépés lessz a sorban "kölcsönkenyér visszajár" módon.
Aki egy kicsit gondolkodik, és nem felejti el milyen lépések voltak Oroszországal szemben hosszú évek során, össze tudja rakni a "mozaikot".
Búza ár emelkedése mondjuk segíti a mezőgazdasági termelőket, de viszont az energiahordozók emelkedése negatívan érint. Meg kell tanulnunk minél elébb alkalmazkodni az újonan kialakult helyzethez.
12447 hozzászólás
Válasz ..,-:) #7543. hozzászólásáraJaja milyen gazda az ilyen aki lehetőleg mindent a lehető legolcsóbban akarna megvenni , a terményét meg a lehető legjobb áron eladni.....![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Mindezekről egy információ cserére szolgáló fórumon érdeklődik...
Áhh az ilyen gazda a pokolba fog jutni...
Válasz Praetor #7544. hozzászólásáraAz lehet, de aki nem tudja tárolni, annak megvan kötve a keze. Bár most arataskor sem jár rosszul a paraszt
Válasz ..,-:) #7543. hozzászólására em tudom nem követem csak reagáltam az írottakra ....![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz kajszi_71823 #7537. hozzászólásáraFőleg, hogy egyes elemzők ~700 eurós árat prognosztizálnak őszre-tavasztra...![smile whistling](/oldforum/images/smiles/whistling.gif)
Válasz Mihály #7542. hozzászólásáraNem bántásból de én úgy látom, hogy mindenen “ciganykodik”, mindent olcsón akar megvenni, lehetőleg magyarból, nettóért de ezt az olcsósságot kint megfizettetik/beszedik tőle…….szóval kint sincsenek hûl.ébbek…….![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz ..,-:) #7540. hozzászólására miért bántod elég szomorú hogy ilyen cégekkel kel küzdeni neki ....
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz ME109G14 #7538. hozzászólásáraMint mindenen minden évben. Átlagban tonnánként 50 juroval alacsonyabb árakkal dolgoznak itt mint Mo.-n. Kaptam én telefont még márciusban 250 és ajánlattal, merthogy csak csökkenni fog, repcesekrol nem is beszélve. Vót aki bedőlt az 500 juronak meg januárban. Itt aki nem tudja tárolni és értékesítenie kell egyből, csúnyán kitudnak vele tolni. Mindegy hogy hány éve üzletelsz velük, nincs tisztesség.
Válasz Sk Laci #7536. hozzászólásáraMegérdemled……..![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz ME109G14 #7538. hozzászólásáraNem csak ő mondta még más is hogy annyi lesz a búza világpiaci ára!
Válasz Sk Laci #7536. hozzászólásáraA 157000ft amit az ikr ajánlotta az 157000:380=413 euró a 340 jó messze van tőle.Amúgy az UKRÁN mezögazdasági miniszter 700 eurót jósolt az idei búzára !!!! Nálatok a kupecok jó nagy haszonnal dolgoznak az tuti !!!!
Válasz Sk Laci #7536. hozzászólásáraNehogy alaird Laci, meg itt a szegény keleten is 370 a malmi. Soha nem volt még, hogy a Tajba kínálkozzon kötéssel és kéthetente 50 eur-ral emeli a tétet, úgyhogy csak türelem. Valamit tudnak![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Mötözö A.I #7535. hozzászólására Köszönöm az árakat. Telefonban nem sokat mondtak, de hogy majd a héten személyesen szeretnének ajánlatot tenni. Akivel beszéltem, azoknak a búzáért 330-340 eurós x 380 Ft/eur 125 000 - 129 000 Ft/tonna árat kínáltak.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Ha beszóllok nekik , hogy nem akarok sokat, csak a Magyarországi árakat, már látom a közös üzlet kimenetelét
Válasz Sk Laci #7531. hozzászólásáraikr 157 netto
Válasz Sk Laci #7533. hozzászólásáraEzt nem mondta barátom, csak hogy a búza 152, a repce meg 352 ha jól emlékszem!
Egyébként gondolom malmi lenne.
Válasz A.I. #7532. hozzászólásáraA várt termés 1/3 akarnám lekötni.
152 000 milyen minőségért?
Válasz Sk Laci #7531. hozzászólására
KITE csütörtökön 152eFt/t.
Miért kötöd le? (Ez költői kérdés!)
Aktuális előszerződési ára van valakinek idei búzára?
Jövőhéten jönnének a felvásárlók lekötni a búza árát, csak hogy képben legyek......
Válasz Géza bácsi #7529. hozzászólásáraNem nagyon számított a beltartalom. fehérje 11,8, sikér 23, Hl 81,.
Válasz cimbike. #7526. hozzászólására135? milyen beltartalom?
Válasz ME109G14 #7527. hozzászólásáramerre hol? melyik cég?
alakul ez.....
Válasz cimbike. #7526. hozzászólásáraNagygazda haver idei malmi búzára 160000ft kötési árat kapott.!!!! nem titkolta.
Válasz später77 #7525. hozzászólásáraMúlt héten adtam el a Viresolnak. Titoktartásom van az árra, de az 1es után nem 2-es következik. :)
Van még valakinek betárolva? Ára hol tart jelenleg?
130-on kiszálltam én is 28% sikér 12,8 fehérje
árpa 115 szintén eladtam.
Sokoró Trade Kft. Tényö
mindenkinek sok sikert aki még vár!
Válasz VMisi #7522. hozzászólásáraTrigo 125 ma, takarmány
Válasz GREVEN #7518. hozzászólásáratak 120+, múlt heti
Válasz TYLLA #7520. hozzászólásáraMájusban lesz ár, egyelőre csak keresik az eladókat (helyi malom). Nem röhög, én se értem
Hónapok óta senki nem hívott, de a következő pár hét úgy tűnik, mozgalmasabb lesz.
Válasz Bekre Pál #7519. hozzászólásáraEz ok, de mennyi az annyi? Mar ha megmozdult. Honnan hova?
Megmozdult a piac, úgy tűnik, kezd derengeni a felvásárlóknak/malmoknak, hogy akár keményvalutás igény is lehet a magyar terményre, nemcsak HUF-játékpénzes...na végre, jó reggelt!![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Új kötésre van valakinek ára esetleg?
árak valahol? egyáltalán van még valakinek eladó búzája?
Búza 125-129, szállításfüggő, jnsz megye. Másnak miket kínálnak?
Válasz KISMASZEK77 #7513. hozzászólására Hát Szolnok -Budapest között szép zöld a határ voltam arra ott nem sok kukorica lesz vetve nagyot csalódhattak tavaly ....de az állomásokon rakták a gabona szállító vagonokat cegléden,Törökszentmiklóson meg több gabonás teher vonat szerelvényt láttam ami nyugatnak tartott szóval pörögni fog talán már az átvétel..![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
azt jól tudom,hogy a búza ára magasabb a kukoricáénál? mármint hogy annak kéne lenni.....
Válasz Mihály #7510. hozzászólásáraReméljük,több lesz az ára ősszel.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Tavaly 3.5t/ha volt,bízom benne idén is lesz annyi.
Válasz #bandi #7500. hozzászólására100%-ban igazad van, csak az a baj ezt sokan még most sem tudják fel fogni!
Válasz sixx #7503. hozzászólására az már jó főleg ha ők viszik el
ennyivel már én is békülékenyebb lenék de nekem az újjig rá ér nem hápognk a kacsák vagy nyöszörögnek a disznók az udvarban tárolva van jó helyen ![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
Válasz KISMASZEK77 #7504. hozzászólásáraForgó kicsinek tűnik ekkora hiánynál a töbihez nem értek ...![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz ..,-:) #7508. hozzászólásáraÉs még hozzá kellene kalkulálni a gép, alkatrész, szerviz díj, alkalmazott árakat is…..![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Géza bácsi #7507. hozzászólásáraSehogy !![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
valaki kiszámolhatná hogy a tavalyi búzaár üzemanyag mütrágya vetőmag stb. és az idei árak hogy viszonyulnak egymáshoz?
hol lehet a vége?
veszprém malom 120000
magyar agrár kereskedőház 125000
az árpa 115000 állitólag
IDEI KÖTÉS
ÁRPA 100
BÚZA 105-108
NAPRAFORGÓ 230
AGROFORTE
KITE 130000, kiszálltam.
Válasz Bárány #7498. hozzászólásáraÉs ha még hozzácsapják az felolvadt szibériai részeket is, akkor tényleg meg lesz az új gabona nagyhatalom: Új szuperhatalom születhet az olvadó földből
Válasz #bandi #7500. hozzászólásáraEbben igazad van, nagyon észnél kell lenni.
De a lépések helyességét, úgy is utólag tudja meg az ember.
Lásd a tavalyi búza körül kialakult helyzetet.
Aki lekötötte az megszívat.
Én is megszívtam.
Válasz Sk Laci #7499. hozzászólásáraHa a fizetésed 30 helyett 60%-át költöd el kajára meg energiára, akkor az egyéb kiadásaidat és beruházásaidat fogod csökkenteni. A fogyasztás csökken, a gazdaság lassul, infláció, satöbbi. Észnél kell lenni nagyon.
Válasz kukaccsosz #7497. hozzászólásáraBúzaexport csak harmadlagos lépés lessz a sorban "kölcsönkenyér visszajár" módon.
Aki egy kicsit gondolkodik, és nem felejti el milyen lépések voltak Oroszországal szemben hosszú évek során, össze tudja rakni a "mozaikot".
Búza ár emelkedése mondjuk segíti a mezőgazdasági termelőket, de viszont az energiahordozók emelkedése negatívan érint. Meg kell tanulnunk minél elébb alkalmazkodni az újonan kialakult helyzethez.
Válasz kukaccsosz #7497. hozzászólásáraHa ez így végbemegy, még kisebb pont leszünk a mi kis közép-európai "konyhakertünkkel".![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)