Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz TYLLA #7520. hozzászólásáraMájusban lesz ár, egyelőre csak keresik az eladókat (helyi malom). Nem röhög, én se értem Hónapok óta senki nem hívott, de a következő pár hét úgy tűnik, mozgalmasabb lesz.
Megmozdult a piac, úgy tűnik, kezd derengeni a felvásárlóknak/malmoknak, hogy akár keményvalutás igény is lehet a magyar terményre, nemcsak HUF-játékpénzes...na végre, jó reggelt!
Válasz KISMASZEK77 #7513. hozzászólására Hát Szolnok -Budapest között szép zöld a határ voltam arra ott nem sok kukorica lesz vetve nagyot csalódhattak tavaly ....de az állomásokon rakták a gabona szállító vagonokat cegléden,Törökszentmiklóson meg több gabonás teher vonat szerelvényt láttam ami nyugatnak tartott szóval pörögni fog talán már az átvétel..
Válasz sixx #7503. hozzászólására az már jó főleg ha ők viszik elennyivel már én is békülékenyebb lenék de nekem az újjig rá ér nem hápognk a kacsák vagy nyöszörögnek a disznók az udvarban tárolva van jó helyen
Válasz #bandi #7500. hozzászólásáraEbben igazad van, nagyon észnél kell lenni.
De a lépések helyességét, úgy is utólag tudja meg az ember.
Lásd a tavalyi búza körül kialakult helyzetet.
Aki lekötötte az megszívat.
Én is megszívtam.
Válasz Sk Laci #7499. hozzászólásáraHa a fizetésed 30 helyett 60%-át költöd el kajára meg energiára, akkor az egyéb kiadásaidat és beruházásaidat fogod csökkenteni. A fogyasztás csökken, a gazdaság lassul, infláció, satöbbi. Észnél kell lenni nagyon.
Válasz kukaccsosz #7497. hozzászólásáraBúzaexport csak harmadlagos lépés lessz a sorban "kölcsönkenyér visszajár" módon.
Aki egy kicsit gondolkodik, és nem felejti el milyen lépések voltak Oroszországal szemben hosszú évek során, össze tudja rakni a "mozaikot".
Búza ár emelkedése mondjuk segíti a mezőgazdasági termelőket, de viszont az energiahordozók emelkedése negatívan érint. Meg kell tanulnunk minél elébb alkalmazkodni az újonan kialakult helyzethez.
Ukrajna megtámadásának ha nem is biztos, hogy ez lehet a célja de következménye lehet ami ebben a cikkben le van írva: Ukrajna mint a "Gabona OPEC" tagja?
Válasz ..,-:) #7491. hozzászólásáraNa, ez eléggé vészjósló. Lehet, hogy olyan világot kell majd látnunk, mint amit a nagyszüleink éltek át a múlt század elején-közepén.
Válasz osztatlan3 #7486. hozzászólásáraKedves kolléga mért jó ha az összes topicot szétqurod ezzel a linkkel? egy helyen megoszottad és elég is...köszönjük...remélem a moderátorok lépnek.....
Válasz Cafi #7475. hozzászólásáraLehet jobban járnál!!!! Mert majd amit lekötöttél, azt VISMAJOR-ra hivatkozva felmondják!!!
Nem vagyok vészmadár, csak realista!!!!!
Válasz k-roy90 #7480. hozzászólásáraNa most jön az,hogy amíg nem tiszta a helyzet, vagy ha netán lefelé megy az ár,nem föl,abba kell hagyni a mütrágyázást,meg a permetezéseket,mert így a szakadékba ugrani senki nem fog.Senki nem termel úgy,hogy látja a végét,hogy ilyen árak mellett kell termelni ,aztán nyomott áron tudja csak majd eladni.
Amikor a “vörösbárót” kellet besarazni akkor tele volt veluk a media. (Sot akkor még belengettek egy műtrágya tamogatasi rendszert is, amibol nem lett azota sem semmi)
Most, hogy betiltottak a gabona exportot csak mélyen lapít Nagy István és Győrffy Balázs!!!!! Nekik a gazdák érdekeit kellene vedeni es nem a gazdáit! Aprilis 3…!
Válasz später77 #7476. hozzászólásáraAkkor kérjél 150.000-et mert 370*382=141.000 Ft, és ez EUR búza ár.
Ha megadják a 140.000-et add el. 140.000 Ft/t ár már nem is rossz.
Most gondolj bele, 111.000 Ft/t áron lehet előkötni takramányra, miközben MATIFON márciusi és szeptemberi lejárat között van 24.000 Ft/t ár különbség.
12425 hozzászólás
Van még valakinek betárolva? Ára hol tart jelenleg?
130-on kiszálltam én is 28% sikér 12,8 fehérje
árpa 115 szintén eladtam.
Sokoró Trade Kft. Tényö
mindenkinek sok sikert aki még vár!
Válasz VMisi #7522. hozzászólásáraTrigo 125 ma, takarmány
Válasz GREVEN #7518. hozzászólásáratak 120+, múlt heti
Válasz TYLLA #7520. hozzászólásáraMájusban lesz ár, egyelőre csak keresik az eladókat (helyi malom). Nem röhög, én se értem Hónapok óta senki nem hívott, de a következő pár hét úgy tűnik, mozgalmasabb lesz.
Válasz Bekre Pál #7519. hozzászólásáraEz ok, de mennyi az annyi? Mar ha megmozdult. Honnan hova?
Megmozdult a piac, úgy tűnik, kezd derengeni a felvásárlóknak/malmoknak, hogy akár keményvalutás igény is lehet a magyar terményre, nemcsak HUF-játékpénzes...na végre, jó reggelt!
Új kötésre van valakinek ára esetleg?
árak valahol? egyáltalán van még valakinek eladó búzája?
Búza 125-129, szállításfüggő, jnsz megye. Másnak miket kínálnak?
Válasz KISMASZEK77 #7513. hozzászólására Hát Szolnok -Budapest között szép zöld a határ voltam arra ott nem sok kukorica lesz vetve nagyot csalódhattak tavaly ....de az állomásokon rakták a gabona szállító vagonokat cegléden,Törökszentmiklóson meg több gabonás teher vonat szerelvényt láttam ami nyugatnak tartott szóval pörögni fog talán már az átvétel..
azt jól tudom,hogy a búza ára magasabb a kukoricáénál? mármint hogy annak kéne lenni.....
Válasz Mihály #7510. hozzászólásáraReméljük,több lesz az ára ősszel.
Tavaly 3.5t/ha volt,bízom benne idén is lesz annyi.
Válasz #bandi #7500. hozzászólására100%-ban igazad van, csak az a baj ezt sokan még most sem tudják fel fogni!
Válasz sixx #7503. hozzászólására az már jó főleg ha ők viszik elennyivel már én is békülékenyebb lenék de nekem az újjig rá ér nem hápognk a kacsák vagy nyöszörögnek a disznók az udvarban tárolva van jó helyen
Válasz KISMASZEK77 #7504. hozzászólásáraForgó kicsinek tűnik ekkora hiánynál a töbihez nem értek ...
Válasz ..,-:) #7508. hozzászólásáraÉs még hozzá kellene kalkulálni a gép, alkatrész, szerviz díj, alkalmazott árakat is…..
Válasz Géza bácsi #7507. hozzászólásáraSehogy !
valaki kiszámolhatná hogy a tavalyi búzaár üzemanyag mütrágya vetőmag stb. és az idei árak hogy viszonyulnak egymáshoz?
hol lehet a vége?
veszprém malom 120000
magyar agrár kereskedőház 125000
az árpa 115000 állitólag
IDEI KÖTÉS
ÁRPA 100
BÚZA 105-108
NAPRAFORGÓ 230
AGROFORTE
KITE 130000, kiszálltam.
Válasz Bárány #7498. hozzászólásáraÉs ha még hozzácsapják az felolvadt szibériai részeket is, akkor tényleg meg lesz az új gabona nagyhatalom: Új szuperhatalom születhet az olvadó földből
Válasz #bandi #7500. hozzászólásáraEbben igazad van, nagyon észnél kell lenni.
De a lépések helyességét, úgy is utólag tudja meg az ember.
Lásd a tavalyi búza körül kialakult helyzetet.
Aki lekötötte az megszívat.
Én is megszívtam.
Válasz Sk Laci #7499. hozzászólásáraHa a fizetésed 30 helyett 60%-át költöd el kajára meg energiára, akkor az egyéb kiadásaidat és beruházásaidat fogod csökkenteni. A fogyasztás csökken, a gazdaság lassul, infláció, satöbbi. Észnél kell lenni nagyon.
Válasz kukaccsosz #7497. hozzászólásáraBúzaexport csak harmadlagos lépés lessz a sorban "kölcsönkenyér visszajár" módon.
Aki egy kicsit gondolkodik, és nem felejti el milyen lépések voltak Oroszországal szemben hosszú évek során, össze tudja rakni a "mozaikot".
Búza ár emelkedése mondjuk segíti a mezőgazdasági termelőket, de viszont az energiahordozók emelkedése negatívan érint. Meg kell tanulnunk minél elébb alkalmazkodni az újonan kialakult helyzethez.
Válasz kukaccsosz #7497. hozzászólásáraHa ez így végbemegy, még kisebb pont leszünk a mi kis közép-európai "konyhakertünkkel".
Ukrajna megtámadásának ha nem is biztos, hogy ez lehet a célja de következménye lehet ami ebben a cikkben le van írva:
Ukrajna mint a "Gabona OPEC" tagja?
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220317/jo-az-ukran-termes-de-az-export-visszaesik-figyelmeztetett-a-miniszterhelyettes-533729
A nagyok márvtudnak valamit.
Vége lehetne már a konfliktusnak, mert ha így halad nem csak a terményár lesz a fő gondja sok embernek. + Itthon eső se árthatna.
Aktuális óbúza és árpa árat tud-e valaki?
Válasz ..,-:) #7491. hozzászólásáraNa majd ha ők indítanak speciális katonai műveletet a gabonáért…
Válasz ..,-:) #7491. hozzászólásáraNa, ez eléggé vészjósló. Lehet, hogy olyan világot kell majd látnunk, mint amit a nagyszüleink éltek át a múlt század elején-közepén.
https://www.agroinform.hu/gazdasag/a-kinai-mezogazdasagi-miniszter-szerint-a-teli-buza-allapota-a-tortenelem-legrosszabbja-lehet-54836-001
Azért nagyon szánalmas, hogy ezen a honlapon is “gabona export tilalom” címmel hozzák le a cikket.
Funkcionális analfabéták…
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220306/olaszorszagban-gabonahiany-lehet-a-haboru-miatt-bezarhatnak-a-peksegek-531369
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-06 08:47:16
Válasz osztatlan3 #7486. hozzászólásáraKedves kolléga mért jó ha az összes topicot szétqurod ezzel a linkkel? egy helyen megoszottad és elég is...köszönjük...remélem a moderátorok lépnek.....
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-06 08:47:04
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-03-05 13:38:31
Válasz Stabi #7483. hozzászólásárailyen a vilagon nincs hogy vismajor, en koteles voltam odaadni a lekotott arert akkor o is koteles kifizetni...
Válasz Cafi #7475. hozzászólásáraLehet jobban járnál!!!! Mert majd amit lekötöttél, azt VISMAJOR-ra hivatkozva felmondják!!!
Nem vagyok vészmadár, csak realista!!!!!
Válasz k-roy90 #7480. hozzászólásáraAhogy Hobó mondta:nem mindegy ki vagy, a kutyák királya, vagy a királyok kutyája!
Válasz k-roy90 #7480. hozzászólásáraNa most jön az,hogy amíg nem tiszta a helyzet, vagy ha netán lefelé megy az ár,nem föl,abba kell hagyni a mütrágyázást,meg a permetezéseket,mert így a szakadékba ugrani senki nem fog.Senki nem termel úgy,hogy látja a végét,hogy ilyen árak mellett kell termelni ,aztán nyomott áron tudja csak majd eladni.
Amikor a “vörösbárót” kellet besarazni akkor tele volt veluk a media. (Sot akkor még belengettek egy műtrágya tamogatasi rendszert is, amibol nem lett azota sem semmi)
Most, hogy betiltottak a gabona exportot csak mélyen lapít Nagy István és Győrffy Balázs!!!!! Nekik a gazdák érdekeit kellene vedeni es nem a gazdáit! Aprilis 3…!
https://www.agrarszektor.hu/noveny/rendkivuli-bejelentest-tett-a-kormany-betiltjak-a-gabonakivitelt-magyarorszagrol.36299.html
Lesz itt még hatósági áras búza.
Válasz später77 #7476. hozzászólásáraAkkor kérjél 150.000-et mert 370*382=141.000 Ft, és ez EUR búza ár.
Ha megadják a 140.000-et add el. 140.000 Ft/t ár már nem is rossz.
Most gondolj bele, 111.000 Ft/t áron lehet előkötni takramányra, miközben MATIFON márciusi és szeptemberi lejárat között van 24.000 Ft/t ár különbség.
https://www.barchart.com/futures/prices-by-exchange/euronext-commodities?future=ML
Válasz Cafi #7473. hozzászólására110-et mondtak ma a tavalyi javítóra.