Hirdetés
Fórum
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- S.O.S. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Robotkormány új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- MTZ 1221 traktor új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Kertészeti géptámogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
742 hozzászólás
Válasz #390. hozzászólásra
Nincs 160 ló elé 80 ,100 meg 250 ezek vannak ,ezért kellene 4,5 vagy 4,8 széles nameg a nehéz tárcsám is csak 4,2 IH
Válasz #388. hozzászólásra
Ha van viszonyítási alapod, és a güttler csinált szebb munkát akkor azt kell venned.
Mellékesen nekem is az a szimpatikusabb.
Válasz #388. hozzászólásra
Hát figyelj, attól függ mekkora géppel akarod húzni. Mert ha van 160 lovad elé, akkor a 620-as Rollex-et venném helyedben. Tavaly simítóval olyan 12000 ojró körül volt, lehet hogy emelkedett, de az 3,4 milka körül van + áfa. Tehát a 620-as 3,4-ért jobban megéri, mint a 480-as 2,7-ért. Plussz még azt is vedd figyelembe, hogy ez vader, ez már bizonyított. Güttlert annyira nem ismerem, lehet hogy ez is van olyan jó anyagminőségben, de én ismerek olyan rollexet, amiről 13000 hektár után sincsenek lekopva a gyűrűk
Válasz #387. hozzászólásra
Persze jó bokrosításra is, de a cambridge jobban megsérti a búzát. Vetés utáni hengerezésre szintén jobb a cambridge mert nehezebb és jobban tömörít. Viszont magászkészítésben vagy szántáselmunkálásban nincs párja a crosskill-nek, az összes gyűrű közül ennek van a legjobb rögtörő képessége.
Tavaly például olyan száraz volt a föld, rohadt nagy rögek voltak, búzavetés előtt meghúztuk a crosskill-t. Hiába hogy száraz volt, olyan apróra törte össze a rögeket, szép magágyat csinált és nem tömörítette le, így lehetett is utána vetni. Cambridge nem törte volna ilyen aprókra, de úgy betömörítette volna, hogy csak Rapiddal tudtam volna elvetni.
Igazából az lenne a legjobb hogyha lenne ez is az is, dehát azért ilyen jól nem megy
Nagyon a kettő között vacillálok Vader-Gütler csak az a kérdés mennyivel drágább ha drágább a vader,a gütler 4.8 simítóval együtt 2,7 milla+fa
Válasz #386. hozzászólásra
bokrosításra használom a croskillt nincs gond vele ,hát hogy ragad azt nem tudom mert sajnos sarat nem láttunk a 2010-es vizes év óta
Válasz #385. hozzászólásra
Vader Rollex Cambridge gyűrűvel. Nekünk Crosskill van, de ez magágykészítésre való, lezáráshoz vagy bokrosító hengerezéshez jobb a cambridge. És a crosskill kis sártól könnyen beragad, bokrosító hengerezésnél egy két vizesebb foltban xoptam is vele rendesen Azt is hallottam, hogy repcét nem jó vele hengerezni nagy sebességgel, mert kipörgeti a magokat
Válasz #384. hozzászólásra
Simítós kellene ,tavaszi zárásra esetleg bokrosítani ,tarlót lezárni tárcsa után egymenetben, vetést heengerezni,szóval megvannak az igényekkonkrét gyártókat mondjatok.
Válasz #382. hozzászólásra
Te döntsd el mire kell
Gyűrű típusok
50 cm Cambridge
Az 50 cm-es Cambridge gyűrű a legnépszerűbb mind közül. Ennek a gyűrűnek a fő feladata a sarjadó gabona és fű általános tömörítése.
A keskeny fogazású gyűrűk levegőztetik a talajt, míg a finoman hullámos felszínű gyűrűk biztosítják, hogy laza talajon ne akadjon el a henger.
55 és 60 cm Cambridge
Az 55 és 60 cm-es Cambridge gyűrűk egyre népszerűbbek. A nagy átmérőnek és a nagy tömegnek köszönhetően ez a henger univerzális. Az általános tömörítési munkálatokon kívül egyre gyakrabban használják nagy területteljesítményű “talajprésként”.
53 és 60 cm Crosskill
A Crosskill gyűrű különösen magágy előkészítésre ajánlott, de használható hagyományos tömörítésre alacsonyabb sebesség mellett.
A felszín morzsalékos marad, így kisebb az esélye az eróziónak és a homokbuckák kialakulásának. Ez a gyűrű öntisztító.
Válasz #382. hozzászólásra
a véder cros és cem között variáltam,de univerzálisabbnak találtam a croskillt,tavasszal azzal zárunk,vetés után hengerlünk,őszi vetések elött is szép a munkája
Croskill gyártótól független vagy egy adott gyártóét?
Válasz #380. hozzászólásra
Aban van súj rendesen!!Ne lenne olyan kibb drága!!!
Válasz #378. hozzászólásra
én a croskill-t favorizálom
Válasz #378. hozzászólásra
csak nagyátmérőjű Ct hoznák a házhoz ha mindenképpen új henger köllene......
Senkinek sincs ötlet?
Válasz #376. hozzászólásra
Megtetszett a munkája,két szezont dolgoztam kölcsön géppel güttlerrel és cambridgel is nekem a gütler sokkal szebb munkát csinált,de szívesen meghallgatok más alternatívát is.
Válasz #375. hozzászólásra
és mi okbol gütler
Üdv mindenkinek ,kis segítségre lenne szükségem Güttler henger vásárlását tervezem (tervezném ha minden összejön)a kérdés az hogy honnan milyen forgalmazótól érdemes megvenni ki mennyire rugalmas,akinek van írja már le kitől vette mennyiért ha publikus ,mennyire van megelégedve vele stb.
Üdv Mindenkinek!
Nézegettem mostanában a gyűrűs hengereket, két fajtát találtam (nehéz gyűrűshengert, és a normált) namost a kérdésem az lenne, hogy mennyivel is nehezebb a nehezebb henger, mennyivel lehet jobb a munkája?
Elsősorban vetés/tavaszi hengerezésre használnám.
T.:Márk
Dalbo compact cambridge hengerről tudna vki véleményt mondani?
Válasz #371. hozzászólásra
Köszönöm szépen a tippet, utána járok!
Válasz #370. hozzászólásra
Menj be az axálhoz és fotózd le magadnak...a Frakombosoknak van 6méteres vagy hét,hengerre ami méhozzá kambridzs"....biztos van az udvarukon,ha nincs éppen azon a telepen akkor kérdezd meg melyiken van és oda átugrasz...de Kovácskeres borona gyártó csinál vontatott hengert is meg ha kell vázat is,kérdezz rá
Válasz #2. hozzászólásra
Tisztelt Fórumozók!
Nekünk is sikerült néhány cambridge henger tagot beszerezni, viszont nem tudjuk közúton szállítani. Azt szeretném megkérdezni, hogy ha valaki rendelkezik 4,5m-es vontatott hengerrel egy skicc rajz segítségével leméretezné? Leginkább a csukló pontokat. Mi is szeretnénk megcsinálni vontatottra, de a környékünkön nincs ilyen kicsi henger, amit le tudnánk másolni. Mellékelek egy fényképet, amire mi gondoltunk, de a tolatós változatot is megvalósítanánk.
Előre is köszönöm a segítséget!
Tisztelettel: Gábor
Válasz #367. hozzászólásra
Amelyiket belinkelted.
Ja és egy 110 le-erős gép után kellene.
Válasz #366. hozzászólásra
És mék gépről beszélsz?
Válasz #363. hozzászólásra
Dolgoztam ilyennel pár száz hekit de nem vok tőle elájulva. Rendszeres karbantartás ellenére, szereti a csapágyakat. A simító lapokat tartó cugpántokat is elméretezték, rendszeresen eltörtek. Az már csak "hal" a tortán hogy a kereskedőnek csak addig voltunk faxa gyerekek, amíg megvettük.
7.3as vogel terraroll simítóval 14.600
Válasz #363. hozzászólásra
12900-ért Vader 620-ast
Hali mindenkinek. Én is nézegetem ezeket a gépeket de nehéz a döntés hogy melyik legyen, HE-VA Tip Roller olvastam itt rolla jót is rosszat is, Dal-bo Maxiroll nem sokat olvastam, Metalwolf cambridge meg semmit. Kinek milyen van, és ár érték arányba meik a jobb? Előre is kösz mindenkinek.
Vagy erről valakinek infó?
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/2360664/Heva-henger.html
Válasz #361. hozzászólásra
Ez barátibb ár,de ez is elég húzós.
Én ezt az ajánlatot kaptam:A gép ára Forintra átszámolva pillanatnyilag a következő összeg (297,5.-HUF/EUR árfolyamon): 2.380.000.-HUF+ÁFA
Válasz #358. hozzászólásra
Mennyibe kerül most egy ilyen henger? a güttler ugyanilyen méretben simítóval 3 milla+áfa
Válasz #358. hozzászólásra
Simítóval biztosan nem. Én 135 LE-s trakival húzom 10-12 km/h-val.
Simító nélkül viszont imán viszi.
Most tervezek he va tip roll 450es hengert venni simitoval.Birja e az mtz 82es huzni?A katalogus szerint birja,de mikor meglattam élöben kétségeim merültek fel.Tudna valaki válaszolni?
Válasz #355. hozzászólásra
Mivel nem érkezik válasz, jobb híján ezzel kell beérned:
bár hengerünk nincs tőlük, de más gép igen, ezért a véleményem az, hogy a magyar gyártók között a jobbak közé tartozik. Korrekt cég, jó árak, használható gépek.
Gondolom, a hengerük sem lehet rossz.
8m-es simítós He-va árakt nem tud valaki?
Soltvadkerti cambridge hengere van valakinek?
Tapasztalat?
Wirax-os B-Agró Cambridge hengere van valakinek???
Válasz #352. hozzászólásra
Bocs, nem olvastam eléggé vissza. Én is Cambridge-dzsel nyomom.
Válasz #351. hozzászólásra
Talajelőkészítés-vetés után milyen munkát végez a cambridge hengerhez képest? Mert azzal már dolgoztam, de az egyértelmű kedvenc a güttler.
Válasz #350. hozzászólásra
Már csináljuk pár éve. Volt, hogy szándékosan, volt, hogy véletlenül maradt kontroll, de igazán kézzelfogható különbséget eddig még nem tapasztaltunk.
Válasz #347. hozzászólásra
Bokrosító hengerezés után tapasztaltál termés növekedést, vagy ez csak a gyártó vevőcsalogatója? Azt mondják 20%-kal több terem.
Tud valaki segíteni, hogy honnan lehet venni olcsóbb farmet crosskill gyürüt 400átmérőbe.Amit mi tudunk 17000Ft /db.
Válasz #347. hozzászólásra
Ok!köszi
Mindenben tökéletes de biztos van jobb meg olcsóbb ,nekem bevált.
Sztem a He-va nem rossz,felénk ilyenek vannak,amugy a 115ös elhuzná az 5,4est is,csak 4méteres a vetőgép azé lett 450-es.Te döntésed...mind a kettő jó.
Van egy dalbo henger is a közelbe 6-7méteres azt egy 250es rába huzza....homokba elszokott ülni:)
Köszi! Itt is hasonló lenne a felállás,5.4-t simítóval a 130-as JD, üresbe pedig MTZ húzná.A Vogelre azt mondják erősebb és nehezebb a He-Va viszont súlykiegyenlítős.Ár kb.ua.!
Haveroknak He-va 450-es van Spring boardos,egy 115-ös Case ih X-line húzza,illetve ha csak a henger része kell néha egy MTZ 952.2-es.
Jó a henger gondja annyi volt,hogy a középső simitótartónál elengedte a hegesztés de meglett hegesztve azóta megcsinált már 140ha is...
Sziasztok! Mi a vélemény: He-Va vagy Vogel Terra-Roll legyen a választás?