Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- S.O.S. új
- AKG támogatás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Fendt traktorok új
- Műtrágya árak új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Agrárjog új
488 hozzászólás
Arra meg jó kell legyen az egyszerűbb sorvezető is.. akár pda-s akárnem..
Válasz #86. hozzászólásra
Arra én neked egy EZ-Guide 250-es tudok javasolni. Amiben van olyan lehetőség, hogy akárhogy mész, mindíg magad mellé visszavezet (Szabad vonal). Aztán ha már megvan a nyomjelző nyoma akkor ne veszítsd szem elől!!! :)
De érdemes lenne egy olyannal beszélni, aki előfizetéssel működő robotpilótával dolgozik. Egy hét után az kérdezik általában, hogy "Eddig hogy a fenébe tudtunk ilyen nélkül dolgozni????" :) Előtte meg 2 évig jártam a nyakára... :)
Válasz #78. hozzászólásra
Igazad van! De ahhoz hogy 5cm-re pontossan lehessen dolgozni több milliós beruházásra van szükség,nem erre vágyunk azt szeretném elérni,hogy a táblán ne keljen keresgélni a nyomjelzőt!
én se használmám a pda-t sorvezetésre ,kurva kicsi a képernyője nem is látnám
Válasz #81. hozzászólásra
Hívj fel csüt-péntek. Megkérdezem, hogy fogadnak-e érdeklődőket.
Válasz #76. hozzászólásra
Na akkor mára az utolsó...
Az a baj a PDA-s cuccokkal, hogy a benne lévő GPS vevő alapjában más filozófiát követ mint egy profi sorvezető. Ott az a cél, hogy BÁRMILYEN pontosságú pozíciót használjon, mert az is sokkal jobb mint a semmi (legalább tudom melyik városban vagyok). Egy profi vevő meg azért válogat, és van olyan, hogy azt mondja: Ez már felel meg ennek vagy annak a kritériumnak. De a komolyabb sorvezetők között már nincs értelme a pontosságot vizsgálgatni!!! Ami az EGNOS-t használja, az tudja a 20-30 centis csatlakozási pontosságot és kész. Az óriási különbség a funkciókban és fejleszthetőségi lehetőségekben van.
Ez jó duma.
Várongon mely cégnél?
Válasz #77. hozzászólásra
Melyik?
Már itt az új????????
igy igaz.... :)
Válasz #75. hozzászólásra
Hát egy búza vetéshez is csak akkor javaslom a "sima"sorvezetőt, ha legalább 6 méter a munkaszélesség, mert ott arányaiban nem olyan nagy a 20-30 centis tévedés. De pontosság témában itt reggelig lehetne vitatkozni...Elég annyi, hogy csodák nincsenek ebben az iparágban sem, és ha valakinek kell mondjuk az 5 centis csatlakozási pontosság, akkor annak ára van! Mint ahogy nem kell bedőlni annak, ha valaki azt monjdja hogy az Ő vetőmagjából 30 tonnás kukorica lesz őszre! :) (majd ősszel megmondja, hogy 5 hektárra értve...)
tavasszal kaptam tesztre,nemtudom azóta lehet h frissitették. betájolni,meg iránytartani ha elkeveredsz lehet h jó lesz. Nekem a nagytraktorom automata kormányos,nagyon jó dolog és sokat könnyit a kezelőn.
Válasz #74. hozzászólásra
Az új landnavigátort próbáltad!
Válasz #74. hozzászólásra
Szia Ákos!
Kukorica vetéshez nem kell alkalmaznom,nekem a mulcsba vetett gabonával van gond,nem lehet láétni a nyomjelzőt,főleg este!Pl. a buza vetése nem olyan precizitást igényel mint a kapásoké!
Válasz #71. hozzászólásra
Szia Feri. Én próbáltam a landasin szoftvert.Az a nagy helyzet vele,h műtrágyaszóróhoz meg permetezéshez jó,de vetéshez nem. Én kukoricavetsénél akartam használni,de nem tud olyan gyorsan reagálni mint kéne és nem elég pontos. Amúgy egy pda-hoz megvenni a programot olcsóbb mint a centerline..
Válasz #72. hozzászólásra
IKR-s hasonló tudásút akart adni 800000ft-t
ez új tipus 380000ft az ára! Igaz nem fejleszthető,de én a permetezőz vetőgépet műtrágyaszórót nem akarom rola vezényelni,az automata kormány pedig kurva drága!
Válasz #71. hozzászólásra
Ugyanarrol a gépről van szó nállam is Navigátor? én is kiprobálom, de van még más is képben
Válasz #67. hozzászólásra
Szia Fan!
Most fogok tesztelni egy műszert,várom a héten az üzletkötőt valami landasin nevű Szfvári cégtől!Azt igérte,hogy automata kormány nélkül 20cm pontossággal vezet!Gabonaveténél szeretném hjasználni!Te milyet akarsz venni?
Válasz #69. hozzászólásra
Nézzél kürül a weboldalon, sok hasznos információt próbáltam feltenni...
Válasz #68. hozzászólásra
Köszi. Olvastam egyszer egy ilyen tesztet egy holland lapba (Boerderij) de eléggé halványan értettem ezeknek a sorvezetőknek a lényegét.
Válasz #65. hozzászólásra
Teljes árlista van a www.agromatic.hu oldalon.
Kétféle kormányzást lehet hozzátenni. Az EZ-Steer nevezetű a kormányt tekeri és csak rajta tartja a képet az egyenesen (+-10 centis hibával), a robotpilóta meg a hidraulikába van szerelve. Az már rá is vezeti a gépet a sorra és 1-2 centi pontossággal rajta is tartja. Vetni, kultivátorozni már a hidraulikássat javaslom.
Válasz #66. hozzászólásra
horvathgabor1kukac gmail.com
Válasz #64. hozzászólásra
Kaposvár mellett tudok most egyet hirtelen. Érdekel? adj egy e-mail címet és megmondom a telefonszámot.
Válasz #63. hozzászólásra
Láttam, hogy van auto steering funkciója is az mennyibe kerül?
Válasz #63. hozzászólásra
Kinek van Dombóvár környékén?
Válasz #61. hozzászólásra
Igen, pont ezt csinálja. Utána már valóban nem taposhatod a növényt, hiába mond akárki akármi. :)
Válasz #61. hozzászólásra
Igen, pont ezt csinálja. Utána már valóban nem taposhatod a növényt, hiába mond akárki akármi. :)
Válasz #58. hozzászólásra
Nekünk már az is elég lenne ha a sor végén megmondaná, hogy hova kanyarodjunk mert tovább a sor ugyis vezet.
Válasz #59. hozzászólásra
Igen. Szerintem érdemes lenne megnézned valahol...
Válasz #57. hozzászólásra
Az 500-asra gondolsz Bence
Válasz #48. hozzászólásra
Szabi, ahhoz is lehet sorvezetőt használni, csak vigyázz, hogy ne csak egyenes meg görbe minta legyen benne! Mert ha kézzel vezetted a gépet vetéskor, akkor nincs egy egyenes vagy görbe ami az egész táblára igaz lenne. De van olyan, hogy "előző görbe" ami mindíg a legutolsó görbét veszi alapul és nem foglalkozik azzal, hogy mi volt a táblán előtte.
Üdv
Bigbence
Válasz #44. hozzászólásra
Kedves FAN, ezt az cuccot még nem nézted meg? Az árban meg megegyezhetünk, hogy ne legyen több mint a Skipper. :-)
http://agromatic.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=14&Itemid=41
Bigbence
Válasz #55. hozzászólásra
Most áruljam el?
Válasz #54. hozzászólásra
Megvan, 300 -ért is van. Akkor ez a tiednek csak irányár ugye? :)
Válasz #53. hozzászólásra
Én még 420-ért vettem 2006 tavaszán
Válasz #52. hozzászólásra
Lapozz előre az Axiálnál 350 de van olcsobb cég is
Válasz #51. hozzászólásra
Mennyi ennek az új ára? Ki a forgalmazója?
Válasz #50. hozzászólásra
Ezen nem ,ez az egyik legegyszerübb gép
Válasz #47. hozzászólásra
A táblát akkor nem kell előre berajzolni?
Válasz #48. hozzászólásra
Nagyon jó dolog ,egyszerü a kezelése
Válasz #47. hozzászólásra
Gondolkodtunk mi si de nem tudom, hogy burgonyában mennyire használható. Elég nyügös meló a sorszámolás permetezéskor.
Válasz #45. hozzászólásra
Igen választhatsz egyenes és görbe vezetést 30cm pontos
Válasz #44. hozzászólásra
Én egyszer rákérdeztem egy olyan autómatán kormányzóra és leesett az állam amikor meghallotam a 8000 Eurós árát.
Ez úgy működik, hogy először végigmész a tábla szélén azt rögzíti, majd ahhoz a nyomhoz viszonyítva irányít?
Válasz #43. hozzászólásra
Nagy monitorost,területmérőst (skipper)
Válasz #41. hozzászólásra
Olyan kis monitorosat? Vagy olyat amelyik automatán kormányoz is?
Válasz #41. hozzászólásra
Pontosabbat értesz a komolyabb alatt?
Válasz #40. hozzászólásra
Konolyabbat akarok venni
Válasz #39. hozzászólásra
Miért adod el?
Válasz #38. hozzászólásra
centerline 220-as párhuzamvezetőt 250+áfáért eladnám