Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Napraforgó vetőmag új
- Agrártámogatások kifizetése új
- AKG támogatás új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Magtisztítás új
- OVP-20 régi szovjet gyártmányú magtiszítógép... új
- RS-09 eszközhordozó új
- Epertermelés új
Cikkajánló
Közel 40 százalékos hozamnövekedés a kukoricában? Mutatjuk, mi kell hozzá
Az öntözés termésnövelő hatását bizonyították magyar kutatók.
Sajtóközlemény
1232 hozzászólás
Nekem is kell ilyen!
Válasz #630. hozzászólásra
Csak telóm van , de majd szerzek kamerát.
Addig is érjétek be ezzel...
Válasz #628. hozzászólásra
nagy CHALLANGE ez nekem
hívhacc CHALLENGERnek
Válasz #626. hozzászólásra
Látom, ugrásra készen állsz, egy baki, és máris lecsapsz. Elismerésem.
Válasz #623. hozzászólásra
8-ért már vehet egy fényképezőt is erre a célra, meg közben a másik kezével telefonálhat, a gép úgyis tartja az irányt.
Válasz #624. hozzászólásra
Remélem a telefont választja mert a mobil marhaszar.....
Válasz #624. hozzászólásra
Nem ócsárolom, csak ironikus megjegyzést tettem
Válasz #614. hozzászólásra
jó vidi......lenne. Drenthe! Kérj egy rendesebb mobilt, vagy telefont, légysziiiiiiiiiiiiiiii.
Akkor lennének igazán ütősek a videók.
Megkéne már végre pucolnod a telód objektiv előtti plexijét...........................................................vagy venni 1 jobbat, mondjuk 0,5Mpixel körül
Válasz #621. hozzászólásra
Kb.
De mindenképp ezt húznánk , csak ha nem volnánk megcsúszva akkor ez sokkal mélyebben tennénk , ideálisabb talajszerkezetnél...
Válasz #620. hozzászólásra
Gondolom nem azért húzgáljátok a DR mert jó munkát csinál,inkább azért mert mást nem tudtok és a földeket nem akarjátok úgy hagyni. Merthát 15cm tárcsa,meg 20cm mély csíkok... De biztos jobb minden tavaszi mélyművelésnél
Válasz #617. hozzászólásra
Kb...
A gyomirtásról meg annyit , hogy így is úgy is totálozzuk pre-postba. Teljesen mind1 hogy 3 szál tarack miatt , vagy 10 tarack ,tíz muhar és 10 acat miatt kell ezt tegyük...
Válasz #615. hozzászólásra
Jobban ráz . Könnyen fordul száraz aszfalton is , de kissé furán...
Válasz #616. hozzászólásra
Gondolod ha valaki az ekevassal keni , teljes felületen centiről centire , az jobb....
Válaszolok : Nem . Sőt! Ez most a legjobb megoldás , pláne ha azt is figyelembe vesszük , hogy így alig marad föld műveletlenül , ami idén igen nagy dolog ilyen xar földeken.
Válasz #616. hozzászólásra
felénk ezt a módszert már kb 5-6 éve alkalmazzák a legnehezebb földeken kukorica után.
Ez a 2rábás szántás egyik alternatívája,csak direktvetőgép kell hozzá tavasszal,a 30 centinél sekélyebb lazítás elissza a vizet meg jól fölfagy az egész talaj.Voltak 10 tonna fölötti kukoricatermések is igy,csak a gyomirtás költségesebb mint szántással.
napok óta agyalok hogy beleszóljak-e!
De csak megkérdezem:
Szerinted nem lesz majd később baj abból, ha felettébb nedves talajt megkenitek a lazítószárakkal?
aszfalton milyen menni vele? ott is könnyen fordul?
Egy újabb xar minőségű vidi , és egy fotó a Disk Ripperről
Válasz #611. hozzászólásra
nem sokmindent művel a tárcsa
Válasz #610. hozzászólásra
Azért Feco 360-as traktora húzza a 9 kést, bár biztosan repűl vele.
Nekem ezek is nagyon teccenek, csak mint látni ez felszaggatja a talajt. Ez után húznia kell kisebb traktornak a cambridge hengert, hogy tudjunk majd repe alá talajt csinálni.
Vagy pedig rögtön vetés előtt kell csak lazítani majd elmunkálni rögtön. Ehhez meg két traktor kellene ami nicsen.
Az a baj,hogy próbálkoztam idén is repce alá úgy,hogy éjjel ment az alap talajművelés,sőt ez volt a módi, majd reggeltől a rövidtárcsával szaladtuk ezt le. Sajnos kiszáradt pár óra alatt a föld éjjel is, és már nem "folyt" úgy a magágy. Ha nincs rövidtárcsa nem is tudtunk volna csak rögbe vetni, vagy esetleg még kellett volna húzni plusz hengert,de ahhoz mégegy gép kellett volna, vetés nem haladt volna semerre, idő meg nem volt.
Tehát én az agrisem-re szavazok, egy jó hengerrel mögötte kompletten lazít lezár rögtön, búza után tarlóhanntott földön vetés előtt hamarabb el lehet kezdeni, aztán vetőgép előtt már csak egy sor rövidtárcsát fog kérni és szevasz.
Az időkihasználás nagyon fontos, így tudna menni folyamatosan a nagy traktor nyugodtan és lineárisan. Üzemszervezés szempontjából is ez a jobb módja szerintem, plusz kényelmesebb is, és még ki sem szárad úgy a talaj.
ÉÉs ez is egy bogrács a célnak megfelel Mi a szarért lett amúgy bogrács ezt nem értem
Válasz #590. hozzászólásra
Ez csak egy 180-as bogrács ha jól látom 9 késsel kb. 40 cm és tisztességes emelkedőn 5-6 km/h
Válasz #608. hozzászólásra
akkor is hívhatsz!
én megvagyok ehhez szokva, mindig ezt játszom amikor éjszakás vagyok.
csak egyszer legyen meg a számod, visszakapod kamatostúl
most esik le baxameg,hogy nagyon nem normális az időjárás.
Én ilyenkor illetve hamarabb mert ilyenkor már majdnem végzünk, szóval mindig éjszakás voltam előző években. Imádok éjjel szántani, főleg amikor jó a meló!
mint a mese!
Válasz #606. hozzászólásra
csak mert olyan régenhallottam,hogy milyen faxák a fergák
inkább majd hajnali4 kor akkor már biztos,hogy alszol
Válasz #604. hozzászólásra
az 5ik fej megy a 4. Helyére kerekestől
Válasz #601. hozzászólásra
persze!
Válasz #602. hozzászólásra
ha keményen hagyod akkor nem fejlődik benne a gyökérzet,
Eddig alig volt napránk igy jövőre majdnem az összes földünk az lesz,késői vetésnél talán a legszerencsésebb növény.Kukoricával be lehet fürödni a késői vetéssel.
Válasz #598. hozzászólásra
2 X 2 csavart szedsz le vagy 6-ot ?
az éjjeli ekeszerelésnél vigyázz nehogy ugy járj mint én: nyirócsavart cseréltem éjjel rajt és ugy bebaxtam a fejemet hogy letört a fogamból
Máshogy van az eke lába mint a vogelnak volt-mostmár bevésődött- még szerencse hogy vastag sapka volt a fejemen.
Amit észre vettem a bográccsal és ezt már sorolom majd 2 hónapja: Ami fel van szántva vagy bár mivel meglazítva elsüllyedtem hasig, míg a nem szántott vagy bolygatott ugye kemény. Ezzel csak azt akarom jelezni, hogy ha ez megmarad tavaszig akkor nem kell vetegetni itt semmit sem. Még is csak a necceseket meg kellett volna hagyni egy tavaszi tárcsázás és vetésnek oszt adios !!!!!
Itt írta egy emberke, hogy meglazította és hipp-hopp eltűnt a víz a földjéről. Szerintem nem tűnt el, hanem lejjebb tudott húzódni és még többet magába tud szívni a jövőben. Kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle tavaszra.
Válasz #599. hozzászólásra
éjfél után főhivhatlak?
Válasz #597. hozzászólásra
Fele nem megy el a másik ffele meg 2x
Válasz #597. hozzászólásra
vagycsak megbolondúlt, hogy mindent kétszermond-kétszermond
Válasz #593. hozzászólásra
igen, mégcsak most jön a neheze, most 4x40, a végét lehet 2 fejjel fejezem be
Válasz #595. hozzászólásra
(MultiMédiásParsztmindig dupláz........vagy ráz a tarktor.........)
Válasz #591. hozzászólásra
semmiképpen az alatt,inkább várok támogatásra vagy jobb évre,az idén már leküzdöttük nagyjából amit kellett.
Válasz #588. hozzászólásra
az nekem is kellene, ne vegyél 250 ló alattit
Válasz #592. hozzászólásra
Kis munkára tökéletes de szántani, ih tárcsa, lazító
Válasz #591. hozzászólásra
Most is szántasz még ?
Válasz #590. hozzászólásra
vetni jó meg műtrágyátszórni,de talajmunkához gyerekjáték.
az nekem is kellene, ne vegyél 250 ló alattit
300-as.
Ne mond nekem, hogy milyen egy bogrács !!!!(NH-TM)
Válasz #587. hozzászólásra
Így van !
Asszem a magtár-é az merev hidas is.
Válasz #586. hozzászólásra
nálunk elkelne az erő, a 155 ös a 4 késes lazító felét huzza 30 centin b3 ban, volt ahol megcsünt a 3 mas ekével. Az ekédet 300 vagy 200 as fordítófejjel huzza a sárga?
Válasz #583. hozzászólásra
van a Magtárnál beragadva 2 db. új régebbi 8ezres ferga ami u.a. Mint a Szabié asszem 29.9 ért, de biztos olcsóbban is odaadják mert az új modell is már 2 éves
meg még ott van a H. Traconál a Szabiénak az ikertestvére
Válasz #585. hozzászólásra
Ez jó kérdés volt.
De szerintem merev az alap és a rugg az opció.
Kibaxott erő van benn.
Válasz #584. hozzászólásra
annyiért nagyon jó vétel volt
Ezek mind rugózott hidasok vagy van merev hidas is?
Nekünk csak talajgépnek kéne valami ami igen brutál erős.
Válasz #583. hozzászólásra
35-38
Anno a 665B volt listán 32 majd beakciózták az utolsó darabokat 24-re
Válasz #582. hozzászólásra
szerinted alapfelszereltségben mennyi lehet 1 ilyen 675 c nek a legalsó ára?