Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- New Holland traktorok új
- Eke minden mennyiségben új
- AKG támogatás új
- Zetor traktorok új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Szántóföldi permetezőgépek új
- Claas traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Vizszintes tengelyű szárzúzó új
1232 hozzászólás
Válasz #531. hozzászólásra
Nem értek egyet veletek!A meglévő vizek nagy része,sajnos nem csapadék hatására halmozódott fel,hanem alulról talajvizként jelentkezik!Ezesetben húzhatsz te olyan kést,vagy disk-t amilyet akarsz!Nem érdemes!Csak magatokat próbáljátok nyugtatgatni!
Válasz #530. hozzászólásra
a lazítás miatt jól lemegy róla a víz addígra, ilyen földeken ugy sem lehet korán vetni ha meg a tavasz is vizes marad akkor direktvetés lesz.
3 éve vetettem havernak naprát teljesen direktbe, közepes hozamú kukorica után a sorok mellé.
Kötött nyers földbe,20 mázsa lett rajta.
Teljesen alapfelszereltségű monosem ng3-assal.
Válasz #529. hozzászólásra
A rövid tárcsa nem gancázza úgy fel és nyomja agyon a földet tavasszal ?
Válasz #524. hozzászólásra
én a legrosszabbakat nem tudtam szántani 3 fejjel se a 155 össel pedig az 8 tonna +függ eke
Kapja a 4 es lazító felét 30 centi mélyen és tavasszal rövidtárcsa lesz a magágykészítés.
Amúgy ezek a kések is leeresztik a vizet:
Válasz #525. hozzászólásra
Ami a céghez tartozik kb 800 + 200 körül bérbe.
Válasz #526. hozzászólásra
Mi is sajna, most azokon a földeken lehet termelni nálunk ahol tavaly semmi sem termett, mert kiszáradt minden. A haver tesója pincéjét a szomszéd településen a nyáron a víz felszakította, még ő sem látott ilyet soha az életben!!!
Válasz #523. hozzászólásra
A régi Dunameder megmutattja magát,hát mi benne vagyunk rendesen!
Válasz #522. hozzászólásra
hány hekin nyomjátok?
Válasz #520. hozzászólásra
Hááát nem hiszem. Csak fagyon talán némelyiket itt-ott , de azt is őrült költséggel és szenvedéssel talán . Így hát nem is akarjuk.
Érdekes , hogy kisebb gépek amik függ ekével mennek és mondjuk nem széles gumival szereltek , azok mennek el a legtovább.
60-70 mázsáig ,3 fejjel , 130-140 Le ig ...
Válasz #521. hozzászólásra
Szia Feri, az most kidobott pénz lett volna ha a búzát benyomod oda azokba a földekbe, én attól félek hogy azokat a földeket be sem tudod te sem vetni majd jövőre. Nálam is vannak részek amit nem lehet majd bevetni jövőre!!!
Válasz #516. hozzászólásra
Hát tényleg egy főnyeremény lenne. Ezt látni kell mire képes . Hihetetlen...
Akik eddig itt látták és nem szarrágó irigyek a tulajra, mind el volt tőle ájulva.
Válasz #517. hozzászólásra
Jó estét!
Lelkizben magambna,mert volt olyan időszak,amikor az öszivetéseket a mélyebb területeken elvégezhettem volna.De nem foglalkoztam vele.Most ott is vizállás van,a vizboritás nagysága megeggyezik a nyári területtel!
Válasz #518. hozzászólásra
de szántani ezeket már nem tudjátok ugye?
Válasz #515. hozzászólásra
Minden túlzás nélkül oda merném állítani bármilyen hasonló kategóriás gép mellé. -és nem csak a minimális szlip miatt , hanem a motor is qrva takarékos(ez a blokk volt a kombájnunkba is anno).
Válasz #506. hozzászólásra
330-350HP most 20-25 cm-re vannak a kések. 11Km/h és 15liter/ha. Ezeket a földeket még bírtuk egy két hete 35-45literből szántottuk hasonló mélységben.
Egyébkén ahogy visszanézzük azokat a földeket ahol elment egy hete a disk ripper , ott már alig van tócsa.
Válasz #513. hozzászólásra
Én azokat a földeket amit tudom hogy neccesek fel sem szántom majd csak jövőre, lehet hogy semmit sem lehet majd beléjük vetni csak "bukfencet" no akkor lenne bukfenc még ha valamit kezdek velük most!!!
Válasz #514. hozzászólásra
Amúgy kibaxottúl odabax !!!!
Ha 1x elérném a 25 hekis paprikát, megpróbálnék benevezni 1 ilyenre is.......
Válasz #514. hozzászólásra
a gázolajat mennyire szereti ez a hernyó?
Válasz #507. hozzászólásra
Hát pedig 10% alatt van az átlag még így is.
Kellene szereznem egy kamerát és azt is felveszem , itt nincs ámítás..
Válasz #509. hozzászólásra
Nem tudom , de megvan rá az esély . Megerőszakoljuk és ha lehet bevetjük.
Válasz #510. hozzászólásra
Az a gond hogy nálunk nem lehet a földekről leszívatni mert akkor kutat csinálunk, ugyan is a sóder rétegből nem lehet elszívatni, ott meg lesz mindig a víz. Én már csak a nagy melegben reménykedem, hogy az talán elviszi a vizet jövőre!!!
Válasz #504. hozzászólásra
Én is így gondolom . De nem is megy más a faluban semmivel.
Válasz #509. hozzászólásra
Sanyi!!Pedig még nem olyan régen volt amikor hatalmas lelkesedésel öntözted a búzádat!!Ha megvan még a felszerelés lehet hogy épp onnan szivhatod vele lefele is...
Válasz #496. hozzászólásra
Erről a földről mikor fog lemenni a víz szerinted????? Azt látom hogy oda 1 forintot is kár költeni mert még jövőre is víz alatt fog lenni. Sajna ha esik a télen egy nagyobb adag hó az országban itt óriási nagy gondok lesznek. Nálunk a faluban 2 métert emelkedett a talajvíz 1 év alatt, 20 éve ásott pincékben ahol soha nem volt víz most már jelentkezik a talajvíz. Továbbá az a gond hogy még csak dec. közepén járunk, mi lesz még jan. és februárban?????????
Válasz #507. hozzászólásra
Igazad van Szabi!! A müszer falat is megmutathatad volna... Mert ha jol tudom a CAT van anyira inteligens hogy a müszerfalon vilogva!! jelzi a szlippet.. Ez sajnos lemarat... Amugy tetszik a videó!! Hidd el semmi gond a felvétel minöségével. Értem én hogy te milyen talajrol beszélsz!! Nálunk pont egy éve volt ilyen..Akor még tutunk tárcsázni a fagyos-havas terepen!! De most abszolult esélytelen lenne.. Nálunk egyszerüen megált az élet!!! További jó munkát kivánok nektek!!
Válasz #498. hozzászólásra
Bakker hogy tocsog a heveder alatt !!!
Ja ! Wazze ne mond nekem, hogy itt is 5 % a slip mikor a hátsó ablaknál látni, hogy köpködi a sarat fölfelé !
Hány lovas a cat, mennyire megy bele a ripper
Válasz #504. hozzászólásra
én még sosem hazudtam nektek
de egyszer úgyis fény derül mindenre.
itt gumikerekessel nem menne 1 métert se! SE FENDT-EL,SE JD-VEL,talán fergával,de csak ha HANTABERG hajtáná!
Válasz #502. hozzászólásra
meg is értem, akinek ilyen kis homokláda avatarképe van ilyen jó gépet nem is adnék kezébe.
Nálunk csak olyanok dolgoznak akik útálják a focit
Válasz #500. hozzászólásra
Ebbe Napra.
Elvileg én is de most még féltik és alig mentem vele.
Majd ha ráúnnak(tulaj + az első ember)akkor gondolom jobban lepasszolják.
Válasz #499. hozzászólásra
Nem is azért , hogy számít a véleményed...
Jó nekünk ez a szar , valahogy elkínlódunk vele.
kukorica megy majd bele????
Te leszel a gépésze őneki?
cimbora!
minden hiába!
úgyis sz*r marad minden hernyóóóó!
ebből nem jössz ki, de megígérem többet nem heccellek vele, mert nagyon komolyan tudod venni, annyit meg nem ér.
jójó dehol itt az iszap!?!?!?
Na itt van a vidi , de nagyon szar a minősége...
0:40 -től valamennyire nézhető . Ez egyébként az a föld ahol a kép készült , tehát lehet viszonyítani hozzá.
REGISZTRALSZ RA ES MARIS FELTUDSZ TOLTENI
Ma már porolt is kicsit.
és csináltam egy videót is telóval , jó szar lett .
Feltenném a YOU TUBE-ra, de nem tom hogy kell .
Talán ha elküldeném e-mailbe valakinek...(egyáltalán el lehet küldeni )
Válasz #493. hozzászólásra
A Fendt megvan rakava minde nehezékkel a Kiroón semmi plus kolnc nincs!!!!!!!!!!!!
A Kiró gépésze föl kellet volna emelye a vonolapot a Fendt kötési pontjáig, akkor elhuzta volna.
Válasz #493. hozzászólásra
a rudat figyeljétek ,a kirót emelte a fendit meg belehuzta a betonba,
Válasz #492. hozzászólásra
Azért itt látszik a súlyozás jelentősége:
http://www.youtube.com/watch?v=G8COXHzCDgA&feature=related
Válasz #490. hozzászólásra
A Kiró nyert!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #489. hozzászólásra
Ez igylehet valószinüleg... De poénak azért nem volt rosz...
http://www.youtube.com/watch?v=tZczP8uxhCA
Válasz #488. hozzászólásra
Valahol olvastam, hogy van köztük min. 7 t és 100 Le különbség a Fendt javára !!!!
Válasz #486. hozzászólásra
hány lovas a cat?
Válasz #486. hozzászólásra
Köszönöm SZABI!!
Válasz #485. hozzászólásra
Ez már elég régi történet.........
Találtam egy ujabb igencsak érdekes videót!! Azt szeretném kérni hogy aki tudja tegye már be ebbe a topik-ba!! A videó a you tube-n találhato! A Hajdúböszörményi traktor húzó versenyen készült Ahol az eféle látványoságbol van böven!! A Videó cime FEND 936 vs-CLAAS -CHELLENGER
Válasz #482. hozzászólásra
Nem az idegesít. Hanem az hogy jobban tudjátok itt mi van ,mint én . Vágod ? Még mindig azt hajtsátok hogy nálatok mivan stb , nálunk meg szuper . Semmit nem tudtok a mi talajainkról , de azért mondjátok...
Ez idegesítő .
Válasz #481. hozzászólásra
Majdnem volt már , többször is.
Szerintem magától kijönne bárhonnan , vagy kis segítséggel.
A Disk Ripper az átok , az miatt is akadna el.Sajna elbaszták rajta a kereket , ez is amolyan divatosan hátulról előre nyílik , és az kurvára be tudja túrni a sarat meg a muhart ha megsűlyed . És minél jobban húzod annál több földet tol össze.