Gázolaj árak 628 Ft Benzin árak 608 Ft EUR 409.67 Ft USD 389.26 Ft CHF 438.79 Ft GBP 490.92 Ft

Fórum

Challenger traktorok

Létrehozta: jólaci , 2008-09-23 20:26:32

Kedvencekhez Segítség

1232 hozzászólás
#1032 Gumóka
2024-10-06 08:10:54

Válasz Ohaza63 #1031. hozzászólására"De az arra illetékes kocsma topic foglalt volt más témával"
Mondjuk ez pont nem kifogás arra, miért kell szétoffolni másik topikot.

Attól, mert ott megy egy téma, lehet írni másról is, ami oda kapcsolódik, úgy, ahogy az összes másik topikban is.
Ezért fórum és ezért van topikokra bontva.

Nem cikizésből, csak mondom.smile pinch

#1031 Ohaza63
2024-10-06 07:28:55

Kedves Gazdatársak!

Elnézést, hogy a szakmai topicban , nem szakmai eszmecserét folytattunk!!

De az arra illetékes kocsma topic foglalt volt más témával.

Nincs profilkép
#1030 kajszi_71823
2024-10-05 23:48:12

Válasz Ohaza63 #1028. hozzászólásáraÉn teljesen egyetértek veled, minden egyes írásod a valóságot tükrözi, az egyszerű ember hétköznapi problémáit foglalod írásba, ami nagyon hasznos, kell az ilyen. Így kéne működnie egy normális ellenzéknek, és ezzel már nagyon távolba lőttem, de ez van.
Hidd el, szerintem más is megtenné itt a fórumon, csak restek vagyunk ennyit írni, énis csak azért pötyögök most ennyit, mert van még bor az üvegben. smile lol
Visszatérve az eredeti gondolatmenetre, hát igen, 90ig itt volt az Ámerika.
Fél rokonság kiment dédnagyanyám részéről Usa-ba, aztán mikor hazajöttek látogatóba, azthitték, hogy forradalom van nálunk, mikor meglátták a gyári melósokat kiszállni a buszból, rendezetten felöltözve a buszból.
Ők meg laktak egy koszos bérlakásban a gyár mellett.
Félreértés ne essék, értem én 56-ot is, me minálunk 68at is, de, hogy azt nem az egyszerű melós akarta az is biztos.
Van egy pár veled egykorú ismerősőm, akikkel leülök itt ott kávézni, hallgatom a sztorikat, próbálok tanulni belőle. Érdemes lenne a mai fiatalnak végighallgatni olyat, aki megélte azokat az időket, és tud konklúziót vetni a két rendszer között, mert ha az ember végiggondolja rájön, hogy nincs is semmink, csak a nagy pofánk.
Falut elválasztja egy nagyobb patak, a Kanyapta. 55ig itt az volt, mint az alföldön a folyószabályozások előtt. Jött két ruszki a két Stalineccal és meglett 2 éven belül, több ezer hektár művelhetővé vállt, amit be is dréncsöveztek, csatornákkal összekötöttek stb.
Az egyik ilyen csatornát átívelô hidat lebontották 4 éve, mai napig nincs kész, Szégyen, mert nem találnak olcsón alvállalkozót, közben drágul a projekt, stb. Stb. És mi akarjuk lerohanni az oroszokat. smile lol
Ismerek olyan sztorit is, mikor jöttek a paraszthoz, hogy rábírják a csatlakozásra, az öreg annyit mondott:
Most jöttök? Hamarabb kellett volna!

És ezzel elis mondtam mindent, nem voltak itt nagy meghurcolások, beált szépen mindenki a tsz-be, ott letudta a 8órát, otthon meg azt csinált, amit akart. Sokan nagyobb gazdák lettek utána, mint előtte. smile devil

Nincs profilkép
#1029 envagyok2
2024-10-05 22:56:45

Válasz Ohaza63 #1022. hozzászólására"8 millióig adómentesség van, az kb. 20.000€/fő és ha családi gazdaság van, akár 4-5 fővel ez sokszorozódik."
egy pár évet átaludtál. réges régóta nen így van már

#1028 Ohaza63
2024-10-05 22:56:09

Válasz kajszi_71823 #1027. hozzászólásáraÜdv Kajszi!

Igen az Orbánnak a külpolitikája és a meglátási jók.
Nem kell ide migráns, hiszen tele vagyunk cigánnyal, zsidóval és ez mind csak húzza az országot lefelé.

A háborúhoz sincs semmi közünk, mert az tényleg két szláv testvérnép háborúja, ahol az ukránokat a USA és a nyugat felheccelte és a zsidók meg pénzelték/pénzelik az egészet.

Most már farolnának ki az egészből és egyre többen mondják azt, amit az Orbán a kezdetektől mond, ugyan így a migrációtól is kezdenek becsokizni/beszarni a nyugati politikusok.

Sajnos Viktorunkban nincs kulákgén, ami folyamatosan csipogna a fejében, hogy nem lehet mindig csak felfelé menni, vannak stagnáló és lefelé tendáló időszakok és erre nem nagyon készült fel, sem Ő sem a gazdasági vezetés többi tagja.

Ahogy Mi mondjuk: " egyszer hopp, máskor kopp", vagy "nem iszunk előre a medve bőrére", vagy "több nap, mint kolbász"

Most baj van és nagyobb lesz, de szerintem nálatok is.
Állnak le a nyugati cégek, lassul a gazdaságuk és millió szállal kötődünk hozzájuk, így itt is baj lesz.
Miután az EU nem ad egy vasat sem, most össze vissza szaladgálnak hitelért Kínába, Dél-Koreába, mert megszokták a potyapénzt, a jó életet, a slepp is kezd éhes lenni, mert a 80 % a csak a pénzért lojális, ha nem lesz pénz, olyan ragadozó hiénák lesznek , mint a Magyar Péter.

A magyar ember mentalitása pedig nagyon érdekes.

Mindig elégedetlen, de a potya az jól esik.
Kétszeres, háromszoros fizetésről vizionál, de egy perccel sem akar ezért többet dolgozni, sőt még az intenzitást sem akarja növelni.
Az irigység a legjellemzőbb, ahogy itt a virtuális világban, a valós világban is a gazdák 30-40 % beledöglik, ha a szomszédnak 5 q több termése van, vagy 15 mm több esője és a legfőbb vágya, hogy eltudjon szántani a szomszédja földjéből 50-60 cm -t.

Egyébként tényleg sok szociális juttatás és adókedvezmény van , de ugye semmi nem elég a magyarnak.

De ha kinn élne Svájcban, ahol a szülés után 6 héttel vissza kell állni a munkába és a bölcsődei gondozás napi 20-25.000 Ft értékű Svájci Frank. Azért az elég sok még kint is.

Nincs profilkép
#1027 kajszi_71823
2024-10-05 22:03:32

Válasz Ohaza63 #1025. hozzászólásáraEz szent igaz, egypár havernak megmondtam személyesen is, hogy figyu, meg sem érdemlitek Orbánt, annyira naívak és tehetetlenek vagytok.
Erre azt a választ kaptam, hogy Nemis, vigyétek nyugodtan.
Mire én: elis fogadnánk. smile hammer
Exem munkahelyet váltott Kassán, magyar számlákat fog könyvelni.
Kisbéren van a gyár, ott is kezdték el a betanítást. Leesett az álla, mikor meghallotta, hogy mennyi juttatás, engedmény stb. van kisgyermekes, többgyetmekes, csonka családok részére.
Nálunk szerinted vannak ilyenek? Jelzálog, lízing és kalap, kabát, lépjen, aki mer, vagy tud. smile thumbdown

#1026 Ohaza63
2024-10-05 21:41:29

Válasz Sk Laci #1024. hozzászólásáraÜdv László!

Ez igaz, mert a Meciar haverjával nem éppen a legbarátibb dolgokat mondták és csinálták felénk magyarok felé.

De van ez közmondás: " Az ellenségem ellensége a barátom", most ez igaz.

Látod mi történik Európában, hiába nyernek a józanul gondolkodó és hazafias pártok bármely nyugati országokban, a többi zsidóbérenc szélsőbaltól, zöldön, szocdemen és keresztény konzervatívon keresztül karanténba zárják ezeket a normálisnak tűnő pártokat, köszönhetően a 70 év agymosásán átesett embereknek és politikusoknak.

Ott van példának Hollandia, Franciaország, vagy Kelet-Németország ADF, vagy most Ausztria hiába nyertek mégis tehetetlenek.

Akkor inkább Fico, még ha Ő az ördög is. Azután majd szórjuk rá a szenteltvizet, meg hívjuk az ördögűzőt, de kell a segítség, hogy ne jussunk pokolra az EU mostani vezetésével.
Pedig már irányba állítottak minket a hülye döntéseikkel.

#1025 Ohaza63
2024-10-05 21:26:57

Válasz kajszi_71823 #1023. hozzászólásáraÜdv Kajszi!

Egyébként Én más területről cseppentem bele a mezőgazdaságba, ahol anno hasonló adózási számok voltak, mint amiket Ti leírtatok és csak nagyot néztem , hogy itt a mezőgazdaságban miképpen működik az adózás.

Míg a másik üzletágban minden megtermelt 100 Ft ból maradt a zsebemben kb. 25-35 Ft és becsörrentettem az államnak 65-75 Ft adót, itt meg minimális EHO (egészségügyi hozzájárulás) befizetés és minimális IPA (helyi iparűzési adó) befizetésével minden rendezve lett.

Közben pedig a gazdák 90 % sír/ri, hogy mennyi adót befizet.
Az lófasz a többi iparághoz képest.
Javasoltam is nekik, hogy el kell menni mást csinálni és meglátják mennyi marad a zsebben máshol, mert ez a lényeg mindenhol.
Más iparágak teljesen másképpen adóznak, sokkal nagyobb adóterheket kapnak.

Itt mindenki hőzöng, háborog, de nem mondja senki, hogy én csak piaci árat akarok a villanyért és a gázért fizetni.
Még a legnagyobb ellenzéki Orbán gyűlölő is felveszi a babaváró és CSOK hitelt, meg támogatásból felrakatja a napelemet, meg a hőszivattyút.

Ezek az emberek azt mondják, hogy így meg úgy Orbán, meg Patás, de amit kapnak ingyen, meg csökkentett áron (rezsi) az bizony nagyon jól esik nekik.

Nagyon érdekesek az emberek és furcsává vált a világ!!!???

Nincs profilkép
#1024 Sk Laci
2024-10-05 21:09:45

Válasz Ohaza63 #1022. hozzászólásáraAz említett szlovák politikusban személy szerint nem bíznák meg vakul Orbán helyében. Elég csak visszanézni a multba, miket csinált.
Oroszbarátság csak a közvélemény miatt van, mert az emberek nagy többségének elege van Brüsszel ökörségjeiből.
Pont az említettek és az ellenzék balfaszkodása juttatta őt a nyeregbe.

Nincs profilkép
#1023 kajszi_71823
2024-10-05 20:56:34

Válasz Ohaza63 #1022. hozzászólásáraBizony, egypár kollégával eldiskuráltunk már erről, és nemis tudtam felfogni, hogy tudnak 60-70ha al csak a gazdálkodásból megélni.
Próbáltam, nem megy. Felvásárlási árak kisebbek, támogatás kevesebb, adók magasabbak, rezsit neis említsük, ès januártól emelik. Landinis gazdatársaim 150 ha-t művelnek mellékállásban, nem merik otthagyni főállásukat, pedig lassan már belerokkannak 40 évesen. smile censored

#1022 Ohaza63
2024-10-05 20:40:10

Válasz Sk Laci #1021. hozzászólásáraÜdv Kedves László és Kajszi!

Akkor nálatok van ám jó sok magas adó, ehhez képest mi egy offshore adóparadicsomban élünk, főleg a gazdák.

Itt csak a megtermelt árú az adóalap, a támogatások nem.
8 millióig adómentesség van, az kb. 20.000€/fő és ha családi gazdaság van, akár 4-5 fővel ez sokszorozódik.
Persze a több száz/ezer Ha os nagy cégek, már a társasági adó törvény alá esnek, ott mások a játékszabályok, de a kicsik minimális adókat fizetnek, ha fizetnek egyáltalán.

Igaz hogy a társasági adónk legalacsonyabb Európában 9 %, ez már offshore paradicsomi adószint, de Orbán így tudja ide csalni a befektetőket, mert mindenhol sokkal magasabb, persze kapunk is fejünkre ezért Brüsszeltől és az USA tól is

Lehet hogy jobban járnátok, ha Orbán Nagyvezír fehér lovon bevonulva annektálná a Bécsi I. és II. döntés alapján felvidéket. Talán még a tótok is jobban járnának.smile thumbupsmile thumbup

Úgyis akkora haverok lettek most Ficó Robival, ők azok, akik állandóan botot dugdosnak a EU bicaj kerekének küllői közé, meg Putyin fanok.

De szerintem ők látják jól a helyzetet, nem a többi USA seggnyaló féreg.

Nincs profilkép
#1021 Sk Laci
2024-10-05 20:09:40

Válasz Ohaza63 #1017. hozzászólásáraAdózás nyereség utánn /eddig 19%/, helyi adó a földadó, ingatlanadó. SZJ 33,15% , EHO 15%.
Teherkocsi saját részre a mezőgazdaságban egyenlőre nincsen, de mihánt másra is, akkor már fizetsz.
Itt is bármikor változhat.
Jövőre banki átutalási adót is fizetünk pluszba átutalt összeg 0,4%.

Nincs profilkép
#1020 kajszi_71823
2024-10-05 20:02:03

Válasz Ohaza63 #1019. hozzászólásáraAz állam? Az 500 jurós havi rezsidíjakból.
Viccet félretéve, itt a támogatás is adóköteles, mivel bevételi forrás, így megvan ez játszva nefélj.
Jah, hogy azelőtt, hát ahhoz vajmi kevés köze van volt a tótnak, azelőtt a csehek/oroszok tartották ezt az egész kócerájt egyben, saját állam kellett nekik, mert nem tudták annyit lopni, mint most.
Tudod, akik akkar voltak fiatalok, szidták a karhatalmat, azok most mind visszasîrják, és komolyan, közember 99/9% ezen a véleményen van itt.
Röviden ennyi, hosszabban később.

#1019 Ohaza63
2024-10-05 19:29:09

Válasz kajszi_71823 #1018. hozzászólásáraÜdv!

Köszi a választ. Azért ez durva, akkor miből él az állam?

Ti pedig gazdák a kolbászos kerítés rosszabbik oldalán vagytok!!

Pedig sokkal jobban éltetek, mint Mi itt.
Édesanyám Érsekújvárból lett kitelepítve 1948 ban és 2000 előtt sokat jártunk ki a rokonokhoz, unokatestvérekhez.

Gyönyörű emeletes ház minden rokonnak, mindenhol 2 -3 autó igaz, mind Skoda volt, kiskertes nyaralók a városszélén, gyerekeknek, unokáknak "csindzsák" (bérházi lakás, remélem jól írtam) véve.
Anyukám kesergett is ezen mindig, de Ő legalább tudott beszélni az unokáival magyarul, nem úgy mint az unokatestvérei kint.

Nincs profilkép
#1018 kajszi_71823
2024-10-05 19:03:38

Válasz Ohaza63 #1017. hozzászólásáraNyereség után ha jól tudom, ezért sem találsz nyereséges céget itt
smile thumbup, kivéve, ha magángazda vagy, akkor az előző év bevételêből számolják ki, és perkálod havonta, függetlenül attól, van e nyereséged vagy nincs.
Aki csak tud, az befektet, már ha van miből, mert most nem azt a kort éljük, nagy cégeknél fél millás tartozások stb.

#1017 Ohaza63
2024-10-05 18:57:54

Válasz Sk Laci #1009. hozzászólásáraÜdv László!

Nálatok hogy van az adózása mezőgazdaságban, nyereség után, vagy bevétel után, ami az állam felé van és van helyi adótok is, mint nálunk a bevétel után??
Fizetni kell SZJA át, EHO-t, Szociális hozzájárulást, mint az egyéni vállalkozóknak nálunk??

Nálunk most aranykor van ebben, de még ha üres lesz az állami lyukas vödör, könnyen megváltozhat.

#1016 mtz1221
2024-10-05 18:50:18

Válasz Gumóka #1015. hozzászólásáraAz öregem még a tszben dolgozott, látta hogy minden alkatrész meg javítás, 3x áron volt számlázva, már abban az időben is. smile pimp

#1015 Gumóka
2024-10-05 14:55:15

Válasz mtz1221 #1014. hozzászólásáraDehogy bonyolítom, szeretnék én is ilyen órabérbe dolgoznismile laugh

#1014 mtz1221
2024-10-05 14:15:44

Válasz Gumóka #1013. hozzászólásáraMit bonyolítjátok. Kell keresni a műhelyvezetőnek is, vagy csak kellett a számla. smile tongue

#1013 Gumóka
2024-10-05 12:30:36

Válasz RkTomi #1012. hozzászólásáraÉn is, írtam is, de többektől is ennyit hallottam, csak nem népmese.

Mondjuk ha csak 30E körüli szervízóradíjból indulok ki, megeshet.

#1012 RkTomi
2024-10-05 10:52:25

Válasz Gumóka #1011. hozzászólásáraÉn nagyon soknak találom. De ez van.

#1011 Gumóka
2024-10-05 10:37:04

Válasz RkTomi #1010. hozzászólásáraPassz.
Ennyit hallottam, de több embertől is, gondolom nem fals infó.

#1010 RkTomi
2024-10-05 10:31:22

Válasz Gumóka #1004. hozzászólásáraEz az összeg hogy jött össze? Egy komplett 9 literes reman blokk kb 8 MFt. 15-ért építették be?

Nincs profilkép
#1009 Sk Laci
2024-10-05 10:09:20

Válasz Gumóka #1008. hozzászólásáraMai világban nehéz megmondani, mik jönnek a jövőben. Hatalmas áringadozások, időjárás "megviccel", de nekem a vadkár is betett.
Annak idején nagyon nézegettem az új CASE kombájnokat, de nem mertem bevállalni. Visszagondolva mit is mondjak? Háború kitörése után elszabadultak a terményárak. De hiába volt kecsegtető ár, ha le volt kötve alacsonyabb árra. Majd következő évben az imput árak elszabadultak, a terményár meg bezuhant. Ez is jól "pofánvágta az embert". Idén meg a vadkár. Területeim 1/3 totál vadkáros, kombájnra nem volt szükség. Természetesen a szlovák törvények szerint a gazda állja a kárt, vadászok meg a trófeával feszítenek. Plussz idén a kukoricám is nagyon gyenge lett. Így a területek 50 % mínuszos /számlákat, adókat,.... fizetni kell/. Mostan utólag jó döntés volt, hogy nem vettem új kombájnt.

#1008 Gumóka
2024-10-05 10:00:06

Válasz Sk Laci #1007. hozzászólásáraNa igen.
A volt főnököm mondta azt, hogy inkább veszi kp.-ra a használt teherautókat, aztán költ arra, hogy rendben legyenek, mint újat, mert olcsóbb fenntartani javítással a használtat, mint az újra lízinget fizetni, aztán ha nincs rá munka, leteszi a telep sarkában, kivonja ideiglenesen forgalomból.

Ha a jelen gazdasági helyzetet nézzük, sokan vannak így, inkább javítják az öreget, mint vesznek újat aranyáron.
Mondjuk szanbergnél más, gondolom újonnan érkeztek a gépek egy része, ismeri őket, az újra szánt összeg töredékét költi javításra és tudja, hogy jó.
Főnököm erre is azt mondta, a régi is annyit keres, mint az új.

De tudod Te is, ha újat vettél volna, egy vagyon, lízingeled, ezt meg vetted használtan, kijavítod, tudod, amit megcsináltál rendben van, működik és kész.

Nincs profilkép
#1007 Sk Laci
2024-10-05 09:48:24

Válasz szanberg #1006. hozzászólásáraHasznált gépnél sok múlik azon, hogyan volt üzemeltetve azelőtt.
Van gépkezelő, aki odafigyel a gépre, és van olyan is, ütöm - vágom, le van sajnálva, nem az enyém. Az utóbbi után eléggé zsebbenyúlós lehet a gép helyrepofozása, ha ilyet megveszel.

#1006 szanberg
2024-10-05 09:30:49

Válasz Gumóka #1004. hozzászólásáraElhiszem, na ezért is hajtom tovább a 6000 órás öregedő Challenger kombájnt, mert a tizen év alatt ennek a negyedét kellett rá költeni, és akkor bele vannak számolva az új gumik is...

#1005 szanberg
2024-10-05 09:28:44

Válasz _NB_ #1002. hozzászólásáraValamint, bentről kifelé kell szegni a fődeket!!!
Úgy nem lesz nyomos, gyönyörűen lehet dolgozni velük.

#1004 Gumóka
2024-10-05 08:40:54

Válasz szanberg #1003. hozzászólásáraItt most épp javítottak egy 4 éves JD kombájn motort, leszakadt a szelep, Kite csinálta, 23 milla volt a javítás.
Nem nagyüzemi kombájn.

Én kicsit sokallom így első hallásra.

#1003 szanberg
2024-10-04 23:45:25

Válasz _NB_ #1002. hozzászólásáraIgen, ha puha a föld, szűken forogva jól fel ortsa ám.
Ezért kötelező bele a robot kormány, és fogásra kell járni, mármint nem magad mellé forogni, plusz nem két szegésre dolgozni, hanem normális forgót hagyni, akkor gyönyörűen lehet velük dolgozni.
Mióta elvitték a huntraco -tól a challenger forgalmazást, azóta nem nagyon volt jó háttere...S a mai napig nincsen igazán. Valkon nem volt arra felkészülve, egy-egy jó szerelő önmagában kevés egy márkaszervízhez. Jópár éve ugye össze vonogatták a piacokat, Európa Fendt színben kapja, Amerika meg challengerként a hevederes traktorokat. Így most az agrovario a háttér, aki jelen pillanatban még a megszokott és elterjedt kerekes Fendt gépekre sem állt rá úgy mint azelőtt axi zászló alatt ment. Idő kell míg ki alakul a lefedettség, a hálózat az országban.
Remélem egyszer minden helyre kerül, mert amúgy a jó gépek ezért nem terjednek rendesen.

Habár,lehet le van ez osztva, hogy ez a vonal csányinál pengjen, és ezért vannak ezek így irányítva, nehogy a jd forgalom csökkenjen.
Pedig a 120ezres kités tárcsalap ár sejtet valamit... Mégpedig azt, hogy aki jd-t vesz az magát meg majd ezekkel a mérhetetlenül magas árakkal szivatja meg, ilyen áron kell fenntartani a gépét majd...

#1002 _NB_
2024-10-04 20:50:42

Válasz BolliKat #934. hozzászólásáraMúltkor volt gyárlátogatás és egy ismerős meghívott, kivolt állítva a piros "paripa" is.
Volt ott egy dolgozó aki mondta, hogy a Challengerek jók voltak melóban csak két hibájuk volt, hogy pont akkor ment el valami amikkor keletek volna és a szűk fordulóknál túrták a földet.
Arra, hogy miért a piros hernyók lettek helyettük azt mondta, hogy ők tudták a legrövidebb időn belül leszállítani a két darabot.

#1001 szanberg
2024-10-03 21:18:09

Nincs profilkép
#1000 Pippó89
2024-10-02 21:24:32

Válasz szanberg #998. hozzászólásáraFerguson/White szemenkénti vetőgép meghajtó kerék gyári csapágy kúpgörgős rész made in usa, külső gyűrű made in china. smile sweatdrop

#999 mtz1221
2024-10-02 21:20:50

Válasz szanberg #998. hozzászólására80-as évekbeli Stoll terelőben gyárilag fag csapágy volt made in rumunia felírattal.

#998 szanberg
2024-10-02 20:08:52

Discripper csapágy. Gyári.
Jackie Chan faragtasmile sweatdrop

#997 szanberg
2024-09-28 20:30:50

Válasz envagyok2 #996. hozzászólásáraTárcsa munkaszélessége 420 körül van, de a kések 5*76.2, vagyis 380 a valós munkaszélesség. Vitte nem rosszul, de ha neki kéne húzni vissza kellene rakni rá az 1-1-tonnás keréksúlyokat. 10.5-re volt állítva a tempomat, de volt némi slip, lassabban haladt némileg. A nagy dombokon így teljes mélységben kell elé mindenképp a challenger, de tényleg visszább veszem, 30 centitől nem akarok mélyebben, lehet még annyi sem kellene.

Egyébként úgy darabos altalajt hozott fel a kés, olyan zömöknek tűnik de a kukorica gyökerek függőlegesen futnak benne lefelé.
Lehet nem is kellene ebbe bele túrni????

Nincs profilkép
#996 envagyok2
2024-09-28 20:12:24

Válasz szanberg #995. hozzászólásáramiylen széles ez, hány kés van rajta? Bajnok könnyen húzta? mondjuk elég tömörödött rögösnek látszik a pálya, amit kiszedett. nehéz húzésú?

#995 szanberg
2024-09-28 19:21:06

Válasz envagyok2 #994. hozzászólásáraAz összesensmile rolleyes
Van egy gyári mélység mérő pálca hozzá, benne van a vázban. 10 collnál van meg rovátkolva, aztán 2 collonként onnan felfelé. Letoltam a késnyomokban, mélyebben járt mint a 3. rovátka, szóval erős 35 centi.

#993 szanberg
2024-09-28 16:11:24

Közben haza hoztam a Dr-t. 120km-ről, úgyhogy Fendt -el mentem érte smile rolleyes
Aztán hazafelé az út melletti tarlómba bele is húztam cseppet.

#992 szanberg
2024-09-28 16:09:17

Válasz envagyok2 #986. hozzászólásáraEsik az eső!!!!!
Van tető, hát alá álltam velük. Csak van ott még maszeknak pótkocsi meg ilyenek, azért ilyen csálé a beférés. Meg a kukorica adaptert sem csuktam össze.

#991 szanberg
2024-09-28 16:07:22

Válasz $HMP$ #990. hozzászólásáraSzerintem semmivel sem az. Bár tavaly volt először, hogy egy tengely nem volt készleten és egy hónapra jött meg. Azelőtt a cuccok zöme másnapra, speciálisabb alkatrészek meg 3 napra itt voltak maximum. Hozzá teszem, cimborámnak T-szériás Jd kombájn is állt tavaly 8napot mert Amerikából kellett hozni valamit, nem volt közelebb...

Problémákat magam oldom meg, egykétszer kellett laptoppal ember hálIstennek csupán. Ferguson szerelők tudnak laptopozni.

6000 óra körül van az enyémbe, amivel kollégám jár abban meg 5 körül.

Nincs profilkép
#990 $HMP$
2024-09-28 06:38:37

Válasz szanberg #984. hozzászólásáraMennyivel nehezebb macerasabb drágább ... a kombájnokra alkatreszt szerezni , problemakat rajtuk megoldani mint a harom gyakoribbra?

Nincs profilkép
#988 envagyok2
2024-09-28 00:29:46

Válasz .grün #987. hozzászólásáraezt honnan szedted le, tesó? jahjistenem

Nincs profilkép
#986 envagyok2
2024-09-27 22:23:34

Válasz szanberg #984. hozzászólásáramivan, vége az évnek, vagy mi van? vagy nincs lóvé gázolajra?

#985 mtz1221
2024-09-27 20:57:05

Válasz szanberg #984. hozzászólásáraEgy 20 éves szőke, még elférne valahol közöttük.smile whistling

#983 _NB_
2024-09-26 22:06:55

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Hirdetés
Újdonságok a PIONEER® napraforgó vetőmag kínálatában
Újdonságok a PIONEER® napraforgó vetőmag kínálatában
A 2025-ös vetési szezonra 3 teljesen új hibrid áll a hazai termelők...
Sajtóközlemény
Mit kell vállani a gazdáknak az új AKG programban?
Halastó Naszályon
Halastó Naszályon

45.000.000 Ft

Profi kerítésépítés és felújítás ORSZÁGOSAN a legjobb áron A P-Techtől
Profi kerítésépítés és felújítás...

1.200 Ft

Bomag BW 100AD-4 típusú vibrohenger
Bomag BW 100AD-4 típusú vibrohenger

3.850.000 Ft

Zetor Proxima 8441
Zetor Proxima 8441

13.999.999 Ft