Hirdetés
Fórum
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Massey Ferguson 5445/5455 traktorok új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Öntözés új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
![A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9101/cikk_79101/napra3_ind_fill_540x300_0.jpg)
A napraforgó talaj-előkészítésének és vetésének sarokpontjai
A napraforgó termesztéstechnológiája igazából az elővetemény betakarításával...
Hirdetés
![Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is! Mikrobiológiai készítmények alkalmazása napraforgóban – megoldás a Macrophomina ellen is!](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9098/cikk_79098/napraforgo------_fill_540x300_0.jpg)
822 hozzászólás
Válasz #21. hozzászólásra
Na és hogyan értékesited,mert itt nálunk most rengetegen raktak volt akinek 100as volt hekijén a termés.Most viszem én is délután leadni.
Válasz #20. hozzászólásra
Nekem minden évben van egy kis cirkom, nem sok össz vissz kb fél heki!
Válasz #19. hozzászólásra
Köszi!Ismerem,majd megkérdezem.
Válasz #18. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Úgy látom Debrecenből vagy.
Veres Péter u 1 sz. Sedlák Lajosnál madáreleségnek.
Válasz #17. hozzászólásra
Bocsi ne haragudj,rendes vagy tényleg utána néztél de én most azt szeretném tudni hová lehetne eladni.
Válasz #16. hozzászólásra
Valaki valamikor nagyon régen cirok termseztés felől érdeklődött.
Próbáltam neki segíteni.
Bocs, hogy zavartam.
Válasz #15. hozzászólásra
Köszi!Igazából nem tudom miről beszélsz ,én már learattam csak még maradt egy kivcsi mert vizes nagyon és azt szeretném eladni.
Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál.
itt a link, ami bejön a szemescirora:
http://www.google.hu/search?q=szemescirok+betakar%C3%ADt%C3%A1sa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Beírni meg úgy kell, hogy a szöveget kijelölöd másolásra és beilleszted a www. helyére.
Ha túl bonyolult akkor skype-n el tudom lassabban is mondani.
Válasz #13. hozzászólásra
cirok gyomirtása![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Miért is nem kell mutogatni?
Valahol ráakadtam, hogy lucernás topik is van vagy négy darab.
Na most az nem nagy baj. (csak annak, aki szeretne többet tudni valmiről és egy a számára legtöbb korábbi hoszzászólást tartalmazó topikot nem találja meg).
Itt a Hortobágy szélén két seprűkötő ismerősöm van.
Talán Békés megyéből szerzik az alapanyagot.
Poroszlón és Hajdúböszörményben szárítottunk Mecmar tipusú (Apró lyukú)mobil szárítóval.
Ismerem azt a napszámost, aki részt vett a kapálásban és a betakarításban.
Idős növényvédős kollegám 4 ha-on termelt.
Bizonyára megoldotta a gyomirtást, mert ez volt az élete.
Addig amíg a cukorgyári technológiával termelt répát állandóan kapálni kellett, a mi tsz-ünkben félt kekelni a dudva. De csak annak, aki nem a szélére került és idejében ment ellenőrízni a pasrcelláját.
Ha beírod a keresőbe a keresett témát:
Akkor az alábbi oldalakat hozza:
http://www.google.hu/search?q=cirok+gyomirt%C3%A1sa&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:hu:official&client=firefox-a
Innen kiválasztod a nekedvalót. Igaz ez nem helyettesíti az itteni tapasztalattal rendelkező hozzászólást, de a semminél több.
Sok sikert a betakarításhoz!
Itt a Googleban a titkos fegyver a
szemescirok betakarítása
Egyelőre ennyit, mert tegnapra ígértem egy földhasználati tervet és most kezdek igazán hozzá, (begyütt egy Gazdálkodási Napló elektonikus feltöltés).
Ez volt az első és kell a munka.
Válasz #10. hozzászólásra
Bocsi nem láttam
de nem kellene mutogatni
Válasz #10. hozzászólásra
Uhumm. :) Milyen témára gondolsz?
Korni írása:
Érdeklődni szeretnék hogy termelt e már valaki mag cirkot,nekem most van elsőnek és egy hét mulva szeretném eladni.
kár volt új topikot nyitni![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Válasz #6. hozzászólásra
mi évek óta termelünk cirkot azt hiszem gardoprímet használunk 2 leveles koráig, azért nem vagyok benne biztos mert a növ védelmet nem én csinálom de majd meg kérdezem
Válasz #6. hozzászólásra
Nevem alatti hirdetésben lévő tel.számon, megadhatom a skype cimem ,ahol ingyen cseveghetünk élő szóban is róla.
Válasz #5. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Ezek szerint a successor jó a gyökérváltásig az egyszíkűek ellen. De utána semmi........
Válasz #3. hozzászólásra
Bővebben ,és táblázat is van a vegyszerek dózisárol !! Keresőbe ird be !!- www.farmit.hu/szakcikkek -
Válasz #3. hozzászólásra
Teszt és ajánlás
A szántóföldi bemutatón hat különböző gyomirtási technológiát tekinthettek meg a látogatók (1. táblázat). Ezeket a növényvédő szereket illetve szerkombinációkat már 4. éve teszteljük kisparcellás és fél-nagyüzemi körülmények között, 2008-ban pedig már nagyobb területeken is használták. Kísérleteink eredményeként 2008-ban engedélyezték a Pledge 50 WP gyomirtó szer használatát alapkezelésben a cirokfélékre. A ciroktermesztés szempontjából ez nagyon fontos eredmény volt, hiszen az atrazin származékok kivonásával nem volt engedélyezett, alapkezelésben használható kétszikű gyomirtó szer a cirokra.
A bemutatott technológiák kellő védelmet nyújtottak a gyomnövények ellen, és nem hatottak negatívan a cirok növények növekedésére és termékenyülésére sem. A preemergens kezelések mind az egy-, mind a kétszikű gyomnövények ellen kellő védelmet nyújtottak. A postemergens kezelésben használt Emblen a kétszikű gyomnövények jól irtja. A Successor T a kétszikű- és gyökérváltás előtti egyszikű gyomnövényekre fitotoxikus. A gyökérváltáson már átesett egyszikű gyomnövények ellen nincs hatásos növényvédő szer, ami a ciroknövényekre nem hatna károsan. Ezért az elkövetkező években elsősorban erre a problémára szeretnénk megoldást találni.
A felhasznált gyomirtó szerek közül csak a Pledge 50WP és a Romrod flo engedélyezett a cirokra. A többi növényvédő szer csak eseti engedély kérése után használható. A kísérletek beállításában támogató partnereink voltak: Arysta Agro Magyarország Kft, DuPont Magyarország Kft, Magyar Kwizda Kft, NuFarm Hungária Kft., Summit-Agro Hungária Kft.
Pál Mihály ciroknemesítő
Gabonakutató Nonprofit Kft.
Válasz #2. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
szemes-szemes. A gyomirtás érdekelne leginkább. Kiadtuk a Click Kombit, eső nem volt és az 1szíkűek intenzív támadást intéznek felénk!
tedd hozzá, hogy szemescirok, mert 10 bél kilencen a seprűre gondolnak...
Tapasztalatokat várok!