Hirdetés
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- SPC-6 vetőgépek új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
247 hozzászólás
Válasz #46. hozzászólásra
Hali
Szerintem az nem az lesz hanem valamelyik munkahenger karmantyuja adta fel a szolgálatot.
Válasz #45. hozzászólásra
A kamra kinyílik mikor elérné a bála a megfelelő tömörséget !
Válasz #44. hozzászólásra
Miért kell? Azon nincs minek elromlani.
Helló Gazdatársaim !
Valaki nem tud nekem egy árat Claas Rollant 160 as bálázóhoz kamranyomás tartó szelephez, és , hogy hol lehet beszerezni ?
Előre is köszönöm !!
Válasz #42. hozzászólásra
Őszinte vagy ez frankó.
Benne van a neviben is trotter 155.
155 nap és neki trotty!
Feraboli trotter 155-ösről van vkinek tapasztalata? Mert az enyém nem túl jó:3 év,kb 5000 bála és "gatya" a gép.
Válasz #40. hozzászólásra
Még nem. A búzán múlik minden ! Ha még egyszer elázik akkor semmit sem kell vennem az fix !
Válasz #39. hozzászólásra
És döntöttél már ,hogy melyiket veszed meg?
Válasz #38. hozzászólásra
Adtak különböző nevezetességű hálókat, hogy milyen jók ! Oszt egyik szarabb volt, mint a másik. Ezzel a jd-el nem találkoztam akkoriban, így claas-t használtam rendesen. Most meg csak a madzag.
Válasz #37. hozzászólásra
Nem értem mire gondolsz?
Válasz #36. hozzászólásra
Ez igen !
Amíg használtam ilyen gondom nem volt, bezzeg a többi nonameel voltak gondok.
Válasz #27. hozzászólásra
Claas-t használtunk de nem jó(utolsó 30-40 bálánál kettészakad,úgy 10 tekercsből 3)
3600-os John deere háló ,attól nincs jobb szerintem
Válasz #34. hozzászólásra
Annál többet nem is akarok érte adni ! De még annyit sem a mai állás szerint.
Válasz #33. hozzászólásra
kb 8
Válasz #31. hozzászólásra
És az mennyi ??
Válasz #29. hozzászólásra
Na akkor mennyi is volt ???
Ilyent tervezek(Variant 380 RC) venni, vagy vicon-t.
Válasz #30. hozzászólásra
alkudtunk egy kicsit 280-as áráért adták.
Válasz #29. hozzászólásra
A faxt ! Csak poén volt ! :-))
Mennyiért vetted ??
Válasz #28. hozzászólásra
halihó, nem emlékszek ilyesmire , a garancia miatt?
Válasz #27. hozzászólásra
Claas bálázóba claas hálót !!!!!!!!!!
Ezt nem íratták veled alá, mikor megvetted a variantot ?
halihó nekünk egy variant 380-as + claas ares 557 húzná csak az eső miatt nem tudjuk még beüzemelni.Ti milyen hálót használtok?
Válasz #24. hozzászólásra
Én 1000-es kardán 1150-1200 motor ford.
Válasz #23. hozzászólásra
Persze a szöghajtóm "is" csak 540-es.
Válasz #23. hozzászólásra
540-es kardánnal,1850-1950 motorfordulaton
Válasz #21. hozzászólásra
540-es kardánnal, vagy 1000-es-el húzod kisebb motorfordulattal, vagy esetleg eco-val ???????
Válasz #20. hozzászólásra
Énnekem egy a lényeg: A legtöbb anyagot tudjam bele rakni a legnagyobb átmérővel egy bálába. Magamnak csinálom és utálom behordani a határból a bálákat, így minél kevesebbet akarok kimenni értük. :-)))
Válasz #19. hozzászólásra
Tm 120,és elég neki.
Rotocut-osat is húztam vele 165 cm átmérővel és elég volt neki.
Válasz #6. hozzászólásra
szerintem egy percig ne gondolkodj h vicon vangy claas,egyértelmű claas,főleg h olyanod volt. AZ h papír a claas? hát nemtom ki mondhatott ilyet,de sok pént kapott érte... amúgy tényleg kell elé loerő,én jd 6610el húzom a variant 280at,elég neki de ha lenne rajt rotocut kevés lenne.
Válasz #18. hozzászólásra
Neked mekkora a kék bográcsod ???
Válasz #7. hozzászólásra
Sza-bolcs a kéziféket engedd ki,így talán elég lesz neki a 165 nh.
Ezt te sem gondoltad komolyan.
Válasz #16. hozzászólásra
Mennyiért vetted ?
Mekkorát alkudtál ?
Amúgy már hallottam, hogy a claas az egy papír bálázó a többihez képest. Csak csodálkoztam a rollantom után. Az igaz, hogy erre előtte csak hesstonok voltak és az után ezek a rollantok iszonyatos teljesítményűek voltak. A vicon súlya 27-28q, a variantról nem találtam súly adatot.
A bálák súlyát mérted már, hogy mekkorát bír csinálni ?
Roto-cut-os ????
Válasz #6. hozzászólásra
Szerintem 380.
Az RV2190 sem rossz,sőt 10cm kisebb-nagyobb bálát tud csinálni,de az akkor is csak vicon.
Nekem ez a véleményem.
A WELGER az milyen bálázó ?
Válasz #4. hozzászólásra
Annak a magja direkt laza, ugyanis a Rollant állandó présterű bálázó, más elven dolgozik, mint a Hesston v a Variant. Persze ha sokáig "tömeted" akkor a magját is összetömörítheti, ilyenkor kell gondolom én a nagyobb traktor elé.
Válasz #11. hozzászólásra
Ha rá lenne írva,hogy claas akkor biztos annyi lenne.
Válasz #11. hozzászólásra
Nem gyári,mint írtam Rexnord,hidraulikus srác hozta és rakta be.
A szelep 28000 ft kompletten 200000ft.
Válasz #9. hozzászólásra
Nekem az előző sipma bálázómon volt hasonló probléma,hidraulikus kicserélte a nyomástartó tömböt kompletten Rexnord-ra/kb.25000 ft/.Ez 200 bar-nal nyitott,tökéletes lett.
Én egy 6045 össel bálázok egy rollant 44 essel nekem nincs baj a keménységgel, de a nyomás mindig le esik. Tavaly is volt baja, de ki cseréltük a nyomástartó szelepet és nem lett jó, a munka hegereket kellet karmantyúzni, akkor jó lett. De az idén is szarakodik, megint meg karmantyúztuk, de nem nagyon lett jobb,most is vissza enged.
Válasz #5. hozzászólásra
Én most tanulgatom a variantot,lenne néhány kérdésem.A gazdag.jozsef@t-oline.hu címre átküldené tel. számát,felhívnám.
Válasz #4. hozzászólásra
Én a rollanttal csinálok neked olyan keményet, hogy nem tudod szinte bele szúrni a tüskét ! Minden csak traktor kérdése. Korzo is megírta, hogy ezeknek legalább kell 100-120 LE. Én a 165-ös nh-t is megfogatom vele. Meg lehet mérni a bálák súlyát utánnam.
Válasz #5. hozzászólásra
Én a 380-as és a vicon 2190-es között vaszillálok ! Te nézted a vicont ???? Rollant 66-om van, de kinövöm.
Válasz #3. hozzászólásra
Én is bálázok,de mindenkinek érdekel a véleménye,hisz mindig tanul az ember újat.2 évig volt rolant 240 ,tavaly vettem egy variant 380.Ég és föld a kettő,1 év alatt kerestem a variantal annyit mint a rolantal 2 év alatt.35 fokban is tudok dolgozni,és nem kell állni éjszaka a nagy harmat miatt több órát(mivel a kamrába ragad a bála).
Válasz #1. hozzászólásra
Claas Rolant bálázott nekem szalmát de a bálák bele nem volt elég tömör és emiat el laposodott az egész. Utána Hestonnal is báláztattam az fasza tömör formás bálákat csinált.
Claas Variant 280 -t használok,ez lesz a 3 szezon. Nagyon jó gép,10.000 db van eddig benn. kérdezz.
A KÖRBÁLÁZÓK ÉRDEKELNÉNEK
ÉRDEKELNE, HOGY KINEK MI A VÉLEMÉNYE,TAPASZTALATA A CLAAS BÁLÁZÓKRÓL?