Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Dehát a cséplőszélessége rosta szélessége csak 1480mm mint egy erősebb 5ládás gépnek!!!
Lexion 650-nek ami 6ládás 1550mm széles a rostája és az 580-asnak is!
Mondjuk kukoricában a rekordot talán mégis a 760-as CAT Lexion tartja 16soros adapterrel, igaz azt nemtudni egy rostával vágta e aztis tökre felnyitva avagy sem!?!?
No mindegy, 9méteres asztaltól kisebbet nemszabad venni! Mármint ha nagy kombájn van
a 760 nem kis rotoros... A 740=570c, 750=570, ezek a kicsik, 760=580, 770=600, ezek a nagyok, 780 felette áll mindnek, és méreteiben nagyobb mint bármely korábbi vagy jelenlegi gép...
Válasz #1457. hozzászólásra
Elviszi az tény.............De ha nem módosítottak a rotor csapágyazáson..Valamint a csonk cserén, akkor hol van anyag bőven ott elég a 7.5 A kis rotorosnak.
Ugyan már! Egy 760-as szinében sem hasonlít egy 480-asra. Azért +100 le nem gyerekjáték! A többi innovációt nem is említve! Ahol alacsonyabb termések vannak, mint pl. a Jászságba ott még a 480-as is eldolgozgat a 9m-essel, a 760 meg szerintem bárhol! már megkockáztatnám, hogy a 10,5-es asztalt is elvinné, visítva meg a 12-es szalagosat (az egyenletesebben eteti a kombájnt, mindig egy mérettel nagyobb mehet belőle...).
Lexion 760-as van valakinek vagy arat valahol az országban???
Megnézném mit tud!?!
C13-as 500lovon járatott nagy motor, 11köbös magtár, és szerintem egy kicsit keskeny bél, 1480mm szélességű.
Kíváncsi lennék egy 9,2-es asztallal hogyan muzsikálna
Kinek hogy! Nekem nem nagy ügy, Neked az!
Igen, ezeken a gépeken nem megy minden gombnyomásra, ezt el kell fogadni.
Nem akarok itt nagyokat mondani, de a 204-esből egyedül max. fél óra ki-be. Ha van segítség, akkor kevesebb.
Minden évben vitázunk itthon, hogy a MEDION 340-es ből ki kell-e venni kukorica aratáskor az alsó rostákat?
Szerintem nem kellene, apám szerint igen, mert a 106-osból mindig kivették.
mi a véleményetek?
Csavard le a munkahengert a rosta szekrényről. Valahova kötegelővel.Hol engedi, fixáld le. Aztán had tologálja a semmit. Így nem kell az egész rendszert molyolni. De esetleg nem javítottátok a rendszert pl..csapágy csere. Lehet nem jól lett vissza rakva a helyére, az excenter ?
Szakik!
Irjátok már le,hogy a dominátoroknál hogy lehet kiiktatni a 3D-s rostaszekrény mozgatást. Másodszor törte össze a rostatartót a kombájn!
Szopat rendesen, Van az a hidraulikus köcsög,aminek az alján van két db furatos nyulvány,esetemben a hosszabb nyulványba van kötve a munkahenger.Nem találok róla leirást!Kösz előre is!
Apropó........Még anno voltak valami (hazi Claas adapterre aplikált) szója kaszák adapterek...esetleg valakinek, valamerre eladót ? 510-es volt alighanem.
Khmmmmmmmmmm......nos a lexiben már nem a "fapados elektromos rendszer van". A megbízhatósági tényező tehát ennek függvényében alakulhat. A mechanikus dolgok pedig.....úgy mint a más vasaknál (ez is forog-zakatol) Az árak mint a gép-alkatrész eltérőek lehetnek. (Bár egy régi típushoz néha az adott alkatrész drágább is lehet, mivel régi... szokták mondani a kereskedők.) hogy mért is "választunk" Lexit...Csak a teljesítmény a fő szempont. Persze ez a pénztárcától is függ. Van ki gyakorlatilag nem bővített teljesítményben a csere alkalmával. Simán komfortot vásárol. Ezt a kisebb lexikre értem. Mivel ha a Német odalakat nézem..van lexi 410..például. Kis törpilla.
röviden összefoglalva: teljesen más elrendezés: a dob előrébb, a motor hátra, a magtartály középre került. megkapta az APS cséplőrendszert (gyorsítódob+cséplődob+oszlatóverő), a rosták önállóan, és egymásnak ellentétesen járnak, a dobátmérő lényegesen nagyobb (450 mm helyett 600 mm), a kabin sokkal modernebb, komfortosabb, csendesebb, az ürítőcsiga ráfolyásos helyett felső elhelyezésű, 2000 után a végén nyitott az alja helyett. A vágóasztal előrébb került, és az összes csatlakozó tömbösítve lett. ezen kívűl van egy csomó apróbb vagy nagyobb fejlesztés, ami az elmúlt 25 évben kifejlesztésre került...
Kb. olyan a különbség, mint a régi VW Bogár és egy mai Pheaton között van...
7261 hozzászólás
Válasz #1460. hozzászólásra
Amúgy Te melyiket vennéd a kettő közül?
JD S670i prodrive vagy Lexion 760 ?
580-asból van kettő Miskolc mellett, egyszer ha alkalmam lesz beleülök, kíváncsi vagyok hogyan mennek, mit bírnak
Válasz #1460. hozzászólásra
Dehát a cséplőszélessége rosta szélessége csak 1480mm mint egy erősebb 5ládás gépnek!!!
Lexion 650-nek ami 6ládás 1550mm széles a rostája és az 580-asnak is!
Mondjuk kukoricában a rekordot talán mégis a 760-as CAT Lexion tartja 16soros adapterrel, igaz azt nemtudni egy rostával vágta e aztis tökre felnyitva avagy sem!?!?
No mindegy, 9méteres asztaltól kisebbet nemszabad venni! Mármint ha nagy kombájn van
Válasz #1459. hozzászólásra
a 760 nem kis rotoros... A 740=570c, 750=570, ezek a kicsik, 760=580, 770=600, ezek a nagyok, 780 felette áll mindnek, és méreteiben nagyobb mint bármely korábbi vagy jelenlegi gép...
Válasz #1457. hozzászólásra
Elviszi az tény.............De ha nem módosítottak a rotor csapágyazáson..Valamint a csonk cserén, akkor hol van anyag bőven ott elég a 7.5 A kis rotorosnak.
Válasz #1455. hozzászólásra
ehe 780 Horsch bácsié
http://farmweb.cz/index.php?page=view_gallery&gal=48232
Válasz #1456. hozzászólásra
Ugyan már! Egy 760-as szinében sem hasonlít egy 480-asra. Azért +100 le nem gyerekjáték! A többi innovációt nem is említve! Ahol alacsonyabb termések vannak, mint pl. a Jászságba ott még a 480-as is eldolgozgat a 9m-essel, a 760 meg szerintem bárhol! már megkockáztatnám, hogy a 10,5-es asztalt is elvinné, visítva meg a 12-es szalagosat (az egyenletesebben eteti a kombájnt, mindig egy mérettel nagyobb mehet belőle...).
Válasz #1455. hozzászólásra
A 7.5m tartósan elég volna neki. Mint anno a 480-as nak.
Lexion 760-as van valakinek vagy arat valahol az országban???
Megnézném mit tud!?!
C13-as 500lovon járatott nagy motor, 11köbös magtár, és szerintem egy kicsit keskeny bél, 1480mm szélességű.
Kíváncsi lennék egy 9,2-es asztallal hogyan muzsikálna
Válasz #1453. hozzászólásra
Válasz #1451. hozzászólásra
Válasz #1450. hozzászólásra
Válasz #1449. hozzászólásra
elismerem akkor mi lassan dolgozunk
Válasz #1448. hozzászólásra
Kinek hogy! Nekem nem nagy ügy, Neked az!
Igen, ezeken a gépeken nem megy minden gombnyomásra, ezt el kell fogadni.
Nem akarok itt nagyokat mondani, de a 204-esből egyedül max. fél óra ki-be. Ha van segítség, akkor kevesebb.
Válasz #1447. hozzászólásra
"nem nagy ügy" ki kell venni a felsőt, utánna az alsót.
nem mondom, hogy sok munka, de oda-vissza egy fél nap
Válasz #1446. hozzászólásra
Amíg a CLAASok vágták a kukoricát, addig mindig kivettük. Nem nagy ügy. Mondjuk nem is tudom milyen lehetne rostával vágni?! Most IH vágja.
Válasz #1444. hozzászólásra
akkor ti kiveszitek?
Válasz #1443. hozzászólásra
Nem vesszük ki............
Válasz #1443. hozzászólásra
Szia! Az alsórostát a gépkönyv szerint 6 Tonna/hektár hozamig benne szabad hagyni, kinyitva, de e fölött ki kell venni!
Minden évben vitázunk itthon, hogy a MEDION 340-es ből ki kell-e venni kukorica aratáskor az alsó rostákat?
Szerintem nem kellene, apám szerint igen, mert a 106-osból mindig kivették.
mi a véleményetek?
Válasz #1441. hozzászólásra
Csavard le a munkahengert a rosta szekrényről. Valahova kötegelővel.Hol engedi, fixáld le. Aztán had tologálja a semmit. Így nem kell az egész rendszert molyolni. De esetleg nem javítottátok a rendszert pl..csapágy csere. Lehet nem jól lett vissza rakva a helyére, az excenter ?
Szakik!
Irjátok már le,hogy a dominátoroknál hogy lehet kiiktatni a 3D-s rostaszekrény mozgatást. Másodszor törte össze a rostatartót a kombájn!
Szopat rendesen, Van az a hidraulikus köcsög,aminek az alján van két db furatos nyulvány,esetemben a hosszabb nyulványba van kötve a munkahenger.Nem találok róla leirást!Kösz előre is!
Válasz #1435. hozzászólásra
Vagy 6000 órával mi, és szét ba......va????????
Válasz #1436. hozzászólásra
Van benne vagy 7ezer óra,már saját magát se nagyon tartja...
Válasz #1428. hozzászólásra
A Domié az ami 6 ládás 1580 pontosan, a te Medionodé meg 1320 a dobszélessége.
Apropó........Még anno voltak valami (hazi Claas adapterre aplikált) szója kaszák adapterek...esetleg valakinek, valamerre eladót ? 510-es volt alighanem.
Válasz #1433. hozzászólásra
Kis doxa tarti az árát
Válasz #1434. hozzászólásra
+1 milkaert mar 2003-as 450-es Lexit tudtam volna venni nehany hónapja...
Válasz #1433. hozzászólásra
17 éves gépért közel 15milkát......
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6251485/CLAAS-MEGA-204-KOMBAJN.html
Most csapjon le rá,fedett helyen rozsdásodik...
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/6251485/CLAAS-MEGA-204-KOMBAJN.htmlhttp://
Koszonom a felvilagositast,igy mar sokkal tisztabb a dolog.
koszi!!!
Válasz #1428. hozzászólásra
Lexikon adatok
Válasz #1426. hozzászólásra
http://en.wikipedia.org/wiki/Claas_Lexion Így egyszerűbb.
Válasz #1427. hozzászólásra
ja és a 6 ládás cséplőcsatornája 1700mm széles(a domié 1570)
Válasz #1426. hozzászólásra
van 5-6 ládás és van rotoros is pl 480-as
meg annyit aruljatok el,hogy szalmarazo lada van-e Lexi-ben?
Válasz #1424. hozzászólásra
sőt 170lovas 405 is
Válasz #1421. hozzászólásra
Khmmmmmmmmmm......nos a lexiben már nem a "fapados elektromos rendszer van". A megbízhatósági tényező tehát ennek függvényében alakulhat. A mechanikus dolgok pedig.....úgy mint a más vasaknál (ez is forog-zakatol) Az árak mint a gép-alkatrész eltérőek lehetnek. (Bár egy régi típushoz néha az adott alkatrész drágább is lehet, mivel régi... szokták mondani a kereskedők.) hogy mért is "választunk" Lexit...Csak a teljesítmény a fő szempont. Persze ez a pénztárcától is függ. Van ki gyakorlatilag nem bővített teljesítményben a csere alkalmával. Simán komfortot vásárol. Ezt a kisebb lexikre értem. Mivel ha a Német odalakat nézem..van lexi 410..például. Kis törpilla.
Válasz #1421. hozzászólásra
Jobb. A CD 108 kb. 20 év TSZ-műszakban szedett le annyit, mint egy mai Lexion 1-2 szezon alatt Amerikában (ahova tervezték).
Válasz #1420. hozzászólásra
Válasz #1420. hozzászólásra
van annyira megbizhato mint az elodjei?
a VW hasonlat sokmindent elarul
Válasz #1418. hozzászólásra
röviden összefoglalva: teljesen más elrendezés: a dob előrébb, a motor hátra, a magtartály középre került. megkapta az APS cséplőrendszert (gyorsítódob+cséplődob+oszlatóverő), a rosták önállóan, és egymásnak ellentétesen járnak, a dobátmérő lényegesen nagyobb (450 mm helyett 600 mm), a kabin sokkal modernebb, komfortosabb, csendesebb, az ürítőcsiga ráfolyásos helyett felső elhelyezésű, 2000 után a végén nyitott az alja helyett. A vágóasztal előrébb került, és az összes csatlakozó tömbösítve lett. ezen kívűl van egy csomó apróbb vagy nagyobb fejlesztés, ami az elmúlt 25 évben kifejlesztésre került...
Kb. olyan a különbség, mint a régi VW Bogár és egy mai Pheaton között van...
Válasz #1417. hozzászólásra
Kolléga írd le már neki,én szájban vagyok nagy
Válasz #1415. hozzászólásra
Erdelybol irok,igy ha nem tul nagy keres inkabb itt kernek felvilagositast!
Válasz #1414. hozzászólásra
Húúúúú...........jobban jársz ha felhívod a (kollégát) mielőtt elkezdenénk le írni. Mivel igencsak terjedelmes lenne.
Meg csak a színe is más! Es az a legkisebb különbség köztük!
hívj fel
valaki felvilagositana buta fejem,hogy miben kulonbozik cd 108-as es a lexion??nem volt meg syerencsem eloben lexionhoz,felvetelen szep