Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #510. hozzászólásra
Ha jól tudom, ezt csak az elejébe rakják, s állítólag érdemes... mi még ilyen mélyen nem jártunk a megában, így konkrét tapasztalatom nincs.
TENNI VAGY NEM TENNI, EZ ITT A KÉRDÉS?????? Érdemes gondolkodni rajta szerintetek, hogy ezt az alkatrészt beleszereljem a szalmarázó ládába napraforgó és kukorica aratáskor????????? Látszik a szalmarázó ládákon az elmúlt évek aratásának a nyoma, kezdenek a belső lemezkék a ládában repedezni azért gondoltam a beszerelésre!! Esetleg valakinek van ilyen lemeze elfekvőben használaton kívül, esetleg megmaradt???????
kedves uraim van egy 4 hengeras perkinsem ami gyogyul de majd nekem kell osszerakni ehez keresnék robbantott ábrát ha tudna valaki egy linket vagy más megoldást
Dehogy hiszem, hogy ezt munkával lehet szerezni, nálunk is vannak a faluban nagy "spillerek" annnyi zöldséget nyomatnak mint ő nyomott burgonyát, de nekik sincs ennyi, vagy jól álcázzák!!!
Lehet igazad van valamiért németre emlékeztem, de lehet francia most hogy mondod. Mi korábban kezdtük, több földdel, de még sincs ekkora gazdaságunk főleg gazdagságunk
Kaja közben azonn gondolkodtam biztos azt a 10 heki burgonyát 1996-ban a Balatonnál sültkrumpliként adta el, vagy ami még jobb cipsként olajban sütve!!!!!
Hát igen mondom kíváncsi lennék ezt hogy hozták össze, csak a kombájnok amik ott voltak a szín alatt azok értek minimum 1 milliárdot, meg a szárító továbbá a raktárak meg a gépszínek stb.... a gazdaság ér legalább 5 milliárdot!! Mondom nagyon jó volt az a 10 hektár burgonya, de legalább ne nézné hülyének a többi gazda embert!!
Hát Mikó úr elárulhatná az apróbetűs részleteket is 1996 óta, érdekes a 10 hektár burgonya sokat termett nagyon!!! Valmit a mi nem csinálunk jól biztos, nekünk is volt régebben ennyi de nem tojta össze azt a rengeteg kombájt meg a 3000 hekit!!!!
Én úgy állítottam be a gépet, hogy 20-30centi szélességben a kombájn után végig keresztbe letúrva a szecskát a tarlóról alig-alig látok szemeket.
Hozzáteszem ezen a régi fergán a rostatoldat különálló rosta és fokozatmentesen lehet állítani fel-le a dűlésszögét. Nekem elég magasra van állítva, és 15mm-re nyitva legalább. A felső rosta meg 12-re kb. Így nem siklik le róla az anyag hanem tartatja magán a töreket közben van idő kiperegni. Teljesítményt sem fogja vissza, ez régi gép ittmég nem 350lovas a motor a gyengébb pont úgyis ottlesz hogy szecskázva ejt majd a fordúlatból. De azért 6tonnás búzában 6,5-el tud menni szépen ígyis, ezmeg elég.
Inkább úgy szór a kombájn, hogy amikor nemfigyelek oda és túlszedem akkor felülről elkezd peregni hehe de akkor 70mázsa kijön belőle egyszerre
Nézd az az igazság...hogy természetesen van eltérés a két gép közt..de csak az új lexikben-tucano (oldották meg talán). A panel problémát (pára lecsapódás )és a nyáklap már megy is a kukába álltálában. Persze vannak próbálkozások a pára össze gyűjtésére...kinek hogy. A lexi is egy lépcső fok az (evolúciós ) fejlődésében a CLAAS-nak . Kicsit ez olyan mint a VW golf dili Jó de van a piacon más masina is érdemes körül nézni...mivel az ár is igen komoly tényező ! De egy 660 igaz demós felcuccolt masinát nem takari be a 70 milla !!!!!!!! Inkább marad a régi vas az is helyt áll még mindíg, ezért az árért 1 hidas permetező inkább több pénzt hoz. Jah és megkeresi a kombájn árát is
7261 hozzászólás
Válasz #510. hozzászólásra
Ha jól tudom, ezt csak az elejébe rakják, s állítólag érdemes... mi még ilyen mélyen nem jártunk a megában, így konkrét tapasztalatom nincs.
Válasz #509. hozzászólásra
Az egészet végig vagy csak az elejébe ?
TENNI VAGY NEM TENNI, EZ ITT A KÉRDÉS?????? Érdemes gondolkodni rajta szerintetek, hogy ezt az alkatrészt beleszereljem a szalmarázó ládába napraforgó és kukorica aratáskor????????? Látszik a szalmarázó ládákon az elmúlt évek aratásának a nyoma, kezdenek a belső lemezkék a ládában repedezni azért gondoltam a beszerelésre!! Esetleg valakinek van ilyen lemeze elfekvőben használaton kívül, esetleg megmaradt???????
Itt a legújabb LEXION és TUCANO videóval és képekkel:
http://www.agroinform.com/aktualis/Gephirek-CLAAS-ujdonsagok-LEXION-TUCANO-kombajnok-balazo-rendsodro-es-DISCO-kaszak-+Video-Kepek/20120826-19881/
kedves uraim van egy 4 hengeras perkinsem ami gyogyul de majd nekem kell osszerakni ehez keresnék robbantott ábrát ha tudna valaki egy linket vagy más megoldást
Válasz #504. hozzászólásra
Próbáld meg hátha cserélnek, szőrért szőrt!!!
Válasz #502. hozzászólásra
Szép a vas és szépen van benne autómatika is
Válasz #502. hozzászólásra Na holnap becserélem a 41 éves Claas Corsaromat ilyenre!!
Válasz #502. hozzászólásra
Adnak 100 milláért ilyen autómata vasat szerintetek???????????
Válasz #501. hozzászólásra
Van benne egy néhány "tévé"
Claas CEMOS AUTOMATIC von www.landwirt.com
Válasz #499. hozzászólásra
Üdv
Class columbus kombájnra lehet-e kukorica adaptert (2 sorost ) tenni, vagy szétveri a gépet? Valakinek tapasztalat?
Köszönöm
Válasz #489. hozzászólásra
A 218 az a hegyi változat,az sik terepen többet eszik mint a sima???
Válasz #495. hozzászólásra
Hát venni!!
Válasz #476. hozzászólásra
Válasz #493. hozzászólásra
Nézni meg megvenni total andere...
Válasz #492. hozzászólásra
Egy piros 20 éves 8000 bálás Kr155,ingyen volt az itthoni árakhoz képest...
Válasz #491. hozzászólásra
Nekem is jó lenne 208-as vag 360-as azt nézegetek!!
Válasz #491. hozzászólásra
Milyet mennyiért?
Válasz #490. hozzászólásra
Kint van a haverom németbe,most hoztam egy bálázót...
Válasz #489. hozzászólásra
Honnan veszel Mega 208-ast?????? Honnan érdemes venni, kintről vagy hazánkból??????
Válasz #468. hozzászólásra
208 Mega lesz egyenlöre...
melyiknek asztalnak a leggyorsabb a kaszája?
Válasz #486. hozzászólásra
1670
Válasz #485. hozzászólásra
a lexi 1700mm ,2266mennyi?
Válasz #483. hozzászólásra
Ezt csak az tudja megmondani akinek volt az 1-ik is és most van a másik
3800hektót ki a fakkundó aranától lehet kibérelni meg stb?
Olyan gabonát meg max álmodozásaink legközepén láttunk mostanság ...
Válasz #470. hozzászólásra
cséplöcsatorna szélessége mnnyi amennyi?egy 20 cm-rel biztos több
Válasz #477. hozzászólásra
Dehogy hiszem, hogy ezt munkával lehet szerezni, nálunk is vannak a faluban nagy "spillerek" annnyi zöldséget nyomatnak mint ő nyomott burgonyát, de nekik sincs ennyi, vagy jól álcázzák!!!
Válasz #480. hozzászólásra
Lehet igazad van valamiért németre emlékeztem, de lehet francia most hogy mondod. Mi korábban kezdtük, több földdel, de még sincs ekkora gazdaságunk főleg gazdagságunk
Én is így hallottam ,de úgy tudom Francia a tulaj.
Nekem is kellene ilyen német csávó.Papíron az enyém lenne.
Válasz #475. hozzászólásra
Valakinél jól "állt"neki.Meg tudtommal rengeteg filléres nemzeti földje van.
Válasz #471. hozzászólásra
El ne hidd hogy az övé minden, németből nyomatják az egészet, állítólag egy német csávóé az egész csak papíron az övéké.
Válasz #473. hozzászólásra
Kaja közben azonn gondolkodtam biztos azt a 10 heki burgonyát 1996-ban a Balatonnál sültkrumpliként adta el, vagy ami még jobb cipsként olajban sütve!!!!!
Válasz #473. hozzászólásra
Hát igen mondom kíváncsi lennék ezt hogy hozták össze, csak a kombájnok amik ott voltak a szín alatt azok értek minimum 1 milliárdot, meg a szárító továbbá a raktárak meg a gépszínek stb.... a gazdaság ér legalább 5 milliárdot!! Mondom nagyon jó volt az a 10 hektár burgonya, de legalább ne nézné hülyének a többi gazda embert!!
Válasz #470. hozzászólásra
Kezdetnek APS !
Válasz #471. hozzászólásra
Nyilván jó volt a mentora
Jaj most látom "ez a jobbik",de ez mindenben jobb...bocs nem volt szándékos ,de ez itt is már tény(ező)
Hát Mikó úr elárulhatná az apróbetűs részleteket is 1996 óta, érdekes a 10 hektár burgonya sokat termett nagyon!!! Valmit a mi nem csinálunk jól biztos, nekünk is volt régebben ennyi de nem tojta össze azt a rengeteg kombájt meg a 3000 hekit!!!!
Válasz #469. hozzászólásra
Egy 450-es lexi mivel tud többet mint egy 2266
Én már soha többé nem venék 5 ládás kombájn.. hisz a teljesitmény hajhászás miatt úgyis kicsivé válik..
Válasz #461. hozzászólásra
Lexi öt ládával...én meg ezt választanám
Bár alig látni de itt valami frissebb vasak zúzzák az anyagot
Válasz #463. hozzászólásra
Szerintem az sok!!!! tenyérnyi folton 5 szem...
Én úgy állítottam be a gépet, hogy 20-30centi szélességben a kombájn után végig keresztbe letúrva a szecskát a tarlóról alig-alig látok szemeket.
Hozzáteszem ezen a régi fergán a rostatoldat különálló rosta és fokozatmentesen lehet állítani fel-le a dűlésszögét. Nekem elég magasra van állítva, és 15mm-re nyitva legalább. A felső rosta meg 12-re kb. Így nem siklik le róla az anyag hanem tartatja magán a töreket közben van idő kiperegni. Teljesítményt sem fogja vissza, ez régi gép ittmég nem 350lovas a motor a gyengébb pont úgyis ottlesz hogy szecskázva ejt majd a fordúlatból. De azért 6tonnás búzában 6,5-el tud menni szépen ígyis, ezmeg elég.
Inkább úgy szór a kombájn, hogy amikor nemfigyelek oda és túlszedem akkor felülről elkezd peregni hehe de akkor 70mázsa kijön belőle egyszerre
Nézd az az igazság...hogy természetesen van eltérés a két gép közt..de csak az új lexikben-tucano (oldották meg talán). A panel problémát (pára lecsapódás )és a nyáklap már megy is a kukába álltálában. Persze vannak próbálkozások a pára össze gyűjtésére...kinek hogy. A lexi is egy lépcső fok az (evolúciós ) fejlődésében a CLAAS-nak . Kicsit ez olyan mint a VW golf dili Jó de van a piacon más masina is érdemes körül nézni...mivel az ár is igen komoly tényező ! De egy 660 igaz demós felcuccolt masinát nem takari be a 70 milla !!!!!!!! Inkább marad a régi vas az is helyt áll még mindíg, ezért az árért 1 hidas permetező inkább több pénzt hoz. Jah és megkeresi a kombájn árát is
Válasz #463. hozzászólásra
A régi TSZ-es idökben itt is az volt,de akkor még nem volt spreuverteiler...
Válasz #452. hozzászólásra
Megtúrod utána a rendet és egyből kiderül hogy sok e a ebesség vagy kevés.1 tenyérnyi folton max 5 szem lehet.Nekem ezt tanították.
Mega 6 ládával!! Én azt választanám!!