Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A V8-as Perkins az nem olyan sokat ehet,ezt rakták a 105-ösökbe is ,ebböl nem sok lehet az országban.A nyolc henger ami az öt láda helyett van abba különbözik a többitöl.
Köszi Szani!
Látod, lecsökkent az igényem, mivel one bevétel, de a 14-es végleg feladta a harcot. Mit jelent az, hogy sokat fogyaszt és, hogy nagyon szór?
Hogyértve hogy rotorok vanak benne bládák helyett? Én IH kombájnba láttam olyat hogy csigák voltak benne ládák helyett van itt egy ilyen a faluban, hosszdobos. Talán 1460 a tipusa de erre nem esküszüm meg. Ez is törte a szalmát nagyon búzába. Nem is aratnak vele már csak kukit. Abba jól muzsikál.
CS114-es Commandor volt itt az állami gazdaságban annakidején.
Egészen biztos vagyk benne, hogy a valaha létező legjobb modelle Claas-gyárnak az életében!
Egyszerű és nagy teljesítményű hosszútávú strapabíró szörnyetegek és főleg ősszel vannak előnyben kukoricában.
Itt 11000üzemóra volt benne amikor elvitték totál üzemképes jó állapotban úgy, hogy abban szilenteket még nem cseréltek és az összes rotor melyek a ládák helyett voltak, ezek csapágyaiis mind gyári volt, persze zsírozhatóak egytől egyig.
Nagy V8-as Merci motor benne, kegyetlen erős, viszont!
kegyelen sokat is fogyaszt, legalább kétszer annyit mint a 208-as Mega! Nagyon jó búzában sokat szórt igaz amikor rányitották a rostákat redesen alakult viszont szemetesen dolgozott, kicsit ez baja volt azt mondta a kombájnosa, meg eleve nagyon összetörte a szalmát.
Melegedett is mert kicsi volt a hűtője, állandóan (20évig) pirosban ment a hőfok volt amikor meg is főzték.
Sajnos lejárt az idejük egyébként nekem a legjobban tetsző Claas kombájn
#1. hozzászólás, Bertold74 küldte be 2011-07-29 21:10:29-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Bertold74
Üdv mindenkinek.
Kérném Tőletek, hogy legyetek szivesek a Claas 112 cs tipusú kombájnról némi nemű információval ellátni engem. Amire kíváncsi lennék:
fogyasztás, melegedési gondok, típus hibák, alkatrész ellátás.
Előre is köszi mindenkinek.
És Véder alkatrészben is fele áron hóznak ill adnak mindet a eredetihez képest...Az viszont igaz,hogy hétvégén az Axiál nem nagyon szuperál,és mível egyre több gép lesz egyre később érnek majd oda...Én ezért is egy gép-fél életen át párti vagyok,ha elromlik kap újjat mindegy mennyibe kerül,mert az megfizetehetlen,hogy ha ránézel már tud mi a baja a kombájnosok meg cserélődhenek van ahol jönnek menek,de TE magad mindig ott állsz mint egy bástya és messzi időkre visszaemlékezve tudod az egész élete történetét...Ha most (vagy valamikor)vennék gépet akkor a Lexion helyett inkább egy MEGA 350-mellett döntenék ,mert a Lexion túl "nagyra van" méretezve és igazából minimum nyolcas vagy tízenkettes kukorica adpter való hózzá,de ilyennel úgye azért még nem nagyon fútkosnak itthon (na meg egy ilyen adapternek iszonyatosan nagy a súlya...Orra billentette a Manitut
írtam már hogy annakidején 4-5évig a TC56-os nyuszi is évi több mint 1000 hektárt aratott, a 170lóerejével 5kis ládájával 420-as asztalával.
Szerintem ennek így kellene működnie egy friss fiatalabb gépnél.
nekem az mondja akinek 3van belőle és kicsit a töke is kivan velük...
de nem is számít. akinek van rá kesh vegyen lexikont!
csak nemtudom mivan ha szombat délután megáll valami, hétfőig biztos hogy nemjön axiál...
legalábbis errefelé nem divat
Máté fiam,no-no-no,a medionunk ráver a te böszme nagy fergádra,pedig csak 5ládás,volt olyan év ,hogy 1200hekit vágott ,nincs semmi olyasmi gond amiket irkálsz és idén 8liter/hekinél tartunk összátlagba,,valahogy a használtpiaci ár a minőséget tükrözi ferga ára 0 tehát a minőség is annyi,Claas ára sok de a minőség is 100%germán,ennyi, és máskor hülyeséget ne irkálj
persze mindenki hülye csak ti nem
Szerinted egy olyan ember aki többezer hektárt arat egy évben az idióta alkeszra bíz egy 60milliós kombájnt!?
Nem jobb a claas egy szállal sem a másiktól. medionban 1500óránál törik a rostaszekrény miegymás. Szecskázni nemleht vele a kicsit is felnőtt búzában mert megragad a ládák felett az anyag ésatöbbi, menni kell utána az Rz-vel. Je meg felni reped hegeszteni kell, 3D-t átszilentezni
, facsapágyazni a ládákat ésatöbbi
pedig olyan helyen van ahol minden reggel két ember vixolja és nem kicsit túlvan szervizelve, olajok cseréje évente hidrosztatikában hidraulikában hajtásokban ilyesmi
-és még ezen lehetne javítani úgy 1-2 litert , hogy a szecskázó csak a legnagyobbra vagdossa a szalmát...(felesleges 3 centis darabokra , csak üsse 2-3 felé a szálakat , terítse szét és ámen )
én meg azt mondom, hogy nem csak a kombájnokkal van a gond, hanem legtöbbször az idióta kezelőkkel , mert sok helyen u.azok az alkesz barmok hajtják a gépeket akik anno az szkát nyüstölték
Te meg arra vagy elfogult, ennyi.
Miskolc környékén van egy ürge, három nagy lexionja van ebből egy mindig áll amiből javítanak.
A tulaj kolega meséli hogy az van ami annakidején az SZK-val, igaz abból volt 8-10darab is és kétőhárom bontva, de lényegében az van.
Nincsenek már jó kombájnok és az axiál sem ér oda időben ami aratásnál egy pici problémát tud okozni
de legalább elmondhatnánk magunkról ,hogy volt 1-2-3 munkamentes élményekkel teli évünk amikor csak azért néztük meg az időjárásjelentést, hogy tudjuk lessz e szél a vitorlásunknak
7261 hozzászólás
Válasz #359. hozzászólásra
Akkor azt mondjátok, hogy felejtsem el a 112-est és inkább keressek mást?
Válasz #359. hozzászólásra
Ezt hogy érted, a domik szórnak legkevésbé?
A gyár szerint a teljesitmény-veszteség diagramon a lexi on után a commandorok majd a megák és végül a dominátorok következnek
Válasz #357. hozzászólásra
Válasz #356. hozzászólásra
Én a 112-re lennék kíváncsi.
Válasz #354. hozzászólásra
114
Válasz #348. hozzászólásra
A V8-as Perkins az nem olyan sokat ehet,ezt rakták a 105-ösökbe is ,ebböl nem sok lehet az országban.A nyolc henger ami az öt láda helyett van abba különbözik a többitöl.
Válasz #353. hozzászólásra
114 vagy 112 volt neki? Ez mind igaz a 112-re is?
Válasz #351. hozzászólásra
havernak volt, eladta mert csak kukiban volt igazán ok.
Válasz #351. hozzászólásra
Szerintem azt hogy felejtős. Mindenhol ezeket hallani róla. Impozáns gép de nem gabonába való.
Válasz #349. hozzászólásra
Köszi Szani!
Látod, lecsökkent az igényem, mivel one bevétel, de a 14-es végleg feladta a harcot. Mit jelent az, hogy sokat fogyaszt és, hogy nagyon szór?
Válasz #349. hozzászólásra
Hogyértve hogy rotorok vanak benne bládák helyett? Én IH kombájnba láttam olyat hogy csigák voltak benne ládák helyett van itt egy ilyen a faluban, hosszdobos. Talán 1460 a tipusa de erre nem esküszüm meg. Ez is törte a szalmát nagyon búzába. Nem is aratnak vele már csak kukit. Abba jól muzsikál.
Válasz #346. hozzászólásra
CS114-es Commandor volt itt az állami gazdaságban annakidején.
Egészen biztos vagyk benne, hogy a valaha létező legjobb modelle Claas-gyárnak az életében!
Egyszerű és nagy teljesítményű hosszútávú strapabíró szörnyetegek és főleg ősszel vannak előnyben kukoricában.
Itt 11000üzemóra volt benne amikor elvitték totál üzemképes jó állapotban úgy, hogy abban szilenteket még nem cseréltek és az összes rotor melyek a ládák helyett voltak, ezek csapágyaiis mind gyári volt, persze zsírozhatóak egytől egyig.
Nagy V8-as Merci motor benne, kegyetlen erős, viszont!
kegyelen sokat is fogyaszt, legalább kétszer annyit mint a 208-as Mega! Nagyon jó búzában sokat szórt igaz amikor rányitották a rostákat redesen alakult viszont szemetesen dolgozott, kicsit ez baja volt azt mondta a kombájnosa, meg eleve nagyon összetörte a szalmát.
Melegedett is mert kicsi volt a hűtője, állandóan (20évig) pirosban ment a hőfok volt amikor meg is főzték.
Sajnos lejárt az idejük egyébként nekem a legjobban tetsző Claas kombájn
Válasz #347. hozzászólásra
Köszi.
Mennyire megbízható gép?
Válasz #346. hozzászólásra
Helló!
Ez a legkisebb Commandor V8 Perkins a 105-ösé, 96-osból van dobkosár+dob,szalmaláda helyett 8 henger,sima nem hidrós
#1. hozzászólás, Bertold74 küldte be 2011-07-29 21:10:29-kor | [TÖRÖL] | Felhasználó kitiltása: egy napra | egy hétre | egy hónapra
Bertold74
Üdv mindenkinek.
Kérném Tőletek, hogy legyetek szivesek a Claas 112 cs tipusú kombájnról némi nemű információval ellátni engem. Amire kíváncsi lennék:
fogyasztás, melegedési gondok, típus hibák, alkatrész ellátás.
Előre is köszi mindenkinek.
És Véder alkatrészben is fele áron hóznak ill adnak mindet a eredetihez képest...Az viszont igaz,hogy hétvégén az Axiál nem nagyon szuperál,és mível egyre több gép lesz egyre később érnek majd oda...Én ezért is egy gép-fél életen át párti vagyok,ha elromlik kap újjat mindegy mennyibe kerül,mert az megfizetehetlen,hogy ha ránézel már tud mi a baja a kombájnosok meg cserélődhenek van ahol jönnek menek,de TE magad mindig ott állsz mint egy bástya és messzi időkre visszaemlékezve tudod az egész élete történetét...Ha most (vagy valamikor)vennék gépet akkor a Lexion helyett inkább egy MEGA 350-mellett döntenék ,mert a Lexion túl "nagyra van" méretezve és igazából minimum nyolcas vagy tízenkettes kukorica adpter való hózzá,de ilyennel úgye azért még nem nagyon fútkosnak itthon (na meg egy ilyen adapternek iszonyatosan nagy a súlya...Orra billentette a Manitut
Válasz #339. hozzászólásra
Az Axiál manapság alighanem a legfelkészültebb , legrugalmasabb cég az Mg-ben .
Jó árakkal , nagy alkatrész készlettel .
Nekünk még ilyen jó partnerünk soha nem volt .
Elképzelni nem tudom mi lehet felétek...
Ráadásul ahol most vagyok , a nyuszikhoz is tőlük rendelünk cuccokat mert gyorsabban meg van mint bárhol..
Válasz #331. hozzászólásra
Úhhh , ez fájhatott...
Válasz #341. hozzászólásra
Mi ez ? A Farm Simulator 2012-es tévéjáték promo videója játék kombájnokkal ?
Cukik...
Válasz #330. hozzászólásra
írtam már hogy annakidején 4-5évig a TC56-os nyuszi is évi több mint 1000 hektárt aratott, a 170lóerejével 5kis ládájával 420-as asztalával.
Szerintem ennek így kellene működnie egy friss fiatalabb gépnél.
Válasz #331. hozzászólásra
nekem az mondja akinek 3van belőle és kicsit a töke is kivan velük...
de nem is számít. akinek van rá kesh vegyen lexikont!
csak nemtudom mivan ha szombat délután megáll valami, hétfőig biztos hogy nemjön axiál...
legalábbis errefelé nem divat
1 bírok azért
mindegy mi a téma
a hangulat
no az
FERGe teges
Válasz #336. hozzászólásra
linamar akciós 12-es 7 misi
Válasz #335. hozzászólásra
olvastam,de nem tudok semmit,én is nézelődöm ilyen irányban
Válasz #334. hozzászólásra
S.O.S topic-ban feldobtam egy kérdést ! Ha volna infótok ! köszi !
Válasz #333. hozzászólásra
Na akkor annál is többet ér,már a 100-ashoz is magyar fülkét hoztunk,érdekesek voltak a 6-osok , fülke nélkül jöttek,mi raktuk rá házilag
Az már lassan magyar csak germán rajta a cimke !!! elég "sok" motyó készül hozzá kis hazánkban (fülke,csigák,ferdefelvonó.gabona asztal....stb)
Válasz #326. hozzászólásra
Add el!!!60/kg
Válasz #320. hozzászólásra
Mellesleg pont ő arat nekünk + itt lakik a szomszédba .....nagyon nagy ferdítés hogy 1 kombájn mindig áll !
Válasz #325. hozzászólásra
Máté fiam,no-no-no,a medionunk ráver a te böszme nagy fergádra,pedig csak 5ládás,volt olyan év ,hogy 1200hekit vágott ,nincs semmi olyasmi gond amiket irkálsz és idén 8liter/hekinél tartunk összátlagba,,valahogy a használtpiaci ár a minőséget tükrözi ferga ára 0 tehát a minőség is annyi,Claas ára sok de a minőség is 100%germán,ennyi, és máskor hülyeséget ne irkálj
Válasz #325. hozzászólásra
A topic neve : LEXION , tehát ne jöjjünk itt mindenféle szarokkal , erről volt szó . Ami elől áll a sorban és aztán a többi...
Válasz #327. hozzászólásra
mikor meg kijózanodnál tolnád bele a szakadékba rá a birka akoljaitokra
ha ződet választanék akkor egy johni T660-os lenne az áldozat
enyém szecskázva 13 literből laposon 40-50mázsás búzában derékig érő szalmában.
Igaz nem 3centis a secska hanem 5-10közötti
persze mindenki hülye csak ti nem
Szerinted egy olyan ember aki többezer hektárt arat egy évben az idióta alkeszra bíz egy 60milliós kombájnt!?
Nem jobb a claas egy szállal sem a másiktól. medionban 1500óránál törik a rostaszekrény miegymás. Szecskázni nemleht vele a kicsit is felnőtt búzában mert megragad a ládák felett az anyag ésatöbbi, menni kell utána az Rz-vel. Je meg felni reped hegeszteni kell, 3D-t átszilentezni
, facsapágyazni a ládákat ésatöbbi
pedig olyan helyen van ahol minden reggel két ember vixolja és nem kicsit túlvan szervizelve, olajok cseréje évente hidrosztatikában hidraulikában hajtásokban ilyesmi
Válasz #318. hozzászólásra
-és még ezen lehetne javítani úgy 1-2 litert , hogy a szecskázó csak a legnagyobbra vagdossa a szalmát...(felesleges 3 centis darabokra , csak üsse 2-3 felé a szálakat , terítse szét és ámen )
Válasz #321. hozzászólásra
Kb.
Naná , mert tényleg jó.
Baromság , vagy ők barmok hozzá és nincs olyan amit ne tudnának tönkre tenni ...
Úgy lehet.
én meg azt mondom, hogy nem csak a kombájnokkal van a gond, hanem legtöbbször az idióta kezelőkkel , mert sok helyen u.azok az alkesz barmok hajtják a gépeket akik anno az szkát nyüstölték
Válasz #319. hozzászólásra
Te meg arra vagy elfogult, ennyi.
Miskolc környékén van egy ürge, három nagy lexionja van ebből egy mindig áll amiből javítanak.
A tulaj kolega meséli hogy az van ami annakidején az SZK-val, igaz abból volt 8-10darab is és kétőhárom bontva, de lényegében az van.
Nincsenek már jó kombájnok és az axiál sem ér oda időben ami aratásnál egy pici problémát tud okozni
Válasz #318. hozzászólásra
Csak azok mondják akik irigyek rá , mindenféle sárga-ződ-piros emberek...
Üdv!
Azt írtátok nem fogyaszt jól a CAT motor lexionba....lexion 560 5,5T búzában 11liter, szecskázva 14 liter !
Válasz #316. hozzászólásra
cseszni a vitorlára
száraz földet szeretjük
én az esőjelentést lesném
h. a hard fedelet be e dobjam az erdőbe a Bugattimrul
Válasz #315. hozzászólásra
de legalább elmondhatnánk magunkról ,hogy volt 1-2-3 munkamentes élményekkel teli évünk amikor csak azért néztük meg az időjárásjelentést, hogy tudjuk lessz e szél a vitorlásunknak
Válasz #314. hozzászólásra
költés után meg megint ott állnánk e kúdúsan 1 fillér nékül mint írástovábbitó a hegyen
Válasz #313. hozzászólásra
hamar megunnád , én ha lehetne választani akkor inkább az ára elköltését választanám
Válasz #312. hozzászólásra
nem is rossz ez a fek sárga mi grünmaster?
ezzel még én is elkaszálgatnék no....