Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak630 FtBenzin árak614 FtEUR413.22 FtUSD390.63 FtCHF443.85 FtGBP497.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Valaki tapasztalt már olyat,hogy nem tud a rostaszórással mit csinálni? Rostákkal mar jatszottam,szél fordulat,szélirány,dobfordulat hézag is... de még is ott kezd el szórni leghamarabb! 620lexi,ötletek?
Sziasztok! Claas Medion 320-am van, Perkins motoros. Idáig Claas-os motorolajat használtam, használok a motorba. Olajcsere előtt vagyok, elkezdte "csipegetni" az olajat tavaly ősszel...
Ha valaki használ mást, jobbat, ami bevált, ne tartsa magába, ossza meg velem....
Vagy jó a Claas-os, és arra cseréljem??
Válasz VMisi #5996. hozzászólásáraAksi tartó tetejére egy poroltó műanyag doboz, bele a benzines lombfúvót és nem lesz benyó szag a fülkében. ennyire egyszerű a dolog vazeeeeeeeeeeeee!
Válasz VMisi #5996. hozzászólásáraAksi tartó tetejére egy poroltó műanyag doboz, bele a benzines lombfúvót és nem lesz benyó szag a fülkében. ennyire egyszerű a dolog vazeeeeeeeeeeeee!
Válasz Bobo77 #5994. hozzászólásáraNekem mondjuk nem nagyon van válogatni valóm.
Én ezzel tudom az asztalt magában megàllítani. Nincs olyan rácsapós kapcsoló mint a cséplőnél, csak egy indító nyomó gomb.
Vagy együtt a cséplővel, de arról meg azt írja a könyv, hogy max fordulaton nem szerencsés megállítani.
Válasz Bobo77 #5987. hozzászólásáraFel van szerelve a medire valahova?
Reggelente baromira nem szeretem én sem, hogy már indulásra teljesen poros vagyok.
Válasz lac* #5992. hozzászólásáraPedig nem is hülyeség! Beültettétek a bogarat a fülembe. Egy kis aksis fújó a fülkébe, este meg a javát lefújni hazaindulás előtt.
Válasz atisgyulai #5975. hozzászólásáraEz igaz de a lábadat nem ott tartod készenlétben a pedálnál és nem úgy esik mint pl az autóban a fékpedál.(szerintem)
Válasz Gazda12 #5978. hozzászólásáraÉn is benzines stihl t használok. Egyszerűen jó. Minden este még a mezőn szélirányba állva oldalakat kinyitva 10 perc alatt lefúvatok. Reggel nem hullik a nyakadba minden.
Válasz RkTomi #5982. hozzászólásáraEzzel vitatkoznék, a benzines szerintem jobb több szempontból is.
1. nem kell akkumlátor(pár évente kuka)
2. van teljesítmény is
Válasz RkTomi #5982. hozzászólásáraMilwaukee-m van, kocka bálázóhoz az 5Ah-akksi kevés, a 8-as is éppen-éppen. Szóval legyen kint akksi. benzines már a múlt, minden téren(szag, párolgás, robbanás, stb).
Válasz Gazda12 #5978. hozzászólásáraAz akksis élhetőbb, egyszerűbb a mindennapokban. Nincs benzin stb. Kint is ha olyan javítás van a kombájnon amikor bele kell mászni lefújod előtte és máris másabbak a körülmények, nem a koszban kell dolgozni. Az Axial-nál tavaly is akciósak voltak aratási szezon előtt, valószínűleg most is így lesz.
Válasz RkTomi #5977. hozzászólásáraBenzinest szeretnék,nagyobb kapacitással! De köszi! Amugy visszatérve a kérdésemhez mennyire praktikussak ezek a gyakorlatban?
Válasz Bobo77 #5966. hozzászólásáraÉn még nem sokat arattam vele, de szerintem gyorsabb, mivel az asztalt lábbal, vele egyszerre a gép haladását meg a linde-vel kézzel lehet megfogni.
Egy pillanat kinyúlni lecsapni, de addig a kart el kell engedni.
Válasz VMisi #5964. hozzászólásáraIgen használtam!
Napránál és kukoricánál is ezzel állítottam le az asztalt mikor kiértem üríteni.
Cséplőt nem kapcsoltam ki, csak vissza félgázra és ürítettem.
Induláskor asztal be, és full gáz.
Kukoricában fogtam güzü túrást, lánc beette. Gyorsan meg lehet vele állítani. Reflexből, mintha fékre lépne az ember.
Ha cséplővel együtt állítom le, szerintem tovább forog a lendülettől.
A bekötése a relé és az asztal ON között van.
Mint kiderült, nyomásra oldja a relé behúzó áramkörét.
Ha komolyabban érdekel, van hozzá bekötési rajz. Mi-honnan-hová, vezeték szinekkel.
Válasz Bobo77 #5970. hozzászólásáraEz olyan mint a Dominator-é!Max kicsit nagyobb!Ez legyártható!Ha nem most kellene,akkor bevállalnám.Haver szerzett egy ilyet,azt építettük az ő 514-es gépére,úgy hogy abba is tettünk belülre egy álló lemezt,ahol megszűnik a vákuum,és alulról a kefe le löki a pelyvát!
Válasz Bobo77 #5967. hozzászólásáraEgy fotót dobhatnál róla!Milyen a meghajtása?Nem kell félni tőle,emberek csinálják azt is!Amiket láttam dominátoron,azok sokkal jobban ütnek,mint az enyém!Enyémen csak a hegesztésnél látszik kicsit,ahol a szita henger hosszában össze van hegesztve!Ez 50 cm széles!!!!
Válasz Bobo77 #5966. hozzászólásáraÉn azt gondoltam, hogy mire a lindekart visszahúzom addig rá is taposok arra a gombra. (vagy az ürítőre)
Azt a szitát nem lehet valahogy meghegeszteni, erősíteni? Mindenképp új kell? Kép van róla?
Válasz atisgyulai #5960. hozzászólásáraAzt a taposót használtad már élesben? Honnan megy oda a vezeték? A mienkbe nincs, de lehet érdemes lenne beszerelni. 3 év alatt egyszer fogtam egy őzet, felugrott a búzából és neki az asztalnak. Mire leállítottam volna jobb oldalt, addig forgózott egyet a motollán és elszaladt!
Válasz Bobo77 #5962. hozzászólásáraAkkor ahhoz kell 2 tábla perforált lemez!Kiegyensúlyozást nem néztem!!Mindegyik jó,működik,szét nem szakadt még sosem!Egyszerűen tökéletes!De ha balanszíroznám,el vinném egy gumishoz,és ott a kerék centírozón kiderülne,mit ,hova!
Válasz Büresz #5957. hozzászólásáraMégis csak a taposó volt a ludas.
Csak én is arra gondoltam hogy az taposáskor zár.
Közben meg akkor nyit!
Tehát összezárni kell a két vetetéket, akkor működik.
Még meg is néztem kis műszerrel, betaposáskor zárt, csak azt nem gondoltam hogy a kiengedéskor a másik érintkezőt kellene zárnia.
Megfújkáltam így ok. De gyengébb a rugóereje mint az ürítő kapcsolójának.
Ha kínlódik tovább, akkor kicserélem az auto kormányéval, azt úgy sem használom.
Válasz A. Ákos #5951. hozzászólásáraSárbogárdon vagy egy kiégett Mega az eleje nem sérült a gépnek azé pont jó bele, sok gépet hirdetnek keressed őket.
Válasz atisgyulai #5955. hozzászólásáraAz a cséplést tiltja szerintem is bár én úgy vettem hogy ki volt iktatva. A taposó kapcsoló vezetékét is érdemes a fülke alatt követni esetleg amíg lehet hogy nincs-e zárlat.
7257 hozzászólás
Valaki tapasztalt már olyat,hogy nem tud a rostaszórással mit csinálni? Rostákkal mar jatszottam,szél fordulat,szélirány,dobfordulat hézag is... de még is ott kezd el szórni leghamarabb! 620lexi,ötletek?
Válasz picus #6005. hozzászólásáraNívó?
Sziasztok tudna segiteni valaki,hogy egy Claas Dominator 98 as valtoba mennyi olaj jar??:D nem hidros
Válasz SanyóÓ #6002. hozzászólásáraÉn Texaco-t használok nagyon rég óta semmi gond vele, az összes gépembe az van használva.
Válasz SanyóÓ #6002. hozzászólásáraTudtommal a Total szállítja a Claas-nak.
Sziasztok! Claas Medion 320-am van, Perkins motoros. Idáig Claas-os motorolajat használtam, használok a motorba. Olajcsere előtt vagyok, elkezdte "csipegetni" az olajat tavaly ősszel...
Ha valaki használ mást, jobbat, ami bevált, ne tartsa magába, ossza meg velem....
Vagy jó a Claas-os, és arra cseréljem??
Válasz atisgyulai #5974. hozzászólásáraAsztalt szerintem kár mindig megállítani. Ha naponta 40x elindítod az se jobb mintha egész nap menne magának
Válasz Bobo77 #5994. hozzászólásáraNekem mondjuk nem nagyon van válogatni valóm.
Én ezzel tudom az asztalt magában megàllítani. Nincs olyan rácsapós kapcsoló mint a cséplőnél, csak egy indító nyomó gomb.
Vagy együtt a cséplővel, de arról meg azt írja a könyv, hogy max fordulaton nem szerencsés megállítani.
Válasz VMisi #5996. hozzászólásáraA gép a pótülés alatt kis gumipókkal a cső meg a kormány előtt az ablaknál... Nálam nincs benzinszag....
Válasz Bobo77 #5987. hozzászólásáraFel van szerelve a medire valahova?
Reggelente baromira nem szeretem én sem, hogy már indulásra teljesen poros vagyok.
Válasz lac* #5992. hozzászólásáraPedig nem is hülyeség! Beültettétek a bogarat a fülembe. Egy kis aksis fújó a fülkébe, este meg a javát lefújni hazaindulás előtt.
Válasz atisgyulai #5975. hozzászólásáraEz igaz de a lábadat nem ott tartod készenlétben a pedálnál és nem úgy esik mint pl az autóban a fékpedál.(szerintem)
Válasz VMisi #5989. hozzászólásáraAz elszívó... a belsejében pedig ott a leválasztó
Válasz RkTomi #5988. hozzászólásáraVan előnye is nem vitás.
Mondjuk nekem eszembe nem jutott a fülkébe betenni.
Válasz RkTomi #5988. hozzászólásáraMilyet használsz? Mennyi ideig bírja kb?
Válasz atisgyulai #5974. hozzászólásáraCsak eszembe jutott, mi lenne ha lenne. Majd ha egyszer hirtelen nem tudom leállítani, utána majd be lesz szerelve!
Válasz Bobo77 #5972. hozzászólásáraNincs rajta porelszívó, még a belsejében sincs a leválasztó meg az a forgó. Alk. katban láttam én is csak.
Mi az hosszúkás valami?
Válasz lac* #5985. hozzászólásáraAZ akksisnál is van teljesítmény. nem szagolod a benzint a kabinban. Nem kell benzin, nem dugul a karbi stb.
Válasz Gazda12 #5978. hozzászólásáraÉn is benzines stihl t használok. Egyszerűen jó. Minden este még a mezőn szélirányba állva oldalakat kinyitva 10 perc alatt lefúvatok. Reggel nem hullik a nyakadba minden.
Válasz barazdabetyar. #5984. hozzászólásáraTöbbet,ráadásul a táblán is lenyomhatod,nekem kompresszor van a kombájnon is,de ez mégis jobb.
Válasz RkTomi #5982. hozzászólásáraEzzel vitatkoznék, a benzines szerintem jobb több szempontból is.
1. nem kell akkumlátor(pár évente kuka)
2. van teljesítmény is
Válasz lac* #5980. hozzászólásáraTöbbet tud mint egy nagy lefúvató pisztoly 8 bar-al?
Válasz RkTomi #5982. hozzászólásáraMilwaukee-m van, kocka bálázóhoz az 5Ah-akksi kevés, a 8-as is éppen-éppen. Szóval legyen kint akksi. benzines már a múlt, minden téren(szag, párolgás, robbanás, stb).
Válasz Gazda12 #5978. hozzászólásáraAz akksis élhetőbb, egyszerűbb a mindennapokban. Nincs benzin stb. Kint is ha olyan javítás van a kombájnon amikor bele kell mászni lefújod előtte és máris másabbak a körülmények, nem a koszban kell dolgozni. Az Axial-nál tavaly is akciósak voltak aratási szezon előtt, valószínűleg most is így lesz.
Válasz lac* #5980. hozzászólásáraIgen arra számítok,majd beöltözök mintahogy Csernobilban illik!
Válasz Gazda12 #5978. hozzászólásáraÉn stihl benzines lombfúvót használok a kombájnhoz , jó minden,kivév, hogy gázálarc kell
Válasz Gazda12 #5978. hozzászólásáraAmeddig nem kapsz egy jó zuhancsot a határban, addig még jó ötlet is lehet.
Válasz RkTomi #5977. hozzászólásáraBenzinest szeretnék,nagyobb kapacitással! De köszi! Amugy visszatérve a kérdésemhez mennyire praktikussak ezek a gyakorlatban?
Válasz Gazda12 #5976. hozzászólásáraHa van Makita akksis géped akkor ez jó áron van:
Légseprű
Használ valaki lombfúvót porlefúváshoz? Mennyire praktikus ez? Háti vagy kézi lefúvó a praktikussabb?
Válasz Bobo77 #5966. hozzászólásáraÉn még nem sokat arattam vele, de szerintem gyorsabb, mivel az asztalt lábbal, vele egyszerre a gép haladását meg a linde-vel kézzel lehet megfogni.
Egy pillanat kinyúlni lecsapni, de addig a kart el kell engedni.
Válasz VMisi #5964. hozzászólásáraIgen használtam!
Napránál és kukoricánál is ezzel állítottam le az asztalt mikor kiértem üríteni.
Cséplőt nem kapcsoltam ki, csak vissza félgázra és ürítettem.
Induláskor asztal be, és full gáz.
Kukoricában fogtam güzü túrást, lánc beette. Gyorsan meg lehet vele állítani. Reflexből, mintha fékre lépne az ember.
Ha cséplővel együtt állítom le, szerintem tovább forog a lendülettől.
A bekötése a relé és az asztal ON között van.
Mint kiderült, nyomásra oldja a relé behúzó áramkörét.
Ha komolyabban érdekel, van hozzá bekötési rajz. Mi-honnan-hová, vezeték szinekkel.
Válasz Bobo77 #5970. hozzászólásáraEz olyan mint a Dominator-é!Max kicsit nagyobb!Ez legyártható!Ha nem most kellene,akkor bevállalnám.Haver szerzett egy ilyet,azt építettük az ő 514-es gépére,úgy hogy abba is tettünk belülre egy álló lemezt,ahol megszűnik a vákuum,és alulról a kefe le löki a pelyvát!
Válasz VMisi #5971. hozzászólásáraNa azt muti milyen?
Válasz Bobo77 #5970. hozzászólásáraA porelszívó vége miért nincs rajta?
Az a hosszú háromszög lemez micsoda?
Nem lesz új hanem gyártunk rá egy új karimát!
Válasz Bobo77 #5967. hozzászólásáraEgy fotót dobhatnál róla!Milyen a meghajtása?Nem kell félni tőle,emberek csinálják azt is!Amiket láttam dominátoron,azok sokkal jobban ütnek,mint az enyém!Enyémen csak a hegesztésnél látszik kicsit,ahol a szita henger hosszában össze van hegesztve!Ez 50 cm széles!!!!
Válasz Bobo77 #5966. hozzászólásáraÉn azt gondoltam, hogy mire a lindekart visszahúzom addig rá is taposok arra a gombra. (vagy az ürítőre)
Azt a szitát nem lehet valahogy meghegeszteni, erősíteni? Mindenképp új kell? Kép van róla?
Válasz medikus #5963. hozzászólásáraKöszi!
Válasz VMisi #5965. hozzászólásáraVan igen! De amikor gond van semmivel sem gyorsabb mint lecsapni jobb oldalt.... szerintem
Válasz Bobo77 #5962. hozzászólásáraNeked van a ferdének gyors leállítója a lábadnál?
Válasz atisgyulai #5960. hozzászólásáraAzt a taposót használtad már élesben? Honnan megy oda a vezeték? A mienkbe nincs, de lehet érdemes lenne beszerelni. 3 év alatt egyszer fogtam egy őzet, felugrott a búzából és neki az asztalnak. Mire leállítottam volna jobb oldalt, addig forgózott egyet a motollán és elszaladt!
Válasz Bobo77 #5962. hozzászólásáraAkkor ahhoz kell 2 tábla perforált lemez!Kiegyensúlyozást nem néztem!!Mindegyik jó,működik,szét nem szakadt még sosem!Egyszerűen tökéletes!De ha balanszíroznám,el vinném egy gumishoz,és ott a kerék centírozón kiderülne,mit ,hova!
Válasz medikus #5938. hozzászólására745mm az átmérő.A kiegyensúlyozást hogy oldottad meg?
Válasz atisgyulai #5960. hozzászólására
Válasz Büresz #5957. hozzászólásáraMégis csak a taposó volt a ludas.
Csak én is arra gondoltam hogy az taposáskor zár.
Közben meg akkor nyit!
Tehát összezárni kell a két vetetéket, akkor működik.
Még meg is néztem kis műszerrel, betaposáskor zárt, csak azt nem gondoltam hogy a kiengedéskor a másik érintkezőt kellene zárnia.
Megfújkáltam így ok. De gyengébb a rugóereje mint az ürítő kapcsolójának.
Ha kínlódik tovább, akkor kicserélem az auto kormányéval, azt úgy sem használom.
Köszi mindenkinek a segítő hozzászólást!
Válasz A. Ákos #5951. hozzászólásáraSárbogárdon vagy egy kiégett Mega az eleje nem sérült a gépnek azé pont jó bele, sok gépet hirdetnek keressed őket.
Válasz atisgyulai #5955. hozzászólásáraAz a cséplést tiltja szerintem is bár én úgy vettem hogy ki volt iktatva. A taposó kapcsoló vezetékét is érdemes a fülke alatt követni esetleg amíg lehet hogy nincs-e zárlat.