Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.55 FtUSD391.08 FtCHF429.92 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz szanberg #3247. hozzászólásáraMi is 1x éve szójaszalmával fűtünk, más is vinne de nem pénzért hanem "Isten nevében", nem is adok senkinek kivéve nagybátyámnak, régen még nem fújta szét az öreg kombájn alig vártuk hogy valaki összeszedje, sokszor késett is miatta a gabonavetés, meg had ne mondjam hogy amikor nedvesebb volt a talaj és agyontaposták, hogy örült neki a traktor amikor munkálta a földet a taposás után, és akkor meg sem említettem még, hogy a szója szalma is milyen hasznos leszántva.....
Válasz szanberg #3247. hozzászólásáraA korai szója, minek a szára rendesen leszárad. Bebálázva kis kockába az alkalmas kazánba mehet,csinálták is. A kései fajták nem jók, nincs idő a rendes száradásra sem.Ősszel a talajról kicsit visszanedvesedik...stb. Ilyenkor szorít a gabona vetés is.
Válasz Pilátus #3249. hozzászólásáraEgy JD 425 cuber, használtan próbára olcsóbb lenne. Egy helyi pelletes cég lábon veszi a lucernát....lehúzza a tábláról és üti pelletbe. így megy takarmánynak.
Ez egy kibaxot ország,itt semmi sem ugy működik mint máshol... Panonpower is azt közölte nuku szója szalma,persze a hirdetéseben azért nyomja a szöveget de nem kell itthon senkinek.
Jó lenne ha küldenél át privátba valami normális hirdetési oldalt amit nálatok használnak mert megkínálnám őket a szalmával.Dobro?
( Krone Granulálot végigkérdeztem 2018 előtt nem lesz viszont voltam olyan erőszakos hogy egy előszerződést azért kötnek velem hogy az első darabokból kapjak én is... én ebben egy vidéki áttörést látok itthon is)
Válasz szanberg #3253. hozzászólásáraNem azért etetik mert nincs nekik.Nem értek hozzá de valamiért nagyon jók a hüvelyesek.Nem puffadnak,vagy valamiért egészségesebbek tőle.
Válasz mtz1221 #3252. hozzászólásáraNekünk van fűszénánk lucernánk lóherénk szárazon és csomagolva is, nem kell ide szója szár a jószágnak, van mit enni bőven
Válasz szanberg #3247. hozzászólásáraBaszus amúgy nem neked vannak birkáid.A birkások is megvannak hülyülve érte.Aki teheti a téli takarmánynak szóját báláznak kukorica helyett.
Tény hogy úgy ég mint az olaj.de bálákkal nem fogok birkózni naponta.Különben is búzával és kukoricával fűtök...
Szanberg vegyünk közösen(meg akár másokkal is) egy Krone szántóföldi granulálót és meg lenne oldva minden.Jól tudom hogy kb 80 millió?
Oké hogy kikapcsolják a szecskázót de mit lehet tenni a szója szalmával?Én nem láttam még olyan szárzúzót ami ezzel meg tud birkózni vagy van ilyen?Tárcsával semmit nem lehet csinálni
Válasz szanberg #3240. hozzászólásáraNálunk két 98as dominator van a környéken (medion nincs), de azok is a szecskázó gyengeségére panaszkodnak, jobb gabona vagy szója esetén ki kell, hogy kapcsolják ha haladni akarnak....
Válasz szanberg #3240. hozzászólásáraUgyan az a moci van a Medionban mint a Megában csak a különbség 20 lóerő a Mega javára, de ott az okosság a gyorsító dobban van. ennyi és semmi más szinte.
Válasz Ares 826 #3239. hozzászólásáraBarátoméknak 310-es volt de merci motoros, újonnan vették. Jobb kukoricában nem bírta a 6 soros adaptert, törte szemet, duhogott, kevés volt nagyon főleg ha 25-ös volt a kukorica. Aztán gyomos felzöldűlt kalászosban is nagyon hamar megállt illetve egy fogósabb szójában is letestelt egykettőre.
Aztán vettek egy 350-es Megát no az marha jó gép, megy mint a meszes, érdekes, hogy ugyanaz a motor van benne mint a medionban volt, lóerőben nemtudom mennyivel több de ezt már a szecskázó sem fogja annyira, a medionnak megfeleződött a napi teljesítménye ha be kellett kapcsolni, nagyobb termésekben 7 tonna feletti gabonában 10 hektáros kombájnka volt szecskázva, szerintem a TC56-os newholland jobban teljesített főleg a 3 dobos aztán tényleg.
Válasz molnar.zoltan90 #3236. hozzászólásáraÉn nem értek a Claasokhoz nekünk sosem volt de szerintem 340-es Mediont keressél ami 6 ládás, hogy előre tudjál lépni, mert egyébként nem lesz az csak pénzköltés ezerrel.
Ha mégis a kisebbik 310-330 közül vesztek mindenképpen Merci motorosat mert a perkinses eléggé gyenge.
Válasz molnar.zoltan90 #3226. hozzászólására véleményem csak annyi,310-es van a cimbimnek és képzeld tavaly én arattamle 73-ha szóját mert voltbene csatanomaszlang és é állandóan bezabált. én 105 claas al aratok és a teljesítménye is kisebb
Sziasztok.Vasar elott állunk.200-230hektarhoz Dominator 98 volt eddig.oregedett a gep.Ugy 10eves johet szoba. Medion 310 néztünk. Mit szóltok hozzá? Milyen gép és mire kell odafigyelni rá. Előre is köszi a válaszokat.
Válasz horesz01 #3222. hozzászólásáraGyári kat számot tudok mondani. A napokban kellett rendelnem zöldet mert nem volt literesben. Nem olcsó de tökéletes jól takar.
Vasar elott allok. 6-700 hektarhoz 200sajat,tobbi bermelo,200 repce. Dominator 106 volt eddig,de gyarapodott a melo es oregedett a gep.Ugy 10eves johet szoba.Az a gond,hogy nem ismerem ki magam az ij gepek kozt.
Tanacsotokat kernem,melyik tipust keressem??? (Fontos a teljesitmeny,es a megbizhatosag)
Válasz kisdobos #3215. hozzászólásáraHeló. Arra vagyok kiváncsi nem-gyenge, bírja-e a 6.6os asztalt, megbízhatóság, nem-e romolnak az injektorok? Fogyasztása a C9-es motorral összehasonlítva?
Ha most kéne venned akarnád-e még egyszer vagy inkább C9-et?
7261 hozzászólás
Válasz Vinkó75 #3260. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170606165640_ral_2002_blutorange_4_.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170606165756_ral_7001_silbergrau.jpg)
LM 0243
LM 0205
Válasz horesz01 #3222. hozzászólására![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170606164928_11980_einza_zinkofan_hellgrau.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170606165234_optionswert_617908.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20170606165331_ral_7024.jpg)
Válasz mtz1221 #3246. hozzászólásáraTe bálázod be ennyiért vagy csak kivezeted a földre és tessék kéremszépen bálázzák maguknak és fizetnek is?
Válasz szanberg #3247. hozzászólásáraMi is 1x éve szójaszalmával fűtünk, más is vinne de nem pénzért hanem "Isten nevében", nem is adok senkinek kivéve nagybátyámnak, régen még nem fújta szét az öreg kombájn alig vártuk hogy valaki összeszedje, sokszor késett is miatta a gabonavetés, meg had ne mondjam hogy amikor nedvesebb volt a talaj és agyontaposták, hogy örült neki a traktor amikor munkálta a földet a taposás után, és akkor meg sem említettem még, hogy a szója szalma is milyen hasznos leszántva.....
Válasz szanberg #3247. hozzászólásáraA korai szója, minek a szára rendesen leszárad. Bebálázva kis kockába az alkalmas kazánba mehet,csinálták is. A kései fajták nem jók, nincs idő a rendes száradásra sem.Ősszel a talajról kicsit visszanedvesedik...stb. Ilyenkor szorít a gabona vetés is.
Válasz Pilátus #3249. hozzászólásáraEgy JD 425 cuber, használtan próbára olcsóbb lenne. Egy helyi pelletes cég lábon veszi a lucernát....lehúzza a tábláról és üti pelletbe. így megy takarmánynak.
Ez egy kibaxot ország,itt semmi sem ugy működik mint máshol... Panonpower is azt közölte nuku szója szalma,persze a hirdetéseben azért nyomja a szöveget de nem kell itthon senkinek.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Jó lenne ha küldenél át privátba valami normális hirdetési oldalt amit nálatok használnak mert megkínálnám őket a szalmával.Dobro?
( Krone Granulálot végigkérdeztem 2018 előtt nem lesz viszont voltam olyan erőszakos hogy egy előszerződést azért kötnek velem hogy az első darabokból kapjak én is... én ebben egy vidéki áttörést látok itthon is)
Válasz szanberg #3253. hozzászólásáraNem azért etetik mert nincs nekik.Nem értek hozzá de valamiért nagyon jók a hüvelyesek.Nem puffadnak,vagy valamiért egészségesebbek tőle.
Válasz mtz1221 #3252. hozzászólásáraNekünk van fűszénánk lucernánk lóherénk szárazon és csomagolva is, nem kell ide szója szár a jószágnak, van mit enni bőven
Válasz szanberg #3247. hozzászólásáraBaszus amúgy nem neked vannak birkáid.A birkások is megvannak hülyülve érte.Aki teheti a téli takarmánynak szóját báláznak kukorica helyett.
Válasz Pilátus #3248. hozzászólásáraKis kocka báláról beszélek.
Válasz szanberg #3247. hozzászólásáraJa,de én elfogom adni az enyémet és veszek helyette csutkát.
Tény hogy úgy ég mint az olaj.de bálákkal nem fogok birkózni naponta.Különben is búzával és kukoricával fűtök...
Szanberg vegyünk közösen(meg akár másokkal is) egy Krone szántóföldi granulálót és meg lenne oldva minden.Jól tudom hogy kb 80 millió?
Akkor jöhettek hozzám... jutna mindenkinek
De az mennyi 150 forint bálánként?Elég karcsú
Válasz mtz1221 #3246. hozzászólásáraKomolyan? Tüzelnek vele?
Nem az, hogy annyira elakarnám adni de ha olyan van néha kapóra is jöhetne, elromlik szecskázó vagy ilyenek előfordulhatnak csak itt senki sem keresi.
Válasz Pilátus #3243. hozzászólásáraNálunk verik egymást az emberek a szója szalmáért![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
,50 centért eladható 1 bála.![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Válasz musits #3244. hozzászólására4,x méteres
Milyen széles asztal az ideális a 98as dominátornak?
Oké hogy kikapcsolják a szecskázót de mit lehet tenni a szója szalmával?Én nem láttam még olyan szárzúzót ami ezzel meg tud birkózni vagy van ilyen?Tárcsával semmit nem lehet csinálni
Válasz szanberg #3240. hozzászólásáraNálunk két 98as dominator van a környéken (medion nincs), de azok is a szecskázó gyengeségére panaszkodnak, jobb gabona vagy szója esetén ki kell, hogy kapcsolják ha haladni akarnak....![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Válasz szanberg #3240. hozzászólásáraUgyan az a moci van a Medionban mint a Megában csak a különbség 20 lóerő a Mega javára, de ott az okosság a gyorsító dobban van. ennyi és semmi más szinte.
Válasz Ares 826 #3239. hozzászólásáraBarátoméknak 310-es volt de merci motoros, újonnan vették. Jobb kukoricában nem bírta a 6 soros adaptert, törte szemet, duhogott, kevés volt nagyon főleg ha 25-ös volt a kukorica. Aztán gyomos felzöldűlt kalászosban is nagyon hamar megállt illetve egy fogósabb szójában is letestelt egykettőre.
Aztán vettek egy 350-es Megát no az marha jó gép, megy mint a meszes, érdekes, hogy ugyanaz a motor van benne mint a medionban volt, lóerőben nemtudom mennyivel több de ezt már a szecskázó sem fogja annyira, a medionnak megfeleződött a napi teljesítménye ha be kellett kapcsolni, nagyobb termésekben 7 tonna feletti gabonában 10 hektáros kombájnka volt szecskázva, szerintem a TC56-os newholland jobban teljesített főleg a 3 dobos aztán tényleg.
Válasz szanberg #3238. hozzászólásáraA Mega 204 és a 350 többet tud mint a 340 Medion abba biztos vagyok!![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz molnar.zoltan90 #3236. hozzászólásáraÉn nem értek a Claasokhoz nekünk sosem volt de szerintem 340-es Mediont keressél ami 6 ládás, hogy előre tudjál lépni, mert egyébként nem lesz az csak pénzköltés ezerrel.
Ha mégis a kisebbik 310-330 közül vesztek mindenképpen Merci motorosat mert a perkinses eléggé gyenge.
Válasz molnar.zoltan90 #3236. hozzászólásáraa 330-asunk 11000hekinél jár,komolyabb gondok nélkül,ha lehet merci motoros legyen,jobb mint a perkins
Köszönöm az eddigi válaszokat De összességében úgy miLyen kombájn? próblémái vagy amire nagyon oda kell figyelmi?
Válasz T180. #3234. hozzászólásáraa kis medion nagyon gyenge szójában,egy marék zöldes szár,és már áll a dob.láttam már meghalni kombájnt.
Válasz Feri #3232. hozzászólásáraferibátyó,öreg mán a 105-ös,nem biztos hogy veri a mediont,mi sem versenyzünk tizenéves izompacsírtákkal![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz molnar.zoltan90 #3226. hozzászólásáralépjetek a Mega irányába. Ha lehet.
Válasz dulajuh81 #3230. hozzászólásáraa jó öreg 105-s megveri a 310-s mediont,szójában 100% de buzában is a 6 ládikó jobban teljesit!
Válasz dulajuh81 #3230. hozzászólásáraAzért vágtad te szerintem mert ő nem akarta a gépét szarrá szaggatni, neki az a jó ha a tiéd döglik meg!![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz molnar.zoltan90 #3226. hozzászólására véleményem csak annyi,310-es van a cimbimnek és képzeld tavaly én arattamle 73-ha szóját mert voltbene csatanomaszlang és é állandóan bezabált. én 105 claas al aratok és a teljesítménye is kisebb
Válasz molnar.zoltan90 #3226. hozzászólásáraHa tudsz magánszemélytől vegyél ne kereskedőtől!
Válasz molnar.zoltan90 #3226. hozzászólásáraugyanaz mint a 98-as ,csak más a agtartály és az ürítés,és a rosták ellenirányba mozognak
Válasz molnar.zoltan90 #3226. hozzászólásáraOda már érdemes venni egy Mega 204-208 legalább!
Sziasztok.Vasar elott állunk.200-230hektarhoz Dominator 98 volt eddig.oregedett a gep.Ugy 10eves johet szoba. Medion 310 néztünk. Mit szóltok hozzá? Milyen gép és mire kell odafigyelni rá. Előre is köszi a válaszokat.
Válasz .Feco. #3223. hozzászólásáraClaas Mega 2006-os évjárat.
Válasz horesz01 #3222. hozzászólásáraGyári kat számot tudok mondani. A napokban kellett rendelnem zöldet mert nem volt literesben. Nem olcsó de tökéletes jól takar.
Válasz horesz01 #3222. hozzászólásáraévjárat is kellene mert többször változott az elmúlt 15 évben...
Üdv.
CLAAS kombájn gyári színkódjait megtudja nekem valaki mondani (zöld, piros, fehér, szürke)?
Válasz jd-4955 #3219. hozzászólásáraa 6 ládásnak nagyobb a teljesítménye,az ötládás kb ugyanannyi
Válasz jd-4955 #3217. hozzászólásáraMindenképpen 6 ládás lexion
Válasz Claaastra #3218. hozzászólásáraLexinek nem nagyobb a teljesitmenye mint a meganak?
Válasz jd-4955 #3217. hozzászólására360-as mega,vagy ha elektronikát is akarsz 500-as lexi
Vasar elott allok. 6-700 hektarhoz 200sajat,tobbi bermelo,200 repce. Dominator 106 volt eddig,de gyarapodott a melo es oregedett a gep.Ugy 10eves johet szoba.Az a gond,hogy nem ismerem ki magam az ij gepek kozt.
Tanacsotokat kernem,melyik tipust keressem???
Válasz kisdobos #3215. hozzászólásáraHeló. Arra vagyok kiváncsi nem-gyenge, bírja-e a 6.6os asztalt, megbízhatóság, nem-e romolnak az injektorok? Fogyasztása a C9-es motorral összehasonlítva?
Ha most kéne venned akarnád-e még egyszer vagy inkább C9-et?
Válasz DENIS #3182. hozzászólásáraSzia!Nekem volt ilyen motorral szerelt kombajnom.Kerdezz,ha tudok,valaszolok.
Claas Lexion 550 vagy Lexion 650?
Kinek mi a véleménye? Megbízhatóság,hibalehetőség, stb. Azonos üzemórával. Vásárlás előtt vagyok.
Válasz Szabó Csaba_40707 #3211. hozzászólásáraLett könyved????
Sziasztok vásároltam egy Claas Dominátor 85-ös amihez nem kaptam gépkönyvet.Nem tud valaki hozzá?