Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Massey Ferguson traktorok új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
Cikkajánló
![Megváltozott napraforgóban a betegségprioritás Megváltozott napraforgóban a betegségprioritás](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9085/cikk_79085/napraforgo---_fill_540x300_0.jpg)
206 hozzászólás
Válasz R Sándor #205. hozzászólásáraBizon gigant.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
A szakdolgozatom szk kombájnok motor diagnosztikai vizsgálata volt.
(1980- ban).
Aztán minden zöld lett. (KITE).
Válasz Radocz #204. hozzászólásáraRekord bizon?
Válasz mihaszna #190. hozzászólásáraJól látod.
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Anno a TSZ-ben volt 9 piros, majd eszembe jut a neve is. (lengyel)
És két JD. (Talán JD 970).
Válasz Claastra. #202. hozzászólásáraJájjj.![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Mielőbbi jobbulást!
Azért ha szerzel egy szekeret, platóra feldobunk oszt meg is van oldva
Válasz szanberg #198. hozzászólásáraBudakeszi OORi sajnos még hosszú az út elöttem
Válasz envagyok2 #200. hozzászólásáraÉrdekes nekem a 18 tonnás kocsit " röhögve" feléri , Milyen potod van BSS? A 385 ürítési magasság gyári adat.
Válasz R Sándor #199. hozzászólásáranyáron álltam medion alatt, az nyitott csigűval fordult a kocsi fölé, az oldalfal fölött épp elfért, odacsorgatta, és tolatva lefordult róla. a háromszög már nem fért el alatta, nem lehetett aláállni.
Válasz envagyok2 #193. hozzászólásáraA medion ürìresi magassága 385 cm ( nekem is ilyen van)
Válasz Claastra. #197. hozzászólásáraCső báttya!
Fórum találkozóra gyere már el! Elmegyünk érted Imrével, másnap meg haza viszünk!
Válasz envagyok2 #193. hozzászólásáraA 300as megák medionok felérik bőven
Válasz envagyok2 #193. hozzászólásáraKisebb kocsi kell. És inkább több.
Válasz Rabó001 #194. hozzászólásáraÍrjak konkrét neveket és településeket?
Utána lehet nézni nyugodtan.
Nem csak a lexionra értem, olyan kombájnra hogy a korábbi teljesítmény minimum ötszöröse. És vagy akkora területe van, vagy kisebb. Én két gazdát ismerek akinek nagyobb lett a területe. De nekik se több száz hektárral.
Na mindegy.
Tőlem mindenki azt vesz amit akar. De utána ne sírjon nekem senki.
Válasz mihaszna #190. hozzászólásáraEz konkrétan nem igaz. Aki ma Lexionnal arat, az már rég sokkal nagyobb területen dolgozik, mint amikor 514-gyel dolgozott.
Válasz Sk Laci #192. hozzászólásárajah, főleg ha a két kicsi közül egyik se éri föl a kocsikat...
Válasz mihaszna #191. hozzászólásáraAkkor már legyen 3.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Két kicsi, és egy nagy
Válasz Sk Laci #187. hozzászólásáraInkább legyen két kis kombájn mint egy nagy. Azzal is lehet nadzolni, nem csak a naggyal, hogy "hááát kettő van"
Válasz határbetyár #1. hozzászólására"Claas Lexion vélemények"
Nagy kombájn. Magyarországon fölösleges rongy rázás. Ezekhez a parcella és gazdaság méretekhez.
Korábban akiknek bőven elég volt egy Forstit 514-es és még bérbe is járt aratni , most annak is Lexion 650-es van. Minek? Mert több földje nem lett.
Úgyhogy nekem ez a véleményem. A topic címére válaszolva.
Válasz Sk Laci #184. hozzászólásáraNem ismered Claastra bácsit ??? Nem szokott ő mellé beszélni.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Sk Laci #187. hozzászólásáraNem kell többszáz hektárt aratnia
Válasz Claastra. #186. hozzászólásáraÍgy egy kicsit más.
Viszont a Lexi nagyobb teljesítményü, kiválthatná az előző 2. Nem tudom családon belül e vállalkoznak, vagy alkalmaz is valakit. Ha alkalmaz és kiesne embere akkor egy gépészel kevesebb kellene. Úgy is gond a rendes gépkezelő.
Nem ismerem a teljes helyzetét.
Válasz Sk Laci #184. hozzászólásáraVan neki 2. Claas kombánja egy Mega és egy medion azok egyszerű gépek, kimennek a világból
Válasz Sk Laci #184. hozzászólásáraAzt hiszem volt már hasonlóra példa!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz Claastra. #183. hozzászólásáraMiből gondolod, hogy nem kell neki a kinézett kombájn???
Elmész "Ares 826-nak" áratni?
Válasz Ares 826 #181. hozzászólásáraNem kell az neked,én 5000 orával adtam el ,semmi gond nem volt az 53o-al
Válasz Ares 826 #181. hozzászólásáraIngadozik az alapjárat, illetve melegen nem szeretetett beindulni, egyszerűen nem épült fel a nyomás a rail csőben.
Amiben te csereled ki arról tudod, hogy már jó… attól, hogy ez a hiba megjelenik nek fog egyből össze szakadni, nem is kell vele azonnal műhelybe szaladni, valamennyit mehet így. Előjön, kicserélteted, megy tovább sokáig…
Válasz .Fecó. #180. hozzászólásáraMi lesz az injektorral behugyozik, eldugul, vagy az elektromos tekercs szarik be benne vagy mi?? gondolkodom gép vásárlásban de szart nem szeretnék venni ha már pénzt áldozok rá.
Válasz Ares 826 #173. hozzászólásáraAz egyetlen gyenge pontja az injektor, nekünk a 630-ban 9 év után jött elő, az axial 4 millióért kicserélte az összeset újra, diagnosztikábal alkatrésszel, javitassal együtt. Más baja soha nem volt, ha meg 4000 motor órát kibír szerintem teljesen elfogadható.
Válasz Sk Laci #177. hozzászólásáraI am writing this message to express my gratitude to a lady who helped me out by offering me a loan between individuals. I highly recommend her for any need for financial loans between individuals. Here is her email: funding.01x@gmail.com
Válasz Sk Laci #177. hozzászólásáraKöszi megkeresem!
Válasz Ares 826 #173. hozzászólásáraVan az aprók között majd 9 000 órás Lexion. Próbáld meg felhívni az eladót, lehet tud hasznos dolgokat mondani.
Válasz Karesz78 #174. hozzászólásáraMi lesz velük behugyoznak vagy csak fentakadnak??![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz Ares 826 #173. hozzászólásáraInjektor...magasnyomású szivattyú. Volt már 2000 óránál szelep leszakadás is.
Válasz Ares 826 #173. hozzászólásáraSzerintem az injektor(ok) ezeknél a motoroknál a leggyengébb láncszem.
Én Orosházán a Lévai diesel-nél javíttatom őket.
kollégák vajon mennyit bírnak ki ezek a caterpiller motorok??? Mi a gyengéi kinek mi a tapasztalata velük élettartalomra??![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Lesz pislogásom vagy ha benevezek egy ilyen motorú régebbi kombira???![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz agrozé #168. hozzászólására480 c12 van 2014 óta nálunk.
Válasz JDFERI #169. hozzászólásáraEsetleg telefon tudunk beszélni? ha adsz egy számot felhívnálak
Válasz Domi.106 #164. hozzászólásáraMerci
Válasz agrozé #168. hozzászólásáraHali. Már múlt idő ugyan 7 szezont mentem vele. De a gép még a településen van.
(??)
Üdv mindkinek! keresnék olyat akinek van vagy dolgozik lexion 560al amiben CAT c13 motor van. lenne pár kérdesem. előre is köszönöm
Válasz Domi.106 #164. hozzászólásáraA Cat motoros többet eszik kicsivel és szeret kigyulladni. A Merci motorosnak viszon nagyon gyenge pontja az adblue. Inkább 660-as Merci motorost nézz mert annak viszont van egy csomó előnye a felső hűtő miatti epitesmod miatt, és eltörpül az előnyeihez az adblue cirkusz. A 650-és amúgy is gyenge a testéhez képest, vagy 630 vagy 660-670…
Válasz RkTomi #165. hozzászólásáraMás bajukat.
Válasz Domi.106 #164. hozzászólásáraA környéken három van/volt. Mindegyik CAT motoros mindegyikben gyári gariban cserélték a főtengely szimmeringeket. Mád hajukat nem tudok.
Sziasztok.![smile ban](/oldforum/images/smiles/ban.gif)
Találtam két 650 lexiont közel azonos üzemóraval(2500), az egyik Cat a másik Merci.
Szerintetek van számottevő különbség, kell tartani bármelyiktől?
U. I. : A Merci 2 misivel drágább!
Válasz picus #162. hozzászólásáraMezőmegyer, uhrindiesel.hu
Sziasztok volna egy ojan problemam,hogy a magasnyomasu szivattyunal belemegy az uzemanyagba a motorolaj. Tudna valami segiteni hol lehetne megnezetni a magasnyomasu szivattyut? Allitolag nem javithato caterpillar 3126 os motor es apompa szama 10r2995
Üdv! Segitséget szeretnék kérni. Adott egy claas lexion 550 hozammérővel az antenna hiányzik róla ilyent axiálon kívül lehet valahol beszerezni?
Válasz Vinkó #159. hozzászólásáraNem találtam megfelelő motorszámút.
Ez kellene:OM 366LA 366.901-504-450593
Válasz Vinkó #158. hozzászólásáraNa mégegyszer ! https://mercedes.7zap.com/en/eu/m/bus/om+366+la/om+366+la/
Például.
Merci motorhoz van netes katalógus valahol?Esetleg nyomtatott is jó lenne.Lexion 430-hoz.