Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hát nem tom nálunk árvíz se volt pedig Tisza mellett vagyok közvetlen szoval el lehet képzelni milyen kemény tarlot tárcsáztam de most jol jön rá az esső itt már a kukoricák is kezdtek sínylődni én nagyon örülök most az essőnek
ettől függetlenül látok itt olyanokat is a fórumon aki már utálja az essőt de itt éppen szükség volt rá nagyon
Az nem jó.Azt hittem valami baj van.Nálunk is megy a tanakodás,hogy kell-e mennem egy közeli tsz-nek bérbe vágni.Nálunk is szombat óta.Mondjuk volt itt is eső nem is kevés.Azóta mondjuk engem lefoglalnak tarlóhántással.
de ültem benne meg arattam is vele 1 keveset a sajátból 7.5körül mentem,közbe néztem a szemveszteség jelzőket is nem ment feljebb mint mikor 6.5mentem(40q körüli búzába)
Ok van ilyen is.Bocs.De az tény,hogy ez egy 600-as lexionnak is a becsületére válik.Főleg ha vonul is.
Mondjuk itt reggel 10 előtt nem igen szoktunk nekiállni.
Válasz #138. hozzászólásra
Szia Csabi!
Szombat óta állunk mint az a bizonyos a lakodalomba,lehet hogy csak hétvégén tudunk nekifogni.Most néztem az árpámat,a parlagfű már felnőtte.
Ja az sem mindegy,hogy aratunk vagy félbevágjuk a búza szárát és nyomjuk neki.
A hátulján meg kiszórta az egészet?Rohanni lehet mindenben.Mondjuk az sem mindegy milyen a búza,meg hogy valami kerül e a tartályba is.Szerintem.De kijavíthatsz ha tévedek.
Semmi baj,mert én is rosszul írtam.Most lesz benne az 1750 üó-rás szerviz és 1721 üó-ra van benne.Mostanában ugysem kell ha-t mérnem mert most is esik.
Én ráraktam a kártyát.azzal nincs baj.össze vissza mér,ugrál fel-le.egyszer mutat 3,21-et,következő körnél 2,07-et,meg ilyeneket.Nálunk amúgy nem süllyedős a talaj.tavaly igen,de azt már meséltem.
Válasz #117. hozzászólásra
Ne bánsd a számlálót a bordinformátoron ha felrakod a kártyát a gép paraméterére állítva tudod a ha mérést állítani.Az idén süllyed a kerék ezért többet forog,ezért méersz kevesebbet.Nekem asszem 97-en áll.
Ja aszthittem csak az ideit kérdezted.Bocsi.Amúgy most lesz benne 1700 üó-rásszerviz.1621 üó-ra van benne.
A ha számlálót most akarom lejjebb rakni a keréknél,mert nem jól mér.Eddig nem volt fonti.
A bordinformátorom 160 órát mutat.
Ketten haladtunk a közepétől,de azért mentem elég sokat.Már most két nap maszekba arattam búzát másnap pedig rozst.Sajna itt esik az eső.Mostanában nem kell mennem asszem.
Nálunk mindig a saját az első.Addig sehova nem mehetek.Egy métert nem enged vágni senkinek.Valahol jogos.Az idén is hívott inkább mégegy kombájnt,mert kenyér gabonát akart belőle.Nem volt semmi gondod közben?
410 hozzászólás
Ma én is lemostam,kipuccantottam a megát.Nem kell vágni maszekot.Csilli villi lett.
Válasz #153. hozzászólásra
Eső miatt tárcsázni sem tudunk,javítunk.
Válasz #157. hozzászólásra
Nálunk is a 48. órában jött az eső kb 30milkó esett!!!
Válasz #156. hozzászólásra
hát nem tom nálunk árvíz se volt pedig Tisza mellett vagyok közvetlen szoval el lehet képzelni milyen kemény tarlot tárcsáztam de most jol jön rá az esső itt már a kukoricák is kezdtek sínylődni én nagyon örülök most az essőnek
ettől függetlenül látok itt olyanokat is a fórumon aki már utálja az essőt de itt éppen szükség volt rá nagyon
Válasz #155. hozzászólásra
Hát az idén nem nagyon fog kiszáradni, én úgy látom!!!!!!
Válasz #154. hozzászólásra
mert attol nem fog megmaradni a talajnedvesség hanem a repedéseken szépen kiszárad a föld a gazosodás csak egy dolog
Válasz #151. hozzászólásra
Mért nem nyomtok ki tolális gyomírtót és megáll a gazosodás pl: 3liter domi+1/2 lit maton, ja és sokkal olcsóbb mint a 2 sor tárcsa!!!!
Ti nem nyomjátok tárcsával?Vagy ilyenkor mit dolgoztok?
Válasz #151. hozzászólásra
Hát igen.főleg egy kis eső után.Mi is nyomatjuk tárcsával kifelé.
Válasz #150. hozzászólásra
De jó lenne, gazlik minden felfele mint állat.
Miért már megvan?
Válasz #148. hozzászólásra
Legalább azt tudod csinálni.Mi most már azt sem.
Válasz #147. hozzászólásra
Az nem jó.Azt hittem valami baj van.Nálunk is megy a tanakodás,hogy kell-e mennem egy közeli tsz-nek bérbe vágni.Nálunk is szombat óta.Mondjuk volt itt is eső nem is kevés.Azóta mondjuk engem lefoglalnak tarlóhántással.
Válasz #141. hozzászólásra
Időjárás miatt van tipi-topi.
Válasz #145. hozzászólásra
de ültem benne meg arattam is vele 1 keveset a sajátból 7.5körül mentem,közbe néztem a szemveszteség jelzőket is nem ment feljebb mint mikor 6.5mentem(40q körüli búzába)
Válasz #144. hozzászólásra
még este 10kor is tolta a durum végét ,mert a vize olyan kicsi volt hogy a harmat nem vitte 13-14fölé
Válasz #143. hozzászólásra
Ok van ilyen is.Bocs.De az tény,hogy ez egy 600-as lexionnak is a becsületére válik.Főleg ha vonul is.
Mondjuk itt reggel 10 előtt nem igen szoktunk nekiállni.
normálisan vágva,nemnagy tarlóval,nagyrésze 20mázsás búza,volt 1kevés jó 40feletti is benne
Mondjuk az meg a másik.Félbevágjuk,hogy legyen terület,vagy szépen lenn vágjuk.Legyen bála is.
Válasz #140. hozzászólásra
Szevasz!
Baj miatt álltok vagy az időjárás miatt?De nem volt igazam?
De azt is szokták mondani,hogy aki elszórta az legalább learatott.
Szia Csabi!
Szombat óta állunk mint az a bizonyos a lakodalomba,lehet hogy csak hétvégén tudunk nekifogni.Most néztem az árpámat,a parlagfű már felnőtte.
Ja az sem mindegy,hogy aratunk vagy félbevágjuk a búza szárát és nyomjuk neki.
Válasz #137. hozzászólásra
A hátulján meg kiszórta az egészet?Rohanni lehet mindenben.Mondjuk az sem mindegy milyen a búza,meg hogy valami kerül e a tartályba is.Szerintem.De kijavíthatsz ha tévedek.
Válasz #123. hozzászólásra
az nem is olyan sok ,460as 43hektárt vágott az eggyik nap vonulgatásokkal ,több darabba
Bocs fiúk mindjárt reggel,megyek húzni az x-presst.Holnap majd.
Kicsit másképp
Válasz #133. hozzászólásra
2005-ös kiadású,és 1725 üó.van benne.Most lesz benne az 1750 szerviz.Amúgy helyben van,és vigyázva van rá.
Válasz #132. hozzászólásra
Mikori és mennyi óra van abban a 360-as megában, amit cserélni akar a főnököd????????
A főnököm most gondolkodik lecseréli.Kapott egy kis ízelítőt a lexion gyorsaságából.Nagyon megy.
Sziasztok!
Bocsi fiúk!A mega amivel dolgozom 360-as.Bírja az is ,igaz nem úgy mint a lexion.
Válasz #129. hozzászólásra
Ha ami a képen van az valószínű az, vagy 370 lehet.
Válasz #128. hozzászólásra
360-asnak nézem mivel dupla felhordóláncos
Válasz #126. hozzászólásra
Mekkora mega van a segged alatt, amivel dolgozol???????
Válasz #126. hozzászólásra
A napi 600 litykó az viszont nagyon sok vagy sokk a 30-35 hektárra vetítve!!!!!
Igaz,hogy van teljesítmény,de zabál is.Napi 600 liter.
Válasz #124. hozzászólásra
De nem ám!!Megy bennt mint a szél!Segített nekünk,mert kenyér búzát vágtunk.Az én megámat simán körbevágta.
Válasz #123. hozzászólásra
Az már nem rossz mutatvány naponta!!!!
Válasz #122. hozzászólásra
Szevasz!Az a lexion 550-es,és a gazdája szerint 30-35 ha-t vág le búzába.
Válasz #121. hozzászólásra
Az avatarodon lévő lexion az mekkora, és mit tud egy nap búzában levágni ??????
Semmi baj,mert én is rosszul írtam.Most lesz benne az 1750 üó-rás szerviz és 1721 üó-ra van benne.Mostanában ugysem kell ha-t mérnem mert most is esik.
Válasz #119. hozzászólásra
Értem,egyépként rosszul írtam ha kapar,süllyed akkor többet mér.
Én ráraktam a kártyát.azzal nincs baj.össze vissza mér,ugrál fel-le.egyszer mutat 3,21-et,következő körnél 2,07-et,meg ilyeneket.Nálunk amúgy nem süllyedős a talaj.tavaly igen,de azt már meséltem.
Válasz #117. hozzászólásra
Ne bánsd a számlálót a bordinformátoron ha felrakod a kártyát a gép paraméterére állítva tudod a ha mérést állítani.Az idén süllyed a kerék ezért többet forog,ezért méersz kevesebbet.Nekem asszem 97-en áll.
Ja aszthittem csak az ideit kérdezted.Bocsi.Amúgy most lesz benne 1700 üó-rásszerviz.1621 üó-ra van benne.
A ha számlálót most akarom lejjebb rakni a keréknél,mert nem jól mér.Eddig nem volt fonti.
Válasz #115. hozzászólásra
Itt is nyavajog az eső,nállam 800üó 1450 ha.
A bordinformátorom 160 órát mutat.
Ketten haladtunk a közepétől,de azért mentem elég sokat.Már most két nap maszekba arattam búzát másnap pedig rozst.Sajna itt esik az eső.Mostanában nem kell mennem asszem.
Válasz #113. hozzászólásra
250 körül állok most ha-ban az idén üzemanyag szürőn kívül semmi,te hol állsz üó-ban?
Nálunk mindig a saját az első.Addig sehova nem mehetek.Egy métert nem enged vágni senkinek.Valahol jogos.Az idén is hívott inkább mégegy kombájnt,mert kenyér gabonát akart belőle.Nem volt semmi gondod közben?
Válasz #111. hozzászólásra
Hát igen van akinek több esze van, a maszekot aratja utoljára,mi fordítva csináltuk.
Na az már nemsok.Nekünk lefogyott hálaisten.
Hétfőtöl maszekozni megyek,ha az idő is engedi.