Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Tömörítő, rögtörő hengerek új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Teleszkópos rakodógépben melyik a jobb? új
- SAXONIA vetőgépek kezelési útmutatók új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
![Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe? Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9324/cikk_79324/Magyarorszag-FAO_fill_540x300_0.jpg)
Mit ad Magyarországnak a FAO és mit kap cserébe?
Új alapokra helyezi együttműködését Magyarország és a FAO.![Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését Egy magyar újítás forradalmasíthatja a gabonaminőség ellenőrzését](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9214/cikk_79214/aflatoxin_ind_fill_540x300_0.jpg)
779 hozzászólás
Válasz #128. hozzászólásra
Mi 3 fejjel szántunk az MTZ-vel! A minimális szántási követelményt tudjuk vele teljesíteni!
Válasz #120. hozzászólásra
jd-és kolega ezzel vitába kell,hogy száljak veled én 15éve nem szántok mtz,vel de eggy 5-6 éve kb szoritot bennünket a fagy nem lehetet előre tárcsázni ha eggyiknap megtárcsáztuk másnapra ugy befagyot,hogy nembirtuk felszántani eggy zetorral tárcsáztam a másikkal meg az mtz-vel szántottak utánam 160-45,ös zetor 3fejes,rábewerk az mtz 2fejes ekével rába,kondor fejekkel ugyan az mint a rábewerk szántottunk vagy5napot igy az mtz bizony bármejik területen a zetor sarkában járt lehet az mtz,vel is jol szántani csak szerintem nemkell 3fejjel szaladgálni legalább is nálunk
Válasz #123. hozzászólásra
Egy új traktort is 2-3év alatt nagyon le lehet pusztítani! Van rá példa!
Erre az észrevételre jutottam én is 1-2 példától eltekintve (kivételek mindig vannak)
Az biztos, hogy nem lehet úgy, mint egy 180 Le-s géppel, de megfelelő munkagéppel párosítva azért kielégítő erdedményt lehet elérni.
A gépkezelőjén nagyon sok áll!
Még valami: Azt vettem észre, hogy az összes olyan ismerősömnél, ahol nem alkoholista ütöm-vágom traktorosok vannak, van köztük JD, Fendt, Valtra, de Mtz-t is mondhatok, mindegyikkel minimális problémák vannak, és mindegyikkel meg vannak elégedve. Az is lehet, hogy nekünk kellene kicsit jobban vigyázni a gépeinkre, és meghálálnák.
Válasz #119. hozzászólásra
Hütőt én is cseráltem már nem egyszer.
Azt el is felejtettem olyat kell venni ami a jenki honlapon van Johniból, és az amerikai honlapon rajtavan a tényleges lóerő is.
Válasz #119. hozzászólásra
80 le-vel rendes öszi mélyszántást nehéz készíteni.
Tavaly voltam a Kite egy rendezvényén és a barátnőmnek mutogattam az 5720-as gépet, hogy az milyen kis kezes, meg ugyanazokkal a munkagépekkel tudnék vele dolgozni, mint az mtz-vel, erre az egyik Kite-s srác azt mondja, hogy vezérgépnek ne azt vegyek, hanem nagyobbat, mert az nem szántásra való, arra nagyobb gép kell. Hát bakker, akkor az csak műtrágyaszórásra meg permetezésre való? Mellesleg megjegyzem, hogy egy ugyanilyen gép dolgozik egyik ismerősömnél, minden évben szántanak vele, mellette van egy 6920-is a nagyobb táblákra (annak most cserélték a hűtőjét!), egy gépszerető traktoros van rajta, első perctől csak ő hajtja, 4000 óra van benne, de még csak gázolajat öntöttek bele. Nagyon megbízható masina. A fogyasztásával is meg vannak elégedve.
Válasz #115. hozzászólásra
Ja a mostani traktorokhoz nem is adnak szerszámot ha valami bedöglik azt írja ki,hogy"hívd a szervízt"! És a túlzott elektronika az öli meg a traktort leghamarabb! pl a Fendt ami olyan mint egy videójáték! :-))
Válasz #114. hozzászólásra
Mondj 1 olyat amibe szerinted nem!
Válasz #114. hozzászólásra
Ja de attól a magas árat ugyanúgy elkérik érte! Én abban egyetértek,hogy akármelyiknél becsúszhatnak gikszerek,de ekkora árért figyeljenek oda jobban! Ha minőséget állítanak elő!
tok az a baj, hogy a mezőgazdasági gépesitést is utolérte a számitástechnika, a fogyasztói társadalomnak való gyártás.
Régen is gyártottak jó fogyasztású egyszerű felépitésű traktorokat amelyeket szószerint csavarhúzóval és kalapáccsal meg dróttal lehetett javítani :-))))
De manapság rohanó világunkban a tulbonyolitott eszközök hozzák magukkal a gyermekbetegségeiket:
elektronikai tultengés a traktorokban: mit nem szeret az elektronika: - a nedvességet, a rázkódást, meg a port, ugye egyik sincs a traktorban.
Ki vannak könnyitve alkatrészek, 3. világbeli gyártóknál készülnek éhbérért tartott szorgos kezek munkája által gyártott kopó, fogyóeszközök.
És ha egy 1000-es sorozat igy sikerült mindenki szidja a gyártót.
Válasz #110. hozzászólásra
Azzal, hogy bármelyik márkánál ugyanolyan eséllyel csúszhatnak be hibák, egyáltalán nem értek egyet. Különböző gyártók különböző minőségbiztosítással dolgoznak, kölönbözőre tervezik az alkatrészeket. Ha egy Same váltója 2000 óránál széthullik, akkor az nem érint meg túlságosan. De ha egy elit márkaáé teszi ugyanezt, akkor az már bántja a csőrömet.
Ha pedig ugyanazon tipusnál következnek be ugyanazon hibák, akkor az nem véletlenül becsúszott baki, hanmem tervezési hiba.
Válasz #112. hozzászólásra
Ez így van! Meg itt sokaknak kevés földje arra meg egy kisebb is megteszi!
Van egy elméletem:
Szerintem nálunk a pénzszűke miatt a gazdaságok nincsenek túlgépesítve, inkább megvesz valaki egy kisebb traktort, és azzal többet dolgozik, minthogy egy nagy döggel 3 nap alatt végezzen. Nyugat-Európában viszont meg tudják fizetni a komolyabb gépparkot, nem fognak 20 napig szántani egy kisebb géppel, mikor egy naggyal 10 nap alatt is felszánthatnak. Így a gyártók nem nagyüzemi használatra tervezik a kisebb gépeiket. A nagyüzemi gépek a JD-nél az amerikából érkezett sorozatok (7000-8000-9000). Azokkal érdekes módon nincs is annyi baj.
Válasz #110. hozzászólásra
Ez igaz!
Válasz #107. hozzászólásra
Bármelyik gyártmányba becsuszhatnak hibák. Az előfordulás valoszinűsége nem azonos a különböző márkák közt.
De persze akármilyen új traktor már nem olyan mint a régiek voltak és ebben a John Deere se kivétel már!
Hát igen ismerős probléma! Még a régi MTZ-k is általában elmentek komolyabb javítások nélkül 3-4000 órát! A JD-nél azért furcsa már mert igen drága traktorok és az ember elvárná tőle azt amit leírtál!
Válasz #104. hozzászólásra
Amitől a legjobban félek a gépekkel kapcsolatban, az az, hogy mikor a legjobban kellene csinálni valamit, mert szorít az idő, akkor valami törik szakad, és megáll az élet. Többek között azért vennék JD-t, mert ez az egyik legmegbízhatóbb márka, és hogy nem kell görcsölnöm, hogy mikor leheli ki a lelkét a gép. Lehet, hogy az én elvárásaim túl nagyok, de ha én veszek egy JD-t, vagy fendt-et, vagy bármi más komoly traktormárkát, akkor az menjen el 5000 órát úgy, hogy szűrőkön meg olajon kívül mást ne kelljen cserélni! Van egy cég, inkább nem mondom a nevét, meg a traktormárkát amit forgalmaz, de az évek óta azzal akarja eladni a gépeit, hogy az ő szervízhátterük a legjobb, akkora alkatrészbázissal rendelkeznek, hogy csak na. Hát engem magasról nem érdekel az alkatrészellátás, én dolgozni akarok a géppel, nem javítgatni.
Válasz #105. hozzászólásra
Bocs menj-et akartam ütni.
Válasz #104. hozzászólásra
A JD rengeteg gépet gyárt menny fel a honlapjukra, mivel ott is emberek dolgoznak előfordulnak hibák ezt a gyár korrigálja ennyi.
Válasz #101. hozzászólásra
Hát ez egy ekkora gyártótól mint a JD elég szégyen! De még az a szerencse,hogy állják a hűtőt mert elismerték,hogy típushiba!
Most van kertészeti április i-től géptámogatás a jd 6120 szerepel benne ami 90 paripa(40000 euro) a Claas ares 557 ami 102 paripa"rugózott fülke"(50000euro) 35% támogatással lehet gondolkodni.Az árak felszereltség függök.
Válasz #101. hozzászólásra
Itt nem. tt 2-nél a váltó hullott szét, 1nél motor generál volt 1 évesen, 1iken kettétört a hátsó felni és megrongálta a fülkét is. 1-el meg alig dolgoztak szal semmi baja:)
Másnál is van probléma a 6020 sorozatú JD-k vízhűtőjével? A közelben 3 6920 van, olyan 4 évesek, kettőben 1x cseréltek hűtőt, a 3.-ban nem viccelek, 10-11x. A traktorosok viccelődtek vele, hogy traktorleállítás-hűtőcsere-traktorindítás-ban 1,5 óra az új rekordjuk. A JD állja az új hűtőt, mert állítólag tipushibaként elismerték. De azért ez durva. Azért vesz az ember ilyen minőséget, hogy ilyen hibák ne forduljanak elő. Erre meg ez van. Már ez sem a régi.
Válasz #98. hozzászólásra
Jó együttműködés.
Válasz #97. hozzászólásra
Azt mondta egy ismerős szigetváron, hogy csak pénz legyen és egészség, a többit megvesszük...
Válasz #94. hozzászólásra
Közös: én adom a traktort a barátom a vetőgépet (szemenkéntit is).
Válasz #96. hozzászólásra
Haggyuk rájuk! Az idő minket igazol! Csak legyen egészség!
Bizony, bizony...
Nem mind korrupt, de mindnek jólesik
Válasz #92. hozzászólásra
Tudod a bratyizás,meg a nyaraltatás meg egyebek mind erről szolnak!
Válasz #93. hozzászólásra
Van rapidod?
Én is megnéztem a vetést a repcetarlóba.
Nekem tetszett!
Pedig én rapiddal vetettem.
Válasz #90. hozzászólásra
Sok elnök van még a Kite zsebében. Majd megmagyarázzák a tagságnak az integráció, azalkatrész, a garancia és egyéb dolgokkal, hogy miért kell többet fizetni.
Nem nagyon gondolkoznék ,mért mondom WTS 9640,Z 2264,8210 7710 6310,6110 2db 1750 ezek a gépek már nálam bizonyitotak!!!!!! Nem azt mondom,hogy a legkevesebb gázolajat eszi és nemis a legolcsobb ezek minőségi gépek és megbizhatók.Most is vásárlásban vagyok de nem tudom eldönteni használtat vagy ujat vegyek a márka az ami megvan.
Válasz #81. hozzászólásra
JD eladásban este van a KITE-nek! Ezt már felfedezték a régi szoci mg-i üzemek is!
Válasz #86. hozzászólásra
Mikor mondtam azt,hogy a trakid gyenge?
Válasz #87. hozzászólásra
oké szia!!
Válasz #86. hozzászólásra
Ne is szólj hozzám Kriszta!
Válasz #85. hozzászólásra
csak a trakit gyenge!
Válasz #83. hozzászólásra
Ezt megjegyeztem Kriszta. Én még soha nem becsméreltem a gépeidet.
Válasz #82. hozzászólásra
Aha. Szar ügy. Olcsóbb lesz a JD.
Válasz #77. hozzászólásra
játékszer előtt ugyan már!!!
Válasz #81. hozzászólásra
igen, németországba üzembe helyezik a gépet és úgy hozzák be, ez a trükk, Magyarországon csak a KITE helyezhet üzembe jd-t.
Válasz #80. hozzászólásra
El vagyok maradva. Mi van bócsán? JD importőrök?
Válasz #79. hozzászólásra
De a 3 évet is csak azért akarják bevezetni,mert ez a bócsai társaság keményen beleköpött a levesükbe. Mellesleg az áraik mellett nem kellett annyira megerőltetnie magát az importőrnek.